Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Η Ρωσία δημιούργησε τον δικό της οίκο αξιολόγησης - Τερματίζει τα υπέρ της Ουάσιγκτον γεωπολιτικά παιχνίδια των S&P,Moody's και Fitch

Η Ρωσία ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του δικού της οργανισμού αξιολόγησης ως απάντηση στους δυτικούς οίκους, που επιβάλλουν απαισιόδοξες προοπτικές για τους ρωσικούς οικονομικούς οργανισμούς και την ρωσική οικονομία, τι περισσότερες φορές βασιζόμενοι σε πολιτικά κριτήρια και όχι σε πραγματικά δεδομένα.  


«Μετά την ολοκλήρωση  της καταχώρησης της νομικής οντότητας , ο Οργανισμός Ανάλυσης, Αξιολόγησης και Πιστοληπτικής Ικανότητας (АКРА ή АCRA) ξεκίνησε τις επιχειρησιακές δραστηριότητές του», ανέφερε η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα.  
Η ίδρυση αυτή έχει ως σκοπό να "σπάσει" την κυριαρχία των τριών μεγάλων πιστωτικών οργανισμών, δηλαδή της Standard & Poors,  της Moody's και της Fitch.   Πρόεδρος της АКРА επιλέγηκε ο Καρλ Γιόχανσον,  ο οποίος έχει 20ετή εμπειρία στις αγορές και διευθύνουσα σύμβουλος η Εκατερίνα Τροφίμοβα, πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής «Gazprombank».  Νωρίτερα η Τράπεζα της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι η χώρα χρειάζεται τον δικό της οίκο που να είναι «ανθεκτικός σε γεωπολιτικούς κινδύνους».  
Οι S & P και Moody’s καταχώρησαν την πιστοληπτική ικανότητα του χρέους της Ρωσίας στο επίπεδο «σκουπίδια», το οποίο χαρακτηρίστηκε ως πολιτικοποιημένη κατηγοριοποίηση.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό χρέους της τάξης του 17% ενώ την ίδια στιγμη το αμερικανικό χρέος έχει ξεφύγει πέρα από τα 18 τρισ.δολάρια, φτάνοντας σε εξωπραγματικά επίπεδα.   Η ρωσική οικονομία αντίθετα από τις οικονομίες των περισσότερων χωρών είναι αυτάρκης καθώς όλα τα βασικά (ενέργεια,τρόφιμα, πρώτες ύλες) βρίσκονται στο έδαφός της και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχει λυγίσει η ρωσική οικονομία από τις κυρώσεις που επέβαλαν Δύση και ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, μετά την ανάκτηση της Κριμαίας και την επιθυμία του κριμαϊκού λαού να αυτοχαρακτηρισθούν Ρώσοι όπως και στο παρελθόν.  
Με τους πιστοληπτικούς οργανισμούς παίζονται πολλά παιχνίδια που δεν έχουν να κάνουν με οικονομικά δεδομένα όπως αποδείχτηκε και στην περίπτωση του ΔΝΤ το οποίο από την Ελλάδα απαιτεί "αίμα" ενώ για χάρη της Ουκρανίας αλλάζει τους κανονισμούς του.  
Το ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα και είναι το "μακρύ χέρι" των αγορών και της Ουάσιγκτον για να καταδυναστεύει λαούς είναι γνωστό. Το ότι όμως, το ΔΝΤ αλλάζει τους κανονισμούς του προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το καθεστώς του Κιέβου για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τη Ρωσία και την ίδια στιγμή ζητά από την Ελλάδα γη και ύδωρ, αυτό είναι τουλάχιστον πολιτική αλητεία.  
Σε μία πρωτοφανή απόφαση του, το ΔΝΤ αποφάσισε να χαλαρώσει τους όρους της δανειοδότησης χωρών που έχουν αθετήσει πληρωμές προς άλλα κράτη προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια και να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστεί η ροή των χρημάτων προς την Ουκρανία εάν το Κίεβο αποτύχει να αποπληρώσει ένα ομόλογο ύψους 3 δις προς τη Ρωσία.  
Να σημειωθεί πώς το ΔΝΤ έχει αποφασίσει να δανειοδοτήσει με το ποσό των 17,5 δις δολάρια την Ουκρανία και μέχρι τώρα οι κανονισμοί δεν επέτρεπαν στο παραμικρό να δανείζει χώρες που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον επίσημο τομέα.
Το έπραξε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου προκειμένου να συμπαρασταθεί οικονομικά στους ακροδεξιούς του Κιέβου.
Και γιατί το κάνει αυτό; Για να αποφύγει η Ουκρανία την επίσημη χρεοκοπία αφού στις 20 Δεκεμβρίου λήγει το ομόλογο των 3 δις που έχει υποχρέωση να πληρώσει προς τη Ρωσία, έχοντας μάλιστα ζητήσει και αναδιάρθρωση του ομολόγου αυτού.  
Η Μόσχα μετά την εξέλιξη αυτή είναι σφόδρα ενοχλημένη, καθ' ότι διαβλέπει πώς συνεχίζονται τα παιχνίδια της Δύσης και ειδικά των ΗΠΑ στην Ουκρανία σαφώς υπέρ της κυβέρνησης του Κιέβου και κατά της Ρωσίας, με πλήρη αδιαφορία για κανονισμούς και κανόνες τους οποίους σε άλλες περιπτώσεις τους θεωρούν σαν "δέκα εντολές".  
Και για να φέρουμε το θέμα στα δικά μας, το ΔΝΤ λοιπόν αποφασίζει να κάνει τους κανονισμούς του “κουρελόχαρτο” για χάριν της Ουκρανίας, αλλά τους κρατάει ως ευαγγέλιο για την Ελλάδα και προβαίνει σε αξιώσεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία.  
Παρά τα πέντε χρόνια του μνημονίου, που έχουν γονατίσει την Ελλάδα και τους Έλληνες με πολιτικές που είναι αποδεδειγμένα, το αποδέχθηκαν και οι ίδιοι, λάθος ζητούν γη και ύδωρ για να συμμετάσχουν εκ νέου στο πρόγραμμα γιατί τους θέλει ο κ. Σόιμπλε ως εγγυητες της περαιτέρω εξαθλίωσης μας. Το ΔΝΤ λοιπόν λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.   
Και επειδή αυτές τις ημέρες το θέμα ΔΝΤ βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω της κόντρας μεταξύ κυβέρνησης και Βερολίνου για το αν πρέπει να βρίσκεται ή όχι στο πρόγραμμα, η όλη ιστορία γίνεται για το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων των 50 δις ευρώ και συγκεκριμένα για αυτόν που θα ασκεί τη διοίκηση.  

Να θυμίσουμε πως σε αυτό το υπερ-ταμείο θα μεταφερθούν, μεταξύ άλλων, ακίνητα του Δημοσίου, κρατικές επιχειρήσεις, τα μελλοντικά έσοδα από υδρογονάνθρακες και γενικώς όλη η περιουσία της Ελλάδας. Άρα το ΔΝΤ θέλει να έχει τον έλεγχο, όπως βέβαια και οι Γερμανοί. Δεν θα τα χαλάσουν όμως στη μοιρασιά οι δύο τους, αρκεί η Ελλάδα να κάνει ότι θέλουν και κυρίως να βάλουν στο χέρι του υδρογονάνθρακες της Ελλάδας και τις υπόλοιπες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. 

"Πηγή:pronews.gr"

Αποσύνθεση στο κόμμα του Στ. Θεοδωράκη! Η εμμονική στήριξη του Χ.Ρίχτερ, οι γκάφες με τα δελτία Τύπου και τα δώρα στην Τουρκία


Την κάτω βόλτα έχει πάρει πλέον το Ποτάμι, με το κόμμα να δείχνει σημάδια αποσύνθεσης, απόρροια και των μειωμένων ποσοστών που έλαβε στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, φαίνεται ότι στη Σεβαστουπόλεως δείχνουν να μη μαθαίνουν από τα (απανωτά) λάθη τους, επιμένοντας σε απόψεις και στρατηγικές που προφανώς βυθίζουν έτι περαιτέρω το κόμμα. Ο δε αρχηγός του μοιάζει απομονωμένος, θυμίζοντας «ναυαγό» της πολιτικής. 

Η επαναλαμβανόμενη στήριξη του περιβόητου Γερμανού ιστορικού Χάινς Ρίχτερ, οι γκάφες με τα δελτία Τύπου που περιείχαν παλαιότερες δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα, η αδυναμία να προχωρήσουν σε συνέδριο, η αλλαγή γνώμης σε νομοσχέδια εν μια νυκτί, αλλά και τα «δώρα» στους Τούρκους, όπως για παράδειγμα η φιλοτουρκική θέση που ανέπτυξε για την περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο, είναι μόνο ορισμένα από τα μεγάλα λάθη. Κι όμως, στο Ποτάμι δεν βάζουν μυαλό. Αμετανόητοι συνεχίσουν να υπερασπίζονται κάθε προκλητική και ακραία φωνή (όπως περίπου έκανε ο... παλιός ΣΥΡΙΖΑ).

Η υπεράσπιση του κ. Ρίχτερ, ο οποίος ήδη κάθισε στο σκαμνί με την κατηγορία της «άρνησης εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με υβριστικό περιεχόμενο» για τις εμπρηστικές αναφορές του στην αντίσταση των Κρητών κατά τη ναζιστική εισβολή στο νησί, την άνοιξη του 1941, προσέλαβε μάλιστα χαρακτηριστικά εμμονής.

«Κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι θλιβερό να επιχαίρετε με αυτά που λέει ο κ. Καμμένος, θα έλεγα τουλάχιστον οι βουλευτές της Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν ένα φροντιστήριο στον κ. Καμμένο για την υπόθεση Ρίχτερ, εκτός αν τα έχουμε ξεπουλήσει όλα σε αυτή τη χώρα και αυτό με βάση την ανάγκη να κρατηθεί μία εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» είπε εσχάτως ο Στ. Θεοδωράκης στη Βουλή, αφήνοντας τους πάντες άφωνους. Το κρεσέντο του Ποταμιού συνέχισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος με θρασύτατο ύφος είπε: «Αντιπαρέρχομαι την ωμή παρέμβαση του πρώην αντιμνημονιακού υπουργού κ. Καμμένου στη Δικαιοσύνη για όσα είπε για τον κ. Ρίχτερ. Αλλος Ρίχτερ χρειάζεται για να εξηγήσει τα λεγόμενα του κ. Καμμένου».

Λίγες μέρες αργότερα από τη Σεβαστουπόλεως κατέδειξαν τον πανικό που τους έχει καταλάβει, με δεδομένο ότι δημοκοπικά εμφανίζονται εκτός Βουλής. Εχοντας ήδη υιοθετήσει στρατηγική σύγκρουσης με την κυβέρνηση, επιχείρησαν να επιτεθούν στον Αλέξη Τσίπρα για τα πρόσφατα επεισόδια στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο. Ομως απέτυχαν παταγωδώς, διότι έκαναν λάθος στην αναζήτηση στο Google: Παρέθεσαν δηλώσεις του πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σαν «φρέσκες», ενώ ήταν παλαιότερες. Μάλιστα, προκειμένου να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, ισχυρίστηκαν ότι τελικά η γκάφα έγινε επίτηδες για να «τρολάρουν» την κυβέρνηση. Εντούτοις δεν έπεισαν κανέναν!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το Ποτάμι είχε τη φαεινή ιδέα να ζητήσει τη... βοήθεια του κοινού σχετικά με την κατεύθυνση του κόμματος! Η απόλυτη ένδεια πολιτικής βούλησης...
Ολα αυτά έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα στελέχη της βάσης να εμφανίζονται έντονα δυσαρεστημένα, την ώρα που ορισμένοι έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά τους. Εξ ου κιόλας το γεγονός ότι πριν από λίγους μήνες αποφασίστηκε η μετάθεση του συνεδρίου από τις αρχές Δεκεμβρίου για τις 26-28 Φεβρουαρίου. Αλλωστε τα οργανωτικά προβλήματα αυξάνονταν μέρα με τη μέρα, τη στιγμή που στο εσωτερικό οι πολιτικές διαφωνίες περί της φυσιογνωμίας του κόμματος ενείχαν σοβαρό κίνδυνο για τον επικεφαλής. Και τούτο διότι ο κ. Θεοδωράκης επιθυμεί η κεντρική γραμμή να ταυτίζεται με τη δική του, ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος διάσπασης, μετά και τη συρρίκνωση που προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Εις επίρρωσιν του παραπάνω, εντός του κόμματος έχει ανοίξει ένα μέτωπο, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να βρίσκεται αντιμέτωπος με στελέχη, όπως ο Χάρης Θεοχάρης, που εμφανίζεται ως δυνάμει δελφίνος. Για παράδειγμα, πριν από περίπου έναν μήνα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων, ενώ στην αρμόδια επιτροπή είχαν διαμηνύσει ότι θα ψηφίσουν «κατά», τελικά ψήφισαν «παρών». Είχε προηγηθεί σφοδρή μάχη ανάμεσα στον επικεφαλής του Ποταμιού και άλλα στελέχη, καθώς ο κ. Θεοδωράκης ήθελε το «παρών», την ώρα που οι βουλευτές του διαφωνούσαν. Γίνεται, λοιπόν, ηλίου φαεινότερων ότι ήδη στη Σεβαστουπόλεως υποβόσκει μια σφοδρή διαμάχη, η οποία δεν αποκλείεται, αν χειροτερέψουν τα πράγματα, να εξελιχθεί σε πόλεμο.

Η αήθης στον χριστιανισμό
Το Ποτάμι πάντως καιρό τώρα είχε δείξει τις ανίερες διαθέσεις του και την αποστροφή του προς καθετί χριστιανικό. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αντίδραση του Στ. Θεοδωράκη επειδή έγινε περιφορά του Επιταφίου φέτος το Πάσχα στο χωριό Εχίνος. Τότε το Ποτάμι ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να γίνεται (σε ελληνικό έδαφος!) τη Μεγάλη Παρασκευή περιφορά του πιο ιερού συμβόλου της Ορθοδοξίας επειδή η πλειονότητα είναι μουσουλμάνοι! Τέλος, πριν από λίγες εβδομάδες το κόμμα του κ. Θεοδωράκη «θίχτηκε» επειδή δόθηκε άδεια στους στρατιωτικούς να τοποθετήσουν (αν θέλουν) στη στολή τους τον προστάτη άγιο του Σώματός τους. Προφανώς έλυσαν όλα τα άλλα θέματα και τους ενόχλησαν οι άγιοι!

 "Πηγή:dimokratianews.gr"

Όλα είναι κανονισμένα και θα γίνουν στην ώρα τους λέει ο αρχηγός της ΝΔ. - Και συγκυβέρνηση θα κάνουμε και Πεντοζάλη θα χορέψουμε.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με άλλα κόμματα, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, αφήνει σε συνέντευξή του στη Real News ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

O πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως “αν η χώρα πραγματικά βρεθεί σε κίνδυνο, δε θα απέκλεια το ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν πολύ περισσότερα από δύο κόμματα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτές της θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα κινηθούν με σύνεση και υπευθυνότητα, όπως έπραξαν άλλωστε και το προηγούμενο καλοκαίρι”.
Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη για να δημιουργηθεί μια οικουμενική κυβέρνηση απαιτούνται δύο προϋποθέσεις, η κυβέρνηση να ομολογήσει την αδυναμία της να κυβερνήσει και να υπάρξει ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας. “Επί του παρόντος, με τη στάση και τα τεχνάσματα του πρωθυπουργού, δε φαίνεται να πληρούνται κάποια από τα δύο ανωτέρω προαπαιτούμενα” τονίζει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ το κόμμα του ήταν πάντα υπέρ της εθνικής συννενόησης, ξεκαθαρίζει όμως πως αυτή απαιτεί τη σύγκλιση απόψεων και τη δημιουργία μιας κοινής βάσης διαλόγου για την αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων της χώρας. “Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι ο κύριος Τσίπρας, δεν αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο τη συνεννόηση και το διάλογο. Απαιτεί να συμφωνήσουν όλα τα πολιτικά κόμματα με τις θέσεις και τις απόψεις του, πράγμα το οποίο είναι ανέφικτο” προσθέτει.
Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ δε θα συμφωνήσει σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων,ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως“ όταν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησής του ή με τις συνιστώσες στο κόμμα του, δημιουργεί εξωτερικούς εχθρούς και εμφανίζεται ως παλικαράς που παλεύει με του κακούς δανειστές –τοκογλύφους”. Αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες στη ΝΔ ο κ. Πλακιωτάκης δηλώνει πως προσδοκά να ολοκληρωθεί ομαλά η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στο κόμμα και συντεταγμένα, η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει στη νέα εποχή.
“Η Νέα Δημοκρατία είναι μεγάλο, σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα που πρέπει να εκπληρώσει στο ακέραιο το θεσμικό του ρόλο. Πρέπει να αρθρώσει ένα σοβαρό και αξιόπιστο πολιτικό λόγο και να λειτουργήσει υπεύθυνα και αποτελεσματικά ως αξιωματική αντιπολίτευση. Για το λόγο αυτό, καλώ τις Νεοδημοκράτισσες και τους Νεοδημοκράτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να αναδείξουν το νέο αρχηγό. Το πρόσωπο εκείνο που θα αντιμετωπίσει στα ίσια τον κ. Τσίπρα και θα διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωθυπουργία” δηλώνει, ενώ αποκλείει κάθε ενδεχόμενο διάσπασης ή δημιουργίας νέου κόμματος.” Όσοι ονειρεύονται ότι η Νέα Δημοκρατία θα εισέλθει σε κλίμα εσωστρέφειας ή ότι θα διασπαστεί, είναι εκτός πραγματικότητας. Όποιος τολμήσει να βλάψει τη παράταξη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα στελέχη και τη πλατιά λαϊκή βάση της” τονίζει.
Αθηναϊκό Πρακτορείο


Συνωμοσιολογία ή αλήθεια; - Το συμπέρασμα δικός σας.

Για όσους επιμένουν ακόμα ότι η τροποποίηση του καιρού είναι μια συνομωσιολογία ας ρίξουν μια ματιά στο παρακάτω άρθρο που βέβαια αναφέρεται μόνο στα όσα θέλουν να γνωρίζετε ή να θυμόσαστε, καθώς από αυτήν λάμπουν για της απουσίας τους το βαρύ πυροβολικό που λέγεται HAARP αλλά και τα drones της ΝΑSA που χρησιμοποιούνται κατά κόρον τελευταίως. Καλά για το Cern… ούτε λόγος να γίνεται…




ΗΠΑ, Ρωσία Κίνα και τελευταία τα Αραβικά Εμιράτα παραδέχονται τις τεχνικές που εφαρμόζουν για να ελέγχουν είτε τον δικό τους τον καιρό, είτε τον καιρό των άλλων, οπλοποιώντας τον, κάτι που απαγορεύτηκε επίσημα την δεκαετία του ’70 μετά τον πόλεμο ΗΠΑ Βιετνάμ.

Εταιρείες Τροποποίησης Καιρού έχουν κατακλύσει τον πλανήτη μας -έχουμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα και συνεργάζονται με τον ΕΛΓΑ- κι ακόμα κι αν τους κάνουμε τη χάρη να αφαιρέσουμε τελείως το… «συνωμοσιολογικό» μέρος των παγκόσμιων ψεκασμών, που είναι οι χημικοί αεροψεκασμοί, οι ουρές των αεροπλάνων που βλέπουμε καθημερινά στους ουρανούς μας, όλη αυτή η συνεχής επίσημη και παραδεκτή επέμβαση στο περιβάλλον φτάνει και περισσεύει για να δικαιολογήσει το γιατί το κλίμα τελευταία τρελάθηκε, τα απανωτά ακραία φαινόμενα και τις “κλιματικές αλλαγές” που σίγουρα σε ένα βαθμό οφείλονται (αν δεν είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες) στο γνωστό φυσικό φαινόμενο “δράση-αντίδραση” της επέμβασης στη φύση.

Τρανταχτό παράδειγμα η τεχνητή ξηρασία στο Πεκίνο το 2008 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες την οποία ακολούθησε την επόμενη χρονιά μια ακραία και σπάνια βαρυχειμωνιά.

«Για όσους δεν γνωρίζουν αγγλικά, μπορείτε να πάτε στις Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Μετάφραση: Ελληνικά»


"Πηγή:ori81ori.blogspot.gr"

Ο Τρόμος πλανάται σε όλες τις πόλεις της Σουηδίας

Ο Τρόμος πλανάται σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Σουηδίας,απο τους σατανάδες του Ισλαμικού κράτους απο τις επιστολές τους σε Σουηδούς πολίτες.

Κατάσταση πανικού για την Σουηδική κυβέρνηση μετά από τις δεκάδες απειλητικές επιστολές υπογεγραμμένες από το »Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας » (ISIS/Daesh) που έλαβαν Σουηδοί πολίτες. Η οργάνωση απαιτεί από τους παραλήπτες να εξισλαμισθούν, διαφορετικά θα πρέπει να πληρώνουν κεφαλικό φόρο ή να αποκεφαλισθούν.



Σύμφωνα με την κρατική σουηδική τηλεόραση η Σουηδική Αστυνομία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν τις επιστολές, κυρίως λόγω της αποστολής τους σε διάφορες πόλεις και σε συγκεκριμένες διευθύνσεις ταυτόχρονα. Οι επιστολές βρέθηκαν από τους κατοίκους πολυκατοικιών μέσα στα γραμματοκιβώτια ενώ εκατοντάδες Σουηδοί έλαβαν παρόμοιο έγγραφο μέσω της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης.
Οι επιστολές έχουν συνταχθεί στη σουηδική γλώσσα, φέρουν ένα λογότυπο και έχουν τη μορφή τελεσίγραφου καθώς δίνουν προθεσμία 3 ημερών από την παραλαβή τους για τη συμμόρφωση των πολιτών με μία από τις 3 επιλογές:  αποκεφαλισμό, κεφαλικό φόρο, αποκεφαλισμό.
Ήδη πολλοί Σουηδοί ζούν με το φόβο ότι ενδέχεται να δολοφονηθούν με αποκεφαλισμό ή να ανατιναχθούν μέσα στα σπίτια ή στα αυτοκίνητά τους.
Οι επιστολές διευκρινίζουν ότι η αστυνομία δεν μπορέσει να τους   »σώσει » και ότι από τη στιγμή που θα αποτελούν στόχο, τους περιμένει ο θάνατος.
Η Σουηδική Αστυνομία ανακοίνωσε χθες Σάββατο 12 Δεκεμβρίου με δελτίο τύπου ότι σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν παραληφθεί πανομοιότυπες επιστολές που φέρουν τη σφραγίδα της τρομοκρατικής οργάνωσης και κυρίως στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη, Ρονέβα, Σιγκτούνα , Bέστερο.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης  Σιγκτούνα, Eμίλ Άντερσον δήλωσε ότι  ακόμα δεν είναι σίγουροι αν υπάρχει μια πραγματική απειλή για τον αποδέκτη των μηνυμάτων, αλλά ότι η αστυνομία εξετάζει σοβαρά όλες τις απειλές  και στις έρευνες συμμετέχει και η  Σουηδική Υπηρεσία Πληροφοριών , προκειμένου να προβούν σε συνολική εκτίμηση.

Η εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Άννα Jernberg Κάρλσον Δήμος της Σιγκτούνα δήλωσε:
– Είναι σημαντικό  ο καθένας που έλαβε ή θα λάβει αυτού του είδους την  απειλή να το αναφέρει στην αστυνομία. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του σχολείου, το προσωπικό του κέντρου νεότητας, ή άλλο ενήλικα.
"Πηγή:dimpenews.com"

Ρώσικο πολεμικό ανοίγει πυρ κατά τούρκικου σκάφους στο Αιγαίο.


Προειδοποιητικές βολές «αναγκάστηκε να εκτοξεύσει» το ρωσικό πολεμικό πλοίο Σμετλίβι κατά τουρκικού σκάφους στο Αιγαίο Πέλαγος, για να αποφευχθεί η μεταξύ τους σύγκρουση.


Τη σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο περί τουρκικού γρι γρι, τ
ο οποίο δεν απάντησε στα σήματα ασυρμάτου της ρωσικής φρεγάτας και την πλησίαζε επικίνδυνα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα νωρίτερα εντός της Κυριακής, 22 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λήμνου.


Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της τουρκικής πρεσβείας στη Μόσχα για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία του.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο συμβάν ανάμεσα στην Ρωσία και την Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά.

Για "πιθανές επιβλαβείς συνέπειες" προειδοποίησε την Άγκυρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μετά το "θερμό επεισόδιο" ρωσικού αντιτορπιλικού με ένα τουρκικό σκάφος στο Αιγαίο. 

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανατόλι Αντόνοφ προέβη σε αυστηρό διάβημα στον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διεμήνυσε στον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο "για επιβλαβείς συνέπειες από τις απερίσκεπτες ενέργειες της Άγκυρας κατά του ρωσικού στρατιωτικού σώματος, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία."

"Εκφράσαμε έντονες ανησυχίες για μια ακόμη προκλητική ενέργεια της τουρκικής πλευράς κατά του ρωσικού αντιτορπιλικού Σμετλίβι στο Αιγαίο Πέλαγος, που το ανάγκασε να ανοίξει πυρ προειδοποιητικά ... προκειμένου να αποφευχθεί μια σύγκρουση με το τουρκικό πλοίο", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του .

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, οι προειδοποιητικές βολές προήλθαν από μικρού διαμετρήματος πυροβόλα, και είχαν "ως σαν στρατηγικό στόχο να διασφαλιστεί ότι το τουρκικό πλοίο δεν θα διέτρεχε κίνδυνο..." Η Μόσχα αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε 12 ναυτικά μίλια από τη Λήμνο. 




Ξεχωριστά και μοναδικά από κάθε άποψη τα φετινά Χριστούγεννα.

Από κάθε άποψη θα είναι ξεχωριστά τα φετινά Χριστούγεννα καθώς, εκτός από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα και τα Χριστούγεννα θα είναι μαύρα, εκτός από τους χιλιάδες μετανάστες που θα είναι μαζί μας τις ημέρες των Χριστουγέννων και δεν θα μπορεί να τους παρασχεθεί η ανάλογη βοήθεια, εκτός από τα νομοσχέδια της αριστεράς που θα σκοτώνουν της ελπίδα, θα έχουμε,  έπειτα από 38 ολόκληρα χρόνια, Χριστούγεννα που θα τα γιορτάσουμε υπό το φως της πανσελήνου.


Το φαινόμενο δεν θα επαναληφθεί τα Χριστούγεννα μέχρι το 2034, σύμφωνα με τη NASA.
Η χρονιά που φεύγει σημαδεύτηκε άλλωστε από αρκετά εντυπωσιακά σεληνιακά φαινόμενα, με αποκορύφωμα τη σούπερ Σελήνη στις 20 Μαρτίου και την ολική έκλειψη που ακολούθησε.

Η τελευταία πανσέληνος του χρόνου, το Δεκέμβρη, ονομάζεται «παγωμένη πανσέληνος» 

ΟΧΙ - Δεν ξεχνώ.

Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, είχε βουλευτές που πίστευαν αυτά που έλεγαν και έναν Τσίπρα ο οποίος κατέθετε τροπολογίες και έλεγε ότι τα κερδοσκοπικά funds βάζουν βόμβες στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας. 

Τα χρόνια πέρασαν, ο Τσίπρας φρόντισε να απομακρύνει τους βουλευτές και στη θέση τους να βάλει ανδρείκελα και ψηφίζει ότι του υπαγορεύουν τα κερδοσκοπικά funds, αλλά αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να σβήσει αυτά που έλεγε. 

Τσίπρας σε ρόλο αντιπολίτευσης,
Τροπολογία για την απαγόρευση πλειστηριασμών για ακόμη ένα χρόνο (έως 31η Δεκεμβρίου 2014) και για την απαγόρευση μεταβίβασης των δανείων και των αλληλόχρεων λογαριασμών σε κερδοσκοπικά funds, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία υπογράφεται από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών για την παραχώρηση των οδικών αξόνων και τα διόδια.
Την κατάθεση της τροπολογίας προανήγγειλε λίγο νωρίτερα από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε μάλιστα το θέμα των πλειστηριασμών «βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.
Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι την ώρα που «η κυβέρνηση παίζει το γνώριμο παιχνιδάκι της δήθεν διαπραγμάτευσης με τη τρόικα» μεγάλο μέρος των «κόκκινων» δανείων περνά σε χέρια κερδοσκόπων.
Για το λόγο αυτό, όπως είπε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα στη Βουλή «τροπολογία- ασπίδα προστασίας των πολιτών από τη κερδοσκοπική επίθεση που ετοιμάζουν τα διεθνή κοράκια στη πρώτη κατοικία».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Βουλή δεν πρέπει να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες. Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, οφείλει σήμερα να τους προστατεύσει από  τοκογλύφους και διεθνή funds που εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν από την καταστροφή ενός λαού.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει «το κρυφτούλι με τη τρόικα» και επεσήμανε ότι το θέμα των πλειστηριασμών δεν λύνεται «ούτε με συσκέψεις ούτε με λεονταρισμούς».
Ολόκληρη η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ:
«ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων»
Θέμα:
Παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων
Αιτιολογική Έκθεση
Η μεγάλη οικονομική κρίση η οποία έχει λάβει ανυπολόγιστες διαστάσεις σε βάρος κυρίως των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών σε πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεών τους, από καταναλωτικά δάνεια που έλαβαν τα τελευταία δέκα χρόνια.
Η οικονομική επίσης αδυναμία των Τραπεζών και η κεφαλαιουχική ανεπάρκειά τους, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους, μετά την άρση της διενέργειας πλειστηριασμών, να πωληθούν τα δάνεια αυτά προς τρίτους, τα λεγόμενα distress fund, έναντι πολύ μικρού ποσοστού της συνολικής οφειλής, υπό μορφή τιτλοποίησης απαιτήσεων και εκχώρησης δικαιωμάτων.
Η εξέλιξη αυτή θα μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή χιλιάδων οφειλετών των δανείων αυτών, με την απώλεια της κατοικίας τους, ή οποιαδήποτε άλλη ακίνητη περιουσία κατέχουν, εξαιτίας των αναγκαστικών μέτρων που θα εφαρμόσουν εις βάρος τους οι αγοραστές των δανείων. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι ενώ οι οφειλέτες θα κληθούν να εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό του δανείου και τις καθυστερήσεις, το distress fund θα αποκτήσει τα δάνεια αυτά, έναντι ποσοστών που αρχίζουν από 0,5% για τα απολύτως ανασφάλιστα έως 20% για τα ενυπόθηκα δάνεια.
Θα κληθεί έτσι ο απλός πολίτης να πληρώσει μόνο αυτός, την φούσκα των τραπεζικών δανείων, ενώ δεν είναι υπεύθυνος για την αδυναμία εξυπηρέτησής τους και ταυτόχρονα να πληρώσει ως φορολογούμενος ποσό, που φτάνει το 30% του δημόσιου χρέους, το οποίο έχει δοθεί για την ανακεφαλοποίηση στις Τράπεζες.
Η Βουλή δεν επιτρέπεται να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες στην λαίλαπα των οικονομικών δολοφόνων, τοκογλύφων και εκβιαστών των διεθνών funds που εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν από την καταστροφή ενός λαού.
Τέλος είναι κρίσιμη η προστασία των πολιτών ανεξαρτήτως της ιδιότητας τους από τον κίνδυνο πλειστηριασμού της πρώτης ή κύριας κατοικίας του, με δεδομένη την μείωση του εισοδήματος τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, μείωση που οδηγεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών τους προς τις Τράπεζες.
Άρθρο 1
1. Η προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων, καθώς και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών, όπως περιγράφεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 16ης Δεκεμβρίου 2011 (Α' 262) και όπως η Πράξη αυτή κυρώθηκε με το πρώτο άρθρο του ν. 4047/2012 (Α' 31), παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2014.
2. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 19 του ν.3869/2010(Α' 130), όπως ισχύει, η φράση «μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013» αντικαθίσταται από τη φράση «μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014».
Άρθρο 2
1. Απαγορεύεται απολύτως η άμεση ή έμμεση μεταβίβαση των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών, που συνήφθησαν μεταξύ ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τρίτους, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών. Απαγορεύεται επίσης η παροχή εγγυήσεων επί των δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών του εδαφίου α' κατά τρόπον ώστε να καταλήγουν σε έμμεση εκχώρησή τους.
2. Τυχόν μεταβιβάσεις και παροχές εγγυήσεων που έλαβαν χώρα μετά τη δημοσίευση του παρόντος είναι αυτοδικαίως άκυρες και δεν γεννούν δικαιώματα υπέρ του τρίτου έναντι του οφειλέτη.


Γιάνης Βαρουφάκης: Η αρπαγή των τραπεζών, 2013 - 2015

Η κυβέρνηση θεωρεί επιτυχημένη την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση, η οποία εξάλειψε 20 δισ. ευρώ που είχαν δανειστεί οι Ελληνες φορολογούμενοι υπέρ των τραπεζών. Παράλληλα, στελέχη της πρώην συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, που σήμερα πασχίζουν να ηγηθούν των κομμάτων τους, συνεχίζουν να τελούν υπό συστηματική άρνηση της πραγματικότητας. 

Αν κρίνει κανείς από το άρθρο του κ. Κ. Μητσοτάκη στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής (με τίτλο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα;»), η κυβέρνηση θα παραμείνει στο απυρόβλητο για καιρό ακόμη.
Ο κ. Μητσοτάκης σωστά σημειώνει ότι η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση επιφέρει απώλειες 20 δισ. ευρώ για το Δημόσιο, ότι έγινε υπό την απειλή «κουρέματος» καταθέσεων (bail in), και πως ξένοι οίκοι αμφίβολης ικανότητας πήραν τα ηνία των τραπεζών με το ευτελές ποσόν των περίπου 5 δισ. ευρώ, την ώρα που οι μικροεπενδυτές αποκλείστηκαν, σκανδαλωδώς, από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ομως, το εν λόγω άρθρο αποσιωπά ότι η σημερινή ανακεφαλαιοποίηση δεν είναι παρά η φυσική εξέλιξη της προηγούμενης!
Το 2013 είχαμε την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση όταν το Δημόσιο δανείστηκε, μέσω του κρατικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), περί τα 40 δισ. υπέρ των τραπεζών λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα την πλειοψηφία των τραπεζικών μετοχών. Ομως, μήνες αργότερα εκδόθηκαν νέες τραπεζικές μετοχές σε τιμές 80% χαμηλότερες από εκείνες που είχε καταβάλει το Δημόσιο (ΤΧΣ). Με απόφαση της κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ δεν επετράπη στο Δημόσιο (ΤΧΣ), ή στους μικροεπενδυτές, η αγορά τους. Ετσι, εντός μηνών, τα πρώτα 20 δισ. φορολογουμένων και μικροεπενδυτών εξανεμίστηκαν.


Αυτό που συμβαίνει τώρα, με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση, δεν είναι παρά η επανάληψη του ίδιου «έργου», υπό τις εντολές της ίδιας τρόικας, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν και τα υπόλοιπα 20 δισ. 1 Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εγκαλέσει τη σημερινή κυβέρνηση για κάτι, ας την κατηγορήσει ότι υποτάχθηκε στους δανειστές όπως ακριβώς είχε υποταχθεί η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ προ διετίας. Είναι διατεθειμένος να ασκήσει μια τέτοια ειλικρινή κριτική δίνοντας στη Ν.Δ. την ευκαιρία να αναβαπτιστεί στη συνείδηση των πολιτών; Κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται από το άρθρο του.
 Ας περάσουμε όμως στην ουσία της τραπεζικής κρίσης. Η εμμονή των στελεχών της Ν.Δ. στον ισχυρισμό ότι τον Ιούνιο του 2014 η αξία των τραπεζών άγγιζε τα 39 δισ. ευρώ, και πως όλα έβαιναν καλώς, είναι κατώτερη των περιστάσεων. Οι ελληνικές τράπεζες δεν ξέφυγαν ποτέ από τη δίνη αφερεγγυότητας, καθώς η πρώτη ανακεφαλαιοποίησή τους (όπως δυστυχώς και η σημερινή) έγινε πριν διευθετηθεί το όνειδος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που παράγει η κρίση χρέους-ύφεσης από το 2009.

Τον Φεβρουάριο του 2014, η BlackRock ανέφερε πως δύο τράπεζες χρειάζονταν 6 δισ. νέων κεφαλαίων, εκτίμηση «συντηρητική» καθώς ΔΝΤ και ΕΚΤ εκτιμούσαν ότι τα απαιτούμενα κεφάλαια για τις τέσσερις συστημικές ξεπερνούσαν σημαντικά τα 10,9 δισ. που απέμεναν στο ΤΧΣ για τους σκοπούς περαιτέρω ανακεφαλαιοποίησης 2. Οι δανειστές γνώριζαν καλά πως η πρώτη ανακεφαλαιοποίηση είχε αποτύχει και πως μια επόμενη θα έπρεπε να ακολουθήσει στο πλαίσιο ενός 3ου μνημονίου – κάτι που απαιτούσε μια νέα, λιγότερο φθαρμένη, κυβέρνηση.
Ο στόχος μου ως υπουργός Οικονομικών ήταν η νέα ανακεφαλαιοποίηση να μην ακολουθήσει τα χνάρια της πρώτης και, βεβαίως, να μη γίνει στο πλαίσιο ενός 3ου μη βιώσιμου μνημονίου. Αυτός ήταν ο λόγος που επιλέξαμε τον δρόμο της διαπραγμάτευσης, στο πλαίσιο της οποίας επέμενα ότι πριν από την όποια νέα ανακεφαλαιοποίηση έπρεπε να δημιουργηθεί μια «κακή τράπεζα», που θα διαχειριζόταν τα «κόκκινα» δάνεια. Ομως η τρόικα ήταν αποφασισμένη να επιβάλει την ίδια αποτυχημένη συνταγή, καθυστερώντας την επίτευξη συμφωνίας και δημιουργώντας συνθήκες τραπεζικών εκροών υπό την απειλή capital controls και άλλων στοχευμένων κινήσεων (π.χ. την άρση του waiver στις αρχές Φεβρουαρίου).
Η χώρα έχει ανάγκη μια σοβαρή κεντροδεξιά αντιπολίτευση. Πολλές από τις απόψεις μου, και των συνεργατών μου, χρήζουν κεντροδεξιάς κριτικής. Ομως η άποψη ότι ένα πτωχευμένο κράτος δεν δικαιούται να λαμβάνει νέα δάνεια υπέρ τραπεζών προτού εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους, δεν είναι μία από αυτές. Οπως δεν είναι μία από αυτές η άποψη ότι, σε μια πραγματική ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, οι τράπεζες δεν μπορούν να έχουν εθνική ταυτότητα. Οσο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμμένουν σε θέσεις που παραβιάζουν τη νεοφιλελεύθερη κεντροδεξιά παράδοση και αποδύονται σε κυνήγι μαγισσών, η αξιωματική αντιπολίτευση θα αυτοαναιρείται, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να επαναπαύεται.
(1) Οσο για το γεγονός ότι η ανακεφαλαιοποίηση έγινε υπό την απειλή «κουρέματος» καταθέσεων (bail in), αυτό οφείλεται στη συνυπογραφή της συνθήκης της δήθεν τραπεζικής ένωσης από την κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.
(2) Αναρωτιέμαι αν ο κ. Μητσοτάκης πραγματικά πιστεύει ότι «απαρνήθηκα», όπως γράφει, αυτό το ποσό επιτρέποντας την (ανούσια) μεταφορά του από το ΤΧΣ στο EFSF - ESM.
"Πηγή:kathimerini.gr"


Μαθηματικά και ΤΖΟΚΕΡ - Πως να ξέρεις τι σου γίνεται.

Φρενίτιδα φαίνεται ότι καταλαμβάνει τον Νεοέλληνα καθώς τα απανωτά ΤΖΑΚ-ΠΟΤ του ΤΖΟΚΕΡ σπέρνουν όνειρα σε εκατομμύρια Ελλήνων.


Όμως ποια είναι η πιθανότητα για να είναι κάποιος "εκλεκτός"
Υπάρχει τρόπος να παίξει κάποιος αριθμούς που να έχει αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει το ΤΖΟΚΕΡ;
Την απάντηση δίνουν τα μαθηματικά και θα προσπαθήσω να μην σας κουράσω αλλά και να υπάρξει κάτι χρήσιμο από την ανάγνωση αυτού του άρθρου.
Το ποιο γνωστό "πείραμα" τύχης είναι το, γνωστό σε όλους, κορώνα - γράμμα και αποτελεί μία εκδήλωση της θεωρίας των πιθανοτήτων.
Οι πιθανότητες είναι ίσες όταν ρίχνουμε το νόμισμα αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αν το ρίξουμε δύο φορές, η μία θα είναι κορώνα και η άλλη γράμμα.
Όμως ρίξουμε το νόμισμα όχι 2 αλλά 50 φορές τότε η πιθανότητα πλησιάσει ο αριθμός που ήρθε  γράμμα τον αριθμό που ήρθε κορώνα αυξάνεται. Όσο μεγαλώνει ο αριθμός που ρίχνουμε το νόμισμα, τόσο περισσότερο το αποτέλεσμα τείνει να είναι 50% κορώνα και 50% γράμμα.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό την στιγμή που κάθε "ριξιά" του νομίσματος είναι μοναδική και πάντα οι πιθανότητες είναι ίσες. Γιατί δηλαδή δεν μπορεί να έρθει στις 100 "ριξιές" 100 φορές κορώνα και μηδέν φορές γράμμα;
Βασικά δύο αρχές διέπουν την θεωρία των πιθανοτήτων, η αρχή και των δύο και η αρχή του ενός από τα δύο.   
Σύμφωνα με την πρώτη αρχή στο κορώνα - γράμμα η πιθανότητα να έρθει κορώνα είναι 1/2 η 50% , αλλά η πιθανότητα να έρθει δύο φορές κορώνα αν ρίξουμε και δεύτερη φορά είναι 1/2 επί 1/2 που ισούται με 1/4 η 25%.
Σύμφωνα με την δεύτερη αρχή όταν ρίχνουμε ένα νόμισμα η πιθανότητα να έχουμε κορώνα η γράμμα είναι ίση με την πιθανότητα να έρθει κορώνα συν την πιθανότητα να έρθει γράμμα δηλαδή 1/2+1/2 που ισούται με 1 δηλαδή 100%.
Επειδή όμως τα γεγονότα συνδέονται συχνά μεταξύ τους και σπάνια είναι ανεξάρτητα η αποκλείουν το ένα το άλλο οι δύο βασικές αρχές που προαναφέρθηκαν περικλείουν πολλές παραλλαγές και ο λόγος που αναφέρθηκαν είναι για να υπάρχει μία αίσθηση αυτού που μπορεί να μας προσφέρουν τα μαθηματικά στην εκπλήρωση του ονείρου.
Οι πιθανότητες για το ΤΖΟΚΕΡ προκύπτουν από την θεωρία των πιθανοτήτων και συγκεκριμένα από τον ορισμό του όρου "πιθανότητα" κατά Laplace.  
Αν θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας εξωγενής παράγοντας που αλλοιώνει τα αποτελέσματα και ότι όλα γίνονται δίκαια οι πιθανότητες να πιάσουμε μόνο το 5άρι, χάνοντας το τζόκερ είναι:
·       Οι πιθανότητες να πιάσουμε τον πρώτο αριθμό είναι 5 προς 45, δηλαδή 11%.
·       Οι πιθανότητες να πιάσουμε τον δεύτερο αριθμό είναι 4 προς 44, δηλαδή 9%
·       Οι πιθανότητες για τον τρίτο είναι 3 προς 43, δηλαδή 7%.
·       Για τον τέταρτο 2 προς 42, δηλαδή 4,7%
·       Για τον πέμπτο 1 προς 41, δηλαδή 2,4%.
Για να βρούμε την πιθανότητα να πιάσουμε και τα πέντε νούμερα μαζί πολλαπλασιάζουμε τις παραπάνω πιθανότητες και βγαίνει 0,000000818492, δηλαδή 0,000081% ή 0,81 πιθανότητες στο 1.000.000 .


Κι αυτό χωρίς τον επιπλέον αριθμό τζόκερ. Αν θελήσουμε να συνυπολογίσουμε και το τζόκερ που είναι 1 προς 20 τότε οι πιθανότητες να πιάσει κανείς 5+1 παίζοντας ένα απλό δελτίο είναι 0,000004090755%, δηλαδή περίπου 4 πιθανότητες στα 100.000.000!!!
 Πρέπει λοιπόν κανείς να παίξει 12.222 δελτία διαφορετικών συνδυασμών, για να έχει περίπου 1% πιθανότητα να κερδίσει απλό 5άρι. Αφού κάθε στήλη χωρίς σύστημα κοστίζει 50 λεπτά, συνεπώς πρέπει να δαπανήσει 6.111€.
Αν ενδιαφέρεται κανείς να έχει περίπου 1% πιθανότητα να κερδίσει το 5+1, τότε πρέπει να παίξει 244.351 δελτία διαφορετικών συνδυασμών με κόστος 122.175,5€.


Επίσης, αν κάποιος θέλει να έχει 100% πιθανότητα να κερδίσει το 5άρι (χωρίς σύστημα πάντα) πρέπει να ξοδέψει 610.880€ σε 1.221.759 απλά δελτία διαφορετικών συνδυασμών και αν θέλει να έχει 100% πιθανότητα να κερδίσει το 5+1 πρέπει να ξοδέψει 12.217.590€ σε 24.435.180 διαφορετικά δελτία.
Συμπέρασμα:
Μην βασανίζεστε καθώς η λαϊκή ρήση "αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα, αν θα σου λείπουν και τα δυο μην περπατάς σταμάτα" είναι ο καλύτερος σύμβουλος για την εκπλήρωση του ονείρου.
Χριστούγεννα έρχονται και ο καλός Χριστούλης ας μας σκεφτεί όλους και εμείς ας κάνουμε κάτι για όλους.
Καλή τύχη.






  

Οι τρομοκράτες κυβέρνησης και μέσων ενημέρωσης απέναντι στην αλήθεια.


Οι τρομοκράτες των μέσων ενημέρωσης και οι κυβερνήσεις του θανάτου, είχαν και έχουν ως κυρίαρχο επιχείρημα στην εναλλακτική πρόταση για επιστροφή στην δραχμή, το ότι επιτήδειοι έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και θα επιστέψουν να αγοράσουν την Ελλάδα τζάμπα εάν πάμε σε εθνικό νόμισμα.

Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει, καθώς η κλοπή της περιουσίας των Ελλήνων και των πόρων της χώρας συντελείται εντός της ευρωζώνης, με νόμισμα το Ευρώ το οποίο φροντίζει ώστε η χώρα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ούτε σε βασικές ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών.
Αυτή είναι η αλήθεια και την ώρα που οι Έλληνες πεθαίνουν, τα μεγάλα ξένα funds αναμένουν τις επόμενες κινήσεις των τραπεζών σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια των ξενοδοχείων, ιδιώτες επενδυτές προχωρούν σε αγορές μικρότερων ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα, ενώ μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι ετοιμάζονται για τα πρώτα τους βήματα στον ξενοδοχειακό κλάδο πέραν του παραδοσιακού τους αντικειμένου.
Με την δημοκρατία στο γύψο και δοτές κυβερνήσεις, ο πρώτος και πλέον κερδοφόρος τομέας της Ελληνικής οικονομίας, ο Τουρισμός, μπήκε στο στόχαστρο.

Κίνητρο όλων η αξιοποίηση του θετικού momentum στον ελληνικό τουρισμό, ενώ ειδικά για τους ιδιώτες ενδιαφερομένους από την Ανατολική Ευρώπη ή τη Μέση Ανατολή, εκτός της εξασφάλισης αποδόσεων, φαίνεται ότι ρόλο παίζει και μία ακόμη παράμετρος για την αξιοποίηση των ωφελημάτων από τις διατάξεις για τη «χρυσή βίζα», που εξασφαλίζει άδεια διαμονής 5ετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης για αγοραστές ακινήτων εκτός Ε.Ε. άνω των 250.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Κύπρου μόλις προ ημερών ολοκλήρωσε την πώληση τριών ξενοδοχείων της σε Αθήνα και Κέρκυρα αντί συνολικού τιμήματος ύψους 9,6 εκατ. ευρώ, κίνηση η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα ρευστοποίησης περιουσιακών της στοιχείων σε Ελλάδα και Κύπρο. Σημειωτέον ότι το έργο της βελτιστοποίησης της αξίας και της εκπόνησης και εκτέλεσης στρατηγικού σχεδίου αποεπένδυσης για τα πέραν των 650 ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα έχουν αναλάβει η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων ακινήτων 8G Capital Partners μαζί με τη Savills Hellas.
Όσον αφορά στην πώληση των τριών ξενοδοχειακών μονάδων, η πρώτη αφορά το 4άστερο «Johns» στη Γλυφάδα, δυναμικότητας 66 κλινών, το οποίο παραμένει το τελευταίο διάστημα κλειστό και πουλήθηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε Αιγύπτιο επιχειρηματία.
Ρωσική εταιρεία βρίσκεται πίσω από την αγορά των δύο άλλων ξενοδοχείων στην Κέρκυρα τα οποία είχαν περιέλθει (λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανείων) στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Κύπρου από τη Cyprotels του επιχειρηματία Ανδρέα Δράκου, το όνομα του οποίου είχε πρωταγωνιστήσει προ δεκαετίας στη χώρα μας με το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της εταιρείας Helios.
Βολιδοσκοπήσεις
Το πρώτο ξενοδοχείο «Almyros Natura Hotel» βρίσκεται στην περιοχή της Αχαράβης, είναι 4 αστέρων και 160 κλινών, ενώ το δεύτερο, το «Corfu Panorama», είναι 3 αστέρων, 260 κλινών και βρίσκεται στην περιοχή Σιδάρι. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, οι πωλήσεις έγιναν σε αξίες κοντά στη λογιστική τους αξία και η τράπεζα δεν χρειάστηκε να εγγράψει ζημίες.
«Το ενδιαφέρον από πλευράς ιδιωτών επενδυτών για ξενοδοχειακά ακίνητα δικαιολογείται, καταρχήν, από τις προσδοκίες για περαιτέρω άνοδο του τουρισμού και εξασφάλιση μεγαλύτερων αποδόσεων, ενώ κίνητρο για τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (σ.σ.: όπως συμβαίνει στην περίπτωση ενδιαφερομένων από την Ασία και τη Μέση Ανατολή ) είναι και η βίζα», αναφέρουν στο «Newmoney.gr» στελέχη της αγοράς.
«Δεδομένο είναι και το ενδιαφέρον μεγάλων ξένων funds, τα οποία το τελευταίο διάστημα βολιδοσκοπούν την ελληνική αγορά, ωστόσο αφενός επιζητούν σταθερότητα, αφετέρου αναμένουν τις επόμενες κινήσεις των τραπεζών που έχουν στα χέρια τους τα κόκκινα δάνεια των ξενοδόχων», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και με το σκεπτικό του ρίσκου της χώρας οι τιμές που προσφέρουν τα μεγάλα funds είναι χαμηλές. 
Ακόμη, αναφέρουν ότι υπάρχει απόσταση στο παζάρι μεταξύ αγοραστών και πωλητών, από 30.000 έως 40.000 ευρώ το δωμάτιο για τις μονάδες καλών προδιαγραφών. Για παράδειγμα, αν οι αγοραστές προσφέρουν μια τιμή έως 80.000-90.000 ευρώ το δωμάτιο, οι ιδιοκτήτες-πωλητές ανεβάζουν τον πήχη στα 120.000 ευρώ ανά δωμάτιο, ενώ δεν λείπει και η κατηγορία των ενδιαφερομένων που κυνηγούν συμφωνίες distressed ζητώντας τιμές στις 30.000-40.000 ευρώ το δωμάτιο.
Μεταξύ αυτών που επιδεικνύουν κινητικότητα και ακούγονται πολύ στην ελληνική αγορά είναι αμερικανικά κεφάλαια, με πρώτη διδάξασα την Oaktree, η οποία ετοιμάζει ένα ακόμη βήμα στην ελληνική αγορά, και τη Hines, για την οποία φημολογείται συνασπισμός της με εγχώριο παίκτη, αλλά και τις Blackstone, Sankaty, Fortress Investment, Lone Star κ.ά.
Ανοιγμα στον τουρισμό από μεγάλους ελληνικούς ομίλους
Την ίδια στιγμή, άνοιγμα στον τουρισμό πραγματοποιούν γνωστά ονόματα του εγχώριου επιχειρείν που βλέπουν πλέον στον κλάδο ισχυρές προοπτικές ανόδου το προσεχές διάστημα.
Η Intradevelopment του ομίλου Κόκκαλη έχει ενεργοποιηθεί πλήρως ως «εξειδικευμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη οικιστικών, εμπορικών και τουριστικών ακινήτων στην Ελλάδα». 
Η εταιρεία με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Δημήτρη Θεοδωρίδη και αντιπρόεδρο τον κ. Πέτρο Σουρέτη της Intrakat ετοιμάζει να κάνει το πρώτο της βήμα στην αθηναϊκή ξενοδοχειακή αγορά, με στόχο επίσης και τα δύο δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Μάλιστα, η εταιρεία έχει βάλει ήδη πωλητήριο σε τρεις νέες υπερπολυτελείς βίλες στη Μύκονο (σε Ψαρού και Τούρλο), στοχεύοντας σε ένα κοινό υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων. Επιπλέον, η εταιρεία έχει αναλάβει τις πωλήσεις του πρώτου έργου στην παραθεριστική κατοικία από τον όμιλο της Intrakat στη Φθιώτιδα - το γνωστό συγκρότημα Λεβέντη.
 Στον δημοφιλέστερο ελληνικό προορισμό, τη Σαντορίνη, η οποία επιζητεί πλέον την επιμήκυνση της σεζόν, γίνεται το πρώτο, πιο οργανωμένο βήμα με ένα σύμπλεγμα 7 boutique βιλών από πλευράς του ομίλου Κοπελούζου. 
Το ιδιόκτητο συγκρότημα βρίσκεται στην Οία και είναι ήδη υπό κατασκευή με στόχο να λειτουργήσει τη θερινή σεζόν του 2016 ως boutique προορισμός από τον όμιλο που την προηγούμενη δεκαετία είχε δραστηριοποιηθεί πιο έντονα στο κομμάτι της εξοχικής κατοικίας κατασκευάζοντας συγκροτήματα κατοικιών προς πώληση στη Μύκονο και τη Νάξο. 
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι οριστικές αποφάσεις για το αν το νέο boutique απόκτημα του ομίλου θα λειτουργήσει αυτόνομα ή κάτω από την ομπρέλα κάποιου άλλου παίκτη, υπό τη μορφή συμφωνίας διαχείρισης, θα ληφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Η Σαντορίνη επελέγη από τον όμιλο ως ένας από τους πλέον δυναμικούς ελληνικούς προορισμούς. 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος παρουσίασε την πρωτοβουλία για την καθιέρωση του νησιού ως τουριστικού προορισμού όλο τον χρόνο, βάσει της οποίας, μεταξύ άλλων, 100 ξενοδοχεία και καταστήματα του νησιού θα είναι ανοιχτά τον χειμώνα προκειμένου να συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.