Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

" Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο (ΕΑΜ)"

" Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο (ΕΑΜ)"

Το ακριβές όνομα του νέου σχηματισμού το οποίο αποτελεί αντίβαρο του μνημονικού μετώπου που συγκροτούν ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, η ΝΔ, το ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ,  είναι Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο.
Σε αυτό, καλούνται να συμμετέχουν όλοι όσοι διαφωνούν με την στροφή του Αλέξη Τσίπρα και την ακολουθούμενη πολιτική των μνημονίων.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κώστας Λαπαβίτσας και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι πιθανόν στα ψηφοδέλτια του ΕΑΜ.
Ο Δημήτρης Στρατούλης ανέλαβε εκ μέρους της «Αριστερής Πλατφόρμας» να ανακοινώσει ότι προχωρούν σε συγκρότηση νέου κόμματος, το οποίο θα έχει χαρακτήρα Εκλογικού Μετώπου και θα στηρίζεται στο «Όχι» του Δημοψηφίσματος.
«Οι δυνάμεις του υπερήφανου «Όχι» στο δημοψήφισμα θα βρουν τρόπο να εκφραστούν πολιτικά στις εκλογές, εφόσον προαναγγελθούν εκλογές. Θα υπάρξει Μέτωπο αντιμνημονιακό, με δυνάμεις και μέσα και έξω από τον Σύριζα», είπε ο πρώην υπουργός.
Σε ερώτηση αν πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθούν οι βουλευτές της «Αριστερής Πλατφόρμας», ώστε να συγκροτήσουν την τρίτη πολιτική δύναμη της Βουλής, ο κ. Στρατούλης δεν το διέψευσε.
Αρκέστηκε μόνο να δηλώσει χαμογελώντας «κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο, και όπως ξέρετε έχουμε ακόμα Αύγουστο».


ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΟ ΛΙΒΑΝΟ


ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΟ ΛΙΒΑΝΟ


ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝ. ΓΛΕΖΟΥ
''Η κυβέρνηση Μαξίμου αποφάσισε να οδηγήσει σε εσπευσμένες εκλογές στις 20/9 αγνοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό και δεν συγκάλεσε πλατιά σύσκεψη.
Ο στόχος είναι φανερός: Η υποταγή στους δανειστές και την ολιγαρχία.
Ύστερα από αυτό καλούνται όλοι οι ιδρυτές ταυ ΣΥΡΙΖΑ και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν την επανάληψη ενός νέου Λιβάνου σε ένα μέτωπο Αντίστασης, σε μια ενιαία λαϊκή αντιστασιακή συνεργασία για να αποτραπεί η αφαίμαξη του λαού μας και η καταστροφή της χώρας, για να κρίνει ο ΛΑΟΣ ο μόνος αρμόδιος, το μέλλον του.  
20 Αυγούστου 2015''
Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015


Τι θα συμβεί στη Γερμανία αν προσπαθήσουν να επιβάλλουν μνημόνια;


Καλή ιδέα οι μεταρρυθμίσεις. «Αλλά γιατί μόνο στην Ελλάδα;» διερωτάται η online έκδοση του Spiegel και παραθέτει οκτώ μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσε να προτείνει η τρόικα στη Γερμανία.

1. Η ενοποίηση των συντελεστών ΦΠΑ θα ήταν μάλλον το πρώτο ζητούμενο για τους ελεγκτές της τρόικας, αμέσως μετά το τσεκ-ιν στο ξενοδοχείο. Γιατί εκείνη τη στιγμή θα συνειδητοποιούσαν ότι στα ξενοδοχεία ισχύει πιο χαμηλός ΦΠΑ. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η μείωσή του, το 2009, δεν είναι εντελώς άσχετη με μία δωρεά του βαρόνου και ιδιοκτήτη ξενοδοχείων Άουγκουστ φον Φινκ προς το κόμμα των Φιλελευθέρων πριν από τις προπερασμένες εκλογές.

2. Η άνιση επιβάρυνση πλούσιων και φτωχών θα αποτελούσε μία πρόκληση για τη «γερμανική» τρόικα, εκτιμά το SPIEGEL. Λόγω του «πλαφόν» στις ασφαλιστικές εισφορές, όσοι απολαμβάνουν υψηλά εισοδήματα πληρώνουν στη Γερμανία πιο χαμηλές εισφορές από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, ενώ επιβαρύνονται δυσανάλογα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Υπό την πίεση της τρόικα θα μπορούσε να μειωθεί η φορολόγηση της εργασίας και παράλληλα να αυξηθεί η φορολόγηση των ακινήτων.

3. Η ενίσχυση του ανταγωνισμού αποτελεί πάγιο αίτημα της τρόικας. Παράδειγμα: η απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, έτσι ώστε σκευάσματα χωρίς συνταγή να πωλούνται ελεύθερα και σε άλλα εμπορικά καταστήματα. Η τρόικα θα μπορούσε εύκολα να διαπιστώσει ότι και στη Γερμανία οι φαρμακοποιοί εμποδίζουν παρόμοιες μεταρρυθμίσεις.
4. Και κάτι ακόμη για την ενίσχυση του ανταγωνισμού: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επικρίνει επανειλημμένα το υποχρεωτικό δίπλωμα αρχιτεχνίτη, που θεωρείται απαραίτητο για την πρόσβαση σε συγκεκριμένα επαγγέλματα (οικοδόμοι, κομμωτές κ.α.). Εκτός συνόρων κάνουν λόγο για «συνέχιση της μεσαιωνικής συντεχνίας», ενώ οι γερμανικές αρχές αντιτείνουν ότι το δίπλωμα αποτελεί εγγύηση ποιότητας.

5. Στις ιδιωτικοποιήσεις, το κλασικό «ανάγνωσμα» της τρόικας, η Γερμανία βρίσκεται ασφαλώς σε καλό δρόμο, καθώς οι τηλεπικοινωνίες και τα ταχυδρομεία έχουν αποκρατικοποιηθεί από τη δεκαετία του ʼ90. Ωστόσο το Δημόσιο εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικό μερίδιο. Θα μπορούσε βέβαια να το πουλήσει υπό την πίεση της τρόικα, ακολουθώντας σχετική σύσταση του γερμανικού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

6. Μετά από αμφιταλαντεύσεις η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport. Η τρόικα θα έμενε έκπληκτη, εάν μάθαινε ότι στη Γερμανία υπάρχουν περιφερειακά αεροδρόμια που δεν αποφέρουν κέρδος, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν με δημόσιους πόρους. Όπως το αεροδρόμιο του Kassel-Calden που είχε εγκαινιάσει ο πρώην πρωθυπουργός της Έσσης Ρόλαντ Κοχ. Η ιδιόμορφη γλώσσα της στατιστικής δείχνει ότι ο αριθμός των αναχωρήσεων από αυτό το αεροδρόμιο δεν ξεπερνά τις …0,86 ημερησίως.

7. Μαζικές διαδηλώσεις στη Γερμανία θα ξεσπούσαν όταν η τρόικα θα απαιτούσε τις ίδιες δραστικές περικοπές όπως στην Ελλάδα στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, υποστηρίζει το SPIEGEL. Για παράδειγμα: να καταργηθούν οι συντάξεις για μητέρες με ανήλικα τέκνα, η πρόωρη συνταξιοδότηση με 63 έτη ή ακόμη το ειδικό επίδομα για τη φροντίδα των τέκνων. Και βεβαίως να μειωθούν οι υψηλές συντάξεις των κρατικών λειτουργών, πλησιάζοντας στα επίπεδα της κύριας σύνταξης γήρατος.

8. Τέλος, η επανάσταση θα ξεσπούσε το αργότερο τη στιγμή που η τρόικα θα απαιτούσε άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, εκτιμά το γερμανικό περιοδικό. Μέχρι το ξενοδοχείο της τρόικας θα έφταναν οι διαδηλώσεις, στις οποίες μάλιστα θα πρωτοστατούσαν ουκ ολίγοι εκπρόσωποι της εκκλησίας.


"Πηγή:Der Spiegel"

Ειλημμένη απόφαση οι εκλογές. - Τσίπρας και δανειστές τα βρήκαν προ πολλού.

Τσίπρας και δανειστές τα βρήκαν προ πολλού.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι όλο αυτό το Τσίρκο της διαπραγμάτευσης που δήθεν έκαμνε ο Αλέξης Τσίπρας με τους δανειστές - εκβιαστές, ήταν προσχεδιασμένο γιατί με κανέναν άλλο τρόπο δεν μπορούσαν να περάσουν αυτά που ψήφισε ο Τσίπρας.
Η προαναφερθείσα θέση δεν είναι απλά μια εικασία η εκτίμηση αλλά πραγματικό γεγονός που περίτρανα θα αποδειχθεί μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη.
Είδη ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε το στίγμα δηλώνοντας ότι ο Τσίπρας είναι ακόμα ένας μνημονιακός πρωθυπουργός που μετά τις εκλογές θα συγκυβερνήσουμε.
Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να πάμε σε εκλογές αφού μπορούμε και τώρα να τα βρούμε και να σχηματίσουμε όλοι μαζί μία κυβέρνηση.
Την ειλημμένη απόφαση για συγκυβέρνηση Τσίπρα - Μεϊμαράκη και των δορυφόρων τους προβάλει και ο διεθνής τύπος οπότε οι μάσκες όχι απλά έπεσαν αλλά δεν φορέθηκαν ποτέ.
Την  Κατανόηση για τη νέα προσφυγή στις κάλπες εκφράζει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine: «Με νέες εκλογές η Ελλάδα θα έχανε χρόνο, αλλά θα κέρδιζε σταθερότητα και ικανότητα διαχείρισης. Ο Τσίπρας είτε θα μετατρέψει την έντονη επιδοκιμασία προς το πρόσωπό του σε απόλυτη πλειοψηφία για ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ, απαλλαγμένο από το έρμα της αριστερής πλατφόρμας, είτε θα σχηματίσει έναν σταθερό συνασπισμό με το αστικό κόμμα της Ν.Δ. Σε τελική ανάλυση τα δύο μεγάλα κόμματα ακολουθούν τα τελευταία χρόνια παρόμοια πολιτική, παρά τη διαφορετική ιδεολογική τους προέλευση».
Από την πλευρά του ο ανταποκριτής της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt στην Αθήνα εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θέτει την εσωκομματική αντιπαράθεση υπεράνω των συμφερόντων της χώρας» καθώς με τις νέες εκλογές επιδιώκει να υπερβεί τη διαίρεση του κυβερνώντος κόμματος.
Χείρα βοηθείας στον Τσίπρα δίνει και η φυλλάδα Die Welt του Βερολίνου η οποία λέει: «Οι παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις στη χώρα, το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ και η συντηρητική Ν.Δ., έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη του κόσμου με την διαφθορά, το πελατειακό σύστημα και την οικονομική κακοδιαχείριση που ακολουθούσαν. Η Ευρώπη πρέπει να εύχεται να τηρήσει ο Τσίπρας τα όσα είχε υποσχεθεί στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».
Δηλαδή η διαφθορά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι δεδομένη για τους Γερμανούς και ο Τσίπρας είναι ο καθαρός που όμως μετά τις εκλογές θα συνεργαστεί μαζί τους !!!.