Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Αβραάμ Λίνκολν: Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου.


Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου: Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου .

Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;
Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%.

Τι έκανε ο Λίνκολν; Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα. Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για τη χρηματοδότηση του πολέμου, σώζοντας τη χώρα του από τις μελλοντικές πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τις τράπεζες.
Και όλοι γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λίνκολν λίγο καιρό μετά. Δολοφονήθηκε. Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Λίνκολν το 1865 κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να αρνηθεί να δανειστεί η χώρα από τους τραπεζίτες και να μη τους πληρώνει τόκο.
Ή για να ακριβολογούμε, ένας ακόμα Πρόεδρος των ΗΠΑ τόλμησε 100 χρόνια μετά τον Λίνκολν να το ξανακάνει, δηλαδή να μη δανειστεί η χώρα από τις τράπεζες αλλά να εκδώσει χρήμα χωρίς τόκο, και ο οποίος και αυτός είχε την ίδια κατάληξη με τον Λίνκολν.
Δολοφονήθηκε και αυτός λίγο καιρό μετά την απόφασή του. Ήταν ο Τζον Κένεντι.
Αλλά για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας πώς ακριβώς οι μεγαλοτραπεζίτες καταδυναστεύουν τις χώρες και τις οικονομίες πρέπει να τους εξηγήσουμε τα παρακάτω απίστευτα αλλά απόλυτα αληθινά πράγματα.
Ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ δίνει το δικαίωμα στο Κογκρέσο να εκδίδει χρήμα, η Αμερικανική Κυβέρνηση έχει μεταφέρει το δικαίωμα της έκδοσης του χρήματος και μάλιστα με επιτόκιο στο ‘Federal Reserve’ το οποίο δεν είναι κρατικό αλλά ένα όργανο των μεγάλων τραπεζών που είναι και οι μέτοχοί του.
Έτσι λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τυπώνει στα πιεστήριά του το χρήμα που χρειάζεται η χώρα. Αμέσως μετά το δίνει στο ‘Federal Reserve’ δηλαδή στους τραπεζίτες, το οποίο Federal Reserve το δανείζει πίσω στο Αμερικανικό κράτος με τόκο.
Έτσι για να καταλάβετε: Μόνο ο τόκος που πληρώνουν οι ΗΠΑ στις τράπεζες του Federal Reserve για το Αμερικανικό χρέος φθάνει το χρόνο τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια . Προσέξτε: Πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι 400 δισεκατομμύρια δολάρια τόκο στους τραπεζίτες για χρήματα που έχει τυπώσει το Αμερικανικό κράτος και τα έχει δώσει δωρεάν στους τραπεζίτες (και οι οποίοι τους τα δανείζουν πίσω με τόκο)!
Βλέποντας ο Πρόεδρος Κένεντι αυτήν την εξόφθαλμη αδικία για τον Αμερικανικό λαό, αποφασίζει το 1963 με το νόμο Νο:11110 να πάρει πίσω τις εξουσίες του «Federal Reserve» και να τυπώσει και διανείμει χρήμα το ίδιο το κράτος παρακάμπτοντας τους τραπεζίτες.
Τύπωσε δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία το Αμερικανικό Δημόσιο δεν πλήρωνε κανένα τόκο στο Federal Reserve. Μάλιστα τα χαρτονομίσματα του Κένεντι έγραφαν επάνω UNITED STATES NOTE αντί του FEDERAL RESERVE NOTE που γράφεται πάντα.Αυτά τα UNITED STATES NOTE χαρτονομίσματα αποτέλεσαν θανάσιμη απειλή για το Federal Reserve System και τους τραπεζίτες αφού τους αφαιρούσαν δισεκατομμύρια δολάρια τόκους. Πέντε (5) μήνες μετά το τύπωμα των άτοκων δολαρίων ο Πρόεδρος Κένεντι δολοφονήθηκε.
Μετά την δολοφονία του Κένεντι κανένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να κάνει χρήση του νόμου Κένεντι παρότι ο νόμος αυτός ισχύει μέχρι σήμερα.)Δηλαδή με το νόμο του Κένεντι θα μπορούσαν οι ΗΠΑ τα περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια που τύπωσαν τα τελευταία 4 χρόνια να τα τύπωναν και να τα χρησιμοποιούσαν χωρίς καθόλου τόκο.
Αντίθετα όμως τα τύπωσαν, τα έδωσαν στο Federal Reserve (δηλαδή στους τραπεζίτες), για να τα δανειστούν στη συνέχεια με τόκο.Και για όσους είναι ακόμα δύσπιστοι ας μάθουν τι έλεγε ένας άλλος μεγάλος Αμερικανός Πρόεδρος, ο Τόμας Τζέφερσον (από τους δημιουργούς του Αμερικανικού θαύματος - του τότε, του αληθινού):
“Εάν ποτέ στο μέλλον ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση του χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν».
Και για την ιστορία: Οι δολοφόνοι και του Λίνκολν (John Wilkes Booth) και του Κένεντι (Lee Harvey Oswald) δολοφονήθηκαν και οι δυο πριν προλάβουν να δικαστούν.



H μεγαλύτερη απάτη της Εθνικής τράπεζας - Πως έκλεψε 6.960 τόνους χρυσού και την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων της Ανατολής

Η Τράπεζα της Ανατολής (Banque D’ Orient) ιδρύθηκε το 1904 από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την αντίστοιχη της Γερμανίας, οι οποίες ανέλαβαν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο.

Ο ρόλος της Nationalbank for Deutschland ήταν απλά σκιώδης στην όλη επιχείρηση και οι δύο πλευρές δεν είχαν την υποχρέωση ή τη θέληση να κρατήσουν τις μετοχές της Τράπεζας Ανατολής. Απλά ήθελαν να δημιουργήσουν τη ψευδαίσθηση ότι κυοφορείται μια νέα διεθνής τράπεζα για να προσελκύσουν τα κεφάλαια των ελληνικών πληθυσμών στην Αίγυπτο και την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Μόλις το 1905 το ποσοστό της γερμανικής πλευράς έπεσε στο 4%, ενώ η Εθνική Τράπεζα διατήρησε ένα ποσοστό 49.51%. Το υπόλοιπο πωλήθηκε σε επενδυτές και τράπεζες.

Η Τράπεζα Ανατολής ίδρυσε στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της υποκαταστήματα, πρακτορεία, και υποπρακτορεία σε Θεσσαλονίκη, Σμύρνη, Αλεξάνδρεια, Κάιρο, Ζαγαζίκ, Μοναστήρι, Μυτιλήνη, Σέρρες, Πέργαμο, Μαγνησία, Κωνσταντινούπολη, Αμβούργο.

Προς το τέλος του 1905, έγινε διπλασιασμός του μετοχικού κεφαλαίου, με συμμετοχή μόνο της γερμανικής πλευράς. Ακολούθησε η διχοτόμηση της τράπεζας σε δύο τμήματα, στην Τράπεζα της Ανατολής και την Orient Bank. Την τελευταία κράτησε η γερμανική πλευρά με το μισό εταιρικό κεφάλαιο και τα υποκαταστήματα στην Κωνσταντινούπολη και το Αμβούργο, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε το δικό της δίκτυο.

Από το 1904 που δημιουργήθηκε η τράπεζα μέχρι το 1922 που έγινε η καταστροφή της Σμύρνης είχε περυσυλλέξει το 90% του πλούτου των Ελλήνων του Λεβάντε.  Αλεξάνδρεια, Ιεροσόλυμα, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Σμύρνη , Κωνσταντινούπολη.


Είχε υποκαταστήματα παντού. Επίσης υποκατάστημα στο Βερολίνο στη Γερμανία.
 Σε αυτά τα 19 χρόνια η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν δημιούργημα των Χαζάρων.

Ο Ελληνισμός της Ιωνίας είχε παρουσία στο χώρο αυτό πάνω από 5000 χρόνια. Η Τροία ήταν Ελληνικός χώρος και η Περσία ήταν Ελληνικός χώρος. Έτσι λοιπόν ένας πολιτισμός που ήταν στον χώρο αυτό για χιλιάδες χρόνια ξεριζώθηκε με εκείνη την κατάπτυστη συνθήκη μέσα σε διάστημα 2 η 3 ετών.

Σκοπός "να ιδιοποιηθούμε" αυτό το τεράστιο απόθεμα χρυσού και τον πλούτο των Ελλήνων της Μεσογείου οι οποίοι αν ενθυμίστε την εποχή εκείνη ήταν η πλουσιοτέρα ομάδα σε όλο τον πλανήτη.

Μόνον το υποκατάστημα της Αιγύπτου δήλωνε κέρδη ετησίως από ένα έως ενάμιση εκατομμύρια χρυσά Γαλλικά Φράγκα από ένα υποκατάστημα!!!.

Η ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης είχε 5800 εργοστάσια Ελληνικής ιδιοκτησίας. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα υπήρχαν μόνο 450.

Όταν με διαταγή του Μπέη της Σμύρνης οι Τσετσένοι άρχισαν να σφάζουν τους Έλληνες πήγαν όλοι και κατέθεσαν τους τίτλους ιδιοκτησίας των εργοστασίων τους και των σπιτιών τους και των περιουσιών τους στην τράπεζα της Ανατολής διότι προβαλλόταν πάντα ως Ελληνική τράπεζα διότι και η Εθνική εθεωρούντο Ελληνική τράπεζα.

 Δεν ήξερε κανένας ότι την εποχή εκείνη η τράπεζα εκείνη ανήκει στους Χαζάρους.
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος λεγόταν τυπικά  "της Ελλάδος " ασχέτως αν το βγάλαμε πριν από 2-3 χρόνια.

Επειδή η Ανατολή ήταν θυγατρική της Εθνικής οι Έλληνες υπενόησαν πως και αυτό Ελληνικό Ίδρυμα είναι.

Σήμερα ακόμα η Εθνική τράπεζα συλλέγει τεράστια ποσά από τίτλους ιδιοκτησιών των Ελλήνων της Σμύρνης. Διότι δεν βρέθηκε ποτέ ο κάτοχος επειδή ή σφαγιάσθηκε από τους Τσετσένους ή βρίσκεται στο βυθό του Αιγαίου μαζί με τις μετοχές της Ανατολής.

Όταν αποφασίστηκε το 1931-2 να πουληθεί η τράπεζα της Ανατολής, ήταν αδύνατον να βρεθεί πλειοψηφικό πακέτο μετοχών για να γίνει γενική συνέλευση. Προσπάθησαν τέσσερις φορές να κάνουν γενική συνέλευση για να πωληθεί δήθεν η Τράπεζα της Ανατολής στην Εθνική Τράπεζα και δεν μπορούσαν να κάνουν συνέλευση επειδή ήσαν λιγότεροι από το 46% όλες οι άλλες μετοχές είχαν εξαφανιστεί.

Όταν το 1932 υποτίθεται πως απορρόφησε η Εθνική την Τράπεζα της Ανατολής υπήρχε ένα κεφάλαιο το οποίο ήταν κεφάλαιο εφεδρικό που ήταν γύρω στα 580 εκατομμύρια χρυσά Γαλλικά Φράγκα.

Το κάθε ένα χρυσό Γαλλικό Φράγκο ζυγίζει 8 γραμμάρια, άρα τα 580.000.000 χρυσά Γαλλικά Φράγκα ζυγίζουν (580.000.000 x 8γρ = 4.640.000.000γρ = 4.640.000 κιλά) 4.640 τόνους χρυσού.  


Αυτό σύμφωνα με το συμβόλαιο πωλήσεως δεν μετεβιβάσθηκε στην Εθνική . Κατετέθηκε σε έναν αλληλόχρεο λογαριασμό με επιτόκιο 7,25% και θα διαμοιραζόταν ισσοπόσως στους μετόχους οι οποίοι χάριν ευκολίας συμφώνησαν να πάρουν άλλο ποσό 150 δραχμές έναντι της κάθε μετοχής μέχρις ότου γίνει η εκκαθάριση.

 Επομένως το αποθεματικό κεφάλαιο δεν μεταβιβάσθηκε διά του συμβολαίου προς την Εθνική. Προστέθηκε στο αποθεματικό όλα εκείνα τα κεφάλαια χρήσεων '32, '33, '34, '35 και '36.

Το ποσόν το οποίον έφτασε τον Δεκέμβριο του '36 υπήρχαν κατατεθειμένα στην Εθνική Τράπεζα 870 εκατομμύρια χρυσά Γαλλικά φράγκα από την τράπεζα της Ανατολής. Σύνολο 6.960 τόνοι χρυσού.

Αυτήν την ποσότητα χρυσού την πλήρωσαν οι Έλληνες της Μ. Ασίας, 4.000.000 με την ζωή τους και 2.000.000 ξεριζωμένοι πρόσφυγες από τις πατρογονικές εστίες τους.


 Και τότε αλλά και έως σήμερα ειδικός όρος στο άρθρο 26 του καταστατικού της Εθνικής μόνιμος αντιπρόεδρος με δικαίωμα εκτελεστού (δηλαδή ασκεί διοίκηση) είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος!!!.

wakeup.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διέρρευσε το κείμενο της Ρώμης – Πως θα είναι η Ευρώπη σε 10 χρόνια!

Το προσχέδιο της λεγόμενης «δήλωσης της Ρώμης», το οποίο καλούνται να επεξεργαστούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την σημερινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, παραθέτει σημερινό δημοσίευμα του EUObserver το οποίο φέρει τον τίτλο «Το προσχέδιο του κειμένου της Ρώμης κάνει ήπια αναφορά στην ΕΕ πολλών ταχυτήτων».

Σημειώνεται ειδικότερα πως οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν σήμερα τους τρόπους για να καταστήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα «περισσότερο ασφαλές, πλούσιο, κοινωνικό και ισχυρό», αποφεύγοντας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κάθε κατηγορηματική αναφορά σε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων.
«Ζητάμε μια Ευρώπη, για τα επόμενα δέκα χρόνια, η οποία θα είναι ασφαλέστερη και πλουσιότερη για να ζει κανείς», υπογραμμίζει το έγγραφο που περιήλθε στον EUObserver. «Θα επιδιώξουμε αυτούς τους στόχους, πιστεύοντας ακράδαντα πως το μέλλον της Ευρώπης εναπόκειται σε μας», προσθέτει. Όπως εξηγούν οι αρθρογράφοι, πρόκειται για ένα κείμενο που έχουν ετοιμάσει οι επιτελείς του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk σε συνεργασία με την προεδρία της Μάλτας και την ιταλική κυβέρνηση, το οποίο αποτελεί ένα αρχικό προσχέδιο της δήλωσης της Ρώμης για το μέλλον της ΕΕ που θα κληθούν να προσυπογράψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην ιταλική πρωτεύουσα στις 25 Μαρτίου.
Χωρισμένο σε τρία μέρη, το εν λόγω κείμενο:
1. Προτείνει στους Ευρωπαίους ηγέτες να υπενθυμίσουν στους πολίτες τα επιτεύγματα της ΕΕ,
2. Σκιαγραφεί τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ
3. Δίνει πιθανά στοιχεία για την ημερήσια διάταξη της Ρώμης σκιαγραφώντας ένα όραμα για την ΕΕ μετά το Brexit. Τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και το Brexit δεν μνημονεύονται στο κείμενο αυτό προκειμένου να καταδειχθεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ‘γυρίσει σελίδα’ σε ό,τι αφορά την ένταξη της Βρετανίας και μάλιστα προτού καν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Στην συνάντησή τους την Παρασκευή το πρωί, στην οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν θα συμμετάσχει η βρετανίδα πρωθυπουργός T. May, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να πουν κατά πόσον συμφωνούν με την προτεινόμενη δομή της δήλωσης της Ρώμης, κατά πόσον συμφωνούν με τα στοιχεία που προτείνονται και κατά πόσον υπάρχουν στοιχεία που προκαλούν δυσκολίες ή απουσιάζουν από το κείμενο.
«Εμείς, οι εκπρόσωποι των 27 κρατών μελών, είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματα της ΕΕ», σημειώνει το κείμενο. Αναφέρεται επίσης ότι η ΕΕ καλείται τώρα να αντιμετωπίσει περιφερειακές διαμάχες, την τρομοκρατία, τις εντεινόμενες μεταναστευτικές πιέσεις, τον προστατευτισμό, αλλά και τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες. Επισημαίνεται ακόμα ότι τα επόμενα 10 χρόνια η ΕΕ θα έχει ως στόχο της την αύξηση της κοινωνικής διάστασης, την περαιτέρω ενίσχυση της ΟΝΕ, την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και άμυνας και την ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών κοινωνιών εν όψει της παγκοσμιοποίησης. Αναφορές γίνονται και στην ανάγκη προσήλωση της ΕΕ στην λειτουργία της κοινής αγοράς, στην αύξηση των επενδύσεων, στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.
Σε ό,τι εξάλλου αφορά την ασφάλεια, το προσχέδιο της δήλωσης σημειώνει πως η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη να αναλάβει περισσότερες ευθύνες, παραμένοντας προσηλωμένη στην ενίσχυση της κοινής ασφάλειας και άμυνας. Επισημαίνεται ακόμη πως η Ευρώπη πρέπει να στοχεύει στην προστασία ενός πολυμερούς συστήματος που βασίζεται σε κανόνες, το οποίο είναι περήφανο για τις αξίες του, προστατεύει τους πολίτες, προωθεί το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο και υπερασπίζεται το κράτος δικαίου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι παραπάνω προτεραιότητες μπορούν άνετα να συμφωνηθούν από όλα τα κράτη μέλη. Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του προσχεδίου, οι συντάκτες σημειώνουν ότι μετά από τις εκκλήσεις Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας για μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, αλλά και τις προειδοποιήσεις περί κινδύνου αποσύνθεσης της ΕΕ, άλλων κρατών που φοβούνται ότι ’θα μείνουν απ’ έξω’, το κείμενο αποφεύγει προσεκτικά να χρησιμοποιήσει αμφιλεγόμενες διατυπώσεις: «Η ΕΕ θα εργαστεί από κοινού προκειμένου να προωθήσει το κοινό καλό, με την κατανόηση ότι κάποιοι από μας θα μπορούν να προχωρήσουν πιο στενά και γρήγορα σε κάποια πεδία, κρατώντας την πόρτα ανοιχτή γι’ αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν αργότερα», σημειώνει χαρακτηριστικά το κείμενο, επιμένοντας, παράλληλα, σε μια «ενιαία και αδιαίρετη Ένωση, η οποία ενεργεί από κοινού όταν αυτό είναι δυνατό και σε διαφορετικούς ρυθμούς όταν αυτό είναι απαραίτητο».
Με την ήπια φρασεολογία που χρησιμοποιεί το κείμενο δίνεται η δυνατότητα στους υποστηρικτές μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων να δώσουν μια ώθηση στην ιδέα παραμένοντας ταυτόχρονα διπλωματικοί έναντι των χωρών που είναι αντίθετες στην προοπτική αυτή. Σημειώνεται πως κάποιοι διπλωμάτες είχαν προειδοποιήσει τις τελευταίες μέρες ότι η Ευρώπη πολλών ταχυτήτων αποτελεί μια «επικίνδυνη αντίληψη» που θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική εάν οδηγούσε σε αμφισβήτηση των βασικών πυλώνων της ευρωπαϊκής ενοποίησης, δηλαδή της ενιαίας αγοράς και των ελευθεριών εγκατάστασης, κεφαλαίων, αγαθών και υπηρεσιών.
Καταλήγοντας, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα μια ενημερωμένη εκδοχή του εν λόγω κειμένου μετά από την σύνοδο προκειμένου αυτό να παραμείνει ανοιχτό για τυχόν αλλαγές, προσθήκες και λοιπές παρατηρήσεις των ευρωπαίων ηγετών εν όψει της συνόδου της Ρώμης.

Πηγή: star.gr

Eπιστρέφουν τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών σε Μαρινάκη, Αλαφούζο, Σαββίδη και Κυριακού

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια με ευρεία πλειοψηφία, η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με την οποία τίθενται οι προϋποθέσεις επιστροφής των ποσών που καταβλήθηκαν από τους υπερθεματιστές στον διαγωνισμό για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, μετά την ανάκληση της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Η ρύθμιση, την οποία εισηγήθηκε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, αφορά στα ποσά που είχαν δοθεί από τους υπερθεματιστές του διαγωνισμού για την χορήγηση αδειών παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για την μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.
Τα ποσά, τα οποία είναι επιστρεπτέα στους υπερθεματιστές της διενεργηθείσας διαδικασίας ως καταβληθέντα για την πρώτη δόση του τιμήματος, παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες, βεβαιωμένες στην φορολογική διοίκηση οφειλές, ή οφειλές προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό και δεν έχουν ανασταλεί. Παρακράτηση ή αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με άλλου είδους οφειλές δεν επιτρέπεται.
Ποσά, που μέχρι την έκδοση της ρύθμισης, παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό και δεν έχουν ανασταλεί, δεν επιστρέφονται. Τα υπολειπόμενα ποσά - μετά την εφαρμογή του πρώτου εδαφίου της εν λόγω ρύθμισης - καθώς και τα ποσά που παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με οφειλές, που δεν τηρούν τους όρους του προηγούμενου εδαφίου, επιστρέφονται στους δικαιούχους.
Για την είσπραξη των επιστρεπτέων ποσών δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας. Προγράμματα ρύθμισης οφειλών, που αναβιώνουν συνεπεία της επιστροφής των ποσών του πρώτου εδαφίου, εξακολουθούν να ισχύουν εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτά.
«Ταφόπλακα» του νόμου Παππά, λέει η αντιπολίτευση
Σήμερα είναι η μέρα που έπεσε και η ταφόπλακα του νόμου Παππά, είπαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία πάντως την υπερψήφισαν -πλην της ΧΑ- με το σκεπτικό ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να είναι συνεπές.
Για την τελευταία πράξη του Βατερλώ του νόμου Παππά, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Κατσαφάδος.
«Η κυβέρνηση με τις τακτικές του κ. Παππά είναι εκτεθειμένη στον λαό», ανέφερε ο Μ. Τζελέπης από την ΔΗ.ΣΥ.
«Ήθελες τα και παθές τα», είπε ο Ιω. Σαχινίδης από την Χρυσή Αυγή προς τα κυβερνητικά έδρανα.
«Εμείς ψηφίζουμε να παρακρατηθούν τα χρήματα από τους καναλάρχες, να βλέπαμε όμως αν χρωστούσαν οι εργαζόμενοι, που θα είχαμε κατασχέσεις», είπε ο Ν. Μωραϊτης (ΚΚΕ).
«Πρόκειται για την πράξη τέλους του τυχοδιωκτισμού που επέλεξε η κυβέρνηση τυφλωμένη από αμετροέπεια και αλαζονεία», σχολίασε και ο Σπύρος Δανέλης από το Ποτάμι.

Μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων της παγκόσμιας κατάταξης το ΑΠΘ

Για άλλη μια χρονιά το ΑΠΘ ενίσχυσε την παρουσία του στις διεθνείς κατατάξεις. Το ΑΠΘ για το 2017 βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων της παγκόσμιας κατάταξης, μεταξύ των 4.438 που εξετάζει η QS, σε 18 από τα 46 θεματικά-επιστημονικά πεδία (βαθμολογήθηκε σε 39 από τα 46) και μάλιστα σε 5 από αυτά
βρίσκεται μεταξύ των 200 κορυφαίων. Όσον αφορά τη θέση του ΑΠΘ έναντι των υπολοίπων ελληνικών ΑΕΙ, το ΑΠΘ κατετάγη πρώτο σε 15 από τα 36 επιστημονικά πεδία στα οποία βαθμολογήθηκε.
Ειδικότερα, στις θέσεις 51-100 κατατάσσεται το ΑΠΘ στο πεδίο της Αρχαιολογίας, στις θέσεις 101-150 στο πεδίο των Πολιτικών Μηχανικών και στις Επιστήμες του Περιβάλλοντος, ενώ στις θέσεις 151-200 στα πεδία της Γεωπονίας και της Δασολογίας, καθώς και στις Επιστήμες Γης και θάλασσας.
Σε σχέση με τα προηγούμενα έτη παρατηρείται μια σταθερότητα των επιδόσεων του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, υπήρξε άνοδος σε 7 επιστημονικά πεδία, 6 παρέμειναν σταθερά, ενώ 11 υποχώρησαν ελαφρώς. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το 2016 το ΑΠΘ ήταν επίσης σε 5 επιστημονικά πεδία μεταξύ των 200 κορυφαίων, ενώ σε 14 πεδία ήταν μεταξύ των κορυφαίων (έναντι 18 φέτος). Τέλος, το ΑΠΘ κατετάγη το 2016 πρώτο μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ σε 15 επιστημονικά πεδία (έναντι 18 φέτος).
Συγκεκριμένα, τα επιστημονικά πεδία στα οποία βρίσκεται το ΑΠΘ μεταξύ των κορυφαίων είναι τα ακόλουθα (με έντονη γραφή οι 5 καλύτερες κατατάξεις του ΑΠΘ). Σύμφωνα με την QSτο κορυφαίο επιστημονικό πεδίο του ΑΠΘ για το 2017 αναδείχθηκαν οι Περιβαλλοντικές Επιστήμες.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται η θέση στην κατάταξη ανά Επιστημονική Περιοχή και Επιστημονικό Πεδίο, καθώς και η κατάταξη του ΑΠΘ σε σχέση με τα άλλα ΑΕΙ της Ελλάδας.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κατάταξη WEBOMETRICS (http://www.webometrics.info/en/detalles/auth.gr) για το πρώτο εξάμηνο του 2017 το ΑΠΘ βρίσκεται στη θέση 248 στον κόσμο - μεταξύ των περίπου 20.000 Ιδρυμάτων που εξετάστηκαν- και στη θέση 99 στην Ευρώπη - μεταξύ των, περίπου, 6.000 Ιδρυμάτων που εξετάστηκαν.
Η ανοδική πορεία του ΑΠΘ στις διεθνείς κατατάξεις τα τελευταία χρόνια, καθώς και οι συνεχείς διεθνείς διακρίσεις των μελών του, επισφραγίζουν το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελείται στο Πανεπιστήμιό, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λειτουργίας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, οι οποίες δυσχεραίνουν ολοένα και περισσότερο. Επιβραβεύονται έμπρακτα οι προσπάθειες όλου του διδακτικού/ερευνητικού προσωπικού του ιδρύματος, καθώς και της Διοίκησης για διεθνή ανάδειξη του έργου που επιτελείται στο ΑΠΘ.
Η λίστα κατάταξης QS World University Rankings (http://www.topuniversities.com/) κατατάσσει τα 800 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και εκδίδεται από την εταιρεία Quacquarelli Symondsαπό το 2004.

Τα πήρε από το Τουρκικό λόμπι ο εκδιωχθείς σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τραμπ.

Ο Μάικλ Φλιν, ο άρτι εκδιωχθείς σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τραμπ, εξετάζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης διότι πιθανόν λειτούργησε προς όφελος της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης (τα σχετικά links στο τέλος του κειμένου).

Η μη ενεργή τώρα εταιρεία του Flynn Intel Group ενημέρωσε το υπουργείο ότι είχε εκτελέσει εργασία προς όφελος της Inovo BV, μιας εταιρείας με έδρα την Ολλανδία που όμως ανήκει στον Τούρκο Καμίλ Αλπτεκίν. Η συνεργασία του Φλιν με την εν λόγω εταιρεία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016.
Από τον Αύγουστο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου η Flynn Intel Group έλαβε 530.000 δολάρια από την τουρκικών συμφερόντων εταιρεία σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Η εταιρεία επίσης συνεργάστηκε με την S.G.R. LLC Government Relations and Lobbying καταβάλλοντας 40.000 δολάρια.
Η εταιρεία του Φλιν επίσης κατέβαλε ποσά για συμβουλευτικές υπηρεσίες, διοικητική υποστήριξη και άλλες υπηρεσίες. Την εποχή εκείνη ο Φλιν ήταν στρατιωτικός σύμβουλος του Τραμπ κατά την προεκλογική του εκστρατεία του τελευταίου.
Τα συμβόλαια φέρουν την υπογραφή του ίδιου του Φλιν και αφορούν παροχή υπηρεσιών για έρευνα και την παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας σχετικά με τον Γκιουλέν. Η S.G.R. LLC είχε επαφές με τον Τιμ Γκρίφιν και τον Μάιλς Τέιλορ, μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας που ασχολείτο με τον Γκιουλέν και τη δράση του.
Στις 19 Σεπτεμβρίου ο Φλιν συναντήθηκε με μια ομάδα Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων για να ενημερωθεί για το πολιτικό κλίμα στην Τουρκία. Δύο μήνες μετά ο Φλιν έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Η σύμμαχός μας Τουρκία βρίσκεται σε κρίση και μας έχει ανάγκη» και βασιζόταν στα στοιχεία της έρευνας που είχε κάνει για λογαριασμό της Inovo.
Ο Φλιν χαρακτήριζε επίσης τον Γκιουλέν φανατικό ισλαμιστή που εμφανίζεται ως μετριοπαθής. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν για το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. Ο Φλιν είχε αποστείλει αντίγραφο του άρθρου στην Inovo πριν αυτό δημοσιευθεί, προφανώς προς έγκριση.
Τώρα η εταιρεία του Φλιν εγκαλείται καθώς η εν λόγω παροχή υπηρεσιών μπορεί να θεωρηθεί ότι ωφελούσε την κυβέρνηση της Τουρκίας. Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία η συνεργασία του Φλιν με την Inovo δεν είναι σύννομη, αν και δεν θεωρείται παράνομη. Ωστόσο διέπετε υπό ιδιότυπο καθεστώς και μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να ασκηθούν διώξεις.
Η εταιρεία πελάτης του Φλιν αρνείται πάντως πως δρούσε για λογαριασμό της τουρκικής ή άλλης κυβέρνησης. Επίσης αρνείται πως τα χρήματα που κατέβαλε στην εταιρεία του Φλιν της εδόθησαν από την τουρκική ή άλλη κυβέρνηση.
Ο Αλπτεκίν πάντως, ο οποίος ίδρυσε την Inovo το 2005, είναι επίσης πρόεδρος του Αμερικανοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου το οποίο ελέγχεται από τη Διεύθυνση Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας.
Οι δικηγόροι του Τούρκου αρνούνται ότι υπάρχει σχέση με την τουρκική κυβέρνηση, αλλά ο Αλπτεκίν ήταν αυτός που οργάνωσε την επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον πέρυσι ενώ η Flynn Intel Group αντιπροσώπευσε, τον Αύγουστο, την Inovo BV. Επίσης η S.G.R. LLC ανέφερε, ενώπιον της Συγκλήτου, την συνεργασία της με την εταιρεία του Φλιν.
Πάντως το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει καταλήξει στο γιατί μισθώθηκε η εταιρεία του Φλιν και τελικά τι πρόσφερε. Η Σύγκλητος ανέφερε πως παρείχε συμβουλές για θέματα εσωτερικά των ΗΠΑ και για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εμπλέκεται με άσκηση πιέσεων επί χρηματοδοτήσεων του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Άλλες φωνές όμως αναφέρουν πως ο Φλιν είχε ως στόχο την προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας και εξέταζε απλώς την προοπτική αμερικανικών επενδύσεων στην Τουρκία. Ο δε Αλπτεκίν ανέφερε πως μίσθωσε την εταιρεία του Φλιν για συμβουλευτικό ρόλο.
«Όταν μισθώθηκε η εταιρεία του Φλιν η Inovo αντιπροσώπευε μια ιδιωτική εταιρεία του Ισραήλ που σκοπεύει να εξάγει φυσικό αέριο την Τουρκία. Η εταιρεία του Φλιν μισθώθηκε για να παράσχει συμβουλές επ’ αυτού», δήλωσε ο δικηγόρους του Αλπτεκίν.
Πάντως η κλήση προς εξέταση έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την απομάκρυνση Φλιν από τον Λευκό Οίκο με την αιτιολογία των επαφών με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ μετά τις εκλογές. Ο Φλιν πάντως έκανε αντιφατικές δηλώσεις και επί του προκειμένου όταν ρωτήθηκε σχετικά από το FBI.


Πηγή:mignatiou

Κλέβουν 7 στα 10 ευρώ που έρχονται για τους πρόσφυγες λέει ο Guardian

Προ πολλού είχαμε αναφέρει (εδώ) ότι  πρόσφυγας «είναι μεγάλη μπίζνα» και ότι είναι πολλά τα λεφτά και πολλοί αυτοί που καρπούνται τα χρήματα που φτάνουν στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες.

Από την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας μέχρι τους δημαρχούκους και τους παρατρεχάμενούς τους, αναπτύχθηκε ένα κύκλωμα που ρημάζει τα πάντα.
Την παραπάνω θέση έρχεται να επιβεβαιώσει σήμερα ο Guardian που αναρωτιέται πού πήγαν τα χρήματα που πήρε η Ελλάδα για το προσφυγικό;
Ευρωβουλευτής που επισκέφτηκε το hotspot στα Διαβατά διαπίστωσε ότι στα χαρτιά αναγράφονταν 600 άτομα για σίτιση ενώ στην πράξη υπήρχαν μόνο 100 πρόσφυγες. 400!!! Μερίδες ημερησίως πήγαιναν στις τσέπες των εκλεκτών των Τσίπρα και Καμμένου.
Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές που υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας και οι πρόθυμοι δήμαρχοι κάνουν χρυσές δουλειές.
  «πριν από δύο χρόνια, 57.000 πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν, όταν έκλεισαν τα νότια σύνορα της Ευρώπης. Αυτό που ακολούθησε έχει χαρακτηριστεί ως η πιο ακριβή ανθρωπιστική απάντηση στην Ιστορία».

«Από την Μόρια στη Λέσβο, ως την Ειδομένη και το Ωραιόκαστρο, ο Γολγοθάς των προσφύγων στις εγκαταστάσεις δεν έχει τέλος. Ο θάνατος του μικρού Αϊλάν Κούρντι πριν από περίπου ένα χρόνο, το πτώμα του οποίου ξεβράστηκε στα τουρκικά παράλια και οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του κόσμου, αφύπνισαν τη διεθνή κοινότητα.
Εθελοντές και πόροι άρχισαν να συρρέουν στην Ελλάδα και πολλοί αναλυτές συμφωνούν ότι έγινε η πιο ακριβή ανθρωπιστική ανταπόκριση στην Ιστορία.
«το πόσα ακριβώς χρήματα έχουν δαπανηθεί για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναφερθεί πολλές φορές, αλλά είναι ελάχιστα κατανοητό».
Σύμφωνα με το μιντιακό προτζεκτ, Refugees Deeply από το 2015 έως σήμερα έχουν δοθεί στην Ελλάδα 803 εκατ. δολάρια, ποσό που περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια που χορηγήθηκαν ή δαπανήθηκαν, καθώς και ιδιωτικές δωρεές. Τα περισσότερα χρήματα τα έχει δώσει η Κομισιόν, η οποία έχει υπό την εποπτεία της το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ενταξης (AMIF) καθώς το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF).
Η αιτιολογία πάντως είναι ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των 1.030.000 ανθρώπων που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από το 2015, το κόστος ανά δικαιούχο θα ήταν 780 δολ. ανά πρόσφυγα.
Που δόθηκαν τα μεγαλύτερα ποσά
Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κεφαλαίων, όμως, χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των αναγκών των τουλάχιστον 57.000 ανθρώπων που εγκλωβιστήκαν στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των συνόρων στις 9 Μαρτίου 2016 και σε αυτή τη βάση, το κόστος ανά δικαιούχο είναι 14.088 δολ.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος στον τομέα της βοήθειας υπολογίζει ότι μέχρι και 70 δολ. από κάθε 100 δολ. που πέρασαν, έχουν χαθεί (κλαπεί) ».
Παράλληλα, ο Guardian, παραθέτει ως ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα κέντρων υποδοχής που ρήμαξαν το «Απάνεμο» στην Λέσβο, μια εγκατάσταση 1 εκατ. δολ. η οποία ποτέ δεν λειτούργησε. Ακόμη η απόφαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να χαρακτηρίσει την κατάσταση στην Ελλάδα έκτακτη ανάγκη οδήγησε σε ραγδαία αύξηση του προσωπικού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα της UNHCR στην Ελλάδα να επεκταθεί σε 600 ανθρώπους σε 12 γραφεία, με σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων να είναι ξένοι.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian «πολλοί όμως από το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να βλέπουν τους καλά χρηματοδοτούμενους ξένους οργανισμούς ως αποικιοκράτες, παρά ως ανθρωπιστές».
«Το φθινόπωρο του 2015, η Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι ένα πέρασμα για τους πρόσφυγες κι ενώ χιλιάδες εξακολουθούσαν να περνούν από τη χώρα, έγινε πια προφανές ότι δεν υπήρχε κάποιος μηχανισμός για να αντιμετωπίσει τους αιτούντες άσυλο. Η Ελλάδα δέχθηκε πίεση από την ΕΕ να φτιάξει κέντρα υποδοχής και τον Οκτώβριο ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι θα λειτουργήσουν εντός ενός μήνα. Στα τέλη Οκτωβρίου οι ηγέτες της ΕΕ συναντηθήκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τον βαλκανικό διάδρομο, μέσα σε κλίμα «καλυμμένου πανικού», όπως το περιγράφει ένας διπλωμάτης. Έγινε προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Έδωσαν στην Ελλάδα έκτακτη βοήθεια για να στεγάσει 50.000 πρόσφυγες. Στα μέσα Νοεμβρίου έγινε σαφές ότι η κατάσταση δεν είχε βελτιωθεί» προσθέτει.
Πολιτικά νικητής ο…Καμμένος
Από την άλλη πλευρά, ο αρθρογράφος του Guardian σημειώνει ότι αυτός που επωφελήθηκε από την κατάσταση στο προσφυγικό ήταν ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος. «Με τα σύνορα του κλειστά, τα κέντρα υποδοχής να μην λειτουργούν και την προοπτική μιας ανάκρισης στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στα τέλη του Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε ένα απίθανο σωτήρα. 
Ο Πάνος Καμμένος ήταν ένας από τους αδιαμφισβήτητους πολιτικά νικητές από την αναταραχή στην ελληνική πολιτική. Ο Καμμένος, ένας δεξιός, είχε πειστεί να στηρίξει την αριστερή κυβέρνηση και επιβραβεύτηκε με το υπουργείο Άμυνας. Η συνεισφορά του Καμμένου στην κρίση των προσφύγων ήταν να γκρινιάζει, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να υποχωρήσει στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, διαφορετικά η Ελλάδα θα κατακλύσει την ΕΕ με μετανάστες» αναφέρει ο Guardian.
Στο δημοσίευμα, υπογραμμίζεται ότι «Όταν 74 εκατ. δολ. προστέθηκαν στον ετήσιο προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας για την υποστήριξη των προσφύγων, ίδρυσε μέσω του ελληνικού στρατού λιτές, όμως λειτουργικές εγκαταστάσεις, που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη».
Επιπλέον γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην κόντρα του Οδυσσέα Βουδούρη με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού, καθώς και στον Δημήτρη Χριστόπουλο.
«Ως Έλληνας που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ο οποίος ηγείται της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας από τις παλαιότερες ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, έχει δει και τις δύο πλευρές του ζητήματος από κοντά.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει το χάος για να θωρακιστεί από την πιθανή μαζική επιστροφή των απορριφθέντων όσων ζήτησαν άσυλο από άλλες χώρες της ΕΕ. Η ΕΕ και μια σειρά από κράτη-μέλη της είναι πρόθυμοι να επαναφέρουν την συνθήκη του Δουβλίνου, σύμφωνα με την οποία οι αιτούντες άσυλο μπορούν να σταλούν πίσω στη χώρα μέσω της οποίας εισήλθαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. 
Όπως λέει, «το ελληνικό διοικητικό χάος είναι η καλύτερη αποτροπή για τους πρόσφυγες. Στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένα χάος, κι έτσι δεν έρχονται» τονίζει ο Guardian.