Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Επίκειται παγκόσμιος πόλεμος που θα φέρει τους Έσχατους Καιρούς»



Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι φήμες ότι η βασίλισσα Ελισσάβετ κατά την συνάντησή της με τον Ρώσο πατριάρχη Κύριλο και τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury τους είπε ότι επίκειται ένας φοβερός παγκόσμιος πόλεμος που θα φέρει τους «έσχατους καιρούς για την Ανθρωπότητα» ακριβώς όπως έχει προβλεφθεί στις Γραφές

Στην συνάντηση φέρεται να είπε «ένα άτομο θα πρέπει να κάνει πλέον τις απαραίτητες προετοιμασίες για να πει αντίο στου αγαπημένους του καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πλέον ποιοι θα ζήσουν ή ποιοι θα πεθάνουν. Πολλοί θα πεθάνουν αυτές τις ημέρες»

«Η αγαπημένη μου χώρα πρόκειται να εισέλθει στην σκοτεινότερη περίοδο τους επόμενους μήνες καθώς ένας βάρβαρος και αποκαλυπτικός πόλεμος θα ξεκινήσει στην Ανατολή»

«Δεν με απασχολούν οι τυπικότητες για τον εορτασμό των Χριστουγέννων είμαι ανήσυχη με τις τρομερές συνέπειες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε καθώς τα τύμπανα του πολέμου ηχούν δυνατότερα».

Πρόκειται για διαρροές κύκλων του Στέμματος που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά με βάση και τις συναισθηματικά φορτισμένες δηλώσεις και του Ρώσου Πατριάρχη σίγουρα δεν συζητήθηκαν μεταξύ τους και τα πιο ευχάριστα πράγματα.

Μετά την συναντηση ο Ρώσος Πατριάρχης ζήτησε απ'όλες τις χώρες να ενωθούν για να νικήσουν το «μεγάλο κακό, ο σημερινός πόλεμος εναντίον του τρόμου πρέπει να είναι κοινή προσπάθεια».

«Δεν πρόκειται για πόλεμο της Ρωσίας είναι για όλες τις χώρες πρέπει να ενωθούμε να νικήσουμε το σατανικό κακό και αυτός ο πόλεμος θα είναι ιερός»

Aξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος προχώρησε στην παρακάτω σιβυλλική δήλωση: «Είναι πόλεμος. Υπήρχε πόλεμος το 1914 και ξανά το 1939-45 άλλος ένας Μεγάλος Πόλεμος. Τώρα έχουμε αυτόν. Μπορεί να μην είναι οραγνικός είναι όμως οργανωμένος και είναι πόλεμος»

Φυσικά ακόμα και ο Β.Πούτιν δήλωσε πρόσφατα ότι επίκειται μια σύγκρουση με τις ΗΠΑ αν κερδίσει τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου η εκπρόσωπος του βαθέως αμερικανικού κράτους Χ.Κλίντον.

Σε μια δήλωση γρίφο προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ αναφορικά με το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.  Λέγοντας πως «κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν αυτές πραγματοποιηθούν και εκλεγεί νέος πρόεδρος», υπονοώντας έμμεσως πλην σαφώς πως εάν εκλέγει η Χ.Κλίντον και «κάποιοι» αποφασίσουν αντιπαράθεση με την Ρωσία θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.

Είναι σαφές όμως ότι εάν ισχύουν αυτά που διαρρέουν οι κύκλοι της βασίλισσας ότι η Ελισσάβετ προβλέπει έναν παγκόσμιο πόλεμο ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας και φυσικά Κίνας που θα σταθεί στο πλευρό της μην έχοντας άλλη επιλογή καθώς γνωρίζει ότι σε περίπτωση ρωσικής ήττας μετά έρχεται η σειρά της.

Οι Αμερικανοί βλέπουν ότι χάνεται η παγκόσμια κυριαρχία και σε μερικά χρόνια θα έχουν χάσει την ηγεμονία του πλανήτη. Τρέχουν να προλάβουν και είναι διαθέσιμοι να τινάξουν στον αέρα τους πάντες μαζί και την ίδια τους την χώρα.
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου



Η Γιάννα μπόρεσε και την έκανε νωρίς...



Έφυγαν η Γιάννα και ο Θόδωρος. Σκέπασαν με σεντόνια τους πολύχρωμους καναπέδες, σφράγισαν τα πατζούρια στο σπιτικό τους, έκλεισαν τα ΑΦΜ τους και «άντε γεια»! Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι αλήθεια. Ούτε και θα σταθώ στο ότι το ευγενικό αυτό ζεύγος στήριξε τον Αλέξη. Θα ήθελα, όμως, να τους ρωτήσω: Γιατί;
Γιατί; Τι γιατί; Δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε οι μόνοι μεγαλοαστοί που έσπευσαν να στηρίξουν τον Αλέξη και τους πραιτοριανούς του. Πως νομίζετε ότι απέκτησε άκρες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Αλέξης; Με την ευγενική χορηγία Ελλήνων βιομηχάνων και εφοπλιστών που ονειρευόντουσαν να «γκρεμίσουν» την παλαιά τάξη πραγμάτων. Αυτοί άνοιξαν τις πόρτες της εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.
Να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς! Δεν τους αδικούμε! Είναι βέβαια αλήθεια ότι μία μεγάλη μερίδα από αυτούς είδε στον ΣΥΡΙΖΑ μία ευκαιρία να πλήξει τους ανταγωνιστές της. Είναι η βρώμικη εκδοχή της ιστορίας μας, εκείνη που η νέα διαπλοκή προσπάθησε να εξαφανίσει την παλαιά και να εδραιωθεί.
Υπήρξαν όμως και οι άλλοι, εκείνοι που κουράστηκαν να ζουν μέσα σε ένα διεφθαρμένο περιβάλλον. Κουράστηκαν να τους κτυπάν την πόρτα, να ανοίγουν και να είναι μπροστά σε ανθρώπους με προτεταμένο το χέρι της ζητιανιάς. Κουράστηκαν να είναι θύματα εκβιασμών από συμμορίτες που έπαιζαν παιγνίδια εξουσίας. Ειδικά αυτούς δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για κάτι άλλο πέρα από το γεγονός ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης. Όπως εξαπατήθηκε κι ένας ολόκληρος λαός.
Το κακό είναι ότι ο λαός δεν μπορεί να μεταναστεύσει μαζικά στο εξωτερικό, όπως κάνουν οι πλούσιοι κύριοι με τις πλούσιες κυρίες τους. Πόσο κόσμο πια να αντέξει κι αυτό το Λονδίνο;
AdTech Ad
Θα πει κάποιος ότι πρέπει να νοιαζόμαστε για τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μας που έφυγαν στο εξωτερικό. Για το πώς θα καταφέρουμε να τα φέρουμε πίσω. Ε λοιπόν, γι αυτό μας καίει αν η Γιάννα, ο Θόδωρος και άλλοι ευκατάστατοι συμπατριώτες μας αποφάσισαν να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού ή αν έχουν ανοικτό το ένα τους μάτι στις εξελίξεις στην Αθήνα. Διότι είναι οι πρώτοι που μπορούν να επενδύσουν στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας. Είναι ο μόνος τρόπος για να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας, για να αποκτήσει αυτή η χώρα και πάλι ελπίδα.
Θα παρακαλέσουμε την Γιάννα; Γιατί όχι; Εδώ υπάρχουν πολιτικοί ξεχασμένοι από θεούς και ανθρώπους που περιμένουν να τους παρακαλέσουμε να επιστρέψουν, χωρίς, μάλιστα, να είναι σε θέση να προσφέρουν το παραμικρό. Και θα πούμε όχι στην Γιάννα Αγγελοπούλου;

Υπάρχει μία ουσιαστική διαφορά μεταξύ της Γιάννας και άλλων «επιχειρηματιών». Η οικογένεια Αγγελοπούλου δεν απέκτησε τα λεφτά της κτίζοντας σπίτια για τους πρόσφυγες και πουλώντας ανθρωπισμό. Δεν διεκδίκησαν κρατικές δουλειές. Το κεφάλαιο δεν είναι εξ ορισμού ανήθικο, όπως υποστηρίζουν οι ανόητοι Αριστεροί. Ανήθικη ήταν η επίθεση που δέχτηκε η οικογένεια Αγγελοπούλου και εξαναγκάστηκε έτσι να εγκαταλείψει την χώρα. Δεν φτάσαμε τυχαία στα ροζ δημοσιεύματα για δικαστές. Η αρχή έχει γίνει εδώ και καιρό. Και μάλιστα με πρωτεργάτες ανθρώπους που έκαναν καριέρα στην δήθεν υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά είπαμε. Οι Αγγελόπουλοι μπορούν να φύγουν. Αλίμονο σε αυτούς που έμειναν πίσω, αντιμέτωποι με τους κόκκινους ουμανιστές…
liberal.gr

Frankfurter Rundschau: Οι πιστωτές πιέζουν για ακόμα πιο φθηνούς Έλληνες εργαζόμενους



«Οι δανειστές πιέζουν την Αθήνα» για τη μερική απελευθέρωση των απολύσεων, αναφέρει άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της Frankfurter Rundschau.
Όπως σημειώνει το άρθρο:
«Αυτή είναι η εικόνα της ανάκαμψης στην Ελλάδα: Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους δημιουργήθηκαν 1,6 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Ακούγεται καλό. Οι μισές από αυτές όμως είναι θέσεις μερικής απασχόλησης που ως επί το πλείστον αντικαθιστούν πλήρεις θέσεις. Πάντως λειτουργεί. Εντέλει πολλές επιχειρήσεις καταβάλλουν στους εργαζόμενους μισθούς για μερική απασχόληση, μολονότι τους απασχολούν πλήρως. Όποιος δεν θέλει, απολύεται. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες εργαζόμενοι φέρνουν μηνιαίως στο σπίτι 340 ευρώ ή λιγότερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ».

Και συμπληρώνει: «Από αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι σχετικά φθηνοί. Από τη σκοπιά των πιστωτών της Ελλάδας όμως όχι αρκετά φθηνοί: Εδώ και μια εβδομάδα διαπραγματεύονται με την Αθήνα. Αντικείμενο αυτή τη φορά όχι νέες περικοπές, αλλά το εργατικό δίκαιο. Οι πιστωτές θέλουν τη χαλάρωση του πλαισίου που αφορά στην προστασία από απολύσεις, τη διευκόλυνση των μαζικών απολύσεων, τον περαιτέρω περιορισμό της επιρροής των συνδικάτων».

Στη... ρεβάνς του Eurogroup Δεκεμβρίου οι ελπίδες της Αθήνας για το χρέος



Του Γιάννη Αντύπα
Οι ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης έχουν πλέον εναποτεθεί στη «ρεβάνς», στην επανάληψη για την ακρίβεια, του Eurogroup του Δεκεμβρίου. Μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος, κατεβάζοντας όμως τον πήχη στον στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.
Η ουσία είναι πως από το σκίσιμο του μνημονίου, τη διαγραφή του χρέους, το κούρεμά του και τη ρύθμισή του η νέα... μεγάλη ιδέα είναι η ποσοτική χαλάρωση.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Φρανσουά Ολάντ, την Ανγκελα Μέρκελ, την Τερέζα Μέι, τον Μάρτιν Σούλτς αλλά και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κοινός τόπος των Ευρωπαίων ηγετών ήταν η παρότρυνσή τους προς την κυβέρνηση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.
Θέμα στο οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως η δική μας πλευρά έχει κάνει όλα όσα είχε δεσμευτεί και τώρα είναι η σειρά των εταίρων της να εφαρμόσουν το δικό τους κομμάτι της συμφωνίας.
Με αυτή την επιχειρηματολογία έχει στηθεί το σκηνικό τόσο για το ενδεχόμενο συμβιβασμού, όσο και για το ενδεχόμενο της σύγκρουσης. Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας προσδιόρισε και το χρονοδιάγραμμα των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων. Αν δεν πάρει τη ρύθμιση του χρέους και την ποσοτική χαλάρωση μέχρι το τέλος του έτους, ξέρει ότι το 17' δε θα είναι δυνατό να βγει, οούτε για τα βασικά (μισθούς,συντάξεις κτλ). Οπότε είναι πολύ πιθανό να θελήσει ο ίδιος να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στα χέρια του έχει αρκετές επιλογές: εκλογές, προσπάθεια συνεργασίας με άλλα κόμματα κοκ.
Η Σύνοδος Κορυφής
Στο μεγάλο θέμα του προσφυγικού, σύμφωνα με την ανταπόκριση του Ιωάννη Αντύπα από τις Βρυξέλλες η πλειονότητα των κρατών – μελών στήριξε τον πυρήνα των ελληνικών θέσεων. «Εμείς είπαμε ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να εφαρμόζεται α λα καρτ» τόνισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε πως η Ελλάδα σηκώνει σχεδόν το σύνολο του βάρους της προσφυγικής κρίσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την υποδοχή των ροών. «Δεν μπορούν τα κράτη μέλη να εφαρμόζουν ευέλικτα την αρχή της αλληλεγγύης, συνέχισε. Αυτό είναι πρόσχημα για να μην τηρούνται οι δεσμεύσεις» συμπλήρωσε.
«Για να διατηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πρέπει τα κράτη μέλη να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους σε ότι αφορά την απελευθέρωση της βίζας με την Τουρκία. Πρέπει και η Τουρκία να τηρήσει, όμως τις δεσμεύσεις της» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι δεν γίνεται να εξαιρεθεί η Κύπρος και να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Κυπριακό: Βρήκα απόλυτη κατανόηση από Μέρκελ και Ολαντ για το Κυπριακό, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Το πρόβλημα είναι ζήτημα κατοχής και δεν υπάρχει βιώσιμη λύση με παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στο νησί, ξεκαθάρισε. Ωστόσο, όπως έσπευσε να σημειώσει με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν, «δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχείς και αισιόδοξοι ότι δημιουργείται θετικό κλίμα για λύση του προβλήματος».

Η λιτότητα λιτότητα και το χρέος χρέος. - Καμία ελάφρυνση δεν θέλει ο Τσίπρας άσχετα με το πώς μας παραμυθιάζει εδώ.



Χωρίς καμία πρόοδο για αποφάσεις στο χρέος γυρνά στην Αθήνα ο πρωθυπουργός, καθώς στις διμερείς συναντήσεις που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, τον Γάλλο πρόεδρο και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου δεν απεκόμισε καμία συγκεκριμένη δέσμευση. Γι’ αυτό φαίνεται πως η προσοχή του κ. Τσίπρα στρέφεται προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, κάτι που θα θεωρηθεί από τους διεθνείς επενδυτές ως ένα σημάδι σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ δίνοντας μια διάσταση απειλής, τόνισε τη σημασία θετικών εξελίξεων άμεσα, καθώς μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες εισέρχονται σε προεκλογική περίοδο.
Ο κ. Τσίπρας, όπως δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, έθεσε σε όλους τους συνομιλητές του την ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από όλες τις πλευρές, καθώς η Ελλάδα τηρεί από την πλευρά της τις υποχρεώσεις της. Ο κ. Τσίπρας έθεσε και χρονοδιάγραμμα «για τις θετικές εξελίξεις» που αναμένει, αναφέροντας το Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ από τις αρχές της νέας χρονιάς ο πρωθυπουργός αναμένει να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, έτσι ώστε να σταλεί το σήμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα «ότι δεν υπάρχει αναβλητικότητα και ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω τις μέρες της κρίσης και με σταθερά βήματα βαδίζει στην ανάκαμψη της οικονομίας», όπως είπε.
Οσον αφορά την απειλητική στάση που ενδέχεται να κρατήσει ο κ. Τσίπρας σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν οι «θετικές εξελίξεις» που αναμένει, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «κανένας δεν επιθυμεί νέες αναταράξεις» μία χρονιά στην οποία εξελίσσονται εκλογές σε κρίσιμες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τόνισε τη συνεισφορά της Ελλάδα στην προσφυγική κρίση.
Συγκεκριμένα, με την κ. Μέρκελ η συζήτηση για το χρέος ήταν σύντομη, με την καγκελάριο να μεταφέρει τις σχετικές αποφάσεις στο Eurogroup, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στο ΔΝΤ. Σύμφωνα με γερμανική πηγή, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι οι αποφάσεις για το χρέος δεν είναι γερμανικές και ότι θα παρθούν σε επίπεδο Eurogroup, δείγμα –όπως φαίνεται– της απροθυμίας του Βερολίνου να αναλάβει, σε αυτή τη συγκυρία, πολιτική πρωτοβουλία στήριξης της Αθήνας και έτσι μη δίνοντας ούτε στο ελάχιστο τη διαβεβαίωση που θα ήθελε ο κ. Τσίπρας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για το πού βρίσκεται το πρόγραμμα ενόψει της β΄ αξιολόγησης και ο κ. Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί στην αρνητική στάση που κρατάει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους.
Από τη πλευρά του, ο κ. Ολάντ ερωτηθείς για τη συνάντηση του με τον κ. Τσίπρα και τη συζήτηση για το χρέος σχολίασε πως είχαν γίνει υποσχέσεις για το χρέος από το 2012, παραπέμποντας στη συμφωνία που είχε επιτευχθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά και ότι «τώρα έχουμε φτάσει σχεδόν στο 2017». Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως η Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και να υποστηρίξουν τις ελληνικές θέσεις, αλλά πρώτα πρέπει και η Ελλάδα να εφαρμόσει αυτά που έχει συμφωνήσει στη δεύτερη αξιολόγηση όπως τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως είναι ευρέως γνωστή η επιρροή που άσκησε για να παραμένει μέλος της Ευρωζώνης η Ελλάδα και να ενισχυθεί και ολοκλήρωσε λέγοντας πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους, καθώς είναι το επόμενο βήμα υποστήριξης της Ελλάδας.

«Κόκκινο» ένα στα δύο δάνεια του κατασκευαστικού κλάδου

Σε 13 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν χορηγηθεί σε εταιρείες του κλάδου των κατασκευών και της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας.

Πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί στο 55% του συνόλου του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου δανείων προς τον κλάδο, το οποίο τον φετινό Ιούνιο διαμορφωνόταν συνολικά σε 23,5 δισ. ευρώ, ή 16% του συνολικού χαρτοφυλακίου δανείων των ελληνικών τραπεζών. Αυτά ανέφερε, χθες, στο πλαίσιο του συνεδρίου για την ακίνητη περιουσία Prodexpo, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΤΕ) κ. Θεόδωρος Μητράκος.
Ειδικότερα, από τα 13 δισ. ευρώ «κόκκινων» δανείων του κατασκευαστικού και οικοδομικού κλάδου, το 1/3 έχει ήδη καταγγελθεί από τις τράπεζες, το 1/3 εμφανίζει υστέρηση εξυπηρέτησης τουλάχιστον 90 ημερών, ενώ το υπόλοιπο 1/3 παραμένει εξυπηρετούμενο, αλλά χαρακτηρίζεται ως αβέβαιης είσπραξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Μητράκος, 4,5 δισ. ευρώ δανείων προς τον κλάδο έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, αλλά η εισπραξιμότητά τους παραμένει δυσχερής.
Παράλληλα, ο κ. Μητράκος έκανε ιδιαίτερη μνεία και στους στρατηγικούς κακοπληρωτές συνολικά, καθώς, όπως ανέφερε, έπειτα από σχετική έρευνα της ΤτΕ, σε δείγμα 2.500 επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους, με οφειλές μεγαλύτερες του 1 εκατ. ευρώ, οι 500 από αυτές, ή το 20% είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, καθώς έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά δεν το πράττουν.
Σημειωτέον δε ότι το 82% των εμπράγματων εξασφαλίσεων των τραπεζών αφορά σε ακίνητα, μέγεθος που πολλαπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια, ιδίως σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια.
Με τη σειρά του, ο κ. Γιώργος Φράγκου, υποδιευθυντής του κλάδου ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε ότι οι τράπεζες πρέπει να είναι ευέλικτες σε ό,τι αφορά τον τρόπο χειρισμού των ακινήτων που συνδέονται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.


ΜΥΡΙ ΑΧΑΙΟΙΣ ΑΛΓΕ ( ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΥΡΙΩΝ ΣΥΜΦΟΡΩΝ)

Που να φαντασθεί ο Όμηρος  ότι με αυτές τις τρεις λέξεις που περιέγραψε πριν δυόμιση χιλιάδες χρόνια την τραγική ιστορία των Αχαιών, ότι οι ίδιες λέξεις περιγράφουν ανάγλυφα ακόμα και σήμερα την τραγωδία των Ελλήνων .

Αχαλίνωτος Τουρκικός επεκτατισμός, τσάμιδες και Μακεδονικό ως υπαρκτά προβλήματα συνόρων σε ξηρά και θάλασσα στο εξωτερικό , φτώχεια , ανεργία και εξαθλίωση ως μόνιμα στο εσωτερικό, έθνος περικεκυκλωμένο υπό παντοίων μικρών και μεγάλων ανταγωνιστών εν τω ευρυτέρω σταδίω της ιστορικής αυτού παγιώσεως με ανίκανες ηγεσίες που επιβάλλει ο ξένος παράγοντας και ένα χρέος μπαλαντέρ στη χρήση αμφοτέρων, είναι η ωμή πραγματικότητα ενός δράματος χωρίς τέλος  για τους Έλληνες.
Η σύγχρονη τραγωδία ενός λαού που έχει απομακρυνθεί από την ιστορία του και προσπαθεί να μασκαρέψει τη μοίρα του χωρίς αγώνα, πάλη και σκληρές αποφάσεις, γιατί δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι η σωτηρία του είναι αποκλειστικά  δική του  υπόθεση  σ' ένα ταξίδι επιστροφής πίσω στα έπη του Ομήρου, που δια της βίας παίρνει πίσω τα υπάρχοντα του από τους μνηστήρες της Ευρώπης ως άλλος Οδυσσέας και δεν φοβάται χάρη της τιμής και της δόξας το ραντεβού με τον θάνατο όπως ο Αχιλλέας.
Η αρχαιότερη Ελληνική ιδέα ενός χρήσιμου δυϊσμού σώματος και ψυχής που εμβολιάστηκε στη χριστιανική ιδέα της αιωνιότητας δίνοντας νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη για το πώς πρέπει να ζεις και πώς να πεθαίνεις γι' αυτά που πιστεύεις .
 Ένας διαρκής αγώνας χωρίς δισταγμούς , παραιτήσεις και υποχωρήσεις, με μάχες, πολέμους και ατομικές συγκρούσεις, αγώνας μέχρι εσχάτων ακόμα και με τον ίδιο τους τον εαυτό ο κόσμος του Ομήρου και πουθενά δε συναντάς σαν σκέψη και σαν πράξη την ατίμωση της υποταγής και την προδοσία της παράδοσης .
Ποτέ και πουθενά σε όλη την ιστορία των Ελλήνων από τον Όμηρο μέχρι και το ηρωικό '40 ...Δεν παραδίδω τα όπλα τα ιερά !
Αυτοί ήταν οι Έλληνες πριν μεταλλαχθούν από την Κίρκη αυτής της Ευρώπης, για να παραδώσουν κάτι το ιερότερο :
ΨΥΧΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε αγνώμονες Ευρωπαϊκές φυλές που ποτέ δεν αναγνώρισαν εν τοις πράγμασι το πολιτισμικό τους χρέος  σ' αυτό που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ !
Τί περιμένει άραγε αυτός ο απόγονος λαός του Ομήρου, ένα σεισμό, μια πλημμύρα, ένα μολυσματικό ιό ή ένα ακόμα προδομένο πολίτη από δοσίλογο πολιτικό για να καταλάβει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός !
Δεν παραδόθηκε μόνο η Ελλάδα στους Γερμανοευρωπαίους, ξεπουλήθηκαν και οι θεσμοί της για ιδιοτελή συμφέροντα στην πουλημένη εκτελεστική  εξουσία της κυβέρνησης .
Πρώτη η εκκλησία, για να ακολουθήσουν και κάποιοι αξιωματούχοι της δικαιοσύνης στη συνάντηση με την κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με τις επί μέρους εξουσίες και ποτέ με τον Λαό .
Λύθηκε η παρεξήγηση  λέει ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ Ιερώνυμος εξερχόμενος του Μαξίμου μετά την διφορούμενη δήλωσή του '' εδώ τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε '' μπερδεύοντας λαό και κυβέρνηση για το τί ακριβώς εννοεί.
Αποτέλεσμα της συνάντησης Κράτους και Εκκλησίας αποφθεγματικά τα εξής :
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι , τα Του Θεού Τω Θεώ και τα σπίτια του Λαού στους τραπεζίτες.
Εκεί τελειώνει το ενδιαφέρον της καθ' ημάς ορθόδοξης εκκλησίας, στα του οίκου της, για τα δικά της καντήλια, κι ας σβήνουν αυτά στα σπίτια του Λαού και ύστερα με υποκρισία Κράτος και Εκκλησία μας ομιλούν για τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς και των πιστών στους ιερωμένους .
Τί και αν μεσολάβησε ένας Θεός που έφερε τον Χριστιανισμό , '' ότε κρίμασιν οίς οίδε Κύριος '', ίδια ήτανε και ίδια παραμένει, αργυροφύλακας και άπραγος θεατής στον βιασμό του λαού της .
Πού έπρεπε να ήταν η κατά τα άλλα μαχόμενη εκκλησία μας σήμερα ; εκεί που σχεδιάζεται η θυσία του Λαού ή εκεί που τον θυσιάζουν ; στο Μαξίμου ή στα Ειρηνοδικεία ; με τους θύτες ή με τα θύματα;
Αντί να επιδιώξει ο Αρχιεπίσκοπος μια πνευματική συνάντηση υποστήριξης με τους έντιμους δικαστικούς λειτουργούς που αποτελούν  το τελευταίο θεσμικό ανάχωμα ενός Λαού που κάποιοι  θέλουν να τον εκπλειστηριάσουν, έτρεξε πανικόβλητος στους άθεους και απάτριδες της κυβέρνησης πρώτος αυτός να συναντηθεί για το δικό του σπίτι , δίνοντας το παράδειγμα αλλά και το συγχωροχάρτι  να ακολουθήσουν την πορεία εκείνου,    “ρήμασι πειθόμενοι” και οι αργυρολάτρες της δικαιοσύνης για τα εγκώσμιά τους . 
Η εκκλησία για τον ιδεολογικό της μηχανισμό, ώστε να ελέγχει την κοινωνία και οι υμέτεροι της  δικαιοσύνης για την παράταση της εξουσίας τους κατά παράβαση του Συντάγματος και την επιστροφή των  αναδρομικών τους κατ΄εφαρμογήν αυτού , γιατί προφανώς μόνο σ' αυτούς και την κυβέρνηση ισχύει η διπλή ανάγνωση του Συντάγματος των Ελλήνων. 
Δεν υπάρχουν θεσμοί που να στηρίζουν τον λαό σ' αυτή του τη συμφορά παρά μόνο έντιμα πρόσωπα που στοχοποιούνται, βρώμικα εκβιάζονται και υπονομεύονται, με τελικό αποτέλεσμα να παραιτούνται και να απομακρύνονται.
Υπέρτατος θεσμός της Ελληνικής πολιτείας που κυβερνά και βασιλεύει η ΤΡΟΪΚΑ , ντόπια και ξένη από ανθέλληνες  “έλληνες” και μισέλληνες Ευρωπαίους που αποφάσισαν να βγάλουν από τη μέση τους  EΛΛΗΝΕΣ , χωρίς να σκεφθούν οι ανόητοι ότι,  …μετά απ' αυτούς τί θα μείνει;
Δεν υπάρχουν σύμμαχοι και δεν υπάρχει Ευρώπη που να προστατεύουν τη χώρα μας ως μέλος αυτής της κοινότητας, παρά μόνο συμφέροντα από μισάνθρωπους κριτές που έπρεπε να ήταν κρινόμενοι για τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους. 
Πόσο επίκαιρος λοιπόν μπορεί να είναι ο Όμηρος όταν μας λέει ότι η σωτηρία του ανθρώπου ως άτομο και ως κοινωνία δεν είναι προορισμός , αλλά ένα διαρκές ταξίδι εν μέσω μυρίων συμφορών προς αυτήν.
Μια Οδύσσεια για τη ζωή και μια Ιλιάδα για την αξιοπρέπεια!
  Τι πρέπει να κάνουμε εμείς ως Έλληνες για τη σωτηρία μας τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι τα πάντα έχουν ξεπουληθεί  στο χρώμα του χρήματος και στην αλαζονεία της εξουσίας ;
Να τους ακολουθήσουμε στην υποταγή και την υποτέλεια της δουλοκτητικής τους ιδεολογίας ακρωτηριάζοντας το είναι της ιστορίας μας ή να εξεγερθούμε;
Ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί πολιτικά  από ένα υποταγμένο σύστημα που ατιμάζει το κοινό των Ελλήνων, παρά μόνο ιστορικά από τους ίδιους τους Έλληνες εάν αναλογισθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων.
Ποτέ η πολιτική της υποταγή δεν μπορεί να είναι  ιστορική αναγκαιότητα, όπως μας την προβάλλουν,  παρά μόνο άλλοθι της  ανικανότητας των πολιτικών να διαχειριστούν τα πράγματα.
Το βλέπουμε, το βιώνουμε και τους αποδεχόμαστε γιατί ακόμα δεν έχουμε διαμορφώσει την κοινωνική συνείδηση της ευθύνης που έχουμε ως Λαός απέναντι στα παιδιά μας .
Τους είδαμε προ ημερών ως μονομάχους σε μια θλιβερή εικόνα της Βουλής που την μετέτρεψαν σε αρένα, για το ποιος είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός ως λιγότερο ή περισσότερο απατεώνας, με άβουλους Βουλευτές να χειροκροτούν τη γύμνιά τους .
 Τους είδαμε και στα καθεστωτικά τους συνέδρια, σε λεονταρισμούς εσωτερικής κατανάλωσης να διαλαλούν  ότι θα κάνουν και αυτά ακόμα που δεν μπορούνε σε μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία, γιατί κανείς δεν τους τράνταξε ώστε να αντιληφθούν ότι η ειλικρίνεια, ο πατριωτισμός και το ενδιαφέρον για τον Λαό δεν μπορεί να είναι  ψέματα, αερολογίες και γλυκανάλατες θεωρίες, αλλά ζωντανά διλήμματα  πολιτικού και πολίτη που ξεκαθαρίζουν στη σχέση τους ότι τα λόγια πρέπει να γίνονται και πράξη .
Tόση ξεφτίλα, ντροπή και ζόρι για διεύρυνση  εν όψη της επερχόμενης συρρίκνωσης των “συντρόφων” του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , που δεν δίστασαν στο συνέδριό τους να συνευρεθούν... και να αγκαλιασθούν ακόμα  και με τις πασοκογενείς ύαινες που οσφρήστηκαν τη δυσοσμία της εξουσίας.
Αυτοί είναι, μια πολιτική αλητεία γαντζωμένη στο Κράτος, που πιστεύει και θεωρεί ότι θα της διασφαλίσει παντοτινή εξουσία .
Πολιτική φουρνιά εγκληματικά υπεύθυνη για την καταστροφή της πολιτικής στη χώρα μας, αξιολύπητοι και ως τέτοιοι πρέπει να αναφέρονται και να καταδικάζονται .
 Παραβάτες του Συντάγματος, καταχραστές των αξιωμάτων τους που κατήργησαν τη Δημοκρατία μέσω του κοινοβουλευτισμού επιβάλλοντας το δικό τους καθεστώς, τόσο ασήμαντοι, όσο σημαντικά είναι τα κακά που προξένησαν σ' αυτή τη χώρα .
Άνθρωποι καταχθόνιοι με σκοτεινούς σκοπούς, που δεν θα διστάσουν να χύσουν και ημετέρων αίμα ως προβοκάτσια προς πλάνη του Λαού αρκεί να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέροντα .
Έχουν εμπειρία σε αυτά, στον αποπροσανατολισμό και την πλάνη, για να ξαναζήσουμε που ήδη το ξαναζούμε, ένα νέο γύρο στημένης τρομοκρατίας κατά το Γαλλικό πρότυπο, προς αναστολή ενδεχόμενης εξέγερσης του Λαού που πρέπει να οργανωθεί και ανάλογα να απαντήσει, διότι αν η ατομική και χωρίς ταυτότητα βία γι' αυτούς αποτελεί τρομοκρατία, η συλλογική του Λαού για εμάς αποτελεί επανάσταση .
Ίσως είναι η στιγμή της ιστορίας μας που ο Όμηρος θα μπορούσε να μας βοηθήσει να θυμηθούμε ποιοί είμαστε, γιατί φτάσαμε ως εδώ και τί πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε τα υπάρχοντά μας,  διότι αυτός ήταν για τους Έλληνες  '' η Ελλάδος παίδευσης, το όραμα και η ψυχή τους ''.
 του Ασλανίδη Ματθαίου.