Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

€3 δισ. για το προσφυγικό, επανεκκίνηση ενταξιακής πορείας μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας- Μες τη χαρά ο Τσίπρας.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας με θέμα την προσφυγική κρίση.

Την ικανοποίησή τους για το κείμενο συμπερασμάτων, το οποίο συμπεριέλαβε τις ελληνικές θέσεις, εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές.

Η συμφωνία

Σε συμφωνία επί σχεδίου δράσης για το προσφυγικό με κεντρικούς άξονες τη διάθεση τριών δισ. ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες εντός Τουρκίας και επανεκκίνηση της τελματωμένης ενταξιακής διαπραγμάτευσης, σε αντάλλαγμα τουρκικής βοήθειας για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, κατέληξε η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας την Κυριακή στις Βρυξέλλες. Ανοίγει φέτος το Κεφάλαιο 17 στην ενταξιακή διαπραγμάτευση· θα επιταχυνθεί το άνοιγμα της διαδικασίας βίζας για τους Τούρκους πολίτες εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.

«Συμφωνήσαμε ότι η ενταξιακή διαδικασία πρέπει να επανεργοποιηθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου.


Υπήρξε συμφωνία για την διεξαγωγή δύο συνόδων ΕΕ-Τουρκίας ετησίως, καθώς και για διάλογο σε υψηλό επίπεδο επί ενεργειακών θεμάτων, ανέφερε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι η αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ θα αποτελέσει επίσης αντικείμενο συζήτησης στις επόμενες διασκέψεις.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι ΕΕ και Τουρκία «πληρώνουν το τίμημα» για την αποτυχία του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών να χειριστούν την κρίση στη Συρία.

Κατά την προσέλευσή του νωρίτερα στις εργασίες της Συνόδου, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε μιλήσει για «ιστορική ημέρα» και «νέα αρχή» στην ενταξιακή διαδικασία.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε επίσης κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ότι η σημερινή Σύνοδος παρέχει κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση και σηματοδοτεί την ανανέωση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας σε υψηλό επίπεδο.

Μιλώντας την ίδια στιγμή από τις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελεπιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε στην Άγκυρα το ποσό των τριών δισ. ευρώ προκειμένου να βοήθησει τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια της Άγκυρας στην αναχαίτιση των προσφυγικών ροών.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η ΕΕ θα ανοίξει εντός του έτους το Κεφάλαιο 17 στην τουρκική ενταξιακή διαπραγμάτευση, και θα επιταχύνει τις διαδικασίες για να μπορούν να ταξιδεύουν οι Τούρκοι πολίτες χωρίς βίζα εντός της ΕΕ εφόσον πληρούνται οι ισχύουσες προϋποθέσεις.

Η ίδια επισήμανε ότι κατά την προπαρασκευαστική συνάντηση Ευρωπαίων ηγέτων που προηγήθηκε της Συνόδου, παρουσία και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συζητήθηκε η επανεγκατάσταση ορισμένου αριθμού προσφύγων από την Τουρκία απευθείας σε αυτές τις ευρωπαϊκές τις χώρες, ωστόσο δεν τέθηκαν επί τάπητος συγκεκριμένοι αριθμοί. Παράλληλα, δήλωσε ότι εργάζεται για τη διασφάλιση της συνέχισης της Συνθήκης Σένγκεν.

Στη συνεδρίαση μετείχαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων Γερμανίας, Αυστρίας, Φιλανδίας, Σουηδίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου και Ελλάδας.

Προσερχόμενη νωρίτερα στη Σύνοδο, η Μέρκελ είχε δηλώσει σχετικά με την επανεκκίνηση της ενταξιακής διαπραγμάτευσης πως «πρόκειται για μία ανοικτή ενταξιακή διαδικασία, δεν μιλάμε για το αποτέλεσμα, αλλά για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων», προσθέτοντας πως «σχεδιάζουμε να έχουμε τακτικές συναντήσεις για να συζητάμε για την πρόοδο στην εφαρμογή αυτής της ατζέντας».

"Πηγή:tovima.gr"

Μετά τον φόνο του λιονταριού Σεσίλ, σειρά είχε ο ελέφαντας

Μετά τον φόνο του λιονταριού Σεσίλ, που προκάλεσε οργή σε όλο τον κόσμο, σειρά είχε ο ελέφαντας.


Κυνηγός πλήρωσε για να σκοτώσει ελέφαντα με χαυλιόδοντες βάρους 55 κιλών στη Ζιμπάμπουε.

Ο ελέφαντας πιστεύεται πως είναι ο μεγαλύτερος που έχει εξολοθρευτεί ποτέ στο Εθνικό Πάρκο Gonarezhou στη νοτιοανατολική Ζιμπάμπουε.
Οι χαυλιόδοντες του τεράστιου ζώου ζύγιζαν 55 κιλά και ήταν τόσο μεγάλοι που σέρνοντας στο έδαφος, σύμφωνα με τον Johnny Rodriguesμ πρόεδρο της Zimbabwe Conservation Task Force.


Ο κυνηγός πιστεύεται πως ήταν Γερμανός και πως πλήρωσε 60.000 δολάρια για να του δοθεί η άδεια να πυροβολήσει τον ελέφαντα στο πλαίσιο οργανωμένου κυνηγιού, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph.
Είχε τη βοήθεια έμπειρου κυνηγού ο οποίος ήταν ο οδηγός του στο κυνήγι διάρκειας 21 ημερών.
Η ταυτότητα του ελέφαντα παραμένει άγνωστη αλλά πιστεύεται πως διένυε την πέμπτη 10ετία της ζωής του και δεν είχε εντοπιστεί στο πάρκο πριν σκοτωθεί.

Το παράλογο είναι ότι οι Φωτογραφίες του νεκρού ελέφαντα που κυκλοφόρησαν στα social media προκάλεσαν επαίνους από χρήστες- οπαδούς του κυνηγιού, που σημαίνει ότι υπάρχουν τόσοι ηλίθιοι σε αυτόν τον πλανήτη, που και να τους θερίζεις δεν τελειώνουν. 
Ο Rodrigues επιβεβαίωσε τον θάνατο του ελέφαντα και εκτίμησε πως είχε έρθει από το πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής, κάτι ωστόσο που εκπρόσωπος του πάρκου διέψευσε.



«Το πιο απογοητευτικό είναι πως όταν ένας ντόπιος σκοτώνει ένα ζώο για να φάει η οικογένειά του καταδικάζεται σε φυλάκιση από 5 έως 15 χρόνια. Όταν όμως ένας πλούσιος ξένος έρχεται εδώ και σκοτώνει ένα ζώο, τη γλιτώνει. Τι μήνυμα δίνουμε στον κόσμο;», διερωτήθηκε.

Ο καπιταλισμός δεν είναι "Ελληνικός ηλίθιε Γερμανέ"


Η μεγάλη μάχη μεταξύ εργασίας και κεφαλαίου ανέδειξε νικητή τον δεύτερο καθώς χρόνια προετοιμαζόταν για αυτή την μάχη.

Η κρίση του κεφαλαίου που έγινε κρίση της εργατικής τάξης δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά είναι παγκόσμιο και έτσι αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και θα είναι πάντα επίκαιρος ο τίτλος του βιβλίου του Μπογιόπουλου "είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε"
Ο καπιταλισμός δεν είναι "Ελληνικός ηλίθιε Γερμανέ" και έτσι η Deutsche Bank,  απολύει 3 χιλιάδες υπαλλήλους στο πλαίσιο περικοπών όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, ένας στους τέσσερις υπαλλήλους στον τομέα της λιανικής και επιχειρηματικής τραπεζικής θα απολυθούν στο πλαίσιο των περικοπών της τράπεζας.
Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung οι απολύσεις προβλέπονται σε εσωτερικό έγγραφο που παρέδωσε προ ημερών στα συνδικάτα ο νέος επικεφαλής της Deutsche Bank John Cryan από κοινού με τον διευθυντή προσωπικού Karl von Rohr, και τον επιφορτισμένο με το private banking Christian Sewing, με αποτέλεσμα η περίοδος πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων να είναι «άσχημη» για τους εργαζόμενους στα υποκαταστήματα της τράπεζας, όπως αναφέρει η εφημερίδα. 
Πάντως η σχετική διαβούλευση αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Συνολικά η Deutsche Bank απασχολεί 12.000 εργαζόμενους στη λιανική και επιχειρηματική τραπεζική, επομένως οι περικοπές αφορούν 3.200 άτομα.
Η μείωση προσωπικού θεωρείται αναμενόμενη, καθώς η τράπεζα είχε ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να καταργήσει μέχρι το 2017 περίπου 200 από τα συνολικά 700 υποκαταστήματα που διαθέτει στη Γερμανία.
Επιπλέον όμως, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα, η Deutsche Bank επιχειρεί να συρρικνώσει και τις διοικητικές υπηρεσίες της, ιδιαίτερα στη Φραγκφούρτη. 
Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται 830 θέσεις εργασίας μόνο στο τμήμα operations, άλλες 140 στη διεύθυνση προσωπικού και επιπλέον 60 στο τμήμα τύπου και επικοινωνίας. 
Από την άλλη πλευρά ωστόσο, πρόκειται να προσληφθούν χίλια άτομα για το τμήμα πληροφορικής. 
Ειλημμένη θεωρείται και η απόφαση για πώληση της θυγατρικής τράπεζας Postbank.

Στο τελικό ισοζύγιο αναμένεται να καταργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία και συνολικά 9.000 σε όλον τον κόσμο. Η τράπεζα δεν θέλησε να σχολιάσει τα συγκεκριμένα στοιχεία, αναφέρεται στο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ελάχιστες φαίνεται ότι θα είναι οι περικοπές στην επενδυτική τραπεζική: 
Mόλις 40 θέσεις εργασίας θυσιάζονται στον βωμό των περικοπών. 
Η εγκράτεια αυτή οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο τμήμα corporate banking and securities είχε ήδη συρρικνωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων να μειωθεί από τους 11.000 στους 8.000.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο John Cryan φαίνεται «αποφασισμένος» να υλοποιήσει τα σχέδιά του. 
Από την άλλη πλευρά ο νέος επικεφαλής της Deutsche Bank, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές του στα τέλη Οκτωβρίου, είχε δηλώσει ότι η κατάργηση θέσεων εργασίας θα προχωρήσει «με κοινωνικά δίκαιο τρόπο», δηλαδή πρόωρη συνταξιοδότηση, παροχή αποζημίωσης και, κατά το δυνατόν, χωρίς να γίνουν απολύσεις.

Μόνο για το 2015 η τράπεζα έχει προβλέψει κονδύλι 1,2 δις ευρώ για αποζημιώσεις σε στελέχη που αποχωρούν.
Πάντως τα συνδικάτα αντιδρούν.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων δηλώνει ότι τα σχέδια John Cryan στέλνουν «λάθος μήνυμα», ότι δηλαδή «οι εργαζόμενοι πληρώνουν τον λογαριασμό για παλαιότερα λάθη του μάνατζμεντ που έχουν προκαλέσει επισφάλειες δισεκατομμυρίων, αλλά και αγωγές για αποζημιώσεις εναντίον της τράπεζας».

Στην πρώτη τους συνάντηση με τον John Cryan τα συνδικάτα προσήλθαν έχοντας συγκεντρώσει υπογραφές κατά των περικοπών από τα δύο τρία των εργαζομένων στο τμήμα λιανικής και επιχειρηματικής τραπεζικής.

Οι “Κροκόδειλου Κορνήλιου” στην κοινότητα της Μελβούρνης.

Το Δημιουργικό Κέντρο Δράματος (ΔΚΔ) και Τεχνών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης πρόκειται να παρουσιάσει δύο παιδικές παραστάσεις στο Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού, στις 6 Δεκεμβρίου και στις 11 το πρωί.
Συγκεκριμένα, μαθητές του παραρτήματος του ΔΚΔ στο Οκλι,  θα παρουσιάσουν την ιστορία του “Κροκόδειλου Κορνήλιου”,  του Ευγένιου Τριβιζά.  Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον έργο για κροκόδειλους, όπου άλλοι κροκόδειλοι θέλουν να κοιτάζουν το φεγγάρι, άλλοι να ξαπλώνουν και άλλοι να πλατσουρίζουν στη λάσπη. Ο Κορνήλιος, όμως, ο πιο καυχησιάρης και κατεργάρης από όλους τους κροκόδειλους, θέλει να τρώει χέρια. Μέχρι τώρα έχει φάει χέρι σερβιτόρου, χέρι μαέστρου, χέρι μποξέρ, χέρι τροχονόμου, χιλιάδες χέρια! Αμέτρητα! Μόνο χέρι οδοντογιατρού δεν έχει φάει ακόμη. Ώσπου μια μέρα αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα καταχθόνιο σχέδιο και να φάει χέρι οδοντογιατρού. Θα τα καταφέρει άραγε; Ποιος ξέρει;
Οι μαθητές του ΔΚΔ στο Alphington Grammar, θα παρουσιάσουν την αρχαία κωμωδία “Ιππείς” του Αριστοφάνη. Ο Αριστοφάνης έγραψε τους Ιππείς για να κοροϊδέψει έναν πολιτικό της εποχής, τον Κλέωνα, ο οποίος ήταν προσωπικός εχθρός του. Με την κωμωδία αυτή πραγματεύεται πώς η εξουσία μπορεί να οδηγήσει μια χώρα στην καταστροφή. Το μήνυμα του έργου είναι διαχρονικό και πάντα θα μας αφορά.
Οι δούλοι  του γέροντα Δήμου παραπονιούνται για τα βάσανα που υποφέρουν από έναν άλλον υπηρέτη, τον Παφλαγόνα. Με τις κολακείες του σέρνει από την μύτη τον κυριό του και τον κάνει ότι θέλει. Οι δούλοι λοιπόν, έκλεψαν τον χρησμό του Παφλαγόνα την ώρα που κοιμόταν, τον διάβασαν και είδαν ότι θα τον νικήσει ένας άλλος, ακόμα πιο χυδαίος και πονηρός, ένας πλανόδιος αλλαντοπώλης. Φώναξαν λοιπόν τον αλλαντοπώλη, του είπαν την τύχη που τον περίμενε, να γίνει δηλαδή κύριος της Αθηναϊκής Πολιτείας, και τον ενθάρρυναν να παλέψει με τον Παφλαγόνα. Του υποσχέθηκαν ότι θα τον υποστήριζαν οι Ιππείς και όλοι οι τίμιοι άνθρωποι. Τότε φτάνει ο Παφλαγόνας, μανιασμένος, φοβερίζοντας τους αντιπάλους του. Ο αλλαντοπώλης παίρνει θάρρος και ο Παφλαγόνας φέρνει την υπόθεση μπροστά στον Δήμο. Ποιος τελικά θα νικήσει, ποιος θα κολακέψει περισσότερο τον γέροντα Δήμο;
Οι παραστάσεις θα δοθούν στον Ελληνικό Κέντρου (Mezzanine, 168 Lonsdale St., Melbourne) 6 Δεκεμβρίου από τις 11πμ έως τη 1μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.
"Πηγή:au.greekreporter.gr"


Δέν είναι ανίκανοι, είναι κλέφτες - Ο Μεϊμαράκης καταγγέλει αυτά που όλοι ήξεραν.


Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδωσε στη δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης έργου της ΝΔ με την εταιρεία INFOSOLUTIONS διατυπώνοντας μία σειρά από ερωτήματα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδωσε στη δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης έργου της ΝΔ με την εταιρεία INFOSOLUTIONS και θέτει μια σειρά από ερωτήματα και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τη νομική επεξεργασία της σύμβασης.

Με κύριο ότι η εταιρία προπληρώθηκε 60 χιλ. ευρώ πριν καν υπογραφεί η σύμβαση!   
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ θυμίζει πως ο ίδιος με επιστολή του στον πρόεδρο του κόμματος Γ. Πλακιωτάκη και τους συνυποψηφίους του έχει ζητήσει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες ποινικής και αστικής δίωξης της εταιρείας, όπως τονίζει, «γιατί είναι η βασική υπεύθυνη για το φιάσκο που πλήγωσε τους νεοδημοκράτες».

Συγκεκριμένα η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη διατύπωσε τα εξής ερωτήματα και παρατηρήσεις σε σχέση με τη νομική επεξεργασία της σύμβασης:

• Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται αναφορικά με το θέμα της προμήθειας των tablets:

Στην προσφορά αναφέρεται ρητά ότι η Εταιρεία αναλαμβάνει να προμηθεύσει τα tablets και μάλιστα δίνει τιμή 76,00 ευρώ/τεμάχιο, η οποία και ελήφθη υπόψη για την αξιολόγηση της Προσφοράς και τη σύγκριση με τις τιμές των υπόλοιπων εταιρειών για να αποφασισθεί η συμφερότερη προσφορά.

Μάλιστα στην προσφορά δίνονται συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές των tablets και αναφέρεται ότι η Εταιρεία θα τα προμηθευτεί από την Wind.

Στη Σύμβαση, σε όλα τα σημεία που αφορούν στις συσκευές, δεν αναφέρεται ρητά ποιος θα τα προμηθεύσει και σε ποιο χρονικό σημείο του έργου (Ο εργοδότης ή η Εργολήπτρια). Στο τέλος της Σύμβασης αναφέρεται πλέον ότι η ΝΔ δεσμεύεται να διαθέσει στην Εργολήπτρια τα tablets, τα πληκτρολόγια και τις θήκες για την προετοιμασία τους (εγκατάσταση προγράμματος) και την αποστολή τους στις ΝΟΔΕ. Και φυσικά δεν γίνεται πουθενά λόγος για τις τεχνικές προδιαγραφές των tablets ώστε να είναι εφικτή η εγκατάσταση του συστήματος.

• Έκπληξη επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στη Σύμβαση, σχετικά τον τρόπο καταβολής του τελικού τιμήματος του Έργου, που για τη πρώτη Κυριακή των εκλογών καθορίστηκε στο συνολικό ποσό των 144.456 ευρώ(συμπ/νου ΦΠΑ), αναφέρονται τα εξής:

«Α) Ποσό 60.000 ευρώ καταβλήθηκε ήδη, ως προκαταβολή, στην Εργολήπτρια, ήτοι ποσό 14.000 ευρώ καταβλήθηκε την 5.11.2015 και ποσό 46.000 ευρώ καταβλήθηκε την 6.11.2015, του παρόντος επέχοντος θέση απόδειξης καταβολής και εισπράξεως του ανωτέρω ποσού».


Δηλαδή η Ανάδοχος πληρώθηκε προκαταβολικά - όχι πριν την έναρξη του έργου, αλλά ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ -ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 60.000 ΕΥΡΩ, ενώ απόδειξη καταβολής του ως άνω ποσού αποτελεί η Σύμβαση που υπεγράφη μεταγενεστέρως της


Δηλαδή η Ανάδοχος πληρώθηκε προκαταβολικά - όχι πριν την έναρξη του έργου, αλλά ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ -ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 60.000 ΕΥΡΩκαταβολής !


Αναφέρεται δε στη Σύμβαση ότι με το ποσό των 60.000 που δόθηκε στην Ανάδοχο πριν την υπογραφή της σύμβασης, εξοφλήθηκε το κόστος της προμήθειας των 3G data cards 1 GB, ποσού 15.200 ευρώ. Διερωτάται όμως κανείς πώς η Εταιρεία ήταν σίγουρη ότι θα υπογραφόταν η Σύμβαση και προμηθεύτηκε εκ των προτέρων τα 3G data cards;

Και όλα αυτά, ενώ στη Σύμβαση δεν προβλέπεται η κατάθεση εγγυητικών επιστολών από την Ανάδοχο, δεν προβλέπεται διαδικασία και όργανα για τη πιστοποίηση της καλής εκτέλεσης ή για τη διαπίστωση τυχόν ελαττωμάτων του έργου ή της αποτυχίας λειτουργίας του συστήματος, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία κατάπτωσης της ποινικής ρήτρας, η οποία επί της οποίας παραμένει άνευ πρακτικών συνεπειών, υπό τα ανωτέρω δεδομένα. 

Δεν προβλέφθηκε Επιτροπή Παραλαβής του Έργου και πιστοποιήσης της καλής εκτέλεσης των επιμέρους τμημάτων του, εντός προκαθορισμένων χρονοδιαγράμματων.

Συμπερασματικά ο Ανάδοχος έλαβε προκαταβολικά - πριν την υπογραφή της Σύμβασης - το μεγάλο μερος της αμοιβής του, χωρίς να προβλεφθούν οι ελάχιστοι όροι προστασίας του Εργοδότη, σε περίπτωση πλημμελούς εκπλήρωσης του Έργου.





Με ποια αιτιολογία δόθηκε το ποσό των 60.000; Ποιος αποδέχθηκε τα τιμολόγια για λογαριασμό της ΝΔ


Σημειωτέον ότι η Σύμβαση ουδέποτε προσκομίσθηκε στο Λογιστήριο της ΝΔ. Με ποια αιτιολογία δόθηκε το ποσό των 60.000; Ποιος αποδέχθηκε τα τιμολόγια για λογαριασμό της ΝΔ;

Αντιθέτως στο Λογιστήριο της ΝΔ υπάρχουν 3 προσφορές της εταιρείας Infinity (με ημερομηνίες 19.07.2007, 20.06.2008, 25.01.2009) σχετικά με την παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, ιστοσελίδων κλπ. Στο λογιστήριο διατηρείτο καρτέλα της εταιρείας Infinity από το έτος 2007 μέχρι το έτος 2013. Από το 2014 εμφανίζεται η εταιρεία Infosolutions.
 
Η δε προσφορά της Ιnfinity έτους 2009, για λογαριασμό της Infinity EΠΕ φέρει την υπογραφή του Αθανάσιου Κλωνάρη, δηλαδή του νομίμου εκπροσώπου της Infosolutions, ο οποίος στη Σύμβαση για το Έργο της Εκλογής του Προέδρου συμβλήθηκε, ως νόμιμος διαχειριστής της Infosolurions, εκπροσωπώντας και την συνδιαχειρίστρια της Ο.Ε. Ελένη Τυρμάκη, δυνάμει ειδικού πληρεξουσίου της συμβ/φου Σουφλίου-Αλεξανδρούπολης Αμαλίας Γιολδάση. 

Στη Σϋμβαση για την Εκλογή Προέδρου, ο Κλωνάρης ορίστηκε ως project manager του Έργου, υπεύθυνος εκ μέρους της Εταιρείας για την υλοποίησή του και για τη συνεργασία του με την ΚΕΦΕ για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.

• Επίσης, είναι απορίας άξιο ότι στη Σύμβαση δεν περιλαμβάνεται όρος με τον οποίο ο Ανάδοχος να αναλαμβάνει τη συνολική ευθύνη για το υπό ανάπτυξη πληροφοριακό σύστημα, στο οποίο αφορούσε η προσφορά του. Αντιθέτως, με συγκεκριμένους όρους περιορίζεται σημαντικά η ευθύνη του, για ζητήματα που, σύμφωνα με την προσφορά και τους όρους της Προκήρυξης, εμπίπτουν εντός των αρμοδιοτήτων του.

Π.χ. Η ΕΡΓΟΛΗΠΤΡΙΑ εγγυάται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα που αναφέρεται ανωτέρω προστατεύεται πλήρως από τις κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις και διασφαλίζει πλήρως την αποτροπή διπλοψηφιών. Εγγυάται ακόμα την καλή λειτουργία του συστήματος, στο μέρος που της αναλογεί (;) (λειτουργία εφαρμογών, server farms και τηλεφωνικού κέντρου) [...]

Εφόσον η προσφορά της Αναδόχου, με βάση την οποία και επελέγη ως συμβατή με την Προκήρυξη και ως η συμφερότερη, αφορούσε στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος, πώς υπάρχουν μέρη για τα οποία δεν τής αναλογεί ευθύνη;

• Η Σύμβαση δεν περιέχει, ως Παράρτημα, την Προσφορά της Αναδόχου, με βάση την οποία επελέγη και τους όρους της οποίας δεσμεύθηκε ότι μπορεί να υλοποιήσει.

Στη Σύμβαση είναι διατυπωμένα, με ασαφή και γενικό τρόπο, σημαντικά ζητήματα σε επίπεδο λειτουργικότητας.

• Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, η Προσφορά της InfoSolutions, ήταν συμβατή με τις τεχνικές προϋποθέσεις της Προκήρυξης, υπό 2 προϋποθέσεις:

α) οι χρόνοι δοκιμών που περιγράφονται στην Προσφορά της έπρεπε να είναι τουλάχιστον επτά ημέρες πριν τη διαδικασία (δοκιμές και stress tests), και όχι τρεις που αναφερόταν στην Προσφορά.

β) Δεν είναι αποδεκτή η λύση PC με λογισμικό WINDOWS XP ή WINDOWS VISTA.

Και ενώ σημειώνεται ρητά στην Εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής (που ορίστηκε από την Επιτροπή Προμηθεών και Έργων) ότι η InfoSolutions είναι αποδεκτή μόνο εφόσον οι χρόνοι δοκιμών που περιγράφονται στην Προσφορά επιμηκυνθούν (τουλάχιστον 7 ημέρες πριν τις Εκλογές), στην Σύμβαση τελικά οι αντίστοιχοι χρόνοι συντμήθηκαν!

- Ενώ η διανομή των τερματικών συσκευών και της πλαστικής κάρτας στις ΝΟΔΕ στην Προσφορά προβλεπόταν να γίνει 10 ημέρες πριν τις εκλογές, στη Σύμβαση προβλέπεται 4 ημέρες πριν.

- Ενώ το test run (δοκιμή συστήματος) στην Προσφορά προβλεπόταν 3 ημέρες πριν τις εκλογές, στη Σύμβαση προβλέπεται 2 ημέρες πριν.

- Ενώ η δυναμικότητα του τηλεφωνικού κέντρου την ημέρα των εκλογών (για την τεχνική υποστήριξη) στην Προσφορά ορίζεται στα 20 άτομα, στην Σύμβαση ορίζεται στα 16 άτομα για 1.900 tablets. Παρά δε το γεγονός ότι προβλέφθηκαν λιγότερα άτομα με τη Σύμβαση, η αντίστοιχη τιμή για εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου, σύσταση και εκπαίδευση ομάδας υποστήριξης, τεχνική υποστήριξη κλπ, παρέμεινε η ίδια με αυτή της Προσφοράς.

- Αναφορικά με την εκπαίδευση των Προέδρων των ΕΕ και των χειριστών των tablets, η Προσφορά προέβλεπε τη διανομή εγχειριδίου χρήση στα ελληνικά, βίντεο με την παρουσίαση διαφόρων διαδκασίων και τη διαμόρφωση εκπαιδευτικής λειτουργίας, την οποία θα εκτελούσαν οι χειριστές με τη βοήθεια στελεχών του κέντρου υποστήριξης σε τηλεφωνική τηλεδιάσκεψη, στη Σύμβαση προβλέφθηκε η εκπαίδευση των χειριστών μόνο μέσω του εγχειριδίου στα ελληνικά.

• Από κανέναν όρο δεν διασφαλίζεται ότι θα ήταν εφικτή η μετάδοση δεδομένων και μάλιστα με ικανοποιητική ταχύτητα, μέσω κινητής σύνδεσης, από οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύμβαση υπεγράφη προτού γίνουν στην Ανάδοχο γνωστά τα εκλογικά τμήματα. Πώς μπορούσε, λοιπόν, η Ανάδοχος να διασφαλίσει ότι σε όλα τα εκλογικά τήματα θα υπήρχε ικανοποιητική ποιότητα σήματος κινητής τηλεφωνίας ; Ούτε και περιγράφεται καμία διαδικασία ελέγχου της σύνδεσης, δεν τίθενται κριτήρια για ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και εναλλακτικής λύσης, μέσω tablet, σε περίπτωση μη ύπαρξης άρτιας σύνδεσης της ημέρας των εκλογών.

• Στη Σύμβαση υπήρχαν σοβαρές ασάφειες σε καίρια τεχνικά θέματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πουθενά δεν αναφερόταν το είδος της εφαρμογής και οι τεχνολογίες που θα εχρησιμοποιούντο.

Από την ηλεκτρονική αλληλογραφία των μελών της Τεχνικής Επιτροπής με τον Κλωνάρη προκύπτει ότι μέχρι και 15ώρες πριν τις εκλογές δεν είχαν καν κωδικοποιηθεί τα εκλογικά τμήματα και δεν είχε γίνει καμία δοκιμή του συστήματος.


"Πηγή: thetoc.gr"


Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας εξαπάτησε τον λαό

Επιθετική κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, σε τηλεοπτική της συνέντευξη χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για το χθεσινόΣυμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών κάνοντας λόγο για θεσμικά παιχνίδια και παράκαμψη της Βουλής.
«Είναι αστείο ο κ. Τσίπρας, ενώ φρόντισε να εκκαθαρίσει από τη Βουλή εκείνους που έλεγαν και λένε όχι στη μείωση των συντάξεων, τώρα να αναζητεί να πουν “όχι” εκείνοι που μείωσαν πρώτοι τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά.
Μίλησε, ακόμη, για «θεσμικά παιχνίδια» στα οποία «συμμετέχει και ίσως ενορχηστρώνει ο κ. Παυλόπουλος» τα οποία «δεν θα αποσοβήσουν την καταστροφή των μνημονίων ούτε μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της νεομνημονιακής κυβέρνησης».
«Ο πρωθυπουργός δεν αναζητεί συναίνεση, αλλά συνενοχή και φύλλο συκής» δήλωσε κλιμακώνοντας την επίθεσή της στον Αλέξη Τσίπρα και μίλησε για «καθεστωτική αντίληψη», ενώ ζήτησε να δημοσιευθούν τα πρακτικά της χθεσινής συνάντησης.
Για τον Νίκο Βούτση 
Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην Επιτροπή για το χρέος ασκώντας σφοδρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Νίκο Βούτση. Χαρακτήρισε «δειλές» και «κουτοπόνηρες» τις προσπάθειες να απενεργοποιηθεί η επιτροπή.
«Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν. Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή» είπε η  κα Κωνσταντοπούλου.
Κατηγόρησε, ακόμη, τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπογράφει ανακοινωθέντα με τα οποία αποδέχεται ότι το χρέος είναι βιώσιμο και φορτώνει τη χώρα με επιπλέον 86 δισ. «Αυτές είναι εγκληματικές επιλογές» σχολίασε.
Για τον διάδοχό της στην προεδρία της Βουλής σημείωσε ότι «λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση και έληξε τις εργασίες της νωρίτερα από ότι έπρεπε». Πρόσθεσε δε ότι ο Νίκος Βούτσης το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κατεβάσει τα πορίσματα της Επιτροπής από την ιστοσελίδα της Βουλής.
Συγχαρητήρια για τη μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές
Ειρωνική ήταν και η τοποθέτησή της για το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτέμβρη για το οποίο ανέφερε «Η διατήρηση του ποσοστού που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε παίρνοντας 300.000 ψήφους λιγότερες και μπράβο του που πέτυχε την μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές».
Αναλαμβάνω πρωτοβουλίες
Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω κινήσεις στην πολιτική σκηνή δηλώνοντας «Έχω ήδη αναλάβει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, αλλά και σε επίπεδο εσωτερικό θα αναλάβω πρωτοβουλίες».
«Έχω σκοπό να αναλάβω πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξω ήδη υπάρχουσες πρωτοβουλίες. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διαθέσιμοι και αποφασισμένοι να συμβάλουν. Έχουν δώσει εξετάσεις και είμαστε σε επαφή. Αλλά υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους» συμπλήρωσε.
"Πηγή:tvxs.gr"


Πώς από το "Η θα πάρουμε αυτό που θέλουμε η θα γίνει Κούκι" φτάσαμε να ζητάμε την βοήθεια της Τουρκίας.

Η ανικανότητα, η ιδεοληψία και οι σκοπιμότητες εξωθεσμικών κύκλων που εκπροσωπεί ο Τσίπρας, έφεραν την Ελλάδα στην πλέον δυσχερή θέση που βρέθηκε, ακόμα και μετά την εισβολή στην Κύπρο.



Ξεκάθαρα ο Τσίπρας παραδέχτηκε ότι δεν μπορούμε να προστατέψουμε τα σύνορά μας, πράγμα που κάνουν με μεγάλη άνεση οι Σκοπιανοί, και ανακήρυξε την Τουρκία ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή με αποτέλεσμα στην σημερινή σύνοδο κορυφής, ο Τσίπρας σε ρόλο κομπάρσου θα παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις και τα ανταλλάγματα που θα ζητάει και θα πάρει η Τουρκία.

Ο άλλος μοιραίος της κλίκας, ο Πάνος Καμμένος θα το παίζει υπουργός άμυνας ενώ στην πραγματικότητα είναι μία αξιολύπητη φιγούρα που όταν μιλούσε για Κούκι μάλλον εννοούσε Κουκί.  

Σήμερα με μοιραίους στην κυβέρνηση η χώρα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να πει άλλο ένα ΝΑΙ σε όλες στις απαιτήσεις των Τούρκων.

Στο παζάρι Ευρωπαϊκής ένωσης-Τουρκίας η Ελλάδα είναι ζητιάνος και οι μεγάλοι παίκτες επιδιώκουν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα.   

 Τι  επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Ένωση 
Η ΕΕ θέλει να λάβει από την Άγκυρα τη δέσμευση ότι τα σύνορά της θα γίνουν πιο αδιαπέραστα για τους οικονομικούς μετανάστες. Πάνω από 700.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει από την αρχή της χρονιάς στην Ευρώπη, κινούμενοι κυρίως προς την Ελλάδα από τις τουρκικές ακτές.
Οι Ευρωπαίοι πιέζονται ακόμη περισσότερο μετά την αποκάλυψη πως ορισμένοι από τους καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου είχαν ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή. Η κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία έκανε ωστόσο πιο λεπτές τις ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν.

Oι απαιτήσεις της Τουρκίας

Η τουρκική κυβέρνηση μοιάζει αποφασισμένη να αποσπάσει όσο περισσότερα πολιτικά ανταλλάγματα μπορεί για το «σχέδιο δράσης» που διαπραγματεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις τελευταίες εβδομάδες.
Υπάρχει πάντως ακόμη μια αίσθηση νευρικότητας ως έναν βαθμό, για το ενδεχόμενο η τουρκική κυβέρνηση να μην υπογράψει τη συμφωνία αλλά να πιέσει κι άλλο—νευρικότητα που αυξήθηκε εξαιτίας της απόφασης του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας να μην ταξιδέψει ο ίδιος στις Βρυξέλλες, αλλά να στείλει τον πρωθυπουργό του.
«Οι Τούρκοι πάντοτε διαπραγματεύονται ως το τελευταίο δευτερόλεπτο», σχολίασε Ευρωπαίος διπλωμάτης. «Γιατί θα έπρεπε να είναι διαφορετική η κατάσταση αυτή τη φορά;»
Η Άγκυρα πίεζε ιδίως να της δοθεί μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια. Η αρχική προσφορά της ΕΕ για 3 δισεκατομμύρια τα επόμενα δύο χρόνια δεν αναμένεται να έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αφού η τουρκική κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει μεγαλύτερο ποσό.
Ανάμεσα στα άλλα οφέλη που προσδοκά να αποσπάσει η Τουρκία είναι μια δέσμευση περί του ότι θα δοθεί ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αν και αυτό προϋποθέτει να πειστούν οι χώρες που δεν θέλουν η Τουρκία να μπει στην ΕΕ, αλλά και η Κύπρος. Κατά ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, επιφυλάξεις έχουν εκφραστεί επίσης από την κυβέρνηση της Ελλάδας. Την Πέμπτη ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε με ικανοποίηση ότι το κεφάλαιο 17 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (οικονομική πολιτική) θα ανοίξει «στα μέσα Δεκεμβρίου» και η Άγκυρα αναμένει να ανοίξουν κι άλλα πολύ σύντομα, πιθανόν μέσα στο 2016.
Τα ζητήματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αναμένεται να συζητηθούν και πολύ στη Σύνοδο, επισήμαναν διπλωμάτες, παρά τις εκκλήσεις σε όλη την Ευρώπη αλλά και από την Τουρκία να ασκηθεί πίεση στην τουρκική κυβέρνηση για θέματα όπως η ελευθερία του Τύπου.


Σάββας Καλεντερίδης: "Η Τουρκία με την κατάρριψη εκβιάζει τη στήριξη του ΝΑΤΟ, όπως εκβιάζει την Ε.Ε. στέλνοντάς της πρόσφυγες"


Η Τουρκία επιτέθηκε με βάση προηγούμενο σχεδιασμό σε πολιτικό επίπεδο και κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος, που δρούσε στον εναέριο χώρο της Συρίας, κατόπιν πρόσκλησης της νόμιμης κυβέρνησης, η οποία είναι η μόνη που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

Το ρωσικό αεροσκάφος βομβάρδιζε στόχους τζιχαντιστών, που δρουν από κοινού με τουρκομάνους πράκτορες της Τουρκίας και κατέχουν μια στρατηγικής σημασίας ορεινή περιοχή, η οποία συνορεύει με τον νομό Αντιόχειας (Χατάυ), τον οποίο έκανε δώρο η Γαλλία στην Τουρκία (1937), όταν παρακαλούσε ολάκερη η Δύση τον «επιτήδειο ουδέτερο» να λάβει το μέρος των δυνάμεων που πολεμούσαν τον ναζισμό και τον φασισμό.
Για την ιστορία, η Τουρκία προσάρτησε το νομό Αντιόχειας το 1939 και αντί να συνασπιστεί με τη Δύση, συνασπίστηκε στην ουσία με τους ναζί, υπογράφοντας σημαντικές συμφωνίες με τη χιτλερική Γερμανία.
Το τμήμα που βομβάρδιζε το ρωσικό αεροσκάφος, βρίσκεται μεταξύ της Λατάκειας και της πόλης Ιντλίμπ και όποιος το κατέχει, έχει το επιχειρησιακό πλεονέκτημα στην περιοχή. Την ημέρα που οι Τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος, μεγάλο μέρος της περιοχής περνούσε στα χέρια του  νόμιμου συριακού στρατού.
Η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, για να ανακοπεί η ανακατάληψη της περιοχής Μπαγίρμπουτζάκ από το συριακό στρατό, γιατί η Τουρκία έχει επενδύσει στους τουρκομάνους και στους τζιχαντιστές που έχουν για έδρα τους την περιοχή, τους οποίους χρειάζεται για έναν επί πλέον λόγο. Θέλει να τους αναθέσει τον στρατιωτικό αλλά και τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ έλεγχο της λωρίδας των 98 χλμ που συνδέει τα καντόνια Κομπάνι και Αφρίν, αφ’ ενός μεν για να μην την καταλάβουν οι Κούρδοι και ενώσουν τα καντόνια τους και αφ’ ετέρου για να αποτελεί μια βάση μέσω της οποίας η Άγκυρα θα διεκδικεί ρόλο στα τεκταινόμενα στη Συρία, την επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι αυτή, όποτε κι αν έλθει.
Ένας από τους λόγους που έκαναν την Τουρκία να «λυσσάξει» στην κυριολεξία για την απώλεια της συγκεκριμένης περιοχής είναι και η πιθανότητα η περιοχή Μπαγίρμπουτζάκ να δοθεί ως διέξοδος στους Κούρδους προς τη θάλασσα, εξέλιξη που αφήνει την Τουρκία εκτός του παιχνιδιού του κουρδικού πετρελαίου, ενώ έχει και άλλες σοβαρότατες γεωπολιτικές συνέπειες για την ίδια.
Ο δυτικός κόσμος και οι δυτικοί αναλυτές προσπαθούν να αναλύσουν την συμπεριφορά του διδύμου Ερντογάν-Νταβούτογλου και την απόφασή τους -γιατί ήταν δική τους απόφαση που την πήραν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν άρχισε να χάνεται το Μπαγίρμπουτζάκ- για τα κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους με όρους και κριτήρια πολιτικά και ευρύτερα γεωπολιτικά. Και κάνουν λάθος. Πρόκειται για ένα δίδυμο τζιχαντιστών, που έχει φορέσει εδώ και χρόνια την προβιά του πολιτικού, πλην όμως δεν έχουν καμία διαφορά από τους τζιχαντιστές που βιάζουν παιδιά και γυναίκες, που αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους -αλήθεια, πόσο βάρβαρος πρέπει να είσαι για να σκοτώσεις έναν πιλότο που πέφτει με το αλεξίπτωτό του!- που ανατινάζουν τις αρχαιότητες και την Παλμύρα, που, που…
Ναι, όταν το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου έπαιρνε την απόφαση για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, σκέφθηκαν και λειτούργησαν σαν τζιχαντιστές, τους οποίους άλλωστε όλοι γνωρίζουν, και πρώτα απ’ όλα οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον, ότι ως ομοϊδεάτες που είναι ενισχύουν, προστατεύουν, εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν, δίνοντάς τους μόνο μέρος των εσόδων από το παράνομο πετρέλαιο που εμπορεύεται ο γιος του Ερντογάν, κρατώντας το μερίδιο του λέοντος για την οικογένεια, γιατί η πολιτική έχει… έξοδα.
Το τραγικό είναι ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει αντιληφθεί, ότι η όπως εκβιάζει Τουρκία την Ε.Ε. με τους πρόσφυγες, τους οποίους το ίδιο το τουρκικό κράτος στέλνει στην Ευρώπη, έτσι εκβιάζει και τη συμμαχία με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, για να πετύχει τη στήριξη και να έχει λόγο στα τεκταινόμενα στη Συρία.
Και είναι τραγικό γιατί και η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, έχουν βάλει ένα τζιχαντιστικό φίδι στον κόρφο τους, το οποίο Κύπρος και Ελλάδα το πληρώσαμε ακριβά και τώρα ήλθε η σειρά να το πληρώσει και η Δύση.

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα «δημοκρατία»



Πως ο Ομπάμα απονομιμοποιεί τις ΗΠΑ και καθιστά παγκόσμιο ηγέτη τον Πούτιν.

Πως ο Ομπάμα απονομιμοποιεί τις ΗΠΑ και καθιστά παγκόσμιο ηγέτη τον Πούτιν.
Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών του και η χώρα την οποία διοικεί έχει χάσει την ηθική νομιμοποίηση στον δυτικό κόσμο λόγω του χειρισμού της υπόθεσης του Ισλαμικού Κράτους.
Παρόλο που συνηθίζουμε να αποκαλούμε με υποτιμητικά «χαϊδευτικό» τρόπο τους πολίτες της υπερδύναμης… «Αμερικανάκια», εκείνοι αποδεικνύονται πολύ οξυδερκέστεροι από όσο έχουμε συνηθίσει να νομίζουμε.

Σχετική απόδειξη για αυτό είναι και τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης που διεξήχθη για λογαριασμό του ειδησεογραφικού δικτύου CBS. Όπως αναφέρεται σε διαδικτυακό δημοσίευμα του CBS «μία εβδομάδα έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι μόλις το 23% των Αμερικανών νομίζουν ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ξεκάθαρο σχέδιο για να αντιμετωπίσει το ISIS».

66% των ερωτηθέντων δεν νομίζει ότι έχει ξεκάθαρο σχέδιο – ακόμα ένα ιστορικό υψηλό ποσοστό σε παρόμοιο γκάλοπ. Ενδιαφέρουσα παράμετρος στα προαναφερθέντα είναι και η ακόλουθη: ποσοστό 40% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών συμφωνούν με τα προαναφερθέντα ενώ οι μισοί Αμερικανοί, το 50% επιθυμούν να αποστείλει η χώρα τους χερσαία στρατεύματα για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος και στο Ιράκ και στη Συρία.

Αυτό σηματοδοτεί μια άνοδο τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τη μέτρηση του ο Αυγούστου. Τα δύο τρίτα των Ρεπουμπλικάνων επιθυμούν την αποστολή χερσαίων δυνάμεων ενώ το ήμισυ της δυνάμεως των Δημοκρατικών διαφωνεί.

Προσφυγικό – Πούτιν

Ωστόσο, η υποστήριξη αυτής της επιλογής έχει δείξει αυξητική τάση σε όλο το φάσμα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής. Πρέπει να σημειωθεί ότι ή συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών (63%) πιστεύουν ότι οι χερσαίες δυνάμεις θα φανούν απαραίτητες για να παύσει η απειλή από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους. Μόνο ένας στους πέντε πιστεύει ότι αυτό μπορεί να λυθεί μόνο με αεροπορικές επιδρομές. 

Οι πολίτες των ΗΠΑ είναι διχασμένοι αναφορικά με το προσφυγικό κύμα από τη Συρία. 47% λένε ότι θα πρέπει να τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα αφού πρώτα  περάσουν έλεγχο της ταυτότητας τους και καταγραφούν αλλά το 50% θεωρεί ότι δεν μπορεί να τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα -τουλάχιστον αυτή την περίοδο. Σε ένα σημείο που συμφωνούν σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί (88%) είναι η επιτακτική ανάγκη για τους πρόσφυγες από τη Συρία να περνούν από αυστηρότερες διαδικασίες ελέγχου σε σχέση με αυτές που προβλέπονται σήμερα.
 Είναι ηλίου φαεινότερο πως η αφέλεια δεν αποτελεί χαρακτηριστικό των πολιτών – τουλάχιστον του αντιπροσωπευτικού δείγματος που χρησιμοποίησε το CBS για να πραγματοποιήσει αυτή τη δημοσκόπηση.
Οι Αμερικανοί βλέπουν τους τζιχαντιστές τρομοκράτες να πυρπολούν αιχμαλώτους, να αποκεφαλίζουν, να βιάζουν, να εξανδραποδίζουν, να ακρωτηριάζουν και να προβαίνουν σε φρικαλεότητες που δεν δύνανται να προβληθούν ούτε σε ταινία φρίκης – από αυτές που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς στην Αμερική. Αυτά συμβαίνουν επί χρόνια και από τη μια πλευρά, από την κυβέρνηση τους, ακούν μισόλογα και παρακολουθούν ξέπνοες εκστρατείες και σποραδικές αεροπορικές επιδρομές. 

Ταυτόχρονα γίνονται κοινωνοί μιας σειράς ανεκδιήγητων δικαιολογιών και προφάσεων που προσπαθούν να καλύψουν αυτό που βρίσκεται ενώπιον όλων: η Αμερική, το κράτος δηλαδή, κλείνει το μάτι στην ισλαμιστική Λερναία Ύδρα. Από την άλλη η Ρωσία του Βλαδίμηρου Πούτιν επιτίθεται σφοδρά στο ISIS ρισκάροντας προσωπικό και εξοπλισμό σε μια μάχη που μιλάει στις καρδιές όλων όσοι θέλουν να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης. Ταυτόχρονα, η πάλαι ποτέ άθεη και κομμουνιστική υπερδύναμη που είχε πρωτεύουσα τη Μόσχα, είναι τώρα η μοναδική που υπερασπίζεται τη Χριστιανοσύνη. Αυτός είναι τίτλος τιμής που γράφεται με ανεξίτηλα γράμματα στις δέλτους της ιστορίας και στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Οι Αμερικανοί το βλέπουν και αυτό, με μεγάλη έκπληξη και συνάμα θλίψη. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον κάποια στιγμή  να δούμε μια μέτρηση με τα ποσοστά δημοτικότητας του Ρώσου προέδρου όπως έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες. Οψόμεθα…

"Πηγή:adiavroxoi.blogspot.gr"