Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Το κατέβασμα του αγκυλωτού σταυρού που έγινε από τον Μανώλη Γλέζο, επαναλαμβάνεται στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ όπου ξεπουλιέται η Ελλάδα.

Φαίνεται ότι η αντίσταση στην Ελλάδα αρχίζει να δημιουργείται.
Το κατέβασμα του αγκυλωτού σταυρού που έγινε από τον Μανώλη Γλέζο, επαναλαμβάνεται στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ όπου ξεπουλιέται η Ελλάδα.

Νεαροί εισέβαλαν στα γραφεία και τα έκαναν γυαλιά καρφιά.  Τέσσερις συλλήψεις μελών της ομάδας Ρουβίκωνας που εισέβαλαν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε η αστυνομία η οποία αναζητά, όπως λέει, και τα υπόλοιπα μέλη.
Η πράξη αυτή ΔΕΝ μπορεί να χαρακτηριστεί επαναστατική βία, αλλά μία αντίδραση απέναντι στην κατοχή και τις δωσίλογες κυβερνήσεις που ένα ξεκάθαρο δημοψήφισμα το πέταξαν στα σκουπίδια, τη στιγμή που το αποτέλεσμα του θα έπρεπε να γίνει νόμος του κράτους.
Υπό αυτή την έννοια και κατά το άρθρο 4 του Συντάγματος οι νεαροί είτε μόνοι είτε έχοντας από πίσω τους ένα μαζικό κίνημα νομιμοποιούνται με κάθε μέσο να αντισταθούν.
Θα ακουστούν διαφωνίες και εύκολα θα μπει και η ανάλογη ταμπελίτσα στην πράξη που θα δείχνει τον αναρχικό χώρο, όμως όλοι αυτοί που θα τις βάλουν ας βρούνε να πούνε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους και όσους "έρχονται" από πίσω που τους κατάντησαν ζητιάνους να ψάχνουν για μία "πεταμένη" φέτα ψωμί.
Και σε επίπεδο ιδεολογίας, αλλά και καθημερινής πρακτικής η πράξη δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στα αισθήματα και την ευθύνη αυτού του λαού να αντισταθεί στους Φασίστες.

Ατό το κτίριο είναι και θα μείνει στη συνείδηση του λαού σαν το κτίριο της σύγχρονης κομαντατούρ και κανένας Έλληνας δικαστής δεν μπορεί να απαγγείλει καμία κατηγορία όσες συλλήψεις και εάν γίνουν. 

Αυτή είναι η Αμερική. - Ο Ζορμπάς τους θυμίζει τι σημαίνει άνθρωπος.

Αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η κίνηση της Ελένης Φωτιάδου, ιδιοκτήτριας του εστιατορίου «Ζορμπάς» στο Βιρτζίνια Μπιτς, να προσφέρει γενναιόδωρα φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη.


Αφορμή για την απόφασή της στάθηκε η αντίδραση των υπαλλήλων της όταν εντόπισαν έναν άνδρα να ψάχνει στα σκουπίδια του εστιατορίου, προκειμένου να βρει κάτι να φάει. Μία εικόνα που τους έκανε να λυγίσουν, ειδικά όταν αναλογίστηκαν ότι ο άνδρας έψαχνε στα δικά τους... αποφάγια.

Όταν της μετέφεραν την εικόνα, η κα. Φωτιάδου αποφάσισε να αναρτήσει μία ανακοίνωση δίπλα από τους κάδους σκουπιδιών, ενθαρρύνοντας όσους έχουν ανάγκη για φαγητό να μπαίνουν μέσα στο εστιατόριο.

 "Πηγή: Ζούγκλα"

«Πολεμάμε για την Ελλάδα» λένε οι Έλληνες της Ιταλίας

Την αγάπη και την υποστήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν με κάθε τρόπο οι Έλληνες της Ιταλίας, αλλά και προσωπικότητες, άνθρωποι του πολιτισμού, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, στον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), Μιχάλη Κόκκινο, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα στη γειτονική χώρα.


«Πολεμάμε για την Ελλάδα και γι' αυτό που η προσπάθειά της πρεσβεύει για την Ευρώπη και τους λαούς της και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε. Η επίσκεψή σας μας δίνει δύναμη και το χρειαζόμαστε» δήλωσαν οι ομογενείς στις συναντήσεις που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία στη Ρώμη, το Μιλάνο και την Τεργέστη.

«Σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να συνδεθεί η πολιτική με τον άνθρωπο και όχι με αριθμούς, όλοι είναι απαραίτητοι, κανείς δεν περισσεύει» τόνισε ο κ. Κόκκινος, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και επισήμανε ότι η πατρίδα είναι μία και δεν έχει χρώμα.

Τη δυναμική συμπαράστασή τους δήλωσαν στην ελληνική αντιπροσωπεία και οι φιλέλληνες, καθώς, όπως είπαν, ο ελληνισμός είναι τρόπος ζωής και στηρίζεται στο πνεύμα, τη φιλοσοφία, την κοινωνική αλληλεγγύη.

«Ιταλία και Ελλάδα μπορούν να φέρουν ένα νέο πνεύμα» ανέφερε ο ελληνιστής Louis Godart, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εντονότερη πολιτιστική παρουσία στη Ρώμη, όπως έχουν η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ιαπωνία, η Αίγυπτος και άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο των συναντήσεών του, ο κ. Κόκκινος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ομογενείς για τους τρόπους προβολής της Ελλάδας, την πρόταση για τη νέα μορφή του ΣΑΕ που θα βασίζεται στη δημοκρατικότητα, τη συνοχή, την ενότητα και την ανεξαρτησία, καθώς και για τις θέσεις των Ελλήνων της Διασποράς έναντι της ελληνικής πολιτείας.

Μέσα από αυτές τις επαφές καθορίστηκαν οι τρόποι επικοινωνίας προς και από την Ελλάδα, το δίκτυο εξυπηρέτησης που έχει ξεκινήσει η ΓΓΑΕ σε συνεργασία με τα ΚΕΠ, καθώς και οι τρόποι ενίσχυσης και συνδρομής των δραστηριοτήτων τους.

«Εγκαινιάζουμε μία νέα σχέση, σχέση αμεσότητας και αμοιβαιότητας και έτσι θα συνεχίσουμε» υπογράμμισε ο κ. Κόκκινος, εξηγώντας ότι αυτές είναι οι κατευθυντήριες γραμμές του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και οι οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών.

Τις επόμενες ημέρες, η ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Βενετία και τη Νάπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για τα 500 χρόνια παρουσίας του Ελληνισμού στην Καμπανία.
"ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ"

βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανούς κλίμακας «μεγάλο κόλπο» μαζικής κλοπής το οποίο έχει ήδη συμφωνηθεί ανάμεσα σε μη εκλεγμένους αξιωματούχους της ΕΕ, την Τράπεζα της Αγγλίας και τις αρχές των ΗΠΑ.

Οι μετοχές πέφτουν σε όλο τον κόσμο και οι επενδυτές ανησυχούν ότι η επόμενη παγκόσμια κρίση έχει ήδη αρχίσει, γράφει το Ινστιτούτο Global Research. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και νευρικότητα μεταξύ των οικονομολόγων και των αναλυτών τάσεων. Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να καθησυχάσουν τις νευρικές αγορές παραπληροφορώντας, με την ελπίδα ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των μερών δεν θα εξατμιστεί.


Όπως ισχυρίζεται ο αρθρογράφος Γράχαμ Φανμπέργκεν, εάν ξεσπάσει μια άλλη κρίση τα χρήματα που έχετε κερδίσει, για τα οποία έχετε φορολογηθεί και έχετε καταθέσει σε μια τράπεζα για μια βροχερή μέρα ή για ένα απρόσμενο έξοδο δεν θα είναι ασφαλή, κι αν το νομίζετε, κάνετε λάθος.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανούς κλίμακας «μεγάλο κόλπο» μαζικής κλοπής το οποίο έχει ήδη συμφωνηθεί ανάμεσα σε μη εκλεγμένους αξιωματούχους της ΕΕ, την Τράπεζα της Αγγλίας και τις αρχές των ΗΠΑ.
Ο αναλυτής στηρίζει τις υποψίες του σε μια σειρά δηλώσεων, υπαινιγμών και γεγονότων που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.Όπως ισχυρίζεται, σε ένα έγγραφο που εξέδωσαν από κοινού η αμερικανική Fed και η Τράπεζα της Αγγλίας, στις 10 Δεκεμβρίου 2012 περιλαμβάνεται η εξής φράση: «Οι καταθέτες μπορεί να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση μιας χρεοκοπημένης τράπεζας».
Σύμφωνα με τον Φανμπέργκεν, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης εξετάσει τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης σε ένα σενάριο στο οποίο η έκθεση σημαντικών συστημικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (SIFI) δεν περιλαμβάνουν μεγάλο χρέος προς εταιρείες χαρτοφυλακίου ή σε μητρικές τράπεζες, αλλά αντ “αυτού περιλαμβάνει ασφαλισμένες καταθέσεις λιανικής που πραγματοποίησαν οι θυγατρικές της. Σύμφωνα με ένα τέτοιο σενάριο, τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων μπορεί να υποχρεωθούν να συμβάλουν στην αύξηση του κεφαλαίου της εταιρείας.
Το bail-in των καταθετών δεν είναι φόβητρο αλλά είναι ήδη πραγματικότητα, παγκοσμίως.
Τόσο οι ΗΠΑ όσοι και οι βρετανικές αρχές έχουν παραδεχθεί ότι οι καταθέσεις υπόκεινται σε πιθανά «κουρέματα» σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας μεγάλης τράπεζας. Αυτή είναι ουσιαστικά μια αποδοχή από τη βρετανική κυβέρνηση ότι το σύστημα εγγύησης των καταθέσεων μέχρι ύψους £ 85.000 είναι εσφαλμένη και ότι η υπόσχεση περί προστασίας των καταθετών είναι απλά μια καθησυχαστική υπόθεση που δεν υποστηρίζεται οικονομικά.
Οι G-20 συναντήθηκαν το περασμένο έτος στην Αυστραλία για να συζητήσουν νέους κανόνες για τις τράπεζες σε περίπτωση νέας οικονομικής καταστροφής. Η ακτιβίστρια υπέρ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων Έλεν Μπράουν λέει ότι αυτοί οι νέοι κανόνες θα επιτρέπουν στις τράπεζες να πάρουν χρήματα από τους καταθέτες και τους συνταξιούχους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Μπράουν ισχυρίζεται πως αν και οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν λέξεις, ώστε να μην είναι προφανές το τι έχουν κάνει, στην ουσία, οι κυβερνήσεις, δεν είναι πλέον υπεύθυνες για τη διάσωση των μεγάλων τραπεζών. Υπάρχουν περίπου 30 σημαντικές για το σύστημα διεθνείς τράπεζες. Αυτές θα πρέπει να σώσουν τον εαυτό τους, και ο τρόπος που θα μπορούν να το κάνουν είναι με τα χρήματα των πιστωτών τους. Η μεγαλύτερη κατηγορία των πιστωτών σε οποιαδήποτε τράπεζα είναι οι καταθέτες.
Περίπου την ίδια εποχή, η νέα συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ για το κούρεμα καταθέσεων υπογράφτηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2013 και προειδοποιεί τις χώρες μέλη να προετοιμαστούν.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέταξε 11 χώρες της ΕΕ να θεσπίσουν την οδηγία BRRD για την τραπεζική εξυγίανση και ανάκαμψη (BRRD) εντός δύο μηνών ή να κινδυνεύσουν να βρεθούν ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι κανόνες περιλαμβάνουν το κούρεμα που αποσκοπεί στην άρση ευθύνης του κράτους όταν οι τράπεζες καταρρεύσουν, ρίχνοντας το βάρος σε πιστωτές – μεταξύ των οποίων υπολογίζονται και οι καταθέτες.
Η Αυστρία κατάργησε πλήρως τις εγγυήσεις των τραπεζικών καταθέσεων, τον Απρίλιο με την πλήρη κύρωση της ΕΕ και ελάχιστες τυμπανοκρουσίες.
Το «πείραμα» της Κύπρου
Στην συνεχιζόμενη δεινή οικονομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ίσως το μεγαλύτερο μέχρι τώρα «τράνταγμα», όσο αφορά τον τραπεζικό τομέα, έλαβε χώρα στην Κύπρο, παρόλο που η ΕΕ έχει επιδείξει μια τρομερή ικανότητα να αλλάξει τους κανόνες κατά βούληση, ανάλογα με την κλίμακα της καταστροφής – βλέπε Ελλάδα. Η περίπτωση της Κύπρου, έδωσε στον κόσμο μια γεύση από το μελλοντικό τραπεζικό τοπίο της ΕΕ.
Στον άμεσο απόηχο της τραπεζικής κρίσης της Κύπρου, πολλά οικονομικά μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να αναρωτιούνται αν η Κύπρος αποτελεί πρότυπο για μελλοντικά bail-ins σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ή αλλού στον κόσμο. Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΝΑΙ. Ένα κούρεμα έως και 60% ίσχυσε για κάποιους στην Κύπρο.

Κάθε χώρα θα θεσπίσει τη δική της εκδοχή της οδηγίας BRRD. Το ποιας χώρας οι αποταμιευτές είναι πιο ευάλωτοι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Η κίνηση προς μια οικονομία χωρίς μετρητά η οποία έχει επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες καθιστά τους καταθέτες ολοένα και πιο ευάλωτους.
Η νομοθεσία του bail-in που δρομολογείται από τη BIS μέσω της Τράπεζας της Αγγλίας, της ΕΚΤ, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) σχεδιάζεται στην πραγματικότητα για να προστατευθούν οι τράπεζες, επιτρέποντάς τους να κατάσχουν τις καταθέσεις και όχι για τον ευγενή στόχο – «να προστατεύσουν τους φορολογούμενους». Το νέο σύστημα της ΕΕ θα τεθεί σε ισχύ από το 2016, αλλά ήδη από τον Ιανουάριο μπορεί να επισπευσθεί σε περίπτωση τραπεζικών καταρρεύσεων κατά τη μεταβατική περίοδο.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε ότι καταθέτες με περισσότερα από 100.000 ευρώ συμμετέχουν σε ενδεχόμενη διάσωση, μετά τους μετόχους και τους ομολογιούχους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο αριθμός 100.000 είναι αυθαίρετο μέγεθος, και υπάρχει πιθανότητα το ποσό αυτό να μειωθεί αν μια αφερέγγυα κυβέρνηση βρεθεί αντιμέτωπη με ένα καταρρέον τραπεζικό σύστημα όπως δείχνει η εμπειρία της Κύπρου.
Η συμφωνία περιγράφηκε ως νίκη για τους φορολογούμενους, ωστόσο, οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της διάσωσης με συμμετοχή των αποταμιευτών συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων οικογενειών και των καταθέσεων των ήδη πιεζόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν ήδη γίνει εμφανή στην Κύπρο.
Η Τράπεζα της Αγγλίας επεκτάθηκε πρόσφατα παρουσιάζοντας τέσσερα πρακτικά βήματα για τις μελλοντικές διαδώσεις χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Αυτά τα τέσσερα βήματα είναι: Σταθεροποίηση, αποτίμηση και συνάλλαγμα, επανεκκίνηση, και αναδιάρθρωση. Παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση των τεσσάρων βημάτων είναι αρκετά λεπτομερής, δεν αντιμετωπίζει τους ελέγχους κεφαλαίου που θα απαιτηθεί ώστε να αποφευχθεί ένα bank run. Εκεί είναι όπου το παράδειγμα της Κύπρου είναι χρήσιμο.
Η Κύπρος ήταν η πρώτη φορά που οι έλεγχοι των κεφαλαίων επιβλήθηκαν εντός της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα ακολούθησε. Πολλές χώρες της ΕΕ έχουν ήδη κάποιο είδος ελέγχων όσον αφορά την κυκλοφορία του χρήματος.
Τα διδάγματα από την Τράπεζα της Αγγλίας και το σχέδιο της ΕΕ για Κύπρο και Ελλάδα είναι κατ “ουσίαν ότι οι καταθέτες δεν θα τύχουν καμίας ειδοποίησης αν η τράπεζά τους πρόκειται να διασωθεί. Το bail-in θα μπορούσε πιθανότατα να συμβεί κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι θα μπορούσαν να επιβληθούν στις τράπεζες της χώρας κατά τη διάρκεια του bail-in και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατόπιν.
Από την 1η Ιανουαρίου 2015, το Financial Services Compensation Scheme της Βρετανίας (FSCS), που προστατεύει καταθέσεις μέχρι £ 85.000 ανά άτομο ανά ίδρυμα μειώθηκε σε £ 75.000, σύμφωνα με το παράλογο πρόσχημα της ισοτιμίας της στερλίνας. Αυτή η κίνηση προκάλεσε σοβαρές αμφιβολίες ως προς τα κίνητρά της. Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει μειώσει τις εκθέσεις της και έχει ενσωματώσει σχέδιο διάσωσης bail in με μειωμένο ποσό εγγύησης καταθέσεων. Κάποιος λοιπόν λογικά αναρωτιέται ποιος είναι ο λόγος, καταλήγει το άρθρο.

Είναι βέβαιο ότι με τα τρις λογιστικών εγγραφών που κυκλοφορούν στον πλανήτη, η «φούσκα» κάποια στιγμή θα σκάσει και κάποιοι ετοιμάζονται να χάσουν… τα λιγότερα.

 "Πηγή: Global Reaserch"

Ένας Έλληνας στο τιμόνι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου

Με ελληνική ηγεσία, μετά την πρόσφατη εκλογή του πρέσβη Μιχάλη Χρηστίδη, ως γενικού γραμματέα του ΟΣΕΠ (Οργανισμού Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου), ο περιφερειακός αυτός οργανισμός, στην ανατολική ευρωπαϊκή γειτονιά, με δώδεκα κράτη - μέλη, "ανοίγει πανιά", προκειμένου να υλοποιήσει επωφελή οικονομικά πρότζεκτ και να αποτελέσει ένα "παράθυρο διαλόγου", μεταξύ των μελών του, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση.



Στη συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκλεγείς πρέσβης, δηλώνει ότι αυτές ακριβώς οι αντιθέσεις, όπως για παράδειγμα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν, καθιστούν τον ΟΣΕΠ εξαιρετικά χρήσιμο, ένα πολύτιμο παράθυρο διαλόγου και συνεργασίας, δυνατότητα που στις μέρες μας είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

Πρέπει να προσεγγίζουμε με πνεύμα πολυμερούς συνεργασίας και όχι ιδιοτελούς προβολής πολιτικών θέσεων, τονίζει ο κ.Χρηστίδης και μιλάει για τομείς στους οποίους μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα με οφέλη και για την Ελλάδα.

Πρέπει να επικεντρώσουμε την προσπάθειά μας σ' αυτά που μπορούμε να κάνουμε λέει, κι αυτά είναι ο τουρισμός - που για μας είναι πολύ σημαντικός από τη Ρωσία και την Ουκρανία, οι μεταφορές, και η αποκατάσταση των πορθμειακών γραμμών, μεταξύ των λιμανιών του Β. Αιγαίου και του Ευξείνου Πόντου, που θα διευκολύνουν το άνοιγμα νέων αγορών, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η προώθηση του εμπορίου, με την απάλειψη γραφειοκρατικών εμποδίων.

Φυσικά, το θέμα είναι να υπάρχει χρηματοδότηση και να προετοιμάζονται σωστά και αξιόπιστα πρότζεκτ, στα οποία θα δώσουμε έμφαση, προκειμένου να προσελκύσουμε χρηματοδότες από τρίτους παράγοντες, όπως η ΕΕ, οι τράπεζες, οργανισμοί από την Κίνα, ή την Ιαπωνία και να πετύχουμε τη σύμπραξη κρατικών και ιδιωτικών φορέων χρηματοδότησης.

Η περιοχή την οποία καλύπτει ο Οργανισμός, που απαρτίζεται από χώρες των Βαλκανίων, του Ευξείνου Πόντου, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία, έχει ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Εκεί κινηθήκαμε πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά, έχουμε τράπεζες, εταιρίες και πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες και μια σημαντική ομογένεια, που αποτελεί ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα συνεργασίας.

"Πηγή: ΑΠΕ"

Τι είναι το λογισμικό ανοικτού κώδικα: Μια εισαγωγή

O όρος “ανοιχτός κώδικας” αναφέρεται σε κάτι που μπορεί να τροποποιηθεί και να μοιραστεί ελεύθερα γιατί ο βασικός του σχεδιασμός είναι προσβάσιμος σε όλους. 
Ενώ σαν όρος προέρχεται από το πλαίσιο της ανάπτυξης λογισμικού, σήμερα ο όρος “open source” προσδιορίζει ένα γενικότερο σύνολο αξιών, το μοντέλο ανοικτού κώδικα. Έργα ανοικτού κώδικα, πρωτοβουλίες ή και προϊόντα, είναι εκείνα που αγκαλιάζουν και προωθούν την ανοικτή ανταλλαγή ιδεών, την συνεργατική συμμετοχή, την ταχεία πρωτοτυποποίηση, την διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ανάπτυξη της κοινότητας.
Τι είναι το λογισμικό ανοιχτού κώδικα;Λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι το λογισμικό του οποίου ο πηγαίος κώδικας είναι διαθέσιμος για την τροποποίηση ή την αναβάθμιση από οποιονδήποτε μέσω μιας ελεύθερης άδειας χρήσης. “Πηγαίος κώδικας” είναι το τμήμα του λογισμικού που οι περισσότεροι απλοί χρήστες δεν έχουν δει ποτέ. Οι προγραμματιστές που έχουν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα ενός προγράμματος όμως, μπορούν να βελτιώσουν το πρόγραμμα αυτό, με την προσθήκη χαρακτηριστικών και να διορθώσουν κάτι που δεν λειτουργεί σωστά.Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του λογισμικού ανοικτού κώδικα από τα άλλα είδη λογισμικού;Για πολλές εφαρμογές λογισμικού, ο πηγαίος κώδικας τους δεν μπορεί να τροποποιηθεί από τον καθένα, αλλά μόνο από το άτομο, την ομάδα ή την εταιρία που τις δημιούργησε και διατηρεί τον αποκλειστικό έλεγχο πάνω τους. Αυτό το είδος του λογισμικού που καλείται συχνά «ιδιόκτητο – ιδιοταγές λογισμικό” ή λογισμικό “κλειστού κώδικα”, επειδή ο πηγαίος κώδικας του είναι ιδιοκτησία των αρχικών συγγραφέων του, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που νομικά τους επιτρέπεται να το αντιγράψουν ή να το τροποποιήσουν. Το Microsoft Word και το Adobe Photoshop είναι παραδείγματα ιδιόκτητου λογισμικού. Για να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες το ιδιόκτητο λογισμικό, θα πρέπει να συμφωνήσουν (συνήθως με την αποδοχή μιας άδειας χρήσης, που εμφανίζεται την πρώτη φορά που εκτελούν αυτό το λογισμικό) ότι δεν θα κάνουν τίποτα με το λογισμικό που δεν επιτρέπεται ρητά από τους ιδιοκτήτες του λογισμικού.Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι διαφορετικό. Οι δημιουργοί του διαθέτουν ελεύθερα τον πηγαίο κώδικα του σε όλους όσους θέλουν να τον δουν, να τον αντιγράψουν, να μάθουν από αυτόν, να τον τροποποιήσουν ή και να το μοιραστούν. Το LibreOffice και το GIMP είναι παραδείγματα λογισμικού ανοικτού κώδικα. Όπως και με το κλειστό λογισμικό, οι χρήστες θα πρέπει να αποδεχτούν κάποιους όρους άδειας χρήσης, αλλά οι νομικοί όροι των αδειών ανοιχτού κώδικα διαφέρουν ριζικά από εκείνες των ιδιοταγών εφαρμογών. Οι άδειες χρήσης του λογισμικού ανοικτού κώδικα προωθούν την συνεργασία και την ανταλλαγή, διότι επιτρέπουν σε όλους να κάνουντροποποιήσεις στον πηγαίο κώδικα και να ενσωματώσουν αυτές τις αλλαγές σε δικά τους έργα. Μερικές άδειες Ανοικτού Κώδικα διασφαλίζουν ότι τα άτομα που τροποποιούν και στη συνέχεια μοιράζονται ένα πρόγραμμα με τους άλλους, θα πρέπει επίσης να μοιράζονται και τον πηγαίο κώδικα αυτού του προγράμματος, χωρίς την επιβολή κάποιας μορφής τέλους αδειοδότησης για αυτό. Με άλλα λόγια, οι προγραμματιστές μπορούν να έχουν πρόσβαση, να προβάλουν και να τροποποιούν το λογισμικό ανοικτού κώδικα όποτε θέλουν, αρκεί να αφήνουν και άλλους να κάνουν το ίδιο, όταν μοιράζονται την εργασία τους. Σύμφωνα με το Open Source Initiative, “open source” δεν σημαίνει μόνο πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα.  Σημαίνει ότι ο καθένας θα πρέπει να είναι σε θέση να τροποποιήσει τον πηγαίο κώδικα για να το ταιριάξει στις ανάγκες του, και ότι κανείς δεν θα πρέπει να εμποδίζει τους άλλους από το να πράξουν το ίδιο. Ο ορισμός του Open Source Initiative για τον ανοικτό κώδικα περιλαμβάνει και διάφορες άλλες σημαντικές διατάξεις.Είναι το λογισμικό ανοιχτού κώδικα σημαντικό μόνο για  τους προγραμματιστές;
Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα ωφελεί προγραμματιστές και μη-προγραμματιστές. Στην πραγματικότητα, επειδή ένα μεγάλο μέρος του διαδικτύου είναι κτισμένο σε τεχνολογίες ανοικτού κώδικα, όπως το Linux και ο Apache, όσοιχρησιμοποιούν το διαδίκτυο ωφελούνται από το λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Τώρα που το cloud computing έχει γίνει μια σημαντική πτυχή της καθημερινής ζωής λόγω της δυνατότητας σύνδεσης στο Internet πολλών συσκευών, ησυντριπτική πλειοψηφία των διακομιστών cloud βασίζεται σε προγράμματα ανοικτού κώδικα.Γιατί οι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν το λογισμικό ανοιχτού κώδικα;Πολλοί άνθρωποι προτιμούν το λογισμικό ανοικτού κώδικα, διότι έχουν περισσότερο έλεγχο πάνω στο λογισμικό που χρησιμοποιούν. Μπορούν να εξετάσουν τον κώδικα του για να βεβαιωθούν ότι δεν κάνει κάτι χωρίς την θέληση τους και μπορούν να αλλάξουν τα μέρη που δεν τους αρέσουν. Οι χρήστες επίσης το προτιμούν, επειδή μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για οποιοδήποτε σκοπό θέλουν και όχι μόνο με τον τρόπο που κάποιος έχει καθορίσει.
Άλλοι, 
Άλλοι, προτιμούν το λογισμικό ανοικτού κώδικα, διότι τους βοηθά να γίνουν καλύτεροι προγραμματιστές. Επειδή οανοικτός κώδικας είναι προσβάσιμος στο κοινό, οι μαθητές/φοιτητές μπορούν να μάθουν και να βελτιώνονταιμελετώντας τι έχουν γράψει άλλοι. Μπορούν επίσης να μοιραστούν την εργασία τους με τους άλλους για σχόλιακαι κριτική.
Μερικοί άνθρωποι προτιμούν το λογισμικό ανοικτού κώδικα, επειδή το θεωρούν πιο ασφαλή και σταθερό σε σύγκριση με
Μερικοί άνθρωποι προτιμούν το λογισμικό ανοικτού κώδικα, επειδή το θεωρούν πιο ασφαλή και σταθερό σε σύγκριση με το ιδιόκτητο λογισμικό. Επειδή ο καθένας μπορεί να δεί και να τροποποιήσει το λογισμικό ανοικτού κώδικα, είναι πολύ πιο εύκολος ο εντοπισμός και η διόρθωση σφαλμάτων ή παραλείψεων. Ακόμα επειδή πολλοί προγραμματιστές μπορούν να εργαστούν σε ένα κομμάτι του λογισμικού ανοικτού κώδικα χωρίς να ζητήσουν τηνάδεια από τους αρχικούς δημιουργούς, το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι σταθερότερο και ενημερώνεται και αναβαθμίζεται πιο γρήγορα.
Πολλοί χρήστες 
Πολλοί χρήστες και εταιρίες προτιμούν το λογισμικό ανοικτού κώδικα για τα σημαντικά και μακροπρόθεσμα σχέδιατους. Επειδή ο πηγαίος κώδικας του είναι ελεύθερος, όσοι βασίζονται σε λογισμικό για κρίσιμες εργασίες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι τα εργαλεία τους δεν θα εξαφανιστούν ή δεν θα σταματήσουν να ενημερώνονται αν οιαρχικοί του δημιουργοί σταματήσουν να εργάζονται πάνω σε αυτό, ή αν κλείσει η εταιρία που τα στηρίζει.Το “open source” απλά σημαίνει ότι κάτι είναι δωρεάν;Όχι. Αυτό είναι μια κοινή παρανόηση σχετικά με το τι σημαίνει “open source”. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρεώνουν χρήματα για το λογισμικό ανοιχτού κώδικα που δημιουργούν ή στα έργα στα οποία συμβάλλουν. Αλλά επειδή οι περισσότερες άδειες χρήσης ανοιχτού κώδικα απαιτούν να έχουν ελεύθερο τον πηγαίο κώδικα τους όταν πωλούν λογισμικό σε άλλους, πολλοί προγραμματιστές λογισμικού ανοικτού κώδικα αμείβονται για την παροχή υπηρεσιών και υποστήριξης λογισμικού (και όχι για το ίδιο το λογισμικό) . Με αυτό τον τρόπο, το λογισμικό τους εξακολουθεί να είναι δωρεάν ενώ αμείβονται βοηθώντας τους άλλους στην εγκατάσταση, τη χρήση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
Το open source στην καθημερινότητα μαςO ανοικτός κώδικας δεν είναι μόνο ένας τρόπος για την ανάπτυξη και την χρήση λογισμικού αλλά και μια στάση ζωής. Ο ανοικτός κώδικας εκφράζει την επιθυμία των ανθρώπων να μοιράζονται και να συνεργάζονται με διαφανείς τρόπους . Σημαίνει δέσμευση να διαδραματίσουν ένα ενεργό ρόλο στη βελτίωση του κόσμου, η οποία είναι δυνατή μόνο όταν ο καθένας έχει πρόσβαση στον τρόπο με τον οποίο έχει σχεδιαστεί ο κόσμος.Ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος από «πηγαίο κώδικα» που διαμορφώνει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε σε αυτόν. Η εκπαίδευση, η κυβέρνηση, η υγεία, το δίκαιο, οι επιχειρήσεις καθώς και κάθε άλλος τομέας της ζωής μας αποτελούν τον πηγαίο μας κώδικα, ο οποίος θα λειτουργήσει καλύτερα μόνο όταν είναι ανοικτός. 

Έξι εκατομμύρια "πρόσφυγες" θα εγκατασταθούν "ημιμόνιμα" στην Ελλάδα - Το αποδέχθηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Είναι οριστικό: Η Ελλάδα θα δεχθεί έξι εκατομμύρια "πρόσφυγες" (αληθινούς και μη) καθώς το αποδέχθηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση κατά τη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Έτερο "θύμα" θα είναι και η Ιταλία η οποία δέχτηκε και αυτή να δημιουργήσει πρόβλημα στον εθνικό και κοινωνικό της ιστό αποδεχόμενη ακριβώς τους ίδιους όρους προς ευχαρίστηη των Γερμανών και των υπόλοιπων Ευρωπάιων.

Η Ελλάδα και η Ιταλία συμφώνησαν στη δημιουργία ενός ή περισσότερων κέντρων πρώτης υποδοχής και καταγραφής προσφύγων στο έδαφός τους κατά τη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα (15/09/2015) ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τομας ντε Μεζιέρ, λίγο πριν από την επίσημη ολοκλήρωση της συνόδου, εκτός από την παροχή οικονομικής βοήθειας στις χώρες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου συνεχίζεται η κρίση και την Τουρκία, οι ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών συμφώνησαν στη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων (hot spots) στην Ελλάδα και την Ιταλία.



«Σήμερα η Ελλάδα ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι είναι έτοιμη να δημιουργήσει έναν ή περισσότερους καταυλισμούς υποδοχής προσφύγων. Η Ελλάδα ξεκαθάρισε επίσης ότι θα συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNHCR), κάτι το οποίο ζητούσαμε εδώ και καιρό. Η Ελλάδα ζήτησε να λάβει οικονομική βοήθεια για τη δημιουργία τoυ hot spot, κάτι που περιλαμβάνεται στην απόφασή μας», εξήγησε ο ντε Μεζιέρ.

Ταυτόχρονα, οι υπουργοί Εσωτερικών αποφάσισαν την οριστικοποίηση του καταλόγου των χωρών της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης που θεωρούνται "ασφαλείς" και κατά συνέπεια οι προερχόμενοι από αυτές δεν δικαιούνται ασύλου!

Δηλαδή θα μένουν σε εμάς για πάντα. Αφού δεν κινδυνεύουν, ποιος ο λόγος να συνεχίσουν να κατευθύνονται στην Γερμανία; Και εμείς θυσιάσαμε το εθνικό μας συμφέρον προς χάρην του εθνικού συμφέροντος της Γερμανίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Έχει όμως και συνέχεια:

Η Τουρκία δεν περιλαμβάνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, στον κατάλογο αυτόν, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επαναπροώθηση ατόμων που έχουν φθάσει στο έδαφος της ΕΕ προερχόμενα από την Τουρκία.

Δηλαδή η Τουρκία μπορεί βάσει σχεδιασμού να μας στέλνει χιλιάδες προσφύγων και λαθρομεταναστών, για να προκαλέσει οικονομική,κοινωνική κατάρρευση και εθνική,φυλετική και θρησκευτική αλλοίωση, και να το κάνει αυτό ανενόχλητα χωρίς την παραμικρή πίεση από την ΕΕ.

Ωραία "αλληλεγγύη" από τους υποτιθέμενους συμμάχους Ευρωπαίους.

Όσο περισσότερο χρόνο καθυστερήσουν οι πολιτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, "τόσο περισσότερο χάος θα προκληθεί, τόσο μεγαλύτερο βάρος θα δημιουργηθεί για την Ελλάδα και τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να διαφύγουν από τη Συρία", προειδοποιεί από την πλευρά του ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).

"Φοβόμαστε ότι η αναποφασιστικότητα στην Ευρώπη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στο Αιγαίο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του IOM Λέοναρντ Λόιντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη προσθέτοντας ότι η απόφαση ευρωπαϊκών χωρών για την επιβολή συνοριακών ελέγχων θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες.


Παράλληλα, ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει "βαθιά απογοήτευση" από την αποτυχία των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να φθάσουν σε οριστική συμβιβαστική λύση για το σχέδιο κατανομής των 120.000 προσφύγων.

"Χρειάζεται αποφασιστική συμφωνία χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών, καθώς και αποφασιστικές ενέργειες με βάση την αλληλεγγύη από όλες τις χώρες μέλη", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αντόνιο Γκουτέρες που εκδόθηκε στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του IOM, 464.876 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασχίσει από τις αρχές του έτους τη Μεσόγειο, από 432.000 που έδειχναν τα στοιχεία μόλις της περασμένης Παρασκευής, αριθμός διπλάσιος ήδη του συνολικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών που έκαναν το 2014 την ίδια θαλάσσια διαδρομή.

Σύμφωνα με τον IOM, 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες ημέρες προσπαθώντας να διασχίσουν τη θαλάσσια ζώνη ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τα ελληνικά νησιά.

Τα πράγματα είναι απλά: Τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν από την Συρία στην Ελλάδα ανακατεμενοι με χιλιάδες λάθρο. Άλλα δυο θα λάβουν το "πράσινο φως" ότι μπορούν να έρθουν και αυτοί. Εάν αυτά τα πλήθη φτάσουν στην χώρα μας δεν θα χωράμε ούτε εμείς οι γηγενείς.

Αναμένονται λαθρομεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στην Ελλάδα των 100-200.000 το μήνα για τα επόμενα δύο χρόνια!

Υπάρχουν σκέψεις για κατοίκηση των ακατοίκητων νησιων και για μεταφορά ανθρώπων στην Θράκη και στην Ήπειρο σε ακατοίκητα πλέον χωριά. Κάποιοι εκ των προσφύγων είναι σαφώς αφομοιώσιμοι με πρώτους απόλους τους Σύρους Ελληνορθόδοξους οι οποίοι κατάγονται από τους Βυζαντινούς και επί της ουσίας θα επέστρεφαν σε πάτριο έδαφος,αλλά και οι Αλαουϊτες που θεωρούνται κρυπτοχριστιανοί και εν πάσει περιπτώσει είναι φίλα προσκείμενοι στον Χριστιανισμό και ιδιαίτερα στον Ορθόδξο.

Με τους υπόλοιπους που είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι τι θα γίνει; Το Έθνος κινδυνεύει και τίθεται υπό αμφισβήτηση η ύπαρξή του, για να υπερασπιστεί το συμφέρον των Γερμανών και των υπολοίπων Ευρωπαίων.

"Πηγή:defencenet.gr"