Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Μαφία Φυλακών: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Του Παναγιώτη Στάθη
Για "συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση" και απόπειρα εκβίασης του Αρ. Φλώρου, συνελήφθη ο Αλ. Λυκουρέζος και καταζητείται ο δεύτερος γνωστός δικηγόρος, ο οποίος ήδη δήλωσε ότι επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα για να εμφανιστεί αυτοβούλως στον ανακριτή.
Οι δύο δικηγόροι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, με αποτέλεσμα την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναμένεται να βρεθεί το πρωί ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, αντιμέτωπος - όπως και ο δεύτερος γνωστός δικηγόρος - με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου. Όπως όλα δείχνουν, οι δύο δικηγόροι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς.
Ο Αλ. Λυκουρέζος συνελήφθη ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητό του από εστιατόριο στο οποίο γευμάτιζε. Άνδρες της αντιτρομοκρατικής τον σταμάτησαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Ο γνωστός ποινικολόγος οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ και εκεί τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος του, Θρασύβουλος Κονταξής. Ο δικηγόρος είπε ότι "είναι εξωφρενικό να εκδίδεται ένταλμα σύλληψης για έναν άνθρωπο γνωστής διαμονής και επαγγελματικής δραστηριότητας. Εκτός κι να εξυπηρετεί άλλες πολιτικές σκοπιμότητες".
Μάλιστα πολλοί νομικοί εξέφραζαν την απορία τους γιατί δεν κλήθηκαν οι δύο δικηγόροι σε απολογία, ώστε να εμφανιστούν και να δώσουν εξηγήσεις.
Η κατάθεση Φλώρου
Να σημειωθεί ότι ο Αρ. Φλώρος έχει αναφέρει σε κατάθεση του στον ανακριτή ότι οι δύο δικηγόροι ζήτησαν χρήματα, προκειμένου ο πελάτης του και δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος να ανακαλέσει τις καταθέσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θεωρούσε τον Αρ. Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας που έγινε σε βάρος του, το Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.
Ο δεύτερος δικηγόρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 , είπε ότι "μένει άναυδος" και ότι επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα, από την επαρχία όπου βρίσκεται για άλλη δίκη:
"Αν αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που έχει διαρρεύσει, αύριο το πρωί θα εμφανιστώ μόνος μου στον ανακριτή να δω περί τίνος πρόκειται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θα αρκούσε ενδεχομένως να κληθείτε σε μία απολογία για οτιδήποτε υπάρχει σε βάρος σας, εάν υπάρχει;
-Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι  μένω άναυδος. Αυτό έχω να πω. Τίποτε περισσότερο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για την υπόθεση επειδή έχω ακούσει την κατάθεσή σας στο δικαστήριο, έχετε πει κατ’ επανάληψη ότι έχετε ασχοληθεί ,με την υπόθεση η οποία απασχολεί του 65χρονου δικηγόρου, το τελευταίο διάστημα δηλαδή στο τέλος της συγκεκριμένης υπόθεσης.
-Ακριβώς. Δεν είχα καμία σχέση με τη υπόθεση αυτή, ούτε με την υπόθεση της Energa, ούτε με την υπόθεση τη ς απόπειρας ανθρωποκτονίας από το 2014 μέχρι τα μέσα του ’17 .Καμία απολύτως σχέση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ζητήθηκαν χρήματα όπως υπάρχουν καταθέσεις που λέγονται από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία;
-Ενώπιόν μου ποτέ. Άλλωστε εγώ δεν είχα ποτέ κάποια  προσωπική επαφή ή επικοινωνία με τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο , ούτε τηλεφωνική, ούτε προσωπική, δεν είχα πάει ποτέ στο γραφείο του , δεν είχε έρθει ποτέ στο δικό μου, δεν είχαμε ανταλλάξει email, δεν είχαμε ανταλλάξει sms. Ποτέ. Το δηλώνω κατηγορηματικά. Μου φαίνεται αδιανόητο. Τι να σας πω .Ειλικρινά πέφτω από τα σύννεφα. Είμαι και εκτός Αθηνών, είχα δικαστήριο εκτός Αθηνών και θα φροντίσω να αναχωρήσω εκτάκτως για να επιστρέψω στη Αθήνα. Και να παρουσιαστώ  μόνος μου να δω τι συμβαίνει. Ξέρω ότι έχω την συμπαράσταση όλων των συναδέρφων. Όλος ο κόσμος, ο νομικός μας κόσμος και όχι μόνον, ξέρει ποιος είμαι. Ειλικρινά επαφίεμαι πλέον στο Θεό, πουθενά αλλού".

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για νέο κακόβουλο λογισμικό - Τι να προσέξετε

Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου για κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να εισβάλει στους υπολογιστές και να μπλοκάρει τα αρχεία, εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με ανακοίνωση που εξέδωσε και ενημερώνει για τους κινδύνους.

Ειδικότερα, η ενημέρωση προς τους πολίτες αφορά στην εμφάνιση - σε διεθνές επίπεδο - μιας νέας έκδοσης κακόβουλου λυτρισμικού λογισμικού «Ransomware–Cryptoware» υπό την ονομασία «JNEC», που παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον, αφενός ως προς τη μέθοδο παραπλάνησης των χρηστών του ίντερνετ και αφετέρου ως προς τον τρόπο λήψης του κλειδιού αποκρυπτογράφησης.
Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό JNEC εκμεταλλεύεται κενό ασφάλειας στα αρχεία των υπολογιστών και μολύνει πληροφοριακά συστήματα με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία, κυρίως «παραποιημένες – αλλοιωμένες» φωτογραφίες γυναικών.
Μετά την εγκατάστασή του λυτρισμικού λογισμικού στο πληροφοριακό σύστημα, κρυπτογραφούνται τα αρχεία και οι δράστες ζητούν «λύτρα» για να δώσουν το κλειδί της αποκρυπτογράφισης.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει στους πολίτες να μην ανοίγουν άγνωστα μηνύματα, να αντιγράφουν τα αρχεία σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και να έχουν ασφάλεια στους υπολογιστές.
Οι χρήστες του διαδικτύου ή/και οι διαχειριστές δικτύων καλούνται:
  • Να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, το οποίο πρέπει να διατηρούν εκτός του δικτύου, έτσι ώστε σε περίπτωση προσβολής να είναι δυνατή η αποκατάστασή τους.
  • Στις περιπτώσεις που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν συνημμένα αρχεία, που περιέχονται στα μηνύματα αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
  • Να ελέγχουν και να εγκαθιστούν πάντα την ενημερωμένη (UptoDate) έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.
  • Να χρησιμοποιούν γνήσια λογισμικά προγράμματα, ενημερωμένα στην τελευταία τους έκδοση και να διατηρούν πάντα ενημερωμένο το πρόγραμμα προστασίας του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή από κακόβουλο λογισμικό.
  • Να φροντίζουν για την προστασία και των φορητών τους συσκευών (Tablet&Smartphones),Οδηγίες και συμβουλές υπάρχουν στον ιστότοποhttp://cyberalert.gr/mobile-malware/
Σημειώνεται ότι, για περιστατικά μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό τύπου Ransomware – Cryptoware, η EUROPOL και το European Cybercrime Centre (EC3) έχουν θέσει σε λειτουργία τον ιστότοπο https://www.nomoreransom.org/, όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν συμβουλές προστασίας, αλλά και κλειδιά αποκρυπτογράφησης για ορισμένες από τις μορφές κακόβουλου λογισμικού.