Σάββατο 9 Απριλίου 2016

30 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο ο μισθός του Λόιντ Μπλανκφέιν

Τριάντα εκατομμύρια δολάρια: αυτό είναι το ποσό που εισέπραξε το 2015 ο Λόιντ Μπλανκφέιν, ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν τραπεζικά έγγραφα.


Συγκεκριμένα, ο 61χρονος εισέπραξε τον καθορισμένο του μισθό ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα μπόνους ύψους 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων και 14,7 εκατομμύρια από δικαιώματα προαίρεσης μετοχών.
Η εταιρεία επίσης του έδωσε την 15η Ιανουαρίου του 2015 ένα μπόνους ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων που θα το λάβει σε διάστημα 8 ετών, με αποτέλεσμα οι συνολικές του απολαβές να ανέλθουν σε 30 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλαυτά το εν λόγω ποσό είναι μειωμένο κατά 3% σε σύγκριση με το 2014.
Ο Λόιντ Μπλανκφέιν, επικεφαλής της Goldman Sachs από το 2006, είναι ο καλύτερα αμειβόμενος διευθύνων σύμβουλος των 6 τραπεζών της Γουόλ Στριτ, παρά την πτώση κατά 31% των κερδών της Goldman Sachs το 2015.
+35% σε διάστημα 1 έτους για τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase

Ο Τζέιμι Ντίμον, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase από την πλευρά του συγκέντρωσε απολαβές 27 εκατομμυρίων δολαρίων το 2015, μια αύξηση της τάξης του 35% σε διάστημα ενός έτους.
Ο Αυστραλός Τζέιμς Γκόρμαν, που διευθύνει τη Morgan Stanley συγκέντρωσε 21 εκατομμύρια δολάρια (-6,7% σε διάστημα ενός έτους), ο Τζον Σταμπφ της Wells Fargo είχε απολαβές ύψους 19,3 δολαρίων (ισόποσες με το 2014), ο Μάικλ Κόρμπατ της Citigroup 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων (+27,5%) και ο Μπράιν Μόινιχαμ της Bank of America 16 εκατομμύρια δολάρια (+23%).

Με εξαίρεση τη Wells Fargo τα ετήσια κέρδη της οποίας παρέμειναν στάσιμα στα 23,03 δισεκατομμύρια δολάρια, τα κέρδη των άλλων εταιρειών κατέγραψαν άνοδο και ανήλθαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ: 24,4 δισεκατομμύρια για τη JPMorgan, 17,4 δισεκατομμύρια για τη Citigroup, 14,41 δισεκατομμύρια για την Bank of America και 6,13 δισεκατομμύρια για τη Morgan Stanley.

Δανειστές: Αυξήστε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, κάντε περικοπές στο Δημόσιο


Αυξήσεις του ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, αλλά και περικοπές στο Δημόσιο, προτείνουν μεταξύ άλλων οι δανειστές, αυξάνοντας την πίεση προς την Αθήνα. 

Σύμφωνα
 με ρεπορτάζ της Καθημερινής, από τα προσχέδια των κειμένων που έχει λάβει η κυβέρνηση προκύπτει ότι η Αθήνα θα πρέπει να υποχωρήσει σε κρίσιμα σημεία της διαπραγμάτευσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η τρόικα επιμένει σε αφορολόγητο κοντά στις 8 χιλιάδες ευρώ.

Προτείνουν επίσης αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, καθώς και του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε βιβλία, εφημερίδες κ.λπ., αλλά και περικοπές στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου.

Στο ασφαλιστικό παραμένει απόσταση στο θέμα της περικοπής των επικουρικών συντάξεων, ενώ χάσμα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Κοινοτικός αξιωματούχος που μίλησε στην εφημερίδα επισήμαινε πως αυτή τη στιγμή έχουν αποσαφηνιστεί οι διαφορές έτσι ώστε «αν υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση από την Αθήνα, και να μπορέσει να κλείσει η αξιολόγηση γρήγορα».


Σύμφωνα
 με ρεπορτάζ της Καθημερινής, από τα προσχέδια των κειμένων που έχει λάβει η κυβέρνηση προκύπτει ότι η Αθήνα θα πρέπει να υποχωρήσει σε κρίσιμα σημεία της διαπραγμάτευσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η τρόικα επιμένει σε αφορολόγητο κοντά στις 8 χιλιάδες ευρώ.

Προτείνουν επίσης αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, καθώς και του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε βιβλία, εφημερίδες κ.λπ., αλλά και περικοπές στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου.

Στο ασφαλιστικό παραμένει απόσταση στο θέμα της περικοπής των επικουρικών συντάξεων, ενώ χάσμα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Κοινοτικός αξιωματούχος που μίλησε στην εφημερίδα επισήμαινε πως αυτή τη στιγμή έχουν αποσαφηνιστεί οι διαφορές έτσι ώστε «αν υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση από την Αθήνα, και να μπορέσει να κλείσει η αξιολόγηση γρήγορα».


Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Γιώργος Ασμάτογλου δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ότι με αύξηση 10 λεπτών η αμόλυβδη θα αγγίξει τα 1,48 ευρώ. «Και δεν μιλάμε για τις αυξήσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο κίνησης» τόνισε δε. 

Στο μεταξύ, ξεκινούν εκ νέου σήμερα Σάββατο οι συζητήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών. Το θέμα των επικουρικών συντάξεων θα τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Στο επόμενο 48ωρο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές» εκτίμησε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας. 

«Θα είναι μια δύσκολη συμφωνία, το ξέραμε από το καλοκαίρι... μάς επιβάλουν μέτρα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, υποστήριξε όμως ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα πληρώσει χαμηλότερο φόρο εισοδήματος» χωρίς να κάνει αναφορά στην έμμεση φορολογία. 

Ο υφυπουργός επιτέθηκε στον ΔΝΤ, δηλώνοντας ότι έχει πέσει έξω σε όλες του στις προβλέψεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια.


Περισσότερα φορολογικά βάρη σε χαμηλά και υψηλά εισοδήματα



Επιβαρύνσεις στα χαμηλά και στα υψηλά εισοδήματα φέρνουν οι αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και στην κλίμακα της εισφοράς αλληλεγγύης για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, σύμφωνα με όσα έχει προτείνει η Αθήνα. Ωστόσο το θέμα αυτών των αλλαγών δεν μπορεί να θεωρηθεί λήξαν, δεδομένου ότι η τρόικα εξακολουθεί να πιέζει για μεγαλύτερη μείωση του αφορολόγητου ορίου απ’ ό,τι προβλέπει η ελληνική πρόταση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, βάσει των προτεινόμενων αλλαγών από την κυβέρνηση στις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης, ωφελημένοι θα είναι όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν εισόδημα από 28.000 ευρώ έως και 40.000 ευρώ. 

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι τα παραπάνω μπορεί να ανατραπούν, εξαιτίας της πίεσης που ασκεί η τρόικα για μεγαλύτερη μείωση του αφορολόγητου ορίου. Στο οικονομικό επιτελείο, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι δεν θα δεχτούν μεγαλύτερη μείωση του αφορολόγητου ορίου και θεωρούν ότι το θέμα των αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος έχει κλείσει από τη στιγμή που οι προτεινόμενες τροποποιήσεις φέρνουν επιπλέον έσοδα ύψους 1,8 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ. 



Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι αλλαγές αρχίζουν να πλήττουν τα εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ. Μέχρι το σημείο αυτό υπάρχουν ελαφρύνσεις, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα 700 ευρώ, αλλά από εκεί και πάνω οι επιβαρύνσεις είναι ιδιαιτέρως υψηλές και ξεπερνούν ακόμα και τα 9.000 ευρώ (για εισοδήματα 90.000 ευρώ).

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι δανειστές προτείνουν επίσης αυξήσεις του ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, αλλά και περικοπές στο Δημόσιο, αυξάνοντας την πίεση προς την Αθήνα.

Εξάλλου, το κουαρτέτο ζητά να μπουν στη συμφωνία δεσμεύσεις για ομαδικές απολύσεις, για απεργιακό νόμο και για τις συλλογικές συμβάσεις. Ο υπουργός Εργασίας συναντάται με τους επικεφαλής των θεσμών το απόγευμα. 

«Στο επόμενο 48ωρο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές» εκτίμησε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας. «Η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο γίνεται πιο γρήγορα» διαβεβαίωσε. 

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί παραδέχθηκε ότι είναι ο "άνδρας με το καπέλο"

Στον Βελγομαροκινό Μοχάμεντ Αμπρινί, τον βασικό ύποπτο που αναζητούσαν οι αρχές μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι ο οποίος συνελήφθη χθες στις Βρυξέλλες, απαγγέλθηκε η κατηγορία των «τρομοκρατικών δολοφονιών» γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.


Ακόμα, το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι Μοχάμεντ Αμπρινί παραδέχθηκε ότι είναι «ο άνδρας με το καπέλο» που εθεάθη ενώ συνόδευε τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την 22α Μαρτίου.
«Του δείξαμε τις αποδείξεις από το βίντεο όπως τις προετοίμασε η ειδική μονάδα μας» επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου από το γραφείο του εισαγγελέα.
«Αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ήταν εκείνος» τόνισε ο ίδιος.
Ένας άλλος ύποπτος, που οι αρχές αναγνώρισαν ως τον Οσαμά Κ. (Οσαμά Κραγιέμ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες) διώκεται επίσης με τις ίδιες κατηγορίες, στην περίπτωσή του όμως σε σχέση με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Είναι «ο δεύτερος άνδρας» που βρισκόταν σε επικοινωνία με τον βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ.
Ήταν επίσης «παρών» σε ένα εμπορικό κέντρο κατά την αγορά των σακιδίων που χρησιμοποιήθηκαν στη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ, επισημαίνει η εισαγγελία.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε άλλους δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες στις Βρυξέλλες: τον Ερβέ Μπ. Μ., έναν 25χρονο από τη Ρουάντα, που συνελήφθη μαζί με τον Οσαμά Κ. για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συνέργεια σε τρομοκρατικές δολοφονίες».

Ο Μπιλάλ Ε. Μ., 27 ετών, που συνελήφθη χθες το βράδυ στην κοινότητα Λάκεν των Βρυξελλών, θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε τον Μοχάμεντ Αμπρινί και τον Οσαμά Μ. και κατηγορείται επίσης για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συνέργεια σε τρομοκρατικές δολοφονίες».

"Πηγή:news.gr"

Όπου σκάνδαλο "μέσα" και ο Σόιμπλε. - Έκλεινε μάτια και αυτιά στα σκάνδαλα των Panama Papers

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Spiegel, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αγνόησε επανειλημμένα πληροφοριοδότη που ήθελε να αποκαλύψει ύποπτες γερμανικές συναλλαγές μέσω offshore στον Παναμά.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Βέρνερ Γκάτσερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνούνταν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Spiegel, επί σειρά ετών να έρθουν σε επαφή με πληροφοριοδότη που ήθελε να προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με ύποπτες συναλλαγές μιας εικονικής εταιρείας στον Παναμά. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το υπαγόμενο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο (Bundesdruckerei), που αναφέρεται στα λεγόμενα Panama Papers, χρησιμοποίησε αυτή την εταιρεία για συναλλαγές στη Βενεζουέλα.

Όπως επισημαίνει το Spiegel, «ούτε ο Σόιμπλε, που τώρα ανοίγει μέτωπο κατά των offshore εταιρειών, ούτε ο Γκάτσερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κρατικού ομίλου (Bundesdruckerei), αντέδρασαν επί σειρά ετών στην προσφορά» του πληροφοριοδότη «που τους είχε γράψει προσωπικά». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η offshore εταιρεία Billingsley Global Corporation, που χρησιμοποιούσε το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο και επίσης αναφέρεται στα Panama Papers, ιδρύθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca, που βρίσκεται στο επίκεντρο των αποκαλύψεων στα «Έγγραφα του Παναμά». Από την πλευρά του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι μετά από «πολυάριθμες τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές έρευνες δεν διαπιστώθηκαν νομοθετικές παραβιάσεις», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό το διάστημα εξετάζεται εκ νέου εντός του ομοσπονδιακού τυπογραφείου η επίμαχη «συναλλαγή στη Βενεζουέλα».


Η Γερμανία απέρριπτε ένα «μητρώο διαφάνειας»


Οι σκανδαλώδεις αποκαλύψεις των λεγόμενων Panama Papers έχουν θέσει επί ποδός τις αρμόδιες αρχές διεθνώς. Οι πληροφορίες της Ένωσης Ερευνητών Δημοσιογράφων ICIJ για πολιτικούς, αθλητές, διασημότητες και υψηλόβαθμους παράγοντες που φέρονται να διατηρούσαν χρήματα σε offshore φορολογικούς παραδείσους φαίνεται να κινητοποιεί και τη Γερμανία. Συγκεκριμένα, το υπουργείο του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου διαφάνειας και δράσης προκειμένου μεταξύ να μπει φραγμός σε συναλλαγές γερμανικών επιχειρήσεων με φορολογικούς παραδείσους, όπως γράφει το Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό διευκρινίζει πάντως ότι η Γερμανία απέρριπτε το προηγούμενο διάστημα σταθερά σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη σύσταση ενός μητρώου διαφάνειας, το οποίο εμφανίζεται τώρα ως πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης –συγκριμένα του υπουργού Δικαιοσύνης Χάικο Μάας.