Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Δι' υπόθεσίν του εκλήθη εις την ασφάλειαν ο συμμορίτης Λαφαζάνης.

Η πρακτορευμένη αριστερά του Τσίπρα δεν αντέχει να βλέπει οποιονδήποτε που, όχι είναι, αλλά μοιάζει αριστερός.

Αυτή την μειωμένη αντοχή των αριστερών, τύπου Τσίπρα, φαίνεται ότι πλήρωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος …εκλήθη εις την ασφάλειαν δια προσωπικήν του υπόθεση.



Όπως τα παλιά χρόνια, έτσι και τώρα οι παλιοσυμμορίτες αριστεροί εξακολουθούν να μην έχουν θέση σε αυτή την χώρα.

Τότε οι "ποιούντες" την εθνοκάθαρση ήταν ορατοί γιατί είχαν την κυκλική σφραγίδα και επέλεξαν να αυτοαποκαλούνται πατριώτες. Τα κούφια τους κεφάλια τα γέμισαν με μίσος κατά οτιδήποτε άκουγε στο όνομα η είχε πρόθεμα την αριστερά και τους αμόλησαν.

Τότε τον αιμοσταγή δολοφόνο τον έλεγαν Μανιαδάκη και δήλωνε φανατικά αντικομουνιστής.

Σήμερα τον αιμοσταγή δολοφόνο τον λένε Τσίπρα και δηλώνει αριστερός παρά του ότι όλοι γνωρίζουν ότι είναι φανατικά αντικομουνιστής.

Ως αριστερός πρωθυπουργός συντηρεί ένα τμήμα στην αστυνομία που το ονομάζουν «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»
.

Σε αυτό το τμήμα κλήθηκε για απολογία ο Π. Λαφαζάνης γιατί …με τις ενέργειές του έθεσε σε κίνδυνο τους πολίτες και το δημοκρατικό πολίτευμα

Έθεσε σε κίνδυνο τους πολίτες γιατί πήγαινε στους πλειστηριασμούς για να προστατέψει τα σπίτια των ανήμπορων, αυτών, που οι μπράβοι των δανειστών αμολάνε για να κόψουν το ρεύμα. 

Αυτός λοιπόν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι εχθρός του δημοκρατικού πολιτεύματος. Θα ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί, Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γλέζος, η Μαρία, ο Νίκος, ο Γιώργος. η Κατερίνα και όπως δείχνουν τα πράγματα οι συμμορίτες για ακόμα μία φορά θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα γιατί η Μακρόνησος έκλεισε, και κανένας δεν σκέφτηκε να δημιουργήσει χώρους για τους νέους πελάτες. 

Οι υποψήφιοι για τα μακρονήσια είναι αλήθεια ότι πανικοβλήθηκαν, μετά την κλήτευση Λαφαζάνη, καθώς χρόνια είχαν να τους ενοχλήσουν. 

Μέσα στην απελπισία τους έστειλαν και κάποιες επιστολές και έκαναν κάποιες αναρτήσεις δηλώνοντας νομιμοφροσύνη στον Τσίπρα. 

Η ανάρτηση του Μίκη για την υπόθεση Λαφαζάνη:


«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός κόμματος, καλείται στην Ασφάλεια όπως γινόταν με τους αριστερούς και δημοκράτες για εκφοβισμό, στις σκοτεινές μέρες της μετεμφυλιακής Ελλάδας.
Ώστε και Μανιαδάκης κύριε Πρωθυπουργέ;
(Ο Μανιαδάκης υπήρξε επί Μεταξά υπουργός Ασφαλείας και διώκτης των κομμουνιστών).
Η ταχύτητά σας προς τα πίσω είναι άξια θαυμασμού.Να αναμένω κι εγώ την δική μου κλήση «δι’ υπόθεσίν μου» (και στο βάθος Μακρόνησος);
Προτρέχω…
Κάτω τα χέρια από τον Λαφαζάνη (και κάθε Λαφαζάνη)! Αυτό έχω να σας πω».

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μανιαδάκης

Ο Κωνσταντίνος Σ. Μανιαδάκης (25 Ιουλίου 1893 - 28 Φεβρουαρίου 1972) ήταν Έλληνας στρατιωτικός (αντισυνταγματάρχης του Μηχανικού), με κορυφαίο ρόλο στο δικτατορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά.
Δημιούργησε το Υφυπουργείο Δημοσίας Ασφαλείας, που εξελίχθηκε στα μεταπολεμικά χρόνια στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ οι βάναυσες μέθοδοί του άφησαν εποχή.
Ο Μανιαδάκης αναδιοργάνωσε την υπηρεσία διώξεως κομμουνισμού τοποθετώντας διοικητή τον ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας Πόλεων Σπύρο Παξινό, τον οποίο έστειλε για εκπαίδευση στη γερμανική γκεστάπο. Εξαπέλυσε ένα αντικομμουνιστικό αγώνα με δέσμη μέτρων και έμεινε ιδιαίτερα γνωστός και παροιμιώδης στις επερχόμενες δεκαετίες για τις βάναυσες μεθόδους που εφάρμοσε τότε εναντίον των μελών και των οπαδών του ΚΚΕ. Η πιο γνωστή τακτική που εφάρμοσε η αστυνομία επί Μανιαδάκη ήταν το βασανιστήριο του ρετσινόλαδου, που χρησιμοποιούταν κυρίως στις ανακρίσεις, με αποτέλεσμα το όνομά του να συνδεθεί τότε με αυτή τη βαρβαρότητα.
Επιπλέον ο Μανιαδάκης δημιούργησε στα τέλη του 1939 την Προσωρινή Διοίκηση του ΚΚΕ, μια πλαστή καθοδήγηση με σκοπό τον αποπροσανατολισμό και τη διάσπαση των κομμουνιστών, εκδίδοντας ακόμη και πλαστό Ριζοσπάστη.
Πολλές από τις μεθόδους του ενάντια στο ΚΚΕ αποτέλεσαν ιστορικά δείγματα αντιγραφής κυβερνητικών πολιτικών μετά την απελευθέρωση. Για παράδειγμα, οι ομαδικοί εκτοπισμοί και η χρήση των δηλώσεων μετανοίας, ήταν εμπνευσμένες από τον Μανιαδάκη.
Πηγή ιστορικών πληροφοριών: Wikipedia
Ανδρέας Κεσίδης, 





Bloomberg: Προς επίλυση το Σκοπιανό - Διακυβεύονται πολλά στην περιοχή

Στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» πρόκειται να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη μετονομασία της σε«Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», γράφει το πρακτορείο Bloomberg και προσθέτει: Η προσθήκη του γεωγραφικού προσδιορισμού είναι το κλειδί για την διευθέτηση της 27χρονης αντιπαλότητας με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg ,οι αντιπαραθέσεις για το Brexit, την άνοδο του εθνικισμού και την αντιμετώπιση της Ρωσίας καταπονούν την Ευρώπη, ωστόσο το ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ που οδεύει προς επίλυση αφορά μια περιοχή όπου διακυβεύονται πολλά για την παγκόσμια τάξη.Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία υποστηρίζει την αλλαγή. Τα Βαλκάνια είναι το θέατρο της διελκυστίνδας μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και η επίλυση της διένεξης θα συνιστούσε μια σπάνια νίκη σε μια ασταθή περιοχή, τα έθνη της οποίας ακόμη προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους μετά τις αιματηρές συγκρούσεις της δεκαετίας του ΄90.
Το Bloomberg αναφέρει ότι η Ελλάδα, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, έχει αποδεχτεί να άρει τις αντιρρήσεις της για ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία, που αντιτίθεται σθεναρά στην περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ, επιδιώκει να αποτρέψει τις εξελίξεις και προσπαθεί να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, σύμφωνα με την κυβέρνηση των Σκοπίων. Η Μόσχα υποστηρίζει την εθνικιστική αντιπολίτευση, που κυβέρνησε επί μια δεκαετία πριν αντικατασταθεί από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ . Η Ελλάδα, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ωστόσο διατηρεί παραδοσιακά εγκάρδιες σχέσεις με τη Μόσχα, απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία ότι δωροδόκησαν αξιωματούχους για να εμποδιστεί η συμφωνία. «Η Ρωσία έχει διακηρύξει δημόσια ότι είναι αντίθετη στην ένταξη της ‘Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ, επομένως θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την διαδικασία. Αναμένω την κορύφωση της επιρροής τους εδώ όσο πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων Μπουγιάρ Οσμάνι. Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι όποιες ρωσικές προσπάθειες επηρεασμού της ψήφου περιορίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ανάμειξης της Μόσχας.
Έρευνα του Societas Civilis Institute for Democracy έδειξε ότι την συμφωνία υποστηρίζουν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων με τη συμμετοχή στο δημοψήφισμα να ανέρχεται στο 58%. Η υποστήριξη είναι ιδιαίτερα ισχυρή από τους Αλβανούς της χώρας. Υπάρχει κίνδυνος η περιορισμένη συμμετοχή των Σλάβων να αφήσει μια «πικρή αίσθηση» για την συμφωνία, δήλωσε ο Οσμάνι . Αντιρρήσεις για την συμφωνία έχουν διατυπωθεί και στις δύο χώρες από πολιτικές ομάδες που θεωρούν ότι έγιναν υπερβολικές παραχωρήσεις. Οι ΑΝΕΛ, κυβερνητικός εταίρος του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, απορρίπτουν την συμφωνία. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, που υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, θέλουν να επενδύσουν πολιτικά στις εξελίξεις του καλοκαιριού, όταν η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτέλους το τρίτο διεθνές πρόγραμμα στήριξης. Ο Ζάεφ από την πλευρά του θα πρέπει να εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο ώστε να εγκριθεί η συνταγματική τροποποίηση και αυτό εφόσον το «Ναι» υπερισχύσει στο δημοψήφισμα. «Η κυβέρνηση θεωρεί την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ κρίσιμη για την μελλοντική ευημερία και ασφάλεια της χώρας. Τα Βαλκάνια έχουν γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και αυτό είναι ουσιαστικά μια συνέχιση του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε ο Στίβεν Μέγερ, καθηγητής στο Daniel Morgan GraduateSchool of National Security της Ουάσινγκτον.



Financial Times: Βρετανία... όπως η Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα του 2015

Την κατάσταση που επικρατεί στη Βρετανία ενόψει της εξόδου -με συμφωνία ή μη- από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα το διάστημα αμέσως μετά το δημοψήφισμα του 2015, παραλληλίζει ο αρθρογράφος της οικονομικής εφημερίδας Financial Times, Gideon Rachman.

Η βασική ιδέα στην οποία στηρίζει το άρθρο του ο κ.Rachman αφορά τον ενθουσιασμό και την περηφάνια που αισθάνονταν οι Έλληνες όταν ψήφισαν κατά της συμφωνίας με τους δανειστές και το ανάλογο συναίσθημα των Βρετανών, όταν ψήφισαν υπέρ του Brexit. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «άπαντες, ακόμη και υψηλά πρόσωπα, υπερτίμησαν τη δύναμή τους».
Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άρθρο στους Financial Times:
«Το Σάλτσμπουργκ αποτέλεσε ένα βαρύ πλήγμα σε αυτό το είδος μακαριότητας. Οσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο πιθανό να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις. Τόσο η ΕΕ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο μιλούν τώρα σοβαρά για την απειλή μιας «μη συμφωνίας» - με τη Βρετανία απλώς να βροντάει την πόρτα της ΕΕ τον ερχόμενο Μάρτιο.
Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ προειδοποίησε την ΕΕ να μην υποτιμήσει τη δύναμη της βούλησης της χώρας του. Στην πραγματικότητα, όμως, η βρετανική κυβέρνηση είναι εκείνη που υπερτιμά τη δύναμή της. Αν συνεχιστεί αυτό, φοβάμαι ότι η Βρετανία θα οδηγηθεί σε μια «διδακτική στιγμή», σε αυτό το είδος δηλαδή τραυματικής εμπειρίας που υποχρεώνει τους πολίτες, ή τα έθνη, να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ζήσει ανάλογες στιγμές στη μεταπολεμική περίοδο. Η αποτυχημένη εισβολή στο Σουέζ το 1956 ήταν μια ταπείνωση που έδειξε στη Βρετανία ότι δεν ήταν πλέον μια αυτοκρατορική δύναμη. Η προσφυγή στο ΔΝΤ το 1976 ήταν μια εξευτελιστική απόδειξη της οικονομικής αδυναμίας της χώρας. Ένα αδιέξοδο στο Brexit θα αποδείκνυε τους πρακτικούς περιορισμούς της βρετανικής εθνικής κυριαρχίας.
Η Βρετανία δεν βρίσκεται ακόμη εκεί. Η σημερινή της στάση μου θυμίζει πολύ την Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα του 2015. Ημουν στην Αθήνα μετά το δημοψήφισμα και μίλησα με ενθουσιασμένους ψηφοφόρους που ήταν υπερήφανοι για το μήνυμα που είχαν στείλει στις Βρυξέλλες.
Ακόμη και υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί υπερτίμησαν τη δύναμή τους. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εθεάθη σε μια σύνοδο κορυφής να σφίγγει ένα έγγραφο που έγραφε «Όχι θριαμβολογίες». Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν γνώρισε θρίαμβο, αλλά ταπείνωση, καθώς η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχθεί το μνημόνιο που είχε μόλις απορρίψει.
Όπως ανακάλυψαν οι Ελληνες, το να είσαι μόνος σου στο τραπέζι μιας συνόδου της ΕΕ είναι σκληρό, αλλά όχι αναγκαστικά μοιραίο. Αυτό που δείχνει πού βρίσκεται η ισχύς είναι οι εξελίξεις στους δρόμους και στις χρηματαγορές. Για την Ελλάδα, ήταν σαφές ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει όταν τα ΑΤΜ της Αθήνας άρχισαν να αδειάζουν από μετρητά, καθώς πανικόβλητοι καταναλωτές απέσυραν τις καταθέσεις τους.
Ο μεγάλος κίνδυνος για τη βρετανική κυβέρνηση είναι η αποφασιστικότητά της απέναντι στην ΕΕ να υπονομευθεί από τον φόβο των αγορών ή από την ανησυχία των καταναλωτών μπροστά στον κίνδυνο μιας «μη συμφωνίας».
Η σχετική δύναμη των τραπεζών και των δημόσιων οικονομικών της Βρετανίας την καθιστά λιγότερο ευάλωτη σε έναν πανικό από την Ελλάδα. Ένα Brexit χωρίς συμφωνία, όμως, θα διαταράξει το εμπόριο με την Ευρώπη καθώς θα επιβληθούν νέοι δασμοί και τελωνειακές διαδικασίες. Οι σύγχρονες κοινωνίες εξαρτώνται από έγκαιρες προμήθειες κι έτσι τα καταστήματα και τα εργοστάσια θα αντιμετωπίσουν πολύ γρήγορα προβλήματα».


Moody's: Γιατί δεν αναβαθμίσαμε την Ελλάδα

Tους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε σε αναθεώρηση του αξιόχρεου της Ελλάδας και τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση εξηγεί ο οίκος Moody's στην επικαιροποιημένη έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Οι αναλυτές του οίκου επισημαίνουν ότι οι προκλήσεις, όπως οι εξαιρετικά αυστηροί δημοσιονομικοί στόχοι, αλλά και οι αδυναμίες του τραπεζικού συστήματος, επιμένουνκαι σημειώνουν ότι το κλειδί βρίσκεται στην βούληση της κυβέρνησης να επιμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. 


Διαψεύδοντας τις προσδοκίες, που ήθελαν αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης στο B2 και επιβεβαιώνοντας τον τίτλου του πιο αυστηρού οίκου, ο Moody's εξακολουθεί να «βαθμολογεί» τη χώρα με B3 και θετικές προοπτικές. 
 Σύμφωνα με τον οίκο τα θετικά στοιχεία για την αξιολόγηση της Ελλάδας είναι οι «ισχυρές επιδόσεις στην εφαρμογή απαιτητικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», το πολύ χαμηλό κόστος εξυπηρέτησης χρέους και οι διαχειρίσιμες ανάγκες δανεισμού, δεδομένης της στήριξης από τους πιστωτές, όπως και τα υψηλότερα από επίπεδα πλούτου από χώρες, που βρίσκονται σε ανάλογη βαθμίδα. 
 Στα μείον είναι η ανάγκη για «πολύ περιοριστική δημοσιονομική θέση για αρκετά χρόνια ακόμη», προκειμένου να μειωθεί το εξαιρετικά υψηλό χρέος, όπως και η πρόκληση της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων σε θεσμικό επίπεδο και επίπεδο διακυβέρνησης. Στα αγκάθια και το γεγονός ότι «το τραπεζικό σύστημα παραμένει αδύναμο, με πολύ υψηλή έκθεση σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια». 
   Τι θα φέρει την αναβάθμιση   
 Οι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναβάθμιση του αξιόχρεου, τονίζει η Moody's είναι η διατήρηση της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής και η συνέχιση των προσπαθειών στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Μία ένδειξη επιτυχούς επιστροφής στις αγορές, όπως και ενδεχόμενη ταχύτερη βελτίωση των συνθηκών στον τραπεζικό τομέα, θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν στην πολυπόθητη αναβάθμιση. 


 Ποιοι κίνδυνοι επιμένουν   
 Ο οίκος σημειώνει ότι υπό τις σημερινές συνθήκες δεν θεωρείται πιθανή μία υποβάθμιση. Ωστόσο προειδοποιεί πως «εάν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να αποκλίνει από τις δεσμεύσεις της ή να ανατρέψει μεταρρυθμίσεις, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν πιέσεις για την αξιολόγηση». Στους παράγοντες κινδύνους συμπεριλαμβάνονται επίσης ενδεχόμενες εντάσεις με τους πιστωτές για άλλους λόγους. 
   Τι βλέπει για τις πολιτικές εξελίξεις   
 Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι οοίκος αξιολογεί πλεόν ως «μέτριο» και όχι υψηλό το πολιτικό ρίσκο και εκτιμά ότι εκλογές θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι του 2019.«Η σημερινή κυβέρνηση έχει καταφέρει να νομοθετήσει μεγάλο αριθμό μεταρρυθμίσεων με ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς να έχουν πυροδοτηθεί μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις όπως συνέβη στα δύο προηγούμενα μνημόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος και προσθέτει: «Οι έρευνες γνώμης δείχνουν συνεπή και υψηλή στήριξη στα κόμματα που είναι υπέρ της συμμετοχής στην Ευρωζώνη». 
   naftemporiki.gr   


Σαρώνει ο «Ξενοφών» - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Πολλά είναι τα προβλήματα που προκαλούνται από την κακοκαιρία ονόματι «Ξενοφών», που κάνει «επέλαση» στη χώρα, φέρνοντας χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους. 


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ισχύ έως και 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει ισχυρή πτώση την Πέμπτη,φτάνοντας ακόμα και τους 13 βαθμούς Κελσίου στην Αττική. 
Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να έχουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο) και στα νότια νησιωτικά τμήματα (Κυκλάδες - Κρήτη), ενώ από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. 
   Πιθανότητα για μεσογειακό κυκλώνα    
 Μεσογειακός κυκλώνας είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
 Η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετώπων, θυελλώδεις ανέμους 12 μποφόρ, ραγδαίες βροχοπτώσεις και σχηματισμό «ματιού». 
Κυκλώνες τέτοιου τύπου, οι οποίοι ονομάζονται Medicanes (από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο, εξηγεί το meteo. 
 Η προγνωσιμότητα του Medicane, σύμφωνα με το ΕΑΑ, είναι μικρή, ιδιαίτερα όσον αναφορά την τροχιά που θα ακολουθήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως φαίνεται να εξασθενεί σημαντικά πλησιάζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα. 
   Απαγόρευση απόπλου   
 Σε ισχύ παραμένει (18:00) το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ. 
  
 Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων. 
 Η γραμμή Πέραμα-Παλούκια είναι μερικώς ανοικτή, ενώ στα πορθμεία Αρκίτσα-Αιδηψός, Ρίο-Αντίρριο, Πρίνος-Καβάλα και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια. 
 Ανοιχτά είναι τα πορθμεία Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας, Κυλλήνης-Ζακύνθου, ενώ τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά και στις γραμμές Πάχη-Μέγαρα και Φανερωμένη-Σαλαμίνα 
   Κλειστά σχολεία   
 Τα σχολεία σε Τήνο, Άνδρο και Μύκονο δενλειτούργησαν σήμερα λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 
 Ο κύριος λόγος της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων ήταν για την προστασία των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών. 
   Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους   
 Τουλάχιστον 78 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική το τελευταίο 12ωρο (07:00-19:00) στην Αττική για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. 
 Μάλιστα, ένα δένδρο έπεσε και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν, για λίγη ώρα, μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία. 
 Παράλληλα, οιθυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν στέγη από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού. Ευτυχώς την ώρα του περιστατικού τα παιδιά βρίσκονταν μέσα στις αίθουσες και δεν τραυματίστηκε κανείς. 
 Σύμφωνα με το Λιμενικό σημειώθηκαν βυθίσεις σκαφών σε Κάλυμνο, Ιερισσό και Ερέτρια, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την ελληνική επικράτεια. 
   Έπεσαν τα πρώτα χιόνια   
 Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας πάνω από τα 1.800 μέτρα υψόμετρο περίπου. Ειδικότερα, στα λευκά «ντύθηκαν» οι κορυφές του Ολύμπου και οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν στο Νυμφαίο της Φλώρινας. 
 Χαρακτηριστικά, στο βουνό του Ολύμπου, σε υψόμετρο 2.650 μέτρων, έπεσε κατακόρυφα η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, στους -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ύψος του χιονιού είναι τρία έως πέντε εκατοστά. Ο διαχειριστής του καταφυγίου «Χρήστος Κάκαλος», Αλέξανδρος Στύλλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9FΜ», υποστήριξε πάντως πως δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να χιονίζει στο ψηλότερο βουνό της χώρας κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη. 
 Λόγω της απότομης αλλαγής των καιρικών συνθηκών οι επισκέπτες που θέλουν να μεταβούν στο βουνό του Ολύμπου, καλό είναι να επικοινωνούν με τα καταφύγια, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά έως τον Οκτώβριο. 
   Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο καιρού για την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου:   
  •    Αττική   
   Νεφώσεις με τοπικές βροχές. 
 Άνεμοι: βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. 
 Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κέλσιου. 
  •    Θεσσαλονίκη   
   Γενικά αίθριος. 
 Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. 
 Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. 
  •    Κυκλάδες, Κρήτη   
   Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. 
 Άνεμοι: βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. 
 Θερμοκρασία: από 16 έως έως 24 βαθμούς Κέλσιου. στη νοτιά Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. 
  •    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα   
   Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα οπού υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. 
 Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. στα νοτιά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. 
 Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 
  •    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος   
   Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νοτιά με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα τοπικά ισχυρές. 
 Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 9 τοπικά 10 μποφόρ. 
 Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 
  •    Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος   
   Στη Θεσσαλία λίγες παροδικές νεφώσεις ενώ στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στη νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα τοπικά ισχυρές. 
 Άνεμοι: βορειοανατολικοί 6 με 8 στα ανατολικά και νότια 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από βορρά προς νότο.Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 
  •    Μακεδονία, Θράκη   
   Γενικά αίθριος. 
 Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. 
 Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.