Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ- Πιο αποτελεσματική από την χημειοθεραπεία



Η νέα εξελιγμένη μέθοδος έχει παρουσιάσει αποτελέσματα πλήρους υποχώρησης του όγκου – Στηρίζεται σε συνδυασμό εκρίζωσης των καρκινικών κυττάρων και ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η επιστημονική κοινότητα έχει επικεντρώσει τις μελέτες της στην ανακάλυψη θεραπειών που θα καταπολεμούν τις ολοένα και αυξανόμενες -εξαιτίας διαφόρων παραγόντων- περιπτώσεις καρκίνων. Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη από ομάδα Ελλήνων επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ, μίας μεθοδολογίας που αφορά την αντιμετώπιση μίας μορφής λευχαιμίας, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Γκλάσκοου, στη Σκωτία, ανακάλυψαν μία νέα θεραπεία, η οποία αποδεικνύεται αποτελεσματικότερη από τη χημειοθεραπεία και με σαφώς λιγότερες επιπτώσεις και επιπλοκές.
Η νέα μέθοδος θανάτωσης καρκινικών κυττάρων, που ονομάζεται Caspase Independent Cell Death (CICD), είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη εκρίζωση των όγκων σε πειραματικά μοντέλα.
Οι περισσότερες αντικαρκινικές θεραπείες (χημειοθεραπεία, ακτινοβολία και ανοσοθεραπεία) δουλεύουν με τη θανάτωση καρκινικών κυττάρων μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται apoptosis (απόπτωση) και η οποία ενεργοποιεί τις πρωτεΐνες που ονομάζονται Caspace, οδηγώντας στον κυτταρικό θάνατο. Ωστόσο, στην απόπτωση, οι θεραπείες συχνά αποτυγχάνουν να σκοτώσουν όλα τα καρκινικά κύτταρα, οδηγώντας σε υποτροπή της νόσου και μπορεί επίσης να έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες που μπορεί ακόμη και να επιταχύνουν τη δράση και εξέλιξη του καρκίνου.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης ήθελαν να αναπτύξουν έναν τρόπο βελτίωσης της θεραπείας που προκαλεί τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων, μετριάζοντας συγχρόνως την ανεπιθύμητη τοξικότητα. «Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι η ενεργοποίηση του Caspase-Independent Cell Death (CICD) και όχι η απόπτωση, συχνά οδήγησε σε πλήρη υποχώρηση του όγκου. Ειδικά υπό συνθήκες μερικής θεραπευτικής ανταπόκρισης, όπως δείχνουν τα πειράματά μας, διακρίνουμε ότι η ενεργοποίηση του CICD, ειδικά για όγκους, αντί της απόπτωσης, μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικότερος τρόπος για την αντιμετώπιση του καρκίνου», δήλωσε ο Dr Stephen Tait, επικεφαλής ερευνητής του UK Beatson Institute.
Σε αντίθεση με την απόπτωση, η οποία είναι μια σιωπηρή μορφή κυτταρικού θανάτου, όταν τα καρκινικά κύτταρα πεθαίνουν μέσω CICD, προειδοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω της απελευθέρωσης φλεγμονωδών πρωτεϊνών. Το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί στη συνέχεια να επιτεθεί στα εναπομείναντα κύτταρα όγκου που αποφεύγουν τον αρχικό θάνατο που προκαλείται από τη θεραπεία. Σε αυτό ακριβώς οφείλεται η αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του καρκίνου. Στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο διαχωρίζει πλέον τα καρκινικά κύταρα και αφού επιτίθεται σε αυτά, τα εξουδετερώνει, ενώ είναι εξασθενημένα ή σαφώς λιγότερα, ώστε να προβάλουν σθεναρή αντίσταση.

 medicalland.gr

Τime: O Tσίπρας στη λίστα με τους πέντε λιγότερο δημοφιλείς αρχηγούς, μετά τον Τραμπ

Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ καταγράφει νέο αρνητικό ρεκόρ αυτόν τον μήνα, την περίοδο που κάνει το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος των ΗΠΑ.


Η στήριξη στο πρόσωπό του είναι κάτω από 40%, αλλά υπάρχουν και χειρότερα, όπως επισημαίνει το TIME, παραθέτοντας πέντε ηγέτες χωρών, που είναι λιγότερο δημοφιλείς από τον Τραμπ. Ανάμεσά τους και ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Νικολάς Μαδούρο της Βενεζουέλας και τον Μισέλ Τεμέρ της Βραζιλίας.
Οι λόγοι που σύμφωνα με το περιοδικό έχουν οδηγήσει στην κατακόρυφη πτώση του Αλέξη Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις είναι το γεγονός ότι «έχει αναγκαστεί να δεχτεί ολοένα και περισσότερα μέτρα λιτότητας για να κρατήσει τη χώρα του στην επιφάνεια». Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει ότι «ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα που προυπήρχαν στην οικονομία με τη χώρα να έχει χάσει από την έναρξη της κρίσης περίπου το 25% του ΑΕΠ».
Το περιοδικό κάνει αναφορά και στη στάση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, «ο οποίος με την “θρασύτητά του” απομάκρυνε το ενδεχόμενο για υποχωρήσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους». Ακολούθησαν το δημοψήφισμα και το «όχι» το οποίο στη συνέχεια έγινε «ναι» καθώς «ο Τσίπρας αγνόησε την ετυμηγορία του λαού και προχώρησε στην υπογραφή του νέου μνημονίου, επιβάλλοντας μέτρα λιτότητας σε έναν ήδη «εξαντλημένο λαό» και προκαλώντας ελάχιστη δημόσια κατακραυγή.
Οι υπόλοιποι τέσσερις ηγέτες, που είναι λιγότερο δημοφιλείς από ό,τι ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με το Τime:


1.
 Ο Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, εναντίον του οποίου διαδηλώνουν καθημερινά οι πολίτες, σε βίαιες κινητοποιήσεις, εν μέσω σοβαρών ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα.



2. Ο Μισέλ Τεμέρ στη Βραζιλία, με μονοψήφια ποσοστά δημοτικότητας, που βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου, έπειτα από την αποκάλυψη ηχογραφήσεων στις οποίες φέρεται να διαπραγματεύεται δωροδοκία για να αποσιωπήσει τη διαφθορά άλλου πολιτικού.


3. Ο Τζέικομπ Ζούμα στη Νότια Αφρική, την παραίτηση του οποίου επιθυμεί το 70% των πολιτών. Από τότε που ανέλαβε την προεδρία, το 2009, το νόμισμα της χώρας έχει χάσει το 1/3 της αξίας του και η ανεργία ανέβηκε στο 27%. Ο ίδιος έχει σχεδόν 800 κατηγορίες διαφθοράς σε βάρος του.


4. Ο Νατζίμπ Ραζάκ της Μαλαισίας, που έχει πλουτίσει από τότε που έγινε πρόεδρος, το 2009, ενώ οι αντίπαλοί του εντός κόμματος τίθενται στο περιθώριο και εκτός κόμματος καταλήγουν στη φυλακή.

huffingtonpost.gr