Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ! «Το «καλό παιδί» στην αυλή της Μέρκελ και του Ολάντ, συνυπέγραψε μια επονείδιστη συμφωνία"




Επίθεση στον πρωθυπουργό, ότι «συνυπέγραψε μια επονείδιστη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία», εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη Τύπου, στην Έδεσσα. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, κάνει κουρελόχαρτο το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση της Γενεύης, βαπτίζει την απολυταρχική Τουρκία των διώξεων σε “ασφαλή χώρα” και ακόμα χειρότερο βοηθάει την ξενοφοβική ΕΕ να ξεφορτωθεί το προσφυγικό ζήτημα και από ευρωπαϊκό και διεθνές θέμα να το μετατρέψει σε ελληνοτουρκική υπόθεση, με την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δίπλα στο οικονομικο-κοινωνικό μνημόνιο, συνομολόγησε τώρα, για χάρη της Μέρκελ και του Ολάντ και ένα προσφυγικό μνημόνιο, που θα γεμίσει μια κατεστραμμένη και εξαθλιωμένη Ελλάδα, με τόπους προσφυγικών μαρτυρίων και με πολλές Ειδομένες».
«Ο Αλ. Τσίπρας και μαζί του όλοι οι αρχηγοί του μνημονιακού μπλοκ, φέρει εγκληματικές ευθύνες γιατί, αντί να αντισταθεί και να απειλήσει με βέτο, αποδέχθηκε στη Σύνοδο να μείνουν κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας με FYROM, Αλβανία και Βουλγαρία, πράγμα που απομονώνει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη και τη μετατρέπει, ακόμα περισσότερο, σε μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων. Ο Αλ. Τσίπρας από απρόβλεπτος παίκτης στην Ευρώπη έχει εξελιχθεί σε παρατρεχάμενο των ευρωσοσιαλιστών, σε πολιτικό κανίς του γερμανογαλλικού άξονα και το καλό »παιδί» στην αυλή της Μέρκελ και του Ολάντ» ανέφερε ο Παν. Λαφαζάνης και τόνισε:
«Η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που μπορεί να μείνει στα χαρτιά εξαιτίας των σύνθετων λειτουργιών της, ιδίως όσον αφορά τη μετεγκατάσταση και αυτού του περιορισμένου αριθμού προσφύγων στην Ευρώπη και η οποία εξαρτάται από την καλή πίστη της Τουρκίας, μπορεί στο τέλος να εξελιχθεί σε επικίνδυνο πεδίο σκληρής ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης και κρίσης».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο επικεφαλής της ΛΑΕ έκανε λόγο για μακάβρια συναλλαγή της κυβέρνησης, η οποία «έδωσε γη και ύδωρ σε Μέρκελ και Ολάντ στο προσφυγικό, ελπίζοντας σε έναν περιορισμό του μνημονιακού σφαγιασμού των συντάξεων, μετριασμό της φορολογικής επιδρομής και σε μικρότερη πίεση για εκχώρηση των κόκκινων δανείων στα ξένα funds», αλλά «λογάριασε χωρίς το ξενοδόχο του… ΔΝΤ».
«Περισσότεροι φόροι έρχονται σε βάρος των λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων, την ώρα που τα βουνά από τα χρέη νοικοκυριών, μικρών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες εκτινάσσονται σε όλο και μεγαλύτερα ύψη. Την ίδια ώρα, κουαρτέρο και κυβέρνηση συνομολογούν την εξόντωση των συνταξιούχων και την εξαέρωση των συντάξεων, προσομοιάζοντας την Ελλάδα με βουλγαρικό τοπίο», επισήμανε.
Καταλήγοντας, ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται τώρα μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή που θα ακυρώσει τη λιτότητα και τα μνημόνια και θα βάλει τη χώρα σε τροχιά εθνικής ανεξαρτησίας και δημοκρατικής λαϊκής συμμετοχής».
«Στο πλαίσιο αυτής της ριζοσπαστικής αντιμνημονιακής πορείας, ο τόπος χρειάζεται διαγραφή του δημόσιου χρέους, σεισάχθεια και γενναίες ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, εθνικοποίηση και ανασυγκρότηση των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, δίκαιο φορολογικό σύστημα με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αφορολόγητο 12.000 για όλα τα φυσικά πρόσωπα και αποκατάσταση των εργασιακών κατακτήσεων ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «ένα τέτοιο ριζοσπαστικό πρόγραμμα απαιτεί την έξοδο από την Ευρωζώνη και τη σύγκρουση με μια γερμανική ΕΕ, η οποία αντιδραστικοποιείται και γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτική», και προσέθεσε:
«Η έξοδος της χώρα από την Ευρωζώνη και η διαμόρφωση μιας εθνικής νομισματικής πολιτικής θα βάλει τις βάσεις για ένα μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, πρώτα απ” όλα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα θέσει την οικονομία πολύ γρήγορα σε ραγδαία ανάπτυξη και σε ταχεία αναζωογόνηση τις παραγωγικής της βάσης σε όλους τους τομείς, από τη πρωτογενή και βιομηχανική παραγωγή έως τους τομείς των νέων τεχνολογιών, πράγμα που θα δώσει τη δυνατότητα να στηριχθούν και να ενισχυθούν μισθοί, συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα, μαζί με τους τομείς της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας».
Αργά το απόγευμα, ο Παν. Λαφαζάνης θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση της ΛΑΕ στα Γιαννιτσά.

Ο όμιλος Ρότσιλδ επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ρωσία

Θpicture4 (1)
H γνωστή οικογένεια Ρότσιλδ αποφάσισε εντελώς αιφνιδιαστικά να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ρωσία.
Ο όμιλος επιχειρήσεων της οικογένειας σχεδιάζει να αυξήσει τις δραστηριότητές του στην Ρωσία και στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει σύντομα την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού, τονίζει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Σύμφωνα με τον Giovanni Salvetti, διευθυντή των επιχειρήσεων Ρότσιλδ στην Ρωσία και στις χώρες μέλη ΚΑΚ, η εταιρεία θα αξιοποιήσει την αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς και την πώληση και ανταλλαγή στοιχείων του ενεργητικού των εταιρειών, αναφέρει δημοσίευμα.
Giovanni Salvetti, head of Rothschild Russia and CIS, speaks in Moscow

Ο Giovanni Salvetti επικεφαλής του ομίλου Ρότσιλδ στη Ρωσία σε ομιλία του προς τους βοηθούς του στο γραφείο του στη Μόσχα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κύμα των αναδιαρθρώσεων στην Ρωσία θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους. Μετά από αυτό οι επιχειρηματικές προοπτικές θα είναι αβέβαιες, και τελικά όλα θα καθοριστούν από τις παγκόσμιες τιμές της ενέργειας, από τις οποίες εξαρτάται αρκετά η ρωσική οικονομία .
Ο Salvetti είπε επίσης ότι τώρα η ομάδα οικονομικών συμβούλων της οικογένειας Ρότσιλδ στη Ρωσία αποτελείται από εννέα τραπεζίτες, ορισμένοι από τους οποίους είχαν εργαστεί και στην Deutsche Bank μετά την μείωση του όγκου των συναλλαγών στη χώρα.
Το περασμένου έτος το ΑΕΠ της Ρωσίας μειώθηκε κατά 3,7 τοις εκατό λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ στην ρωσική οικονομία . Σύμφωνα με τις περισσότερες προβλέψεις ειδικών οικονομολόγων, η ύφεση θα συνεχιστεί στην Ρωσία και το 2016.
«Αυτή τη στιγμή ψάχνουν να προσλάβουν ενδεχομένως επιπλέον άτομα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, επειδή περιμένω κάποια βελτίωση στην αγορά», είπε.
Το σχέδιο προβλέπει πρόσληψη προσωπικού στη Μόσχα αλλά και για προσλήψεις σε άλλες πόλεις, την ώρα που και άλλοι παγκόσμιοι «παίκτες» όπως η Royal Bank of Scotland, η Barclays και η Deutsche Bank μειώνουν το προσωπικό τους στην Ρωσία.
Ο Όμιλος Ρότσιλδ ευρίσκεται στην Ρωσία από το 1994. Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές στον τομέα των χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εταιρεία είναι οι ρωσικές κρατικές τράπεζες Sberbank και VTB.

Οι ΑΝΕΛ επιμένουν στην παραίτηση Μουζάλα – «Τα λάθη στην πολιτική πληρώνονται»



Η εκπρόσωπος του κόμματος Μ.Παπαδοπούλου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και επιμένει στην παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Η Κ.Παπαδοπούλου, επικαλέστηκε το λεχθέν από τον πρωθυπουργό ότι «ο κ. Μουζάλας βοήθησε ώστε να υπάρχει μια εύνοια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις σχέσεις της Ελλάδας με τα άλλα κράτη-μέλη.»
Πρόσθεσε ότι το όλο θέμα θα λυθεί με την επιστροφή του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας από το εξωτερικό, αποσαφηνίζοντας στην συνέχεια ότι «η διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ δεν αφορά στο έργο του κ. Μουζάλα, αφορά στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια από έναν υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης.»
Απέρριψε την χρήση του όρου «σαρδάμ» στην προκειμένη περίπτωση, προσθέτοντας «είτε ήταν γκάφα είτε δεν ήταν, η ουσία είναι ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, που είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων διεθνώς στην κρίσιμη φάση της Συνόδου – δυο μέρες πριν – να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια, δεν είναι κάτι που οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο.»
Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ επιμένουν στην παραίτηση Μουζάλα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ναι, υπάρχει ζήτημα. Δεν έχει αλλάξει κάτι…»
Ερωτηθείσα αν η θετική συμφωνία επηρέασε τους ΑΝΕΛ ώστε «να βάλουν νερό στο κρασί τους»είπε «κάποια λάθη στην πολιτική πληρώνονται. Και θα πρέπει κανείς να αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τα λεγόμενά του. Οι ΑΝΕΛ τηρήσαμε μια στάση ευθύνης ενόψει της Συνόδου Κορυφής και του ταξιδιού του προέδρου μας στις ΗΠΑ και με την επιστροφή τους θα λυθεί το θέμα.»