Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΚΟΡΟΪΔΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ




Ε ρε κορόϊδο Μέγα Αλέξανδρε... πού να ξερες; Πού να φανταζόσουν τότε Μέγα Αλέξανδρε ότι 2.500 χρόνια αργότερα, θα ’ρθει ένας ελληνόφωνος συνονόματός σου να προδώσει και να ξεπουλήσει ό,τι εσύ δημιούργησες και υπερασπίστηκες. Πώς ήταν δυνατόν να φανταστείς το 320 π.Χ. ότι κάποιοι Σλάβοι θα εμφανιστούν 1.000 ολόκληρα χρόνια αργότερα (6ο αιώνα μ.Χ) και θα σου κλέψουν τη δόξα σου κι ό,τι πέτυχες για την Μακεδονία; Ότι θα αλλάξεις εθνικότητα κι από Έλληνας που δήλωνες, θα γινόσουν Σλάβος; Πώς θα μπορούσες να διανοηθείς κάτι τόσο παράλογο; Ούτε οι ίδιοι Πέρσες θα μπορούσαν!

Ο Φίλιππος λέει ο Μακεδών, ο βασιλιάς της Μακεδονίας. Σάρισα λέει, μακεδονική φάλαγγα και αήττητος στρατός. Υπέταξε λέει τους βαρβάρους και δημιούργησε το Μακεδονικό βασίλειο που ο γιός του μετά έκανε Μακεδονική αυτοκρατορία. Κι από πού προκύπτουν όλα αυτά; Από κάτι παλιά χρυσά νομίσματα με την κεφαλή του, από κάτι αρχαίες ελληνικές επιγραφές σε μνημεία και κάτι ανόητους ιστορικούς; Τρίχες! Η αληθινή γραφή ήταν σλαβική, μέχρι κι ο τάφος στη Βεργίνα Ημαθίας ψεύτικος ήταν. Ο πραγματικός βρίσκεται στη Μπίτολα. Ήταν μια σκευωρία του αρχαιολόγου Ανδρόνικου και θα το αποδείξει σε λίγα χρόνια ο Ζάεφ με την συνδρομή αριστερών πολιτικών μας.

Κι εσύ Παύλο Μελά, άλλο μεγάλο θύμα! Δεν το περίμενα κι από σένα. Πολέμησες τόσα χρόνια για την Μακεδονική γη και αγωνίστηκες να ελευθερωθούν αυτά τα Άγια Χώματα από τους Οθωμανούς και τους Σλάβους, για ποιό λόγο; Όχι πες μου τί κατάλαβες; Το αποτέλεσμα ήταν να μη μάθουμε ποτέ ποιος σε πυροβόλησε και να ταφεί ακέφαλο το σώμα σου στη Καστοριά. Συγχαρητήρια.

Αμ εσύ Γερμανέ Καραβαγγέλη; Παππάς πράμα και να μου κυκλοφορείς ζωσμένος με το κουμπούρι; Επιτρέπεται; Να χαρακτηριστείς πατριώτης και (ως άλλος) βουλγαροκτόνος να αγωνίζεσαι για την απελευθέρωση της Μακεδονικής γης; Μάλλον δεν ήξερες γεωγραφία. Η Μακεδονία είναι πιο βόρεια. Εκτός κι αν αγωνιζόσουν για την νότια. Και δεν έφτανε ο αγώνας σου για την Μακεδονία, συνέχισες μετά και ως Μητροπολίτης Αμάσειας να αγωνίζεσαι και για την απελευθέρωση του δυτικού Πόντου! Ντροπής πράγματα, μορφωμένος άνθρωπος και χριστιανός ορθόδοξος.

Κι εσύ Εμμανουήλ Παπά, Ίωνα Δραγούμη, μαζί με τον καπετάν Άγρα και τον καπετάν Κώττα, πόσο κορόϊδα ήσασταν όλοι σας; Κανείς δεν σας ξέρει τώρα. Οι νεοέλληνες δε έχουν ιδέα τη ζωή και τη δράση σας και τα ονόματά σας κοσμούν μόνο δρόμους (κι αυτό όχι για πολύ). Ποιά πατρίδα βρε και ποιά Μακεδονία; Ένα όνομα είναι μόνο! Ούτε ιστορία έχει ούτε τίποτα. Ελπίζω τώρα να το καταλάβατε.

Κι εσείς όλοι οι υπόλοιποι άγνωστοι Μακεδονομάχοι που δώσατε τις ζωές σας μαχόμενοι για την πατρίδα και την Μακεδονική γη, νομίζατε ότι κάτι κάνατε ε; Εσείς που αφήσατε πίσω τις οικογένειες και τα παιδιά σας για να δώσατε και τις ζωές σας ποτίζοντας με τόσο αίμα αυτόν τον δοξασμένο τόπο! Όλα άδικα. Τί καταλάβατε; Πού να φανταστείτε τότε ότι αυτό που κερδίσατε στο πεδίο της μάχης κατά των Σλάβων θα το χάσετε από τους απόγονούς τους στο πεδίο της πολιτικής και της διπλωματίας; Δεν πιστεύατε ότι θα έχουν σύμμαχο έναν Έλληνα; Χμμμ καλά κάνατε.

Κι εσείς μωροί και άμυαλοι Κρητικοί που αφήσατε την όμορφη Κρήτη και τις δουλειές σας και τις οικογένειές σας, τις περιουσίες και την ησυχία σας, τις ελιές σας, τα αμπέλια σας, το ζεστό σας κλίμα και τις όμορφες θάλασσες, εσείς που ήσασταν τόσο μακριά από την μάχες, τί δουλειά είχατε βρε να κάνετε τόσο δρόμο από το νησί σας και να ανεβείτε στη Μακεδονία; Εσείς ήσασταν ασφαλείς εκεί. Τον μπελά σας ψάχνατε; Δεν υπήρχε κανένας λόγος να πεθάνετε!

Όλους εσάς, πόσο σας λυπάμαι, αλλά φαίνεται πως δεν σας έκοβε καθόλου!!! Μυαλό κουκούτσι…

του Λευτέρη Παυλίδη - Δικηγόρου. 


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ


Λευτέρης Παυλίδης - Δικηγόρος. 

Μόλις χθες έμαθα ότι στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της Κύπρου δεν υπάρχουν πολλά ψηφοδέλτια, αλλά ένα και μοναδικό! Σε αυτό το ενιαίο ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι των εκλογών, οι οποίοι μπορεί μεν να προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, ωστόσο ο ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει τους υποψηφίους της αρεσκείας του δίχως να δεσμεύεται. Σε ένα αληθινά αξιοκρατικό σύστημα, σε μία πραγματική Δημοκρατία, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν παρατάξεις και συνδυασμοί. Ο πολίτης θα μπορούσε να ψηφίζει αυτόν που επιθυμεί να τον διοικήσει χωρίς περιορισμούς.
Σκέφτομαι λοιπόν ότι στη χώρα που γέννησε -ως είθισται να λέγεται- την Δημοκρατία, έτσι θα έπρεπε και όφειλε να είναι. Και λέω είθισται διότι ναι μεν στη θεωρία είναι αλήθεια, αλλά στη πράξη η Δημοκρατία αποκλίνει πολύ από τις θεμελιώδεις αρχές της. Τα εκλογικά συστήματα (πλειοψηφικό, απλό ή ενισχυμένο αναλογικό, σύνθετο ή μικτό) είναι εφευρήματα σύγχρονων εποχών και κάνουν την Δημοκρατία φτωχότερη και μας απομακρύνουν από το πραγματικό νόημά της.
Αυτά όλα βέβαια, αναφορικά με την Δημοκρατία ως εκλογική διαδικασία, γιατί αν θα πρέπει να αναφερθούμε στη Δημοκρατία ως πολίτευμα, είμαστε πολύ πιο μακριά… Η σύγχρονη Δημοκρατία φυσικά και δεν θυμίζει σε τίποτα την αρχαία αθηναϊκή (και δεν θα μπορούσε άλλωστε) διότι εκείνη ήταν άμεση (αποφάσιζαν οι ίδιοι οι πολίτες) ενώ η σύγχρονη είναι έμμεση δηλαδή αντιπροσωπευτική (αποφασίζουν οι εκλεγμένοι των πολιτών). Θα μπορούσε όμως να την προσεγγίζει και όχι να βιώνουμε τόσο συχνά πολιτικές που δεν ανταποκρίνονται στις προεκλογικές υποσχέσεις, κυβερνητικές διαστροφές με στροφές 180° μέχρι και αλλοίωση της λαϊκής βούλησης (βλ. δημοψήφισμα).
Κατόπιν τούτων, θεωρώ πως το παράδειγμα της Κύπρου, με αυτή δηλαδή τη ψηφοφορική μέθοδο θα έπρεπε επιτέλους να ξεκινήσει να εφαρμόζεται και στη χώρα μας, αρχής γενομένης -τουλάχιστον- από τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές στις οποίες ο δημότης έχει άμεση και καθημερινή επαφή με τον εκπρόσωπό του και ίσως μεταγενέστερα να επεκταθεί και στις Εθνικές (αρκετά ουτοπικό και ρομαντικό). Αυτό όλο δεν καταργεί τα κόμματα και τις ιδεολογίες (για όσους έχουν ενστάσεις και είναι προσκολλημένοι). Αυτή η εκλογική διαδικασία δίνει πραγματική ελευθερία στους πολίτες και μέσα από την απελευθέρωση των επιθυμιών, αναδεικνύει τους αξιότερους ανθρώπους της κοινωνίας μας.

Στη πρώτη μου εκλογική εμπειρία, το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζω ήδη και δικαιολογώ απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου. Καθημερινά συναντώ συμπολίτες μου, οι οποίοι παραπονούμενοι μου λένε ότι θα ήθελαν να ψηφίσουν ανθρώπους από διαφορετικά ψηφοδέλτια, αλλά δεν μπορούν γιατί περιορίζονται από τους Συνδυασμούς. Αυτό όμως ΔΕΝ λέγεται σε καμία περίπτωση Δημοκρατία, αφού αφενός ο πολίτης δεν έχει την ελευθερία της επιλογής και αφετέρου το άδικο και μη αξιοκρατικό σύστημα αποκλείει από την Διοίκηση άξιους ανθρώπους που θα μπορούσαν να εκλεγούν εάν η εκλογική διαδικασία ήταν όπως παραπάνω περιέγραψα. Εύχομαι λοιπόν σύντομα να υιοθετήσει και η χώρα μας το Κυπριακό σύστημα, το οποίο βέβαια θα έπρεπε πρώτη να είχε θεσμοθετήσει, ως η μάνα που γέννησε την Δημοκρατία στη γη.