Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Η απλή αναλογική όπλο της νέας τάξης.



Τα κράτη δεν διοικούνται με πολυγλωσσία, αλλά από σταθερή και σίγουρη διοίκηση, η οποία δεν απειλείται ανά πάσα στιγμή με αποπομπή.
Γι αυτό και η Νέα Τάξη πλέον προωθεί της πολυκομματικές κυβερνήσεις, προκειμένου να κρατά τα μικρά κράτη που ελέγχει στάσιμα και χωρίς προοπτική ανάπτυξης.
Στην Ελλάδα, συζητιέται λοιπόν η ψήφιση της απλής αναλογικής
Το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει σε πιθανές διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 200 βουλευτών προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές, στις οποίες τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ χαμηλότερα μετά τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν.
Έτσι, στην Κουμουνδούρου σκέφτονται πως θα χτυπήσουν ενδεχόμενη αυτοδυναμία της ΝΔ.
 Προς τούτο με βάση με την αριθμητική της Ολομέλειας αναζητούνται 3 βουλευτές, καθώς τα "υπέρ" της απλής αναλογικής φθάνουν στην καλύτερη των περιπτώσεων τα 197 και τα "κατά" είναι 103.
Ειδικότερα:
- υπέρ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (144 βουλευτές), οι ΑΝΕΛ (9 βουλευτές), η Ένωση Κεντρώων (9 βουλευτές) και το ΚΚΕ (15 βουλευτές), ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
- κατά της κυβερνητικής πρότασης είναι οι 75 βουλευτές της Ν.Δ., οι 15 του ΠΑΣΟΚ, οι 10 του Ποταμιού, καθώς και οι τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές, Στάθης Παναγούλης, Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ
- η Χρυσή Αυγή έχει επιφυλαχθεί για τη στάση της και εάν συνταχθεί με την κυβέρνηση, γεγονός πιθανό, τότε το σύνολο των βουλευτών που προτίθενται να υπερψηφίσουν ανέρχεται στους 197.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή στις 20 Ιουλίου έχει αναλάβει προσωπικά "εκστρατεία" για να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 2/3 υπέρ του εκλογικού νόμου και η διακυβέρνηση της χώρας να γίνει ακόμα δυσκολότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου