Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΟΙ ΡΩΣΟΙ – Θα οδηγήσει την Τουρκία σε αλλεπάλληλες πολεμικές αναμετρήσεις



Ζοφερό προβλέπεται το μέλλον για τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως όλα δείχνουν η αλαζονεία που επιδεικνύει αναμένεται να οδηγήσει την Τουρκία σε καταστροφικά… μονοπάτια.
Την εντυπωσιακή άποψη ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, παρά την μεγάλη δημοτικότητα που έχει στο εσωτερικό της χώρας του με τις συγκρουσιακές επιλογές στην εξωτερική και στην γενικότερη πολιτική του δεν θα αντέξει στις αυξανόμενες πιέσεις και θα προκαλέσει σε εύλογο χρονικό διάστημα την ανατροπή του, εκφράζει σε αποκλειστικό της άρθρο η ρωσική εφημερίδα, Pravda, (31/7).
Το άρθρο που επιγράφεται χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία θα είναι, «thenextcountryfora «proxyandlongwar» oftheTransnationalElite», αναλύει τις συνθήκες με τις οποίες ο Τούρκος πρόεδρος θα οδηγήσει την χώρα του σε αλλεπάλληλες και ατελείωτες πολεμικές αναμετρήσεις, ενώ η πολιτική του να απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές εδώ και δεκαετίες συμμαχίες της Τουρκίας, θα του στοιχήσει ακόμα και την βίαια ανατροπή του.
Η τελευταία του πρόκληση, που λαμβάνεται πολύ σοβαρά από τους δυτικούς συμμάχους του, (η Τουρκία εξακολουθεί να είναι βασικό μέλος του ΝΑΤΟ), είναι η εντυπωσιακή στροφή του στα ρωσικά οπλικά συστήματα, γεγονός που έχει ήδη στρέψει πολλά πυρά εναντίον του. Παράλληλα και το σχέδιο του ρωσικού αγωγού, southstream, έχει προκαλέσει την έντονη οργή του αμερικανικού βαθέως κράτους.
Το μεγάλο «όργανο» της πολεμικής κατά του Ερντογάν, όπως υποστηρίζει η ρωσική εφημερίδα, είναι οι Κούρδοι, που συνεχώς ενισχύονται και από τις ΗΠΑ και από το Ισραήλ. Οι ίδιοι οι Κούρδοι γνωρίζουν καλά ότι έχουν γίνει το όργανο κατά του Τούρκου προέδρου, αλλά οι ίδιοι εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση για να προωθήσουν με κάθε τρόπο τα σχέδια τους για ανεξάρτητη κουρδική εστία μέσα στην Τουρκία.
Όσον αφορά την ίδια την Ρωσία, όπως εκτιμά η Pravda, η Μόσχα παρακολουθεί βέβαια με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις και θα λέγαμε το κάνει με «ικανοποίηση», καθώς και στον Ερντογάν δεν μπορεί να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη παρά την τελευταία ρωσοτουρκική προσέγγιση, αλλά και η κατάσταση με την Δύση και το ΝΑΤΟ γίνεται όλο και πιο προβληματική. Επομένως την εξυπηρετεί ούτως ή άλλως μια σύγκρουση μεταξύ τους.
Πηγή: nikosxeiladakis.gr


Ο Ν.Τραμπ επιτίθεται στο «βαθύ» αμερικανικό κράτος: «Το Κογκρέσο φταίει που είμαστε στα πρόθυρα πολέμου με την Ρωσία»



Επίθεση κατά του Κογκρέσου και του «βαθέως» αμερικανικού κράτους που επιχειρούν με παρανοϊκές κινήσεις να οδηγήσουν τον πλανήτη στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου με την Ρωσία με την ελπίδα ότι αυτή θα παραιτηθεί από το δικαίωμά της να έχει άποψη για τα τεκταινόμενα στον πλανήτη ως μεγάλη γεωστρατηγική δύναμη (σίγουρα η μεγαλύτερη μετά τις ΗΠΑ λόγω στρατιωτικής ισχύος και ακόμα και ισάξια λόγω πυρηνικής υπεροπλίας) εξαπέλυσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μέσω Twitter.
«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι σε ιστορικό και πολύ επικίνδυνο χαμηλό. Μπορείτε να ευχαριστήσετε το Κογκρέσο, τους ίδιους ανθρώπους που δεν μπορούν να μας δώσουν υγειονομική περίθαλψη!», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ εννοώντας ότι για πρώτη φορά οι δύο υπερδυνάμεις πλησιάζουν πλεόν στα όρια της πυρηνικής αντιπαράθεσης, αναφερόμενος στις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία με πρωτοβουλία του νομοθετικού σώματος της χώρας παρακάμπτοντας τον και χωρίς να λάβουν την έγκρισή του πραγματοποιώντας έτσι ένα είδος εσωτερικού «πραξικοπήματος»!
Επρόκειτο για επίδειξη ισχύος του «deep american state» εναντίον ενός εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου που όμως δεν υιοθετεί τα συμφέροντα του συγκεκριμένου παράλληλου «σκιώδους» συστήματος εξουσίας. 
Λόγω της τεράστιας πλειοψηφίας με την οποία ενέκριναν τις κυρώσεις τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και η Γερουσία, ο κ. Τραμπ δεν διακινδύνευσε ένα βέτο, καθώς το πιθανότερο ήταν ότι, με πλειοψηφία δύο τρίτων, τα δύο σώματα θα το υπερέβαιναν και θα τον ανάγκαζαν να υπογράψει τον σχετικό νόμο και θα προκαλούσαν μια ακόμη πολιτική κρίση η οποία τώρα θα ήταν περιττή σε αυτή τουλάχιστον την περίοδο.
Μέχρι αυτή την στιγμή ο Ν.Τραμπ έχει φανεί αδύναμος έναντι του Συστήματος αυτού το οποίο αντίθετα χάϊδευε επί μονίμου βάσεως την πρότερη διακυβέρνηση Ομπάμα η οποία και έχει υποστεί διαδικασία «αγιοποίησης» όπως και η αποτυχούσα προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χ.Κλίντον.

Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στην υγειονομική περίθαλψη αφορά την αδυναμία του Κογκρέσου, κυρίως της Γερουσίας, να εγκρίνει νομοσχέδιο για την ανάκληση και αντικατάσταση του Obamacare, νόμου της κυβέρνησης Ομπάμα ο οποίος αφορούσε την ασφαλιστική κάλυψη και την υγειονομική περίθαλψη στη χώρα.

Άγριο ξύλο στη ΔΟΥ Χανίων.- Όρμηξαν στους υπαλλήλους,



Με τραύμα στο μάτι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων ένας υπάλληλος της τοπικής ΔΟΥ μετά από επεισόδιο που δημιούργησε φορολογούμενη εντός των γραφείων στην οδό Τζανακάκη. 

Το μεσημέρι εισήλθε στα γραφεία μία γυναίκα η οποία έχει φορολογικές εκκρεμότητες οι οποίες οδήγησαν σε κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού της.

Έξαλλη ζήτησε εξηγήσεις, ενώ σύμφωνα με την εκπρόσωπο των εργαζομένων και αναπληρώτρια διευθύντρια Ι. Μπαχουντάκη κάποια στιγμή ξεκίνησε να σπάει μηχανήματα μηχανογράφησης που βρισκόντουσαν πάνω σε γραφεία. 

Ένα θραύσμα πλαστικού έκοψε στο μάτι έναν υπάλληλο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο όπου στα επείγοντα οι γιατροί του εφήρμοσαν ράμματα.

Η γυναίκα συνελήφθη οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ από πλευράς του συλλόγου εργαζομένων κατατίθεται μήνυση σε βάρος της για το περιστατικό, τις φθορές στον εξοπλισμό και τον τραυματισμό του υπαλλήλου.

Αμέσως μετά οι υπάλληλοι αποφάσισαν το κλείσιμο της ΔΟΥ Χανίων για το υπόλοιπο του ωραρίου και με απόφαση τους η ΔΟΥ δε θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικινδυνότητα που διατρέχουν οι υπάλληλοι δεδομένου, όπως ανέφερε και η κα Μπαχουντάκη, αφού δεν γνωρίζουν πλέον τις προθέσεις όσων επισκέπτονται τα γραφεία. 

Ζήτησε μάλιστα να ληφθούν μέτρα προστασίας των υπαλλήλων στις ΔΟΥ.

Το Ισραήλ «καλωσόρισε» τις τουρκικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ προκαλώντας ηλεκτροσόκ σε Αθήνα και Λευκωσία



Το Ισραήλ «καλωσόρισε» τις τουρκικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ προκαλώντας ηλεκτροσόκ σε Αθήνα και Λευκωσία, με δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή Ενέργειας, Σαούλ Μέριντορ.
Συγκεκριμένα το Τελ Αβίβ τάσσεται υπέρ της νομιμότητας των ερευνών της Τουρκίας με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός»,στην αποκαλούμενη από την Αγκυρα «τουρκική υφαλοκρηπίδα» και στην δήθεν ΑΟΖ του ψευδοκράτους, το οποίο, εμμέσως, επίσης ο ίδιος υπουργός με δηλώσεις του αναγνώρισε! 
Πρόκειται για σοβαρότατο πλήγμα στον υποτιθέμενο «άξονα» Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, οποφασιστικότητας, ο οποίος διερράγη με την επίδειξη της τουρκικής αφήνοντας, μετέωρους τους συμμάχους της.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, δήλωσε πως «κάθε έρευνα που διεξάγεται στην περιοχή μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία για να κατανοήσουμε καλύτερα την υποθαλάσσια γεωλογία. Το Ισραήλ είναι υπέρ των τουρκικών, των αιγυπτιακών και των εξερευνήσεων της Νότιας Κύπρου». Έτσι χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, «Νότια Κύπρος» δίνοντας έτσι μια «χροιά» νομιμοποίησης στο ψευδοκράτος.
Αφού υπάρχει η «Νότια» θα υπάρχει καιο η «Βόρεια»
«Θα χαρούμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας και το τι κάναμε στο Ισραήλ με τους Τούρκους φίλους μας», είπε. 
Το συνέχισε όμως θέτοντας νέους προβληματισμούς στην Αθήνα καθώς αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τονίζοντας πως η μη επίλυσή του δεν αποτελεί εμπόδιο για μεταφορά του αγωγού από το Ισραήλ στην Τουρκία.
«Το Ισραήλ δεν μπορεί να πάρει θέση σε αυτό το πολύπλοκο ζήτημα εξαιτίας των εξαγωγών φυσικού αερίου. Μπορώ να πω, φυσικά, ότι θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν το ζήτημα μπορεί να λυθεί και δεν είμαι βέβαιος ότι αποτελεί προϋπόθεση για τον αγωγό μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε έναν τρόπο να περάσουμε τον αγωγό από τα ανατολικά της Κύπρου», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Το θετικό είναι ότι αναφέρθηκε ειδικά στον East Med ο οποίος θα συνεχιστεί κανονικά ως προς την υλοποίησή του όπως συμφωνήθηκε μεταξύ του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας στις αρχές Απριλίου όπως αναφέρει το κυπριακό Sigmalive
Ο Μέριντορ δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν βλέπει το έργο ως ανταγωνιστή των έργων με την Τουρκία και την Αίγυπτο
«Πρέπει να έχουμε διαδρόμους. Ένας από τους διαδρόμους είναι με την Τουρκία και δεν βρίσκεται σε ανταγωνισμό με τον αγωγό East Med ή με τις εγκαταστάσεις αιγυπτιακών εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου. Αυτοί είναι διάδρομοι και όλοι οι διάδρομοι είναι σημαντικοί για την εξαγωγική στρατηγική του Ισραήλ, αφού έχουμε βρει αρκετό φυσικό αέριο και έχουμε πολύ περισσότερo αέριο για εξόρυξη», πρόσθεσε.
Συμφωνία τους επόμενους μήνες
Αναφερόμενος στην πιθανότητα ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ, είπε πως οι δυο πλευρές θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν σχετικά με τις εμπορικές λεπτομέρειες ενός αγωγού πριν υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος. 
«Έχουμε ήδη μιλήσει γι' αυτές τις λεπτομέρειες. Θα διεξαγάγουμε πολλές συναντήσεις τους επόμενους δύο μήνες και ελπίζω ότι αυτές οι συναντήσεις θα δώσουν ισχυρά αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξος για τη μεταφορά αερίου του Ισραήλ μέσω της Τουρκίας, καθώς έχουμε πάρει πολύ σοβαρά την όλη διαδικασία», φέρεται να δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Ο κ. Μέριντορ είπε, επίσης, πως δεν θα μπορούσε να δώσει ακριβή ημερομηνία για την επίτευξη συμφωνίας, αλλά η ισραηλινή πλευρά θέλει να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη το συντομότερο δυνατό. «Οι τουρκικές και ισραηλινές εταιρείες συζητούν επί του παρόντος έναν πιθανό αγωγό φυσικού αερίου, που θα κατασκευαστεί μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας για τη μεταφορά αερίου στην Ευρώπη, και οι δύο κυβερνήσεις υποστήριξαν τη διαδικασία», σημείωσε ο Μέριντορ.
«Οι συνομιλίες μας έχουν πάει πολύ καλά. Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία, η οποία θα είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Τουρκία πιθανότατα θα λάβει 5-10 δις κυβικά πόδια φυσικού αερίου από τον εν λόγω αγωγό σε ετήσια βάση.
Η θέση του Ισραήλ παραμένει ως έχει στα ενεργειακά, ξεκαθαρίζει η χώρα σε λογαριασμό στο twitter, μετά την συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή Ενέργειας του  Σαούλ Μέριντορ στο Anadolu που προκάλεσε σωρεία ερωτημάτων. 
Όπως αναφέρεται στο λογαριασμό "Ισραήλ στην Κύπρο" στο twitter, σε ό,τι αφορά το θέμα του φυσικού αερίου η θέση τους δεν έχει αλλάξει. «Καμία παρέμβαση στις σχέσεις άλλων χωρών. Αυτό έχει διευκρινιστεί και με την κυπριακή κυβέρνηση», προστίθεται.

 Tι σημαίνουν όλα αυτα; Το εξής απλό: Κανείς δεν θα βάλει «ένοπλη» πλάτη για εμάς και τα συμφέροντά μας εάν δεν είμαστε διαθέσιμοι να το κάνουμε εμείς οι ίδιοι.
Η Τουρκία αγνοώντας κάθε νομιμότητα (και γιατί να μην το κάνει, θα της κόψουν την «καλημέρα»;) επιχειρεί να επιβάλει μια παράνομη «τουρκική υφαλοκρηπίδα» που θα εκτείνεται αντολικά της Ρόδου μέχρι και δυτικά των ακτών της Κύπρου με το «δίκαιο των όπλων»