Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Έρευνα δείχνει πως η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας συγκεντρώνει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στο εσωτερικό της


Τα μυστήρια των Αιγυπτιακών πυραμίδων συνεχώς αποκαλύπτονται και κάθε νέα ανακάλυψη φαίνεται να γεννά περισσότερα ερωτήματα. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών έκανε μια από τις πιο εκπληκτικές ανακαλύψεις για τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η δομή της πυραμίδας είναι στην πραγματικότητα σχεδιασμένη για να αντανακλά και να διοχετεύει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια.
Συγκεκριμένα, Ρώσοι επιστήμονες θέλησαν να καταλάβουν πώς η πυραμίδα θα ανταποκρινόταν σε ραδιοκύματα που θα εκπέμπονταν προς αυτή, με στόχο να αναδημιουργήσουν τη μορφή της σε νανοκλίμακα. Αλλά εκτός από την αποκάλυψη και την αξιοποίηση των μυστικών ιδιοτήτων της αρχαίας αυτής κατασκευής, οι επιστήμονες ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τα ευρήματά τους σε τεχνολογικές εφαρμογές όπως στην κατασκευή εξελιγμένων αισθητήρων και ηλιακών κυψελών μεγάλης κλίμακας.
Υποθέσεις για τη λειτουργία των Αιγυπτιακών πυραμίδων υπάρχουν από τις αρχές ακόμα του 20ου αιώνα και οι κατασκευές έχουν συνδεθεί με τα πάντα, από εξωγήινους μέχρι την Αποκάλυψη. Ως η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις πυραμίδες της Γκίζας, η Μεγάλη Πυραμίδα κατασκευάστηκε για τον Φαραώ Χέοπα πριν από χιλιάδες χρόνια και έχει προσελκύσει τις πιο ακραίες θεωρίες. Στο άρθρο τους, οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι «αυτές οι εκπληκτικές κατασκευές εξάπτουν τη φαντασία των ανθρώπων που αναπαράγουν αβάσιμες υποθέσεις».
Αυτό, εξηγούν, είναι που κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη χρήσης σύγχρονων τεχνικών για την εξερεύνηση των πραγματικών μυστηρίων των πυραμίδων. Χρησιμοποίησαν μαθηματικά μοντέλα για να κατανοήσουν πώς το φως θα αντιδρούσε με ένα υποθετικό νανοσωματίδιο, που είχε το σχήμα του αρχαιότερου από τα επτά θαύματα του κόσμου.
«Οι Αιγυπτιακές πυραμίδες έχουν λάβει τεράστια προσοχή», δήλωσε ο Dr Andrey Evlyukhin από το Πανεπιστήμιο ITMO, ένας από τους κύριους ερευνητές. «Εμείς, ως επιστήμονες, ενδιαφερθήκαμε επίσης γι΄ αυτές, οπότε αποφασίσαμε να ερευνήσουμε τη Μεγάλη Πυραμίδα ως ένα σωματίδιο (μόριο) που διαχέει ραδιοκύματα μέσω συντονισμού».
Η έρευνά τους δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Physics. Οι υπολογισμοί τους προέβλεψαν ότι σε κατάσταση συντονισμού, η Μεγάλη Πυραμίδα μπορεί να συγκεντρώσει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στους εσωτερικούς της θαλάμους από τη βάση της, εκεί δηλαδή που βρίσκεται μια τρίτη ημιτελής αίθουσα. Για να εξηγήσουν αυτά τα αποτελέσματα, διεξήγαγαν μια πολυπολική ανάλυση, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στο πεδίο της Φυσικής και η οποία μελετά την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ένα πολύπλοκο αντικείμενο και στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο κόσμος της φυσικής και η αρχαιολογική έρευνα για τις πυραμίδες έχουν συνδυαστεί και συνεργαστεί. Το 2017 σε άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό Nature, οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι βρήκαν ένα νέο κρυμμένο θάλαμο μήκους 30 μέτρων στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας – ο πρώτος που αποκαλύφθηκε από τον 19ο αιώνα.
[toggle title="Πηγές"]
https://aip.scitation.org/doi/10.1063/1.5026556
[/toggle]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου