Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Αφίσα με τους ξεφτιλισμένους μηχανικούς των μνημονίων έβγαλε το ΤΕΕ.



Αφίσα με όλους τους βουλευτές – μηχανικούς που ψήφισαν το νέο ασφαλιστικό έβγαλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με πρώτον στη σειρά τον Αλέξη Τσίπρα
«Για να τους θυμόμαστε» γράφει η αφίσα και έχει τις φωτογραφίες των 17 διπλωματούχων
μηχανικών του ελληνικού κοινβουλίου
Στη σχετική ανακοίνωση το ΤΕΕ αναφέρει τα εξής:
Το διπλό, ασφαλιστικό και φορολογικό, νομοσχέδιο που πρότεινε η Κυβέρνηση ψηφίστηκε από τη Βουλή και με τη δημοσίευσή του θα αποτελεί νόμο του κράτους.
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ θεωρεί ότι ο νόμος αυτός «είναι αντισυνταγματικός και κοινωνικά ανάλγητος». «Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη».
Ήδη το ΤΕΕ ανακοίνωσε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), μέχρι και την Παρασκευή 13/05/2016. Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.
Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:
«Όποιος μηχανικός έχει ασκήσει το επάγγελμα αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο νόμος καταστρέφει τον κλάδο. Οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί».
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ στην τακτική συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας 26/4/2016 και στην έκτακτη συνεδρίαση της 7/5/2016 για το Ασφαλιστικό, «το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.».
Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής, προς ενημέρωση του τεχνικού κόσμου της χώρας, το ΤΕΕ ανακοινώνει αλφαβητικά τους Διπλωματούχους Μηχανικούς που ψήφισαν ως βουλευτές το νέο αυτό ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο:
ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πολιτικός Μηχανικός ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Πολιτικός Μηχανικός ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΗΛΙΑΣ Αρχιτέκτων Μηχανικός ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Αρχιτέκτων Μηχανικός ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μηχανικός Η/Υ ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ Μηχανικός Η/Υ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πολιτικός Μηχανικός ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Χημικός Μηχανικός ΣΗΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μηχανολόγος Μηχανικός ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός ΦΑΜΕΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Χημικός Μηχανικός ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ Πολιτικός Μηχανικός ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ Αρχιτέκτων Μηχανικός

 Πηγή : crashonline.gr

ΔΕΙΤΕ ζωντανά -ανά δευτερόλεπτο- την εξέλιξη του χρέους της χώρας και βγάλτε συμπεράσματα



Στην Ελλάδα όλοι οι αριστεροί πανηγυρίζουν για την επιτυχία του Τσίπρα στο "γιουρογρουπ" και το νέο σώσιμο της Ελλάδας.
Οι σοσιαλιστές ψάχνουν να βρουν το δικό τους χώρο με πρωταγωνιστές τους πασοκτζήδες, που δεν μετανάστευσαν στο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν ξέρουν ακόμα το όνομά τους.  Δεν ξέρουν δηλαδή αν λέγονται ΠΑΣΟΚ η δημοκρατική συμπαράταξη.
Οι νεοδημοκράτες ξύνουν το κεφάλι τους καθώς τα μόνο που έχουν να πουν είναι ότι αυτοί θα κάνουν ότι κάνει ο Τσίπρας αλλά δεν θα κλαίνε γιατί πιστεύουν στο …ο θάνατος σου η ζωή μου και ...από όλη αυτοί την ιστορία δύο είναι οι κερδισμένοι.
Η Χρυσή Αυγή η οποία περιμένει τις ψήφους των αγανακτισμένων και εξαθλιωμένων και …το χρέος.
Ναι κυρίες και κύριοι. Το χρέος. Αυτό είναι ο μεγαλύτερος κερδισμένος καθώς ποτέ δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά θα εξακολουθεί να καταβροχθίζει, εκτός από τεράστια ποσά, ζωές και εμπράγματες αξίες ανθρώπων και όλους τους πόρους της χώρας.

Για να μην υπάρχουν αυταπάτες και για να μην σας δουλεύει κανείς δείτε ζωντανά (εδώ) λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του χρέους και βγάλτε μόνοι σας το συμπέρασμα ανεξάρτητα από το σανό που σας ταΐζει ο κάθε Τσίπρας.  

Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται το ελληνικό ζήτημα



Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται το ελληνικό ζήτημα μετά τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το ελληνικό πρόγραμμα.
Τα διεθνή μέσα καταγράφουν ως θετική εξέλιξη τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας, εκτιμώντας ότι πιθανότατα μια αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης αυτό το καλοκαίρι δεν αποτελεί ένα πιθανό ενδεχόμενο.
Την ίδια στιγμή ωστόσο τονίζουν πως η κρίση δεν βρίσκεται στο τέλος της, ενώ υπογραμμίζουν πως παραμένουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα για την τελική συμφωνία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει ανάλυση της Telegraph, στην οποία ο αρθρογράφος Μάθιου Λιν υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να υποστηρίξουν τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα προκειμένου να κάμψουν τη γερμανική αδιαλλαξία. 

WSJ: Γλιτώσαμε την καταιγίδα, αλλά η ελληνική κρίση δεν έχει τελειώσει

«Μην το... φωνάζετε, αλλά αυτό το καλοκαίρι μπορεί να μην σημαδευτεί από μία αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης».
Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει η Wall Street Journal τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα.
Ο αρθρογράφος Richard Barley χαρακτηρίζει βήμα προς τα εμπρός τη χάραξη ενός δρόμου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup ακόμη και αν ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. «Αυτό σηματοδοτεί μία σπάνια περίσταση στην οποία ένα Eurogroup για την Ελλάδα ξεπερνά τις προσδοκίες. Όμως, το χρόνιο πρόβλημα με το ελληνικό χρέος δεν εξαφανίζεται», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
Είναι αλήθεια ότι η πολιτική συναίνεση της Δευτέρας μπορεί να πληγεί. Παραμένουν ανησυχίες για την ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τη νομοθεσία που ψήφισε. Άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης, που έχουν δανείσει στην Ελλάδα, μπορεί να κάνουν πίσω. Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ήδη έχει καθυστερήσει πολύ, καθώς αρχικά είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, σημειώνει το δημοσίευμα.
Πόουλ Τόμσεν, Ντέλια Βελκουλέσκου, Κλάους Ρέγκλινγκ και Γερούν Ντάισελμπλουμ
«Aκόμη κι αν η Ελλάδα βρεθεί πάλι στα πρωτοσέλιδα, αυτό μπορεί να είναι μόνο ένα μικρό σόου. Οι παγκόσμιες ανησυχίες είναι στο προσκήνιο: οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι ο φόβος των επενδυτών, ενώ στην Ευρώπη το δημοψήφισμα της Βρετανίας μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση.  Τα ελληνικά ομόλογα ουσιαστικά έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης. Οι οικονομικές διασυνδέσεις, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μετάδοση της κρίσης, έχουν κοπεί», αναφέρει η ανάλυση της αμερικανικής εφημερίδας.
«Ακόμη και η συζήτηση των επιλογών για το ελληνικό χρέος, ήταν δύσκολες έως τώρα τη Δευτέρα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναγνώρισε δημόσια ότι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι υπουργοί Οικονομικών σχεδίασαν ένα πακέτο αρχών για να συμφωνήσουν σε ελάφρυνση χρέους, αν και τα μέτρα μπορεί να έρθουν μόλις το 2018. Το ''κούρεμα'', παραμένει ταμπού. Πολιτικά όμως, η συζήτηση για ελάφρυνση χρέους μπορεί να επιτρέψει την παραμονή του ΔΝΤ στη διαδικασία, το οποίο ζητούσε παράλληλες συζητήσεις για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις», σημειώνει η WSJ.
Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής εφημερίδας, το επόμενο Eurogroup της 24ης Μαϊου αναμένεται να είναι πιο δύσκολο. Ωστόσο -σημειώνει- έχει ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση των επόμενων εκταμιεύσεων βοήθειας προς την Ελλάδα. «Αυτό απομακρύνει τον κίνδυνο επιστροφής στον αγώνα της τελευταίας στιγμής του 2015, προκειμένου να αποφευχθεί μία επιζήμια αθέτηση των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ».
«Η ελληνική κρίση δεν εξαφανίζεται, ιδιαίτερα καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση- τα οποία βασίζονται υπερβολικά σε υψηλότερους φόρους- θα δημιουργήσουν βιώσιμη ανάπτυξη. Όμως, η πιθανότητα μίας καλοκαιρινής καταιγίδας έχει περιοριστεί», καταλήγει ο αρθρογράφος.
DB: Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα
Στην εκτίμηση ότι οι αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας συμβάλλουν στο να αποφευχθεί μια νέα ελληνική κρίση προχωρά και η γερμανική Deutsche Bank σε note που εξέδωσε την Τρίτη.
Όπως σημειώνει, αν και πολλά θέματα παραμένουν ανοικτά, υπήρξαν ορισμένες θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα στη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης..
«Μετά από την στασιμότητα των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της τους τελευταίους μήνες, χθες το ΔΝΤ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και η ελληνική κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για μια πορεία προς τα εμπρός η οποία φαίνεται πως είναι εφαρμόσιμη και έτσι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να λάβει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να μπορέσει νααποπληρώσει τα ομόλογα προς την ΕΚΤ τον Ιούλιο» αναφέρει η DΒ.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής της DB George Saravelos, το ΔΝΤ έκανε μία σημαντική υποχώρηση, που επέτρεψε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Το Ταμείο έχει αποδεχθεί μια πιο ήπια εκδοχή του πακέτου των δημοσιονομικών μέτρων έκτακτης ανάγκης, με την ελληνική πλευρά τώρα να συμφωνεί να ψηφιστεί ένας ασαφής «κόφτης δαπανών» ο οποίος θα επιβάλλει προσωρινές περικοπές δαπανών κάθε χρόνο που ο δημοσιονομικός στόχος δεν επιτυγχάνεται. Επίσης, συμφωνήθηκε και ένα παρόμοιο, ηπιότερο πακέτο μέτρων για το χρέος το οποίο συμπεριλαμβάνει βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η DB, μια σειρά από ζητήματα εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, αλλά σίγουρα οι αποφάσεις του Eurogroup είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός έτσι ώστε να αποφευχθεί μία νέα ελληνική κρίση στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Telegraph: ΗΠΑ και Βρετανία συμμαχήσουν με το ΔΝΤ για την Ελλάδα
Όταν ο Μπάρακ Ομπάμα επισκέφθηκε τη Βρετανία πριν από ορισμένο καιρό μίλησε για οικονομική καταστροφή, σε περίπτωση που η χώρα αποφασίσει υπέρ του Brexit στο επερχόμενο δημοψήφισμα. Υπάρχει ωστόσο ένα άλλο «exit» για το οποίο θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο: Το Grexit.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph η οποία τονίζει πως ΗΠΑ και Βρετανία θα πρέπει να συμμαχήσουν με το ΔΝΤ στην υπόθεση της Ελλάδας.
«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν τη Δευτέρα σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Θα δούμε. Στο μεταξύ, η χώρα προωθεί έναν ακόμη γύρο παράλογων φορολογικών αυξήσεων και περικοπών δαπανών, κατ' εντολή της τρόικας», σημειώνει ο Μάθιου Λιν στη βρετανική εφημερίδα.
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, το ΔΝΤ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι είναι ενάντια στην περαιτέρω λιτότητα και ότι πρέπει να δοθεί ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα. Για αυτό, τονίζει, πρέπει οι ΗΠΑ και η Βρετανία να κάνουν σαφή τη στήριξή τους στο Ταμείο, ενάντια στη Γερμανία. Αν το κάνουν αυτό και απορριφθεί η αποτυχημένη πολιτική της περαιτέρω λιτότητας, θα υπήρχε τουλάχιστον μία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα από μία ακόμη βαθύτερη ύφεση.
«Αν ο ήλιος λάμπει, τότε άλλη μία ελληνική κρίση είναι στον ορίζοντα. Το Eurogroup χθες συζήτησε το πολλοστό πακέτο διάσωσης για αυτή που μετατρέπεται γρήγορα στην πιο καταστροφική οικονομία του κόσμου. Όμως, αυτή τη φορά υπάρχει μία σημαντική διαφορά», αναφέρει ο Λιν και προσθέτει:
Το ΔΝΤ, που μέχρι τώρα υποστήριζε το γερμανικό πλάνο για τη μεταρρύθμιση της Ελλάδας με μία βαθιά ύφεση άρχισε να απομακρύνεται από αυτό. Μία επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ που διέρρευσε προειδοποίησε ότι το Ταμείο δεν θα στηρίξει οποιοδήποτε πλάνο δεν περιλαμβάνει σημαντική ελάφρυνση χρέους.
«Οι Γερμανοί όμως είναι αμετάπειστοι. Δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στο σχέδιο. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες περικοπές δαπανών, περισσότερες αυξήσεις φόρων και πρέπει να πληρώσει όλο το χρέος της. Η ΕΕ και η ΕΚΤ, μειλίχια αποδέχονται αυτή τη γραμμή» αναφέρει η Telegraph.
Σύμφωνα με την Telegraph ωστόσο τα βασικά μέλη του ΔΝΤ και ιδίως οι ΗΠΑ και οι Βρετανία, πρέπει να το στηρίξουν δημόσια και να πουν στην Ανγκελα Μέρκελ ότι χρειάζεται αλλαγή πορείας. Ο τελευταίος γύρος λιτότητας είναι μία τρέλα. Η Ελλάδα σταθερά βυθίζεται σε μία οικονομική μαύρη τρύπα και σχεδόν ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται μία οικονομία σε αυτή την κατάσταση είναι περισσότερες αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών.
«Όμως, η Ελλάδα χρειάζεται να πληρώσει 5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο και άλλα τόσα τον Ιούλιο. Δεν έχει τα χρήματα, οπότε δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ζητήσει νέα διάσωση και να δεχθεί τους όρους που της επιβάλλονται. Ακόμη κι έτσι, ο τελευταίος γύρος μέτρων που πέρασε το ελληνικό κοινοβούλιο είναι απερίσκεπτος και βλακώδης», γράφει ο αρθρογράφος.
Όπως υποστηρίζει, η Ελλάδα χρειάζεται μια αναδιάρθρωση του χρέους, για να μειωθεί το ποσό των χρημάτων που ρέει από τη χώρα κάθε χρόνο. Και επιπλέον νέα κεφάλαια. Θα πρέπει να περικόψει τους φόρους και όχι να τους αυξάνει, ώστε ο κόσμος να έχει περισσότερα χρήματα να ξοδέψει. Και θα έπρεπε να περιορίζει τους φόρους στις επιχειρήσεις και όχι να τους αυξάνει, ώστε να τις ενθαρρύνει να προσλάβουν ξανά και να προσελκύσει επενδύσεις.
«Το εμπόδιο είναι η γερμανική αδιαλλαξία. Η μόνη χώρα που μπορεί πραγματικά να αντισταθεί σε αυτό είναι οι ΗΠΑ, με την υποστήριξη της Βρετανίας. Οι δύο αυτές χώρες έχουν πάνω από το 20% των ψήφων στο ΔΝΤ. Θα έπρεπε να φτιάξουν ένα εναλλακτικό πλάνο. Η Ελλάδα παίρνει τον τελευταίο γύρο χρημάτων διάσωσης, αλλά και ελάφρυνση χρέους. Μεσοπρόθεσμα, θα πρέπει να βγει από το ευρώ, ακόμη κι αν αυτό είναι ένα πολύ μακρινό βήμα φέτος. Όμως, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι απότομες αυξήσεις φόρων και οι χώρες που μετέχουν στη διάσωση θα πρέπει να το πουν αυτό, πριν να είναι πολύ αργά», καταλήγει το δημοσίευμα.

Η ώρα των γελοίων - Ίδρυσε αντιμνημονιακή συνιστώσα ο Μιχελογιαννάκης



Ο βουλευτής της κυβέρνησης Γιάννης Μιχελογιαννάκης αποφάσισε να ιδρύσει αντιμνημονιακή συνιστώσα εντός του ΣΥΡΙΖΑ με υπόσχεση για κατώτατο μισθό 751 ειρώ, διαγραφή χρέους και μη πώληση του ΟΛΠ

Ο Γιάννης ΜΙχελογιαννάκης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Κρήτη την ίδρυση της συνιστώσας εντός του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα «Υποστηρικτική Λαϊκή Αντιμνημονιακή Τάση»
 
«Όσοι συμφωνούμε, ελάτε να φτιάξουμε την Υποστηρικτική Λαϊκή Αντιμνημονιακή Τάση στο ΣΥΡΙΖΑ, που θα στηρίξει την κυβέρνηση, ενεργοποιώντας το λαό με την συμμετοχή του» τόνισε στην παρουσίαση της τάσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ένα πράγμα κατάλαβα στην πολιτική μου διαδρομή, είναι ότι το σπουδαιότερο είναι να παραμένεις ανέπαφος από τα κακά της κάθε είδους εξουσίας. Να διαφυλάττεις αρχές, αξίες και ιδεώδη, παρά τις προκλήσεις και τις ανθρώπινες αδυναμίες. Να στέκεσαι φύλακας στην διατήρηση των εξαγγελιών σου. Να παλεύεις ιδεολογικά και κινηματικά να ενεργοποιείς τον κόσμο στο να σε στηρίξει, όταν απειλείσαι από συμφέροντα. Αυτό νομίζω ότι είναι και η απαίτηση σήμερα του κόσμου» υπογράμμισε.
 
Στην συνέχεια ανακοίνωσε τις αρχές της τάσης που ιδρύει οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διαγραφή χρέους, κατώτατο μισθό 751 ευρώ και μη πώληση του ΟΛΠ ο οποίος έχει πωληθεί. Αναλυτικά:
 
1.      Η μη διαγραφή του χρέους, είναι γνωστό ότι θα οδηγήσει όπως και να ‘ναι σε αδιέξοδο.
 
2.      Το να φύγεις από το μνημόνιο, το αγγλικό δίκαιο, την άρση ασυλίας του δημοσίου, του λογαριασμού προτεραιότητας, επίσης, επιβάλλεται αν μιλάς για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.
 
3.      Το να μετρήσεις το επαχθές, το απεχθές και το επονείδιστο χρέος και να επιβάλεις να αφαιρεθεί είναι ιστορική ανάγκη.
4.      Το να διεκδικήσεις χρήματα από τις γερμανικές αποζημιώσεις, είναι λαϊκή εντολή.
 
5.      Στους μισθούς καμμιά ρήτρα. Στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός.
 
6.      Στις συντάξεις: Να μάθει ο κόσμος ότι εισφορές, παροχές και ρήτρα οδηγούν σε σύνταξη 360 ευρώ. Όχι ρήτρα, όχι πλαφόν κύριας και επικουρικής, όχι μείωση συντελεστών αναπλήρωσης από 70% στο 53%.
 
7.      Όχι στα 5.500 ένσημα, από τα 4.500.

8.      Όχι πρόωρη συνταξιοδότηση από το 2016.

9.      Όχι στα 2,5 δις από ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές.

10.  Όχι στα 2 δις που θα πάρουν με την κατάργηση του 12.000 αφορολογήτου.

11.  Όχι στα 500 εκατ. από τη μη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

12.  Όχι στο να γίνει επίδομα η 13η σύνταξη.

13.  Όχι στο κόψιμο των 82 εκατ. του ΕΚΑΣ και στην κατάργηση του εφάπαξ.

14.  Όχι στο κόψιμο των 320 εκατ. των επικουρικών με ρήτρα.

15.  Όχι στα 1,2 δις από πώληση αεροδρομίων.

16.  Όχι στα 96 εκατ. από πώληση Αστέρα Βουλιαγμένης.

17.  Όχι στα 300 εκατ. από πώληση Ελληνικού.

18.  Όχι στα 87 εκατ. από πώληση ΔΕΣΦΑ.

19.  Όχι πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

20.  Όχι στα 40 και 40 εκατ. , αντίστοιχα, από πώληση ιπποδρομικού στοιχήματος
και Αφάντου Ρόδου.

21.  Όχι πώληση ΟΛΠ.

Διευκρίνισε τέλος ότι δεν θεωρεί μνημονιακό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση και πως η κίνησή του γίνεται για να στηριχτεί η κυβέρνηση με την ενεργοποίηση του λαού. 

Aπόδειξη για την κατάληξη της σοσιαλιστικής οικονομίας.

Ρωτάνε κάποιοι, σε τι θα ωφελήσει η προσθήκη στους ανέργους χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Προφανώς και αποτυγχάνουν να κατανοήσουν απλά οικονομικά. Το ερώτημα μπορεί κάλλιστα να αντιστραφεί και να τεθεί στην πραγματική του βάση ώστε να διευκολυνθεί η σκέψη όσων δεν καταλαβαίνουν. Σε τι ωφελεί η πληρωμή ανθρώπων που δεν παράγουν τίποτα; Σε τι ωφελεί η απασχόληση καθαυτή, όταν είναι αντιπαραγωγική και πληρώνεται απο όσους παραγωγικούς απέμειναν; Σωστά καταλάβατε. Όχι απλά δεν ωφελεί, αλλά αφαιρεί υπάρχοντα πλούτο απο την κοινωνία, οδηγώντας την μοιραία στην κατάρρευση.
Και για να ολοκληρωθεί το σκεπτικό και να θεμελιωθεί: Το αν κάποιος είναι παραγωγικός, μπορεί να το κρίνει μόνο η κοινωνία, η οποία εδω και χιλιετίες έχει αναπτύξει οικονομική δράση για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Το σύστημα αυτό λέγεται προσφορά και ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών. Αν η κοινωνία έχει ανάγκη απο κάτι, απευθύνεται στην αγορά και επιλέγει αυτό που την συμφέρει μέσω ελεύθερης συναλλαγής. Είναι ένα είδος δημοπρασίας, όπου όσοι προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες εισέρχονται στην αγορά κάνοντας προσφορές. Η καλύτερη και πιο συμφέρουσα προσφορά, βάσει πάντα της εθελοντικής συναλλαγής και προτίμησης κερδίζει.

Η μεγαλύτερη δε απόδειξη για την κατάληξη της σοσιαλιστικής οικονομίας, είναι η παταγώδης χρεοκοπία της Ελλάδας που στηρίχτηκε υπέρμετρα σε αυτό το σύστημα παράκαμψης της διαδικασίας της αγοράς. Ως πότε θα συνεχίσει ένα τόσο προβληματικό στα όρια της εθνικής καταστροφής μοντέλο οικονομικών, να εφαρμόζεται δια της βίας του νόμου;
Ευθύμης Μαραμής
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005555354661&fref=nf