Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Δεξιοί και αριστεροί , βαθυστόχαστοι και μη σκούζουν ολομερείς λέγοντας «ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ»


«ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ»

Δεξιοί και αριστεροί , βαθυστόχαστοι και μη σκούζουν ολομερείς λέγοντας «ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ»

Είχαμε τον δεξιό φόβο, τώρα μας ήρθε και ο αριστερός και μάλιστα αυτός ήρθε και με δημοψήφισμα.

Επειδή λοιπόν τους φοβίσαμε γιατί γράψαμε εις τας σόλας των υποδημάτων μας τον φόβο τους,  ο σύντροφος Αλέξης ανέλαβε τον ρόλο της «πειθούς» και έτσι αφού μας «μετάφρασε» μας είπε : Το ΟΧΙ σας σήμαινε ένα μεγάλο ΝΑΙ γιατί γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι δεν παράγετε τίποτε και αν φύγουμε θα πεινάσετε.

Με το «θα πεινάσεις» ο σύντροφος ανέλαβε να παίξει και αυτός το ρόλο του σωτήρα.

ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ.

H μελέτη της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών καταρρίπτει το μύθο της Ελλάδας που "δεν παράγει τίποτα".

Σύμφωνα με την έκθεση της, του 2012 για το 2011, η αυτάρκεια της χώρας ανέρχεται στο πολύ υψηλό 91,5% παρά την οικονομική αστάθεια ενώ σε τουλάχιστον πέντε βασικά είδη, η χωρα μπορεί να θρέψει το 100% του πληθυσμού (µήλα, κρασί, τοµάτες, αιγοπρόβειο γάλα, αιγοπρόβειο κρέας) και υπερκαλύπτει τις ανάγκες της σε άλλα 17 (ελαιόλαδο, γιαούρτι, φέτα, ρύζι, , σιτάρι, καρπούζια, πορτοκάλια, ψάρια και άλλα).

«Ψωμί κι ελιά» λέγανε τότε. Από ελιές άλλο τίποτα, παράγουμε…..δέκα(10) φορές περισσότερες ελιές απ΄όσες καταναλώνουμε (ποσοστό αυτάρκεια 996,4%). Λάδι για να βουτάμε το ψωμί μας επίσης θα έχουμε, αφού η παραγωγή καλύπτει το 139,5% της κατανάλωσης – μιλάμε για γνήσιο ελαιόλαδο, φυσικά. 

Η «Ψωροκώσταινα» ήταν επίσης η Ελλάδα των οσπρίων. Αυτό καλύτερα να το ξεχάσουμε, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια. Η ελληνική παραγωγή οσπρίων καλύπτει μόλις το 54,4% της κατανάλωσης σε φασόλια, το 32,8% στις φακές και το 46,9% στα ρεβίθια. Στο ρύζι πάντως έχουμε υπερεπάρκεια  (171,4). Με τις πατάτες όμως θα δυσκολευτούμε λιγάκι. Η παραγωγή τους ανέρχεται μόλις στο 82,3% της κατανάλωσης. 

Στα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά πάμε καλά: 113,9% στα αγγούρια και 104,3% στις ντομάτες, αλλά και 111,7% επάρκεια και στη βιομηχανική ντομάτα. Άλλωστε σε όλα αυτά τα προϊόντα μπορούμε σε μερικούς μήνες, το πολύ σε ένα χρόνο, να αυξήσουμε θεαματικά την παραγωγή τους. -
" Μπορούµε να πάµε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουµε νέο πλούτο, να στηρίξουµε τη χώρα" είχε δηλώσει εμφατικά ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραµίχας.


 

η αλήθεια για το δημόσιο χρέος.

η αλήθεια του δημόσιου χρέους.


Διάχυτη ήταν η άποψη ότι ο αγώνας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, για να αναδειχθεί η αλήθεια για τους λόγους που οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ ήταν αγώνας ζωής και για τον Αλέξη Τσίπρα. 

Το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να απομακρύνεται μέρα με την ημέρα, καθόσον ο Τσίπρας αλωμένος από λογικές Δραγασάκη, Σταθάκη και όλης της "πρακτορευμένης αριστεράς", υπαναχωρεί από όλα όσα είπε και έδωσαν ελπίδα στο λαό. 

Όμως παρά την προσπάθεια απαξίωσης που καταβάλουν οι ομοϊδεάτες του Πάγκαλου "ΣΥΡΙΑΖΑΙΟΙ", όπως  ο Φίλης,  η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρέος.

Οι τοποθετήσεις για το δημόσιο χρέος, στο πλαίσιο της συγκρότησης της «Επιτροπής Αλήθειας» για τον λογιστικό και νομικό του έλεγχο, δεν σταματούν.


Εξαιρετικά ενδιαφέρονται είναι όσα ακούστηκαν στην διάρκεια των εργασιών της επιτροπής. Θυμίζουμε ότι  στην ομιλία του ο συνταγματολόγος, Γιώργος Κασιμάτης, η συγκρότηση της Επιτροπής, θα βοηθήσει ιδιαίτερα την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο.

Ο κ. Κασιμάτης ανέφερε: «συγκρότηση της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος, ενισχύει το διαπραγματευτικό οπλοστάσιο της χώρας και «δίνει το μήνυμα της κόκκινης γραμμής. Η κόκκινη γραμμή είναι να φύγουνε απ' τον πολιτισμό της Ευρώπης οι παραβιάσεις των αρχών νομιμότητας της αστικής δημοκρατίας».


Από την πλευρά του, ο νομικός Πέτρος Μηλιαράκης, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο λαός είχε πληρώσει γι' αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό. Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 300 δισ. κατά την Eurostat και απ' αυτό, τα 211 δισ. αφορούσαν τόκους. Αυτό και αν είναι επαχθές χρέος, επονείδιστο, ή με όποιο άλλο επίθετο θέλετε να το ονομάσετε!».


Έχοντας εμπειρία από προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ο κ. Μηλιαράκης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρότεινε «να δημιουργηθεί μια διαδικασία προσφυγής στο διοικητικό δικαστήριο του Λουξεμβούργου, προκειμένου να αποφανθεί αν θίγεται από το PSI ο πυρήνας του δικαιώματος των ασφαλιστικών ταμείων ως ΝΠΔΔ, και να κουρεύονται καταθέσεις που αποτελούν εγγύηση και ασφάλεια των ασφαλισμένων».


Από την πλευρά του, όπως διαβάζουμε στο difernews, ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Ολιβιέ ντε Σούτερ πρότεινε για το έργο της Επιτροπής, τρεις βασικές κατευθύνσεις διερεύνησης:


Το αν οι διαπραγματεύσεις των δύο Μνημονίων έγιναν υπό πίεση και άρα έλλειψη συγκατάθεσης από πλευρά της Ελλάδος, (καθώς η σύναψη σύμβασης υπό οικονομική απειλή και χωρίς συναίνεση και των δύο μερών, απαγορεύεται από τη Σύμβαση της Βιέννης), το κατά πόσον έχει αλλάξει η συγκυρία από το 2010 ή το 2012, ώστε να δικαιολογείται σήμερα η επανεξέταση των τότε συμφωνιών (έλλειψη συναίνεσης σήμερα), καθώς και το αν η εφαρμογή των Μνημονίων έχει οδηγήσει σε παραβίαση του Κοινωνικού Χάρτη της ΕΕ, και τα ευρωπαϊκά όργανα έχουν ξεπεράσει τις αρμοδιότητες που τους χορηγούσε η Συνθήκη της Λισσαβώνας.


Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ντε Σούτερ, προειδοποίησε πως «η ισχύς του εθνικού δικαίου μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα για τη μη τήρηση μιας διεθνούς συμφωνίας, μόνον όταν είναι πρόδηλη η παραβίασή της και για θεμελιώδεις κανόνες».


Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αριστείδης Καζάκος επισήμανε πως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες παραμέτρους για την πιστοποίηση της νομιμότητας ή της παρανομίας του δημοσίου χρέους, είναι και τα στοιχεία που αφορούν τις ξένες κυβερνήσεις.


«δεν είναι για παράδειγμα, καθόλου συμπτωματικό, ότι κάποια στιγμή οι τράπεζες πχ της Γερμανίας πωλούν τα ελληνικά ομόλογα- και δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ότι έχουμε μια οιονεί εκχώρηση χρέους από τις (γαλλικές και γερμανικές κυρίως), τράπεζες προς τις κυβερήσεις» ανέφερε.


Στην πρωινή συνεδρίαση, τοποθετήθηκαν επίσης, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Σταύρος Τομπάζος, ο οποίος υποστήριξε πως η κρίση χρέους στην Ελλάδα δεν ήταν ενδημική αλλά εισαγόμενη, ο επικεφαλής της Αρχής ενάντια στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, Γιώργος Παντελής, που διαβεβαίωσε για τη συμπαράσταση της Αρχής στο έργο της Επιτροπής, ο διεθνολόγος Χρήστος Θεοδωρόπουλος, και η καθ. εργατικού δυναμικού και οικονομικής ανάπτυξης στο πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς, Οσλέμ Στοκχάμερ.


«Είναι ειλικρινά συγκινητικό το γεγονός ότι όλοι οι επιστήμονες και όλα τα μέλη της Επιτροπής -και μιλώ ειδικά για τους ορμώμενους από το εξωτερικό- αποδέχθηκαν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια χωρίς απολύτως καμία αμοιβή» ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής σε σύντομη παρέμβασή της.



«Αυτό έχει μια σημασία, γιατί η χώρα αυτή έχει υποφέρει από τη διασπάθιση τεράστιων ποσών σε αμοιβές διαφόρων τύπων συμβούλων, οι οποίοι συνήθως κατέληγαν στην παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από διαφόρων τύπων αξιώσεις, όπως στην περίπτωση της Siemens» συμπλήρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.






 



Σταματήστε τον.


Σταματήστε τον. 



Ο Τσίπρας έχει πάρει φόρα και κάποιος πρέπει να τον σταματήσει. Ίσως αυτό θέλει και ο ίδιος, το παρακαλάει, αλλά δεν μπορεί να το πει.
Η συμπεριφορά του Τσίπρα δεν δικαιολογείται με τίποτε, πράγμα που καθιστά αναγκαίο να ενεργοποιηθούν όλοι οι βουλευτές και να τον σταματήσουν την Τετάρτη στην ψηφοφορία, για την οποία ο Τσίπρας έθεσε το όριο των 120 βουλευτών.
Θυμηθείτε. Εάν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είχαν σταματήσεις τους Παπανδρέου – Σαμαρά, τότε δεν θα έφτανε η χώρα σε αυτή την κατάσταση και τα κόμματά τους στα όρια διάλυσης.
Πέρα από κάποιους βουλευτές πολιτικάντιδες της πεντάρας, που εισχώρησαν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι άλλοι είστε άνθρωποι αριστεροί με αξίες κα αρχές και είναι ευθύνη σας να προστατέψετε την Ελλάδα και το κόμμα.
Επιπλέον με την αντίδρασή σας εσείς θα είστε συνεπείς και τηρείτε τις αρχές και τα οράματα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρης της αριστεράς.
Αν ο Τσίπρας θέλει να γίνει το κόμμα κάτι διαφορετικό τότε να φύγει και να κάνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ plus όπως το ονόμασε κάποτε η Διαμαντοπούλου.
Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον λαό για το πρόγραμμά του, αν ο Τσίπρας νομίζει ότι ο λαός ψήφισε αυτόν και ονειρεύεται ένα δικό του κόμμα τότε ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Μπορεί να φύγει.

  ο Ντελάλης.



Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα οι οι Μπαλτάκοι μένουν.


Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα οι οι Μπαλτάκοι μένουν.





Οι μίζες, υπό μορφή επιχορηγήσεων, συνεχίζονται από το παρακράτος που με τους ανθρώπους του εισχωρεί παντού.

Και το ΚΚΕ να γινόταν κυβέρνηση οι Ψυχάρηδες θα έστελναν τους Μπαλτάκους οι οποίοι θα ήταν και εκεί πρωταγωνιστές.

 Τώρα μάλιστα που ο Τσίπρας μεταλλάσσεται, έχει ποιό πολύ την ανάγκη όλων αυτών τους οποίους ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει.


Τον τρόπο με τον οποίο αγοράζουν στήριξη οι κυβερνήσεις που "χαιρετούν" το λαό τον δείχνει σε ανάρτησή της στο facebook η Ραχήλ Μακρή.





 nein news