Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Δεν σωνόμαστε με τίποτε - Μιλάνε οι γάτες των Ιμαλαϊων στη βουλή στην προ ημερήσιας διάταξης συνεδρίαση που έγινε για τα αγροτικά.

Το αίτημα για διενέργεια εκλογών, η πορεία της αξιολόγησης, το Κυπριακό αλλά και οι εξελίξεις στον ΔΟΛ, κυριάρχησαν στην υψηλών τόνων, κατά περιόδους, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό στη Βουλή η οποία κατέληξε με την «μονομαχία» μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.


Αρχικά επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
Προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο, ότι αν δεν σας είχε ρίξει το 2015, γιατί η οργή του λαού σας έριξε, τώρα η χώρα θα κάλπαζε στην ανάπτυξη, είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Το ότι σας στηρίζουν απροκάλυπτα σήμερα τα ίδια συμφέροντα, που σας στήριζαν όταν ήσασταν στην κυβέρνηση για να τους στηρίζετε και εσείς, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε και την νοημοσύνη των πολιτών.
Ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε σε δήλωση του αρχηγού της ΝΔ προ ολίγων ημερών ότι θα προχωρήσει σε μονομερείς αποφάσεις ως κυβέρνηση. «Κύριε Μητσοτάκη, σιγά τα αίματα! Μην είστε τόσο σκληρός απέναντι στους θεσμούς, σιγά τις μονομερείς αποφάσεις!» είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για τη στάση που τήρηση στην εφάπαξ ενίσχυση των συνταξιούχων, τα Χριστούγεννα του 2016.
Παράλληλα τον κάλεσε να αποκαλύψει από ποιες δαπάνες θα κάνει περικοπή και από ποια κονδύλια θα καλύψει τη μείωση της φορολογίας που εξαγγέλλει.

«Στήνετε το πολιτικό σας αφήγημα για να προχωρήσετε σε απολύσεις και σε πρωτοφανή επίθεση στους εργαζόμενους» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.
Τέλος, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στο αν «θα είναι και για δεύτερη φορά αντίθετος στο να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να προχωρήσει η αδειοδότηση», σημειώνοντας ότι η απόφαση του ΣτΕ, λέει ότι ο νόμος ισχύει.
Για τη δεύτερη αξιολόγηση ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα κλείσει και χωρίς νομοθέτηση επιπλέον μέτρων μετά το τέλος του προγράμματος και τόνισε πως η έξοδος από το πρόγραμμα είναι για πρώτη φορά ορατή στην ώρα της, το 2018 και ότι «εντείνουμε τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, ώστε και μετά την ένταξη στο πρόγραμμα της ποσοστικής χαλάρωσης να είναι δυνατή η πρόσβαση στις αγορές χρήματος».
Όσον αφορά στο αγροτικό ζήτημα έθεσε τρεις στόχους: «Η αύξηση της απασχόλησης και η είσοδος νέων ανθρώπων στην αγροτική παραγωγή, η τυποποίηση και η ανάπτυξη της ποιοτικής γεωργίας, αποτελούν τις τρείς στρατηγικές επιδιώξεις της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας», επισήμανε, μιλώντας στην Βουλή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Σκληρή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό  

Η διάσκεψη της Γενεύης συνεχίζεται σήμερα σε τεχνικό διπλωματικό επίπεδο. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προτάσσοντας της ομιλίας του στην Βουλή, μια σύντομη ενημέρωση για το Κυπριακό.

Έκανε λόγο για σκληρή επίπονη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, χωρίς εγγυήσεις και με αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο.
Προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε κλίμα συνεννόησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις, "χωρίς να υποχωρούμε από τις δίκαιες θέσεις μας".

Στην αντεπίθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης 
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Κυριάκος , επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής και κατά τη συζήτηση για το αγροτικό, τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
«Οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα. Είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση να υλοποιήσει την επιστροφή στην κανονικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει καμία επικοινωνία με τη χώρα και κανένα σχέδιο για το μέλλον, τονίζοντας πως ποτέ τα τελευταία 7 χρόνια δεν ήταν πιο σκοτεινός ο ορίζοντας για την Ελλάδα.
«Ξεκινώ με τη διαπίστωση ότι η κατάσταση στη χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κοινωνία εμποτισμένη από το δηλητήριο της απόγνωσης κλείνεται στον εαυτό της. Η άγρια φορολόγηση πνίγει κάθε παραγωγικό Έλληνα. Οι στόχοι του προϋπολογισμού δύσκολα θα επιτευχθούν» είπε, υπενθυμίζοντας δήλωση του κ. Τσίπρα, πως η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου».
Ακόμη σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το δίλημμα είναι αν συντάσσεται κανείς σήμερα, όπως είπε, με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, «ένα καθεστώς αποτυχίας και διαπλοκής και διορισμών ή την Ελλάδα της προοπτικής και της αλήθειας. Αν συνάσσεται με την Ελλάδα του κάθε κομματικού Καρανίκα ή κάθε νέου παιδιού που θα ξέρει ότι αν δουλέψει σκληρά μπορεί να προκόψει». Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να κρατά όμηρο την Ελλάδα και του ζήτησε να αφήσει τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα νόμο. Και άλλοι έχασαν εκλογές και δεν διανοηθήκαν να τινάξουν τη χώρα στην ακυβερνησία» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον ΔΟΛ

Η υπόθεση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη έδειξε τη γύμνια και τον κυνισμό της κυβέρνησης, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μέσα σε δύο χρόνια εξελιχτήκατε στην πιο αδίστακτη, επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση. Προσπαθείτε να ελέγξετε τα Μέσα Ενημέρωσης εδώ και μήνες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας: «Ο νόμος Παππά έχει κηρυχθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Προσπαθήσατε να ελέγξετε το τοπίο των ΜΜΕ και να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και τώρα προσπαθείτε να το κάνετε με τους εκδότες. Πρώτα τους καταγγείλατε για διαπλεκόμενους, άλλους τους συναντούσατε στα κρυφά και άλλους του εκβιάζετε με τις δικαστικές τους εκκρεμότητες.
Ο κ . Μουλόπουλος δεν κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία, δικός σας βουλευτής ήταν, μέχρι τώρα είναι πρόεδρος της «Αυγής» και προσπαθήσατε να τον κάνετε πρόεδρο του ΕΣΡ. Είσαστε κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατική ομαλότητα, ένα καθεστώς που αγωνίζεται "με νύχια και με δόντια" για να κρατηθείτε στην εξουσία».
Δευτερολογία και σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη για ΔΟΛ και οικονομία
Απαντώντας στις κατηγορίες αναφορικά με το θέμα του ΔΟΛ, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν έχει δεχθεί τέτοια επίθεση, άδικη κριτική, πoλιτικό bullying, από το συγκεκριμένο συγκρότημα.
Είπε ότι οι προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχθεί από τα Μέσα του συγκεκριμένου συγκροτήματος αποσκοπούσαν ουσιαστικά στο να του ασκηθεί πίεση για να κάνει κι εκείνος ό,τι και οι προηγούμενοι, δηλαδή να σηκώσει ένα τηλέφωνο να πάρει έναν τραπεζίτη και να πει «δώστε κι εσείς δάνεια με αέρα όπως έκαναν οι προηγούμενοι». «Δεν το έκανα και ούτε θα το κάνω», υπογράμμισε.
«Γιατί ακριβώς αγαπητοί μου συνάδελφοι μιλάτε; Θέλετε να λογαριαστούμε; Γιατί με εγκαλείτε; Τι ακριβώς ζητάτε; Επί 1,5 χρόνο ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου τύπου και με έχει στοχοποιήσει συστηματικά στην πρώτη σελίδα», σημείωσε και πρόσθεσε: «1,5 χρόνο τώρα έχει μετατραπεί μια σοβαρή εφημερίδα σαν το άλλο αγαπημένο σας φύλλο, του κομιστή, του φίλου σας, του Θέμου Αναστασιάδη».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ωστόσο «εμένα και αυτή την κυβέρνηση δεν θα με κατευθύνει στις επιλογές καμία εκδικητική μανία».
«Εμείς έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε, όμως αυτό δεν θα γίνει κάτω απ' το τραπέζι, υπογράμμισε, ούτε με καμία συνδιαλλαγή, ούτε με τους τρόπους που γινόταν στο παρελθόν» και γι' αυτόν τον λόγο, υπογράμμισε, «δεν μπορεί να γίνει μόνο ή φωτογραφικά για ένα συγκρότημα, και δεν μπορεί να γίνει αν δεν βρει τη μεγάλη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, αν όχι όλων, της μεγάλης πλειοψηφίας τους». Συνεπώς, σημείωσε ότι «αν υπάρχει διακομματική βούληση για τη δημιουργία ενός τέτοιου θεσμικού πλαισίου που θα αφορά όλους στον Τύπο, όλες τις επιχειρήσεις στον Τύπου, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε» είπε.
Για διγλωσσία, θράσος και ψεύδος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης.
Ειδικότερα έκανε λόγο για εξοργιστική διγλωσσία που εμποδίζει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ υπογράμμισε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται από θράσος και ψεύδος» απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις κατηγορίες ότι η Ν.Δ. υποτάσσεται στους ξένους, και αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα του τόνισε ότι «έβαλε την υπογραφή του για να πάει η δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο».

Επιπλέον αναφερόμενος στην καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης σχολίασε ότι οδήγησε σε πρόσθετα μέτρα και στον αυτόματο κόφτη «που σκοπεύετε να επεκτείνετε και μετά το 2018 ως μόνιμο μέτρο αιώνιας λιτότητας».
«Απολύσεις στο Δημόσιο δεν θα κάνει η ΝΔ, αλλά θα γίνει μία απόλυση, η δική σας κ. Τσίπρα, από τον εντολοδόχο ελληνικό λαό, αυτή η απόλυση θα γίνει και θα είναι και πολύ σύντομα» είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ακόμη είπε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, ωστόσο υπάρχει «όργιο παράνομων μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο για το οποίο θα αποδοθούν ευθύνες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ζήτημα του ΔΟΛ είπε: «Εσείς κάνατε μυστικές συναντήσεις με εκδότες. Ο κ. Μουλόπουλος ως τι εμφανίζεται; Μήπως εκπροσωπεί κεφάλαια, έχει περιουσία; Υπήρξε συνάντηση μυστική του κ. Παππά, του κ. Μουλόπουλου και του κ. Ψυχάρη;», διερωτήθηκε.

Φώφη Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός έγινε γάτα Ιμαλαϊων
Δριμεία επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, για το σύνολο της πολιτικής που ακολουθεί, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, η οποία πήρε το λόγο μετά τον πρωθυπουργό, αναφέροντας: «Έχετε κυβέρνηση που παραπαίει. Είναι ηθικά και πολιτικά ηττημένη».
Η κ. Γεννηματά στη αρχή της ομιλίας της κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ, επισημαίνοντας την ήττα που υπέστη στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και με αφορμή τις χθεσινές εξελίξεις στον ΔΟΛ, ανέφερε: «Δεν καταφέρατε να φτιάξατε το ΣΥΡΙΖΑ channel και τώρα επιβάλλετε τον κ. Μουλόπουλο στον ΔΟΛ κι αφήστε τα περί άδολης σχέσης του με το συγκρότημα». Σε υψηλότερους τόνους, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε: «Ο πρωθυπουργός που βρυχάται περί διαπλοκής και διαφθοράς, έγινε γάτα Ιμαλαΐων. Πάρτε το απόφαση. Η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη».
Αναφερόμενη, στη συνέχεια, στην κατάσταση και τα προβλήματα των αγροτών, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι «εμείς δεν θα πηδήξουμε στα τρακτέρ, όπως εσείς, αλλά ερχόμαστε στη Βουλή για να προλάβουμε τα γεγονότα». Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εξαπάτησε τους αγρότες, τάζοντας λαγούς και πετραχήλια, οδηγώντας, όπως είπε, σε αδιέξοδο και απόγνωση τον πρωτογενή τομέα. «Η σημερινή κατάσταση έχει υπογραφή. ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ταυτόχρονα, κατέθεσε 12 επεξεργασμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, εξηγώντας ότι ζήτησε τη συζήτηση για να καταστήσει σαφές ότι η χώρα χρειάζεται έντονη περιφερειακή ανάπτυξη, με πρωταγωνιστή τον πρωτογενή τομέα σ’ όλη τη χώρα.
Η Φώφη Γεννηματά επέκρινε την κυβερνητική τακτική στο ζήτημα της αξιολόγησης, λέγοντας ότι βρίσκεται στα «πρόθυρα συμβιβασμού ενός ηττημένου». «Συζητάτε πρόσθετα μέτρα. Έχετε δεχθεί μόνιμο κόφτη, μείωση αφορολόγητου, ελπίζω όχι κι ομαδικές απολύσεις», είπε και υπογράμμισε απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα, ότι δεν έχει νομιμοποίηση και εντολή για 3ο μνημόνιο plus, ούτε και για τέταρτο.
Προέβλεψε ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν και πως το ζήτημα είναι, τι κυβέρνηση θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Για την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπάρχει ένας δρόμος: η διαμόρφωση εθνικής γραμμής, που σημαίνει, όπως είπε, ουσιαστική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, σημαντική μείωση των πλεονασμάτων και εμπροσθοβαρή ανάπτυξη.

Επίσης η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη δευτερολογία της «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την κάλεσε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το ποια είναι η προοδευτική πολιτική και γιατί δεν συνδράμει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν θα βρείτε συμπαραστάτες στο ζήτημα του εκλογικού νόμου», είπε η Φώφη Γεννηματά: «Κι αφήστε τις κουτοπονηριές για λίγα λεπτά παραπάνω στη παραμονή στην εξουσία», συμπλήρωσε, ενώ υπενθύμισε ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον εκλογικό νόμο είχε κατατεθεί εγκαίρως και δεν την έλαβε έλαβε υπόψη.

Σχετικά με την παρατήρηση του πρωθυπουργού για τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για δήθεν ηρωική διαπραγμάτευση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι έτοιμη να συνθηκολογήσει, αποδεχόμενη μόνιμα μέτρα, όπως ο «κόφτης» διαρκείας, αλλά τα μεταθέτει για το 2018. «Ή ΔΝΤ και βαριά μέτρα ή 4Ο μνημόνιο με όρους Σόιμπλε», είπε.
Καθόλου αισιόδοξος ο Κουτσούμπας
Την πεποίθηση ότι μετά το 2018, θα εφαρμοστούν νέα μέτρα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παζαρεύει με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αύξηση του αφορολόγητου, μείωση συντάξεων, επιπλέον αντεργατικά μέτρα και προχωρεί σε νέες συμφωνίες και δεσμεύσεις.
Όπως εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας, τα μέτρα αυτά, θα ισχύσουν μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος, του τρίτου μνημονίου, ενώ επισήμανε ότι ο λαός δεν θα αποδεχτεί τους «μόνιμους κόφτες» στη ζωή και τα δικαιώματα που του έχουν απομείνει, για «χάρη μιας ανάκαμψης υπέρ των κερδών λίγων καπιταλιστών».
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, αναφερόμενος στο Κυπριακό, «που κρίνεται αυτό το διάστημα και θα καθορίσει για πολλά χρόνια ακόμα τις εξελίξεις στην περιοχή, ανάλογα με το πώς θα επιλυθεί», τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία. «Ακριβώς λοιπόν λόγω αυτού του γεγονότος, οποιαδήποτε λύση σημαίνει πρώτα απ’ όλα άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών δυνάμεων, κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων. Λύση σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο. Κράτος ενιαίο, με μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις και δήθεν προστάτες» τόνισε.
Για την διαπραγμάτευση, ο κ. Κουτσούμπας είπε, ότι έτσι όπως εξελίσσεται σήμερα δεν μας κάνει και πολύ αισιόδοξους, σημειώνοντας πως διεξάγεται κάτω από όρους διχοτομικής λύσης, «αφού πρόκειται για επίφαση ομοσπονδίας, μη λειτουργική. Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη και για τον κυπριακό λαό και για τον ελληνικό λαό».
Επί του θέματος της συζήτησης, για το Αγροτικό, ο κ. Κουτσούμπας καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης, γιατί ενώ μετά τον αγώνα των αγροτών μείωσε το αφορολόγητο, πήρε πίσω το όποιο όφελος μόνο από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Επιπλέον, εξαπέλυσε νέα επιδρομή, με αυξήσεις στην προκαταβολή του φόρου, στο ΦΠΑ, στα καύσιμα, στον καφέ κλπ.
Κατά πάντων ο Λεβέντης
Επικριτικός εφ' όλης της ύλης και κατά πάντων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τον εκλογικό νόμο, τις μετακινήσεις βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ και την πορεία του Προγράμματος.
Για Κυπριακό

Ο κ. Λεβέντης προειδοποίησε για τους κινδύνους αναφορικά με το Κυπριακό και υπογράμμισε ότι ο ίδιος, σε συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον συμβούλευσε να μην πάει σε συνάντηση με τον Ρ.Τ. Ερντογάν στη Γενεύη. «Μου είπε ο Τσίπρας ότι θα πάει στη Γενεύη αν τα κατώτερα κλιμάκια έχουν πετύχει προσέγγιση. Του είπα να μην πάει καθόλου με τον Ερντογάν, διότι ο Ερντογάν θα αρχίσει τις τρέλες. Θα αρχίσει για Έβρο, θα αρχίσει για νησιά και η άποψή μου είναι, όλοι οι βουλευτές να δώσουμε από τρεις μισθούς και να ξεκινήσει, για όσους έχουν πάνω από 1.500 ευρώ σύνταξη, μισθό, να μαζεύουμε από 200 ευρώ το μήνα, να παραγγείλουμε τριάντα αεροπλάνα F-35. O Tούρκος αυτή μόνο τη γλώσσα καταλαβαίνει», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος απαντώντας σε αρνητικά σχόλια από τα βουλευτικά έδρανα, είπε: «Θέλετε τη χώρα χωρίς εξοπλισμούς, θα πάρετε και την ευθύνη. Όχι να κάνετε πόλεμο. Αλλά όχι να μείνουμε ξεβράκωτοι και να έρθει και στην Ομόνοια ο Τούρκος να πίνει καφέ. Εσείς κυβερνάτε, δική σας είναι η απόφαση, αλλά δική σας θα είναι και η ευθύνη».

Αναφερόμενος στα σενάρια για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε σε αυτή τη Βουλή να τον αλλάξει πριν από μερικούς μήνες και δεν τα κατάφερε, καθώς το ΠΑΣΟΚ ψήφισε ενισχυμένη και προσέφερε 50 έδρες στον κ. Μητσοτάκη.
Όσο για την στάση του απέναντι στην απλή αναλογική, επανέλαβε ότι κατά πάγια θέση της Ένωσης Κεντρώων, που έχει ανατραφεί πολιτικά με την απλή αναλογική, θα την ψηφίσει όποια κυβέρνηση και αν τη φέρει, «γιατί μόνο έτσι μπορεί η χώρα να αλλάξει σελίδα και να πάμε σε διαφάνεια και εξυγίανση του πολιτικού βίου» και διότι με τα μπόνους «γίνεται κλοπή εδρών και είμαστε μια χώρα που τα μπόνους διαφθείρουν την εξουσία».
Αναφερόμενος στην πορεία της αξιολόγησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναρωτήθηκε αν γίνεται πράγματι διαπραγμάτευση, διότι αυτό που προκύπτει είναι πως όσα ζητούν οι ξένοι, τα κερδίζουν.
Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «με το να παίρνεις βουλευτές και μάλιστα αποστατούντες, αυτό δεν δίνει δυναμική ψήφου, δυναμική δίνει να βλέπει ο λαός ότι με νέο πνεύμα διορθώνεσαι από τα λάθη του παρελθόντος».
«Έχετε πληρώσει τα δάνεια που πήρατε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή θέλετε έτσι να σώσετε τον λαό; Δυναμική δίνει το να είσαι σοβαρός και υπεύθυνος» είπε και κατήγγειλε ότι δεν προβάλλονται οι ανακοινώσεις του κόμματός του από τα κανάλια, για να εκτιμήσει: «Πιστεύουν ότι έτσι θα εξοντώσουν την Ένωση Κεντρώων; Έχετε σχέδιο να παρουσιάσετε το ΠΑΣΟΚ ως κέντρο, για να κάνετε συνεταιρισμό με τη ΝΔ. Αν πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ γίνεται ισχυρότερο με τον Γιωργάκη, πλανάστε πλάνην οικτρά. Ο Γιωργάκης έφερε το μνημόνιο. Με πήρε ο Γιώργος τηλέφωνο να με δει. Τον ρώτησα γιατί. Μου είπε επειδή είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Παναγιά μου! Ούτε το χέρι μου δεν τολμάω να δώσω. Η ΝΔ φροντίζει να κάνει ένα θυγατρικό κόμμα προς συμπλήρωση».
Οι αγρότες
Για τους αγρότες είπε, πως «αν στην αίθουσα της Βουλής έφτανε η οργή τους θα πήγαιναν όλοι βόλτα» γιατί η αγροτιά βαίνει εξαφανιζόμενη, είτε με το φορολογικό, είτε με τον ΕΛΓΑ, είτε με τον ΟΓΑ, που συνιστούν εφιάλτη. «Μια αυταπάτη ήταν και το κάτι που τους έδινε ο Παπανδρέου. Αυτά ήταν φιλοδωρήματα σαν και αυτά που έδωσε ο Τσίπρας, τώρα που τα έδωσε στους συνταξιούχους, αντί να τα δώσει στους ανέργους. Εκεί θα το ψηφίζαμε και εμείς», είπε.
Σταύρος Θεοδωράκης: Έχει μια γλύκα να μιλάς τελευταίος

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ, με μοχλό ελεγκτικές και διωκτικές αρχές», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, αναλαμβάνοντας η ίδια πλέον τους δημοσιογραφικούς ομίλους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μίλησε τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς στην προ ημερησία διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό, καθώς μετά την αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση βουλευτών του κόμματος έχει τη μικρότερη κοινοβουλευτική δύναμη. «Έχει μία γλύκα να μιλάς τελευταίος», αυτοσαρκάστηκε και επεσήμανε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και να αναλαμβάνει η ίδια με τους ανθρώπους της τους δημοσιογραφικούς ομίλους. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι είναι σημαντικές συμπτώσεις «ο Ψυχάρης να πέρασει την πόρτα του ανακριτή αφού παρέδωσε ΔΟΛ και η κ. Δούρου έδωσε την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα στον Μπόμπολα». «Ελπίζω, οι δημοσιογράφοι να αντισταθούν», ανέφερε. «Είμαστε μπροστά σε μία κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ. Με μοχλό τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να ελέγξει και να συνετίσει ΜΜΕ που μέχρι χθες καταριόταν. Ο στόχος είναι να μιλούν όλοι με μία φωνή ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ. Νέα διάσταση στην επικοινωνία. Νέα διάσταση στη διαπλοκή», πρόσθεσε.


 huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου