Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Χαμογελάστε με τους άμαχους νεκρούς στο Χαλέπι.

Μετά την έκρηξη οι νεκροί τρεχουν να πάρουν θέσεις γιατι πρέπει να λειτουργήσει η προπαγάνδα που λεει οτι ο κακός Ρώσος σκοτώνει αμάχους στο Χαλέπι.

Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό.


Ένταση στις σχέσεις Βουλγαρίας-Ρωσίας μετά την ανακάλυψη όπλων στο Χαλέπι

Αναταράξεις στις σχέσεις Ρωσίας-Βουλγαρίας προκαλούν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο συριακός κυβερνητικός στρατός ανακάλυψε σε αποθήκες των εκδιωχθεισών από το Χαλέπι ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων όπλα και πυρομαχικά βουλγαρικής κατασκευής.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη στο Χαλέπι της εφημερίδας Τρουντ (Σόφια), σε οχτώ αποθήκες υπήρχαν δυο εκατομμύρια βλήματα για βαριά πυροβόλα και τέσσερις χιλιάδες πύραυλοι Grad. Στα κιβώτια των πυρομαχικών και των όπλων αναγραφόταν το όνομα της βουλγαρικής κατασκευάστριας εταιρίας και του Βούλγαρου αποστολέα.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, υιοθετώντας τα δημοσιεύματα, είπε πως «η Βουλγαρία επέλεξε με βολικό τρόπο να αφήσει αρρύθμιστο το θέμα των εξαγωγών αμυντικών εξοπλισμών σε τρίτες χώρες σε μια περίοδο κατά την οποία οι θανατηφόρες αυτές προμήθειες μπορούν να εμφανιστούν σε ένοπλες συγκρούσεις σε διάφορα σημεία του κόσμου» και πρόσθεσε:
«Δεν πρόκειται, όμως, για καρφίτσες, αλλά για θανατηφόρα παραγωγή, εξαιτίας της οποίας χάνουν τη ζωή τους άμαχοι στην Συρία, για την τύχη των οποίων ανησυχεί η ΕΕ. Προκύπτουν, όμως, και ορισμένα ερωτήματα – σε ποια άλλα «καυτά» σημεία του κόσμου θα εμφανιστούν αυτά τα όπλα; Όπως καταλαβαίνω, εκτός από τη Ρωσία, το ερώτημα αυτό δεν απασχολεί ούτε την Ουάσινγκτον, ούτε τις Βρυξέλλες».
Άμεση και με αιχμές για τον ρόλο της Ρωσίας στην συριακή κρίση ήταν η απάντηση του Βούλγαρου ΥΠΕΞ Ντανιέλ Μίτοφ.
«Η βουλγαρική πλευρά δεν έκανε εξαγωγές όπλων και πυρομαχικών στη Συρία από την αρχή της ένοπλης σύγκρουσης στη χώρα αυτή το 2011» δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Σόφιας στον τηλεοπτικό σταθμό BTV και πρόσθεσε:
«Δεν αποδέχομαι κατηγορίες από μια χώρα που ευθύνεται για τον θάνατο αμάχων στο Χαλέπι. Η Ρωσία δεν είναι χώρα που έχει υπογράψει τη σύμβαση απαγόρευσης των ναρκών κατά προσωπικού ή τη σύμβαση απαγόρευσης των βλημάτων διασποράς. Επομένως, δεν μπορεί μια χώρα σαν τη Ρωσία να δίνει μαθήματα ηθικής στη Βουλγαρία, η οποία από πλευράς της τηρεί αυστηρά τις σχετικές δεσμεύσεις της.»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! Οι 10 προφητείες του Νοστράδαμου για το 2017- Ο «Θερμός Πόλεμος»


Ο Νοστράδαμος (Michel de Nostredame) ο Γάλλος φιλόσοφος και αστρολόγος του 16ου αιώνα σύμφωνα με όσους προσπαθούν να ερμηνεύσουν και να αποκωδικοποιήσουν τις προφητείες του είχε προβλέψει μια σειρά σημαντικών και ιστορικών γεγονότων από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, την επίθεση στους δίδυμους Πύργους το 2001 μέχρι και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Τώρα λίγο πριν το τέλος του 2016 το διαδίκτυο έχει γεμίσει με δημοσιεύματα για τις προφητείες που κάποιοι υποστηρίζουν ότι είχε κάνει για το 2017 ή τουλάχιστον έτσι επιχειρούν να ερμηνεύσουν τις προφητείες του.
Τρία είναι τα κύρια σημεία των προφητειώ του: Πρώτον η άνοδος της Κίνας η οποία θα έρθει σε αντιδιαστολή με τη πτώση της κυριαρχίας των ΗΠΑ, η ένωση της Βόρειας με την Νότια Κορέα με την ανατροπή του Kim Jong-un ο οποίος θα ζητήσει άσυλο στη Ρωσία και ρίτη (και φαρμακερή) ο «Θερμός Πόλεμος».
Σύμφωνα με αυτές, στην παγκόσμια σκηνή η Κίνα θα πραγματοποιήσει τολμηρές κινήσεις προκειμένου να αποτρέψει την «οικονομική ανισορροπία» στον κόσμο με εκτεταμένες επιπτώσεις.
Η Ιταλία θα αντιμετωπίσει οικονομική κρίση με αύξηση της ανεργίας και «κόκκινα» δάνεια μετατρέποντας τη χώρα στο νέο επίκεντρο της κρίσης στην €ζώνη.
Η Βόρεια με την Νότια Κορέα θα ενωθούν μετά από ένα πραξικόπημα που θα ρίξει από την εξουσία τον τωρινό πρόεδρο ο οποίος μαζί με την οικογένειά του θα ζητήσει άσυλο από την Ρωσία του Πούτιν.
Αυτό είναι άλλωστε κάτι το οποίο ήδη έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα του σημάδια με την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.
Η «τωρινή υπερδύναμη» κάτι που οι ακόλουθοι του Νοστράδαμου θεωρούν πως παραπέμπει στις ΗΠΑ (όπως είναι φυσικό) θα γίνεται σιγά σιγά όλο και πιο αποσταθεροποιημένη όσο και ανίκανη να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα.
Σε μια άλλη προφητεία, που οι μελετητές του Νοστράδαμου εχουν καταλήξει ότι αναφέρεται για το 2017 προβλέπεται μια νέα ανακωχή ανάμεσα στην Ρωσία και στην Ουκρανία, ανακωχή η οποία θα συναντήσει την αντίθεση των ΗΠΑ αλλά θα βρει στήριξη από την Ε.Ε.
Στην Λατινική Αμερική οι κυβερνήσεις θα αρχίσουν να απομακρύνονται από την αριστερή διακυβέρνηση προκαλώντας πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές.
Η πιο όμως τρομοκρατική προφητεία του Νοστράδαμου για το 2017, σύμφωνα με τους μελετητές του έργου του, είναι αυτή για τον «Θερμό Πόλεμο». Πρόκειται για ένα πόλεμο ο οποίος θα ξεκινήσει με αιτία την παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη και την μείωση των φυσικών πόρων με τις σοβαρότερες απειλές σε αυτόν τον πόλεμο να είναι η τρομοκρατία και ο βιολογικός πόλεμος (επιδημίες).
Σε ότι αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις ο Νοστράδαμος έχει προβλέψει ότι το cloud computing απλά θα εξελιχθεί σε computing, η ηλιακή ενέργεια θα διαδοθεί όλο και πιο πολύ και οι εμπορικού τύπου διαστημικές πτήσεις θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται αρχικά σε τροχιακό επίπεδο.
ΠΗΓΗ: pronews.gr

Ηandelsblatt: Eλλάδα, “η αιώνια υποψήφια για μια κρίση”

Τον φόβο της γερμανικής κυβέρνησης για μια νέα ευρωκρίση αναλύει η Handelsblatt, με την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος στήριξης να αποτελεί ακόμη βασικό λόγο ανησυχίας για το Βερολίνο.



“Με ανησυχία καταγράφει η γερμανική κυβέρνηση τα μηνύματα που έρχονται από τη νομισματική ένωση. Είτε πρόκειται για τη διαμάχη αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης είτε για την εκροή κεφαλαίων από την Ιταλία, αυξάνονται τα  σημάδια κρίσης από τη ζώνη του ευρώ. Η γερμανική κυβέρνηση είναι θορυβημένη, μολονότι δεν το εκφράζει δημόσια”, σημειώνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στο σημερινό πρωτοσέλιδό της. Στο αναλυτικό δημοσίευμα που ακολουθεί εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το Βερολίνο παραμένει σε διαρκή εγρήγορση.

Eλλάδα, “η αιώνια υποψήφια για μια κρίση”
“Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήθελε να μεταδώσει μια ειρηνική διάθεση λόγω Χριστουγέννων. Στην επιστολή του (σσ: προς τον Γ. Ντάισελμπλουμ) υποσχέθηκε: Η Αθήνα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το συμφωνηθέν πρόγραμμα. Ο Ντάισελμπλουμ απάντησε ανακουφισμένος. (…) H διαφορά διευθετήθηκε, ήταν το μήνυμα που διαδόθηκε αμέσως. Η κλιμάκωση αποσοβήθηκε. Όλα καλά” σημειώνει η Ηandelsblatt στο εν λόγω δημοσίευμα για να θέσει στη συνέχεια το πρόβλημα από τη σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης. “Όντως όλα καλά; Στην πραγματικότητα ο φόβος για μια νέα κρίση αυξάνεται στο Βερολίνο. Παρά την επιστολή Τσακαλώτου, η διαμάχη για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας παραμένει εδώ και καιρό άλυτη. Η αξιολόγηση επιμηκύνεται. Επιπλέον, Ευρώπη και ΔΝΤ διχάζονται αναφορικά με τους όρους του προγράμματος. Αλλά δεν είναι μόνο η αιώνια υποψήφια για μια κρίση Ελλάδα που προκαλεί ανησυχία στο Βερολίνο, αλλά και η Ισπανία και προ πάντων η Ιταλία”, αναφέρει το δημοσίευμα, αναλύοντας τα νέα προβλήματα στο διευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών Target-2-System της ΕΚΤ και εφιστώντας την προσοχή στη διάσωση της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi.
Ωστόσο όπως επισημαίνει η Handelsblatt “πουθενά αλλού η κρίση δεν είναι πιο αισθητή από ό,τι την Ελλάδα. Ο Τσίπρας είναι υπό πίεση και γίνεται λόγος για πρόωρες εκλογές. Δηλαδή, αναζητά ενόχους. Ο έμπιστος συνεργάτης του και υπ. Τηλεπικοινωνιών Νίκος Παππάς δήλωσε εκ νέου ότι ´είναι προφανές ότι ο Σόιμπλε από την αρχή δεν ήθελε να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα.” Η Handelsblatt υπενθυμίζει ότι οι διαφωνίες μεταξύ Σόιμπλε και ΔΝΤ παραμένουν, ενώ η όποια λύση φαντάζει ακόμη μακρινή. Εν τέλει απομένει μόνο το Eurogroup στα τέλη Ιανουαρίου, αναφέρει η εφημερίδα, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία. “Η λύση πρέπει να βρεθεί νωρίτερα. Η Αθήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα (σσ:οικονομικά) μέχρι τον Ιούνιο, εκτιμούν οι πιστωτές. (…) ´Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε επανάληψη του Ιουνίου του 2015´”, κλείνει το δημοσίευμα, επικαλούμενο μέλος της γερμανικής κυβέρνησης.
Το αθόρυβο έργο των εθελοντών στην Ελλάδα συνεχίζεται
Εκτός από την ευρωκρίση, στο γερμανικό τύπο συναντούμε και κάποιες αναφορές στην ελληνική πτυχή του προσφυγικού. Η Zeit στη διαδικτυακή της έκδοση παρουσιάζει την πρόταση του έλληνα υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αναφορικά με τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. “Η Ελλάδα θέλει να πάρει τους πρόσφυγες από τους προσφυγικούς καταυλισμούς”, αναφέρει στον τίτλο του δημοσιεύματος η Zeit, σε μια προσπάθεια “να βελτιώσει τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες ζουν οι αιτούντες άσυλο στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα”. Στα μέτρα που σχεδιάζονται για τη βοήθεια των προσφύγων συγκαταλέγεται και η κατασκευή σύγχρονων διαμερισμάτων για τη στέγασή τους.
Από την άλλη πλευρά, η προσωπική ιστορία μιας 26χρονης γερμανίδας εθελόντριας από τη Βάδη στην Stuttgarter Zeitung, υπενθυμίζει τις αντίξοες συνθήκες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι εν Ελλάδι πρόσφυγες, παρά τα μέτρα που φαινομενικά λαμβάνονται κάθε τόσο.
Η Μίμη Χάπιγκ δραστηριοποιείται εθελοντικά από το 2015σε έναν προσφυγικό καταυλισμό έξω από τα Ιωάννινα. Αρχικά μαγειρεύοντας σούπα και δίνοντας ρούχα στους πρόσφυγες και πλέον βοηθώντας τους να αναπτύξουν βασικές εργασιακές δεξιότητες αλλά και απλώς να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από διάφορα πρότζεκτ, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες. Η ίδια θεωρεί ότι η κατάσταση στο προσφυγικό “μέτωπο” δεν έχει αλλάξει από πέρσι. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι προσωρινά στην Ελλάδα θεωρώντας την ενδιάμεσο σταθμό “χωρίς όμως να έχουν καμία πραγματική προοπτική.” Η Μίμη Χάπιγκ παρά τις δυσκολίες θέλει να μείνει στα Ιωάννινα. “Για όσο χρειαστεί”, όπως λέει.
Πηγή: Deutsche Welle 

Μείωση 0,68% του μόνιμου πληθυσμού της χώρας μόνο μέσα στο 2016



Σε 10.783.748 άτομα (5.224.210 άνδρες και 5.559.538 γυναίκες), μειωμένος κατά 0,68% σε σχέση με τον αντίστοιχο πληθυσμό της 1ης Ιανουαρίου 2015 που ήταν 10.858.018 άτομα, εκτιμήθηκε την 1η Ιανουαρίου εφέτος ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας.
Ο πληθυσμός ηλικίας 0-14 ετών ανήλθε σε 14,4% του συνολικού πληθυσμού, έναντι 64,3% και 21,3% του πληθυσμού 15- 64 ετών και 65 ετών και άνω, αντίστοιχα. Ο δείκτης γήρανσης (πληθυσμός ηλικίας 65 ετών και άνω προς τον πληθυσμό ηλικίας 0-14 ετών) ανήλθε σε 147,3.


Η καθαρή μετανάστευση εκτιμήθηκε σε -44.905 άτομα, που αντιστοιχούν σε 64.446 εισερχόμενους και 109.351 εξερχόμενους μετανάστες. Το 2014, η καθαρή μετανάστευση είχε εκτιμηθεί σε -47.791 άτομα (59.013 εισερχόμενοι και 106.804 εξερχόμενοι μετανάστες).
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, για την έρευνα του μόνιμου πληθυσμού της χώρας για την 1η Ιανουαρίου 2016 και των εκτιμήσεων των μεταναστευτικών ροών του 2015, χρησιμοποιήθηκαν α) τα αποτελέσματα των εργασιών αναθεώρησης του πληθυσμού για την περίοδο 1991 έως 2014 που στηρίχτηκαν στα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού 2011, β) τα ετήσια στοιχεία Φυσικής Κίνησης Πληθυσμού 2015 και γ) οι εκτιμήσεις των ετήσιων μεταναστευτικών ροών 2015 (εισερχόμενοι και εξερχόμενοι μετανάστες). Η εκτίμηση των μεταναστευτικών ροών έγινε με τη χρήση κατάλληλων μοντέλων παλινδρόμησης.

Η νίκη του Τραμπ έφερε τα πάνω κάτω στους οραματιστές της παγκοσμιοποίησης.

Νέος εμφύλιος ξεσπά στις ΗΠΑ καθώς τα αφεντικά του Ομπάμα τον αμόλησαν εναντίον του Πούτιν για να πλήξουν τον Τράμπ, επειδή είναι ίσως μία από τις λίγες φορές που η νίκη του Τραμπ έφερε τα πάνω κάτω στους οραματιστές της παγκοσμιοποίησης.
Στον Πούτιν οφείλεται η νίκη του Τράμπ λένε τα σταγονίδια των ΗΠΑ και απελαύνουν 35 Ρώσους διπλωμάτες με τις οικογένειές τους.
Ο Ομπάμα αφού έβαλε το FBI και την υπηρεσία Εθνικής ασφαλείας να ενοχοποιήσουν τους διπλωμάτες, στη συνέχεια κήρυξε τους 35 διαπιστευμένους Ρώσους διπλωμάτες στις ΗΠΑ persona non grata, δίνοντάς τους 72 ώρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με το RT.
Το Κρεμλίνο είδε με "συμπάθεια" την κίνηση του κύκνειου άσματος Ομπάμα και δεν απελαύνει Αμερικανούς διπλωμάτες ενώ ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σπουδαία την κίνηση του Πούτιν να μην ακολουθήσει τον ξεπεσμένο Ομπάμα.
Το κατεστημένο στις ΗΠΑ που ελέγχει τους θεσμικούς φορείς στην χώρα φαίνεται ότι αδυνατεί να αποδεχτεί ότι έχασε, πράγμα που σημαίνει ότι θα δώσει μάχες με τον νέο πρόεδρο μετά την 20η Ιανουαρίου, ημέρα  που ο Ντόναλντ Τράμπ θα αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ.
Ένας ιδιότυπος εμφύλιος θα μένετε την προσεχή πενταετία στις ΗΠΑ την ώρα που η πρωσική ηγεσία της "ενωμένης Ευρώπης" θα βλέπει, μετά από πολλές πετυχημένες μάχες,  να χάνει τον πόλεμο γιατί ο Τράμπ δεν είναι Ομπάμα και όλα δείχνουν ότι θα έχει σύμμαχο τον Πούτιν.