Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Εθνικός εξευτελισμός: Γερμανική αστυνομία ελέγχει τα σύνορα και τα αεροδρόμια της χώρας!

Στην παρουσία Γερμανών αστυνομικών για τη φρούρηση των συνόρων της Ελλάδας με τη FYROM και για τον έλεγχο των αεροδρομίων της χώρας μας, προκειμένου να εμποδιστούν παράτυποι μετανάστες να περάσουν προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρονται δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, αποκαλύπτοντας με τον πιο ξεκάθαρο και αναμφισβήτητο τρόπο την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη Γερμανία.


Στην ουσία το γερμανικό κράτος και η γερμανική αστυνομία ανέλαβαν την δημιουργία άτυπουτείχους της Ελλάδας προς την Ευρώπη το οποίο θα μετατρέπει τη χώρα μας σε περίκλειστο χώρο και σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.
Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας – ΒεστφαλίαςXέρμπερτ Ρόιλ την Πρωτομαγιά στα σύνορα Ελλάδας – FYROM, αποκαλύπτεται ότι όπου εδώ και καιρό Γερμανοί αστυνομικοί εκτελούν χρέη συνοριοφυλάκων, υποκαθιστώντας τις ελληνικές Αρχές.
Οι Γερμανοί αστυνομικοί “βρίσκονται εκεί σε αποστολή κατ´ εντολή της Eυρωπαϊκής Συνοριοφυλακής Frontex με στόχο να αποτρέψουν παράτυπους μετανάστες να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού” αναφέρει στην ιστοσελίδα του το δίκτυο WDR. “Η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους κύριους κόμβους της παράτυπης μετανάστευσης. Επί του παρόντος έχουν τεθεί σε επιφυλακή – κοντά στους Έλληνες υπαλλήλους- και επτά αστυνομικοί από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία” αναφέρει το WDR, σημειώνοντας ότι ο Χέρμπερτ Ρόιλ δήλωσε ότι στο μέλλον ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντίσελντορφ Μάρτιν Νιντεργκεζές, οι αρμοδιότητες των Γερμανών αστυνομικών στην ελληνική μεθόριο ποικίλουν: φύλαξη των συνόρων, καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της παράνομης διέλευσης των συνόρων, πάταξη εγκληματικών δραστηριοτήτων στα σύνορα. Ο ίδιος τόνισε μιλώντας στο WRD ότι οι πρόσφυγες θα φιλοξενούνται σε κατάλληλες δομές, θα καταγράφονται, θα ανακρίνονται και θα ταυτοποιούνται, ενώ παράλληλα θα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όπως υπενθυμίζει το WDR “από το 2015 η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχει στείλει στην Ελλάδα 146 αστυνομικούς για υποστήριξη”, ενώ σύμφωνα με τον Μάρτιν Νιντεργκεζές “η δουλειά τους είναι εξαντλητική και απαιτητική, οι υπηρεσίες πολύ μεγάλες, αλλά αξίζει τον κόπο”.
Ειδομένη, προσφυγικά ίχνη μέσα στη σκόνη
Με αφορμή την επίσκεψη του Χ. Ρόιλ η Suddeutsche Zeitung εστιάζει στην Ειδομένη, εκεί όπου μέχρι σήμερα “βρίσκει κανείς ακόμη ίχνη μέσα στη σκόνη”. Ίχνη καθημερινής ζωής από τους “12.000, ίσως 13.000. Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς” που πριν τρία χρόνια ήταν καθηλωμένοι στην Ειδομένη, “όταν η Ευρώπη αποφάσισε να κλείσει τη βαλκανική οδό”.
“Ήταν φριχτά για εβδομάδες” λέει στην εφημερίδα η Φωτεινή Γκαγκαρίδου, αξιωματικός της ελληνικής συνοριοφυλακής, σημειώνοντας ότι εκείνη η πίεση αποτελεί παρελθόν, εντούτοις δεν είναι σίγουρη αν θα επαναληφθεί το ίδιο στην Ειδομένη. “Είμαστε για όλα προετοιμασμένοι”αναφέρει στην εφημερίδα. Η SZ παρατηρεί ότι πράγματι η κατάσταση έχει αλλάξει στο ενδιάμεσο, δεδομένου ότι από τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και μετά φτάνουν στην Ευρώπη λιγότεροι πρόσφυγες, ενώ επίσης η Ευρώπη στηρίζει την ελληνική συνοριοφυλακή.
Με αφορμή την επίσκεψη του υπ. Εσωτερικών της B. Ρηνανίας-Βεστφαλίας στην περιοχή, η Φ. Γκαγκαρίδου εκτιμά ότι πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό σημαντική είναι και η τεχνογνωσία που φέρνει μαζί της η Frontex. “Πρόκειται για πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί” αναφέρει.
Τέλος το δημοσίευμα κλείνοντας παρατηρεί ότι τελευταία η πίεση στη βαλκανική οδό αυξάνεται και πάλι και γι αυτό η γερμανική αστυνομία κάνει έλεγχους σε ελληνικά αεροδρόμια, όπου το 2018 εντοπίστηκαν 6500 άνθρωποι με παράνομα έγγραφα. Την ίδια ώρα 76000 άνθρωποι ζουν σύμφωνα με τον ΟΗΕ στα ελληνικά προσφυγικά κέντρα ενώ καθημερινά έρχονται τέσσερις φορές περισσότεροι μετανάστες από όσους απελαύνονται, σημειώνει κλείνοντας το άρθρο.
“Η εστία της παράτυπης μετανάστευσης”
Kαι το Spiegel φιλοξενεί ρεπορτάζ με το ίδιο θέμα σημειώνοντας ότι “μια από τις κυριότερες παράνομες μεταναστευτικές οδούς προς τη Γερμανία εξακολουθεί να περνά όπως και παλαιότερα από την Ελλάδα. Και Γερμανοί αστυνομικοί προσπαθούν να σταματήσουν τους πρόσφυγες – ωστόσο το έργο αυτό είναι δύσκολο να εκπληρωθεί”.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, “η γερμανική αστυνομία σε απόρρητη ανάλυσή της χαρακτηρίζει τα σύνορα Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας ως ‘εστία της παράτυπης μετανάστευσης’. Aυτό σημαίνει ότι πάρα πολλοί πρόσφυγες που φτάνουν στα νησιά και από εκεί μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, διασχίζουν στη συνέχεια τα πράσινα σύνορα στη βόρεια Ελλάδα προς τη Δυτική Ευρώπη. Κυρίως προορισμός τους είναι η Γερμανία”. Εξ ου και η κινητοποίηση της Frontex, τηςγερμανικής αστυνομίας, και ειδικότερα της αστυνομίας της B. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που αποτέλεσε την αφορμή της επίσκεψης Ρόιλ.
Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ: “Το πρόβλημα είναι ότι παρά τη στήριξη της Frontex, η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την προστασία των συνόρων της και συγκεκριμένα η ελληνική αστυνομία. Η οποία δεν είναι μόνο εντελώς επιβαρυμένη, κακώς εκπαιδευμένη και άθλια πληρωμένη, αλλά και καταστροφικά εξοπλισμένη –τόσο που ο υπ. Εσωτερικών της ΒΡΒ Ρόιλ δωρίζει στολές”.
Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να εμποδίσει τη φυγή προσφύγων προς τη Γερμανία. “Η Αθήνα βρίσκεται ακόμη σε κρίση, η ανεργία υψηλή, το χρέος πιεστικό. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα η φτώχεια φαίνεται”, αναφέρει το Spiegel, συμπληρώνοντας ότι οργανώσεις παροχής βοήθειας περιγράφουν κάθε τόσο πόσο επιβαρυμένη είναι η χώρα από το προσφυγικό και σε πόσο αντίξοες συνθήκες ζουν οι πρόσφυγες. Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι “συχνά πολλοί φεύγουν στη δυτική Ευρώπη με έγγραφα άλλων προσφύγων που διακινούνται μέσω ίντερνετ και πωλούνται ποικιλοτρόπως στην Ελλάδα. Τα έγγραφα αυτά τους επιτρέπουν να επιβιβάζονται χωρίς περαιτέρω ελέγχους σε πτήσεις προς Στοκχόλμη, Φρανκφούρτη ή Άμστερνταμ”. Το ρεπορτάζ σημειώνει επικαλούμενο Έλληνες υπαλλήλους, ότι τα παράνομα αυτά ταξίδια οργανώνουν διακινητές που δρουν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Άντονι Γκόρμλι: Μία εικαστική εξερεύνηση της ανθρώπινης μορφής - Αριλένα Δημητρίου

Ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου «κατοικείται» πλέον από τις ανθρωπόμορφες γλυπτικές εγκαταστάσεις του πολυβραβευμένου Βρετανού καλλιτέχνη, Άντονι Γκόρμλι και το Culturenow.gr κάνει μία μικρή αναδρομή στη ζωή και στο έργο του καλλιτέχνη.


Δεν με ενδιέφερε ποτέ να δημιουργώ αγάλματα», είχε κάποτε δηλώσει ο Άντονι Γκόρμλι, «Ωστόσο με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να αναρωτιέμαι κάθε φορά ποια είναι η φύση του χώρου μέσα στον οποίον τα ανθρώπινα όντα κατοικούν. Αυτό που θέλω να δείξω είναι το μέρος όπου το σώμα ήταν και όχι να παρουσιάσω το σώμα αυτό καθεαυτό.» Και όντως αν κοιτάξει κανείς το έργο του πολυβραβευμένου καλλιτέχνη θα δει μέσα από τις ανθρωπόμορφες φιγούρες να ξετυλίγεται μία εις βάθος εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ χώρου και ανθρωπίνου σώματος. Μία εικαστική αναζήτηση που πολλές φορές επαναπροσδιορίζει τον ίδιο τον φυσικό χώρο που εκτίθενται τα γλυπτά του.


Μία ενδιαφέρουσα περιπέτεια

Γεννημένος στις 30 Αυγούστου του 1950 στο Λονδίνο, αρχικά αποφάσισε να σπουδάσει αρχαιολογία, ανθρωπολογία, και ιστορία της τέχνης στο Trinity College του Cambridge, γεγονός που τον έχει εφοδιάσει με μια βαθιά κατανόηση της ποικιλίας της ανθρώπινης φύσης και της καταγωγής της. Γρήγορα όμως τον τράβηξε ο κόσμος της τέχνης, καθώς το Cambridge ήταν ένας χώρος που τον έφερε σε επαφή με πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Michael Craig-Martin και Barry Flanagan. «Ήταν μία πολύ καλή γνωριμία με τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, ενώ παράλληλα τα μαθήματα με κράτησαν προσγειωμένο στο έδαφος. Το γεγονός πως διάβαζα κλασικά κοινωνικά ανθρωπολογικά κείμενα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο ώστε να κατανοήσω τις περίπλοκες κοινωνικές δομές».
Παρότι δεν ήταν γνωστός καλλιτέχνης, ξεκίνησε να κερδίζει αρκετά λεφτά ζωγραφίζοντας τοιχογραφίες σε νυχτερινά κέντρα και πάρτι. Έχοντας μαζέψει κάποιες οικονομίες αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι ζωής στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα, ένα ταξίδι που του αποκάλυψε τι είναι προορισμένος να κάνει. Στην Ινδία νόσησε από τύφο, μελέτησε θεωρίες διαλογισμού με την καθοδήγηση ενός Βιρμανού μοναχού, και είχε σοβαρές σκέψεις να γίνει Βουδιστής μοναχός. Τελικά, τόσο μέσα από τα ταξίδια όσο και μέσα από τις εσωτερικές περιηγήσεις του, αποφάσισε να κάνει μία προσπάθεια και να κυνηγήσει το πραγματικό του όνειρο, να γίνει δηλαδή καλλιτέχνης.
Ο Antony Gormley στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου/ Φωτογραφία © Oak Taylor Smith | Courtesy ΝΕΟΝ

Αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ινδία, ξεκίνησε να σπουδάζει Καλές Τέχνες και κάπως έτσι βρέθηκε στις πύλες των «Goldsmiths College» και «Slade School of Art», από όπου αποφοίτησε το 1979. Έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση τρία χρόνια αργότερα στην γκαλερί Whitechapel και οι θεμέλιοι λίθοι για μία μοναδική καριέρα τέθηκαν! Στα φοιτητικά του χρόνια στα κολέγια «Goldsmiths» και «Slade», γνώρισε την επίσης ζωγράφο Vicken Parsons. Ήταν μία συνάντηση μαγική. Εκείνη, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, επηρέασε βαθιά το έργο του. Το 1980 παντρεύτηκαν και απέκτησαν τρία παιδιά.



Οι ανθρωπόμορφες φιγούρες

Τι κάνει όμως τις δημιουργίες του μοναδικές; Τα ανθρωπόμορφα γλυπτά του Άντονι Γκόρμλι μεταφέρουν συναισθήματα καιιστορίες βασισμένες στη γλώσσα του σώματος. Κουλουριάζονται από αγανάκτηση ή ξαπλώνουν στο πάτωμα εγκαταλελειμμένα, καλώντας το κοινό να σκεφτεί ξανά τη σχέση μεταξύ του δικού του σώματος και του περιβάλλοντα χώρου του. Η ατέρμονη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας του Άντονι Γκόρμλι, το ανθρώπινο σώμα, παρουσιάζεται μέσα από δεκάδες διαφορετικές οπτικές στο έργο του ταλαντούχου καλλιτέχνη. Φτιαγμένα από υαλοβάμβακα ή από μέταλλο, σφυρηλατημένα από σύρμα ή συναρμολογημένα από ξύλινους κύβους, τα γλυπτά του Γκόρμλι αγγίζουν το καθένα διαφορετικές πλευρές του φυσικού μας σχήματος. Μεγάλης κλίμακας και μινιμαλιστικού ύφους, αφαιρώντας όλα όσα δεν είναι μέρος της αυθεντικής ουσίας της ανθρώπινης μορφής, το έργο του προσπαθεί να δώσει υλική υπόσταση στο μέρος της άλλης πλευράς της εμφάνισης του ανθρώπου, εκεί όπου ζει το πνεύμα του. 

Καλούπια

Ο Άντονι έχει χρησιμοποιήσει το δικό του σώμα για να δημιουργήσει καλούπια πάνω στα οποία έχουν βασιστεί πολλά έργα του. Η δημιουργία αυτών των καλουπιών δεν είναι κάτι απλό, καθώς το μοντέλο πρέπει να μείνει ακούνητο για πάνω από δύο ώρες. Είναι μία δοκιμασία τόσο πνευματική, όσο και φυσική. Ο ίδιος χρησιμοποιεί το δικό του σώμα γιατί αποτελεί, όπως έχει επισημάνει «την πλησιέστερη εμπειρία που έχω σε σχέση με την ύλη καθώς και το μοναδικό μέρος του υλικού κόσμου στο οποίο ζω μέσα.»

Η έκθεση στην Δήλο

Από τις αρχές Μαΐου ως και το τέλος Οκτωβρίου 2019, ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου φιλοξενεί τις ανθρωπόμορφες γλυπτικές εγκαταστάσεις του αναγνωρισμένου Βρετανού καλλιτέχνη, Άντονι Γκόρμλι (Antony Gormley). Στο πλαίσιο της έκθεσης SIGHT, 29 ανθρώπινες γλυπτές μορφές από σίδηρο και σε φυσική κλίμακα (οι τέσσερις από τις οποίες φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για τη Δήλο), κάποιες όρθιες ή καθιστές κι άλλες σε ξαπλωτή θέση, «συμμετέχουν» στην πρώτη έκθεση σύγχρονης τέχνης, που πραγματοποιείται στον κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Η μοναδικής σύλληψης εικαστική εγκατάσταση είναι προϊόν σύμπραξης του Οργανισμού ΝΕΟΝ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, σε επιμέλεια της Ελίνας Κουντούρη, διευθύντριας του ΝΕΟΝ και της Iwona Blazwick, OBE, Διευθύντριας της Whitechapel Gallery του Λονδίνου. Και οι 29 μορφές έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες θέσεις του νησιού, με τον επισκέπτη να καλείται να τις ανακαλύψει με τη βοήθεια έντυπου υλικού.
Στη βραχώδη ακτή, στο εσωτερικό του Μουσείου, στον λόφο του Κύνθου, στην Αγορά των Κομπεταλιαστών, στην είσοδο του Σταδίου, στη Σκηνή του Θεάτρου κι αλλού. Στόχος τα γλυπτά να «αποκαταστήσουν» την ανθρώπινη παρουσία και να δημιουργήσουν ένα φυσικό μονοπάτι, που οδηγεί πίσω στη μυθολογία και την ανθρώπινη δραστηριότητα του παρελθόντος της Δήλου.
Η έκθεση, που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου, θα διαρκέσει ως τις 31 Οκτωβρίου 2019. Τα ανεπίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων) και τα επίσημα τον Ιούνιο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Copyrights © Culturenow.gr

ΠΗΓΗ

Πώς να κατεβάσετε αρχεία με Torrents




του Νικόλα Γεωργιακώδη 

* Disclaimer: Σιγουρευτείτε ότι τα αρχεία που θα κατεβάσετε δεν εμπίπτουν στον νόμο περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς η παραβίαση αυτού επισύρει ποινές. Tα παραδείγματα που αναφέρονται είναι ενδεικτικά. Με κανέναν τρόπο δεν ενθαρρύνεται ή υποστηρίζεται το κατέβασμα, το ανέβασμα, η αγορά ή η πώληση copyrighted λογισμικού οποιασδήποτε μορφή. 

Ακούτε παντού την φράση «Το κατέβασα με torrent», όμως νοιώθετε μειονεκτικά καθώς δεν έχετε ιδέα τι είναι αυτός ο… διάολος και πως ακριβώς μπορεί να σας βοηθήσει να κατεβάσετε τα αρχεία (μουσική, σειρές, ταινίες) που θέλετε. Επίσης, διστάζετε να ρωτήσετε περισσότερες πληροφορίες, είτε γιατί θεωρείτε ότι είναι μεγάλη ταλαιπωρία είτε γιατί δεν θέλετε να σας πουν αχρηστίδηδες. Για να σας βγάλουμε από το αδιέξοδο, οφείλουμε να σας πούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο νομίζετε και πριν καλά καλά το καταλάβετε θα μπορείτε και εσείς με άνεση και ταχύτητα να κατεβάσετε ό,τι αρχείο θέλετε με την βοήθεια των torrents. 



Βήμα 1ο: Τα «υλικά» της επιτυχίας 

* Οπωσδήποτε μια γρήγορη σύνδεση Internet. Αν δεν έχετε γρήγορο Internet τότε δεν υπάρχει λόγος να διαβάσετε καν παρακάτω. 
* Έναν internet browser, κατά προτίμηση Mozilla Firefox ήChrome. Και ο Internet explorer σας κάνει επίσης. 
* Έναν client για να κατεβάσετε τα torrents. Ιδανικές επιλογές αποτελούν τα μtorrent και το Vuze
* Ένα πρόγραμμα για αναπαραγωγή αρχείων. Το VLC Media Player και το BS Player είναι δύο άκρως ικανοποιητικές επιλογές αν βλέπετε ταινίες ή ακούτε μουσική από τον υπολογιστή. 



Βήμα 2ο: Το σωστό «μαγείρεμα» 

Ανοίγετε τον browser σας και μπαίνετε σε μια από τις παραπάνω διευθύνσεις για να κατεβάσετε τον torrent client. Είναι το πρόγραμμα μέσω του οποίου θα κατεβάσετε τα αρχεία torrent στον υπολογιστή σας. Αφού κάνετε την εγκατάσταση κανονικά και τικάρετε το κουτάκι το οποίο σας ζητά να θέσει ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα για άνοιγμα αρχείων torrent το “X” (όπου «Χ» είτε το μtorrent είτε το Vuze), είστε πλέον έτοιμοι να βγείτε στο Internet… παγανιά για να βρείτε τις ταινίες που θέλετε να κατεβάσετε. Σε ποιες όμως ιστοσελίδες θα πρέπει να μπείτε; 

Υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες για να κατεβάσετε αρχεία μέσω torrents, ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις πιο αξιόπιστες: Pirate bayTorrentz.com και eztv.it το οποίο ειδικεύεται κυρίως σε τηλεοπτικές σειρές. Ανοίγοντας λοιπόν κάποια από τις παραπάνω ιστοσελίδες, θα βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με το γνώριμο περιβάλλον "ψαχτηριού". Στο πεδίο «Αναζήτηση» γράφετε το όνομα της σειράς/ταινίας/ μουσικού άλμπουμ/καλλιτέχνη που θέλετε να κατεβάσετε και πατάτε ΟΚ ή το πλήκτρο Enter. Αμέσως θα σας εμφανιστεί μια τεράστια λίστα με αποτελέσματα τα οποία ανταποκρίνονται στην αναζήτησή σας. Ποιο από όλα θα διαλέξετε; 


Προτιμήστε το αποτέλεσμα το οποίο έχει τους περισσότερους Seeders, δηλαδή διαμοιραστές (αναγράφονται δίπλα από το όνομά του), έτσι ώστε το αρχείο να κατέβει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Κάντε κλικ πάνω στον τίτλο ή στο εικονίδιο με το μαγνητάκι το οποίο υπάρχει ακριβώς δίπλα από τον τίτλο. 


Στην πρώτη περίπτωση, ανάλογα με την ιστοσελίδα, θα ανοίξει νέα σελίδα με πληροφορίες για την διάρκεια της ταινίας ή της σειράς, την ποιότητα της εικόνας, screenshots για να βεβαιωθείτε ότι η ταινία/σειρά βλέπεται και σχόλια άλλων χρηστών οι οποίοι την κατέβασαν. Τα σχόλια είναι πολύ σημαντικά και καλά θα κάνετε να τα συμβουλεύεστε πριν κατεβάσετε οτιδήποτε, καθώς κυκλοφορούν αρκετά αρχεία – ιοί. 

Εκεί θα πατήσετε την επιλογή «download torrent» και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο το οποίο θα σας ζητάει είτε να αποθηκεύσετε το αρχείο είτε να το ανοίξετε με τον client. Θα τικάρετε την δεύτερη επιλογή και αυτόματα θα ανοίξει ο client, θα σας ζητήσει να πατήσετε ΟΚ με ένα παραθυράκι και θα ξεκινήσει το κατέβασμα του αρχείου. Τα αρχεία torrent δεν είναι η ίδια η ταινία/σειρά. Είναι η "εντολή" και οι "οδηγίες" προς τον client για το πώς και από πού θα κατεβάσει την ταινία. 

Στην δεύτερη περίπτωση, αν κάνετε κλικ στο μαγνητάκι, τότε ανοίγει αυτόματα ο client και κατεβάζει το αρχείο που επιλέξετε. Η επιλογή αυτή είναι σαφώς πιο γρήγορη από την πρώτη, όμως προϋποθέτει ότι είστε απόλυτα σίγουροι για την ποιότητα και την αξιοπιστία του torrent. Γενικά, προτείνουμε να ανοίξετε την σελίδα του εκάστοτε torrent και να διαβάσετε τα σχόλια των υπολοίπων για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων (κακή ποιότητα εικόνας/ ήχου, ιός κτλ.) 



Tip: Όσον αφορά τις ταινίες/σειρές, προτιμήστε τα αποτελέσματα στα οποία αναγράφεται η ένδειξη DVDrip (ποιότητα DVD), R5 (ποιότητα εξίσου καλή με αυτή του DVD), BDRip (ποιότητα Blue Ray Disk 720p ή 1080, κλάσεις ανώτερη από αυτή του απλού DVD) και HDrip (ποιότητα τηλεοπτικής ανάλυσης, συνήθως αφορά σειρές και βγαίνει σε ανάλυση είτε σε 720p είτε σε 1080p). Αποφύγετε τις ποιότητες TS, TC ή CAM καθώς έχουν συνήθως κακή ποιότητα εικόνας ή ήχου (αφορούν καταγραφή της ταινίας μέσω… κάμερας από το κοινό), εκτός και αν «καίγεστε» να δείτε μια ταινία με το που βγήκε στις αίθουσες. Σημειώστε επίσης ότι όσο καλύτερη η ανάλυση, τόσο περισσότερο χώρο θα σας πάρει στον σκληρό δίσκο. 
Μερικές ώρες μετά ή λεπτά (εξαρτάται από το πόσο γρήγορη είναι η γραμμή σας, αλλά και από το πόσο μεγάλο είναι το αρχείο που κατεβάζετε) η ταινία είναι πλέον στον σκληρό σας δίσκο (συνήθως σε μορφή .avi ή .mkv) και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε εκεί που είναι αποθηκευμένη (συνήθως στον φάκελο O Υπολογιστής μου > C> Vuze Downloads ή Mtorrent Downloads ή στα Έγγραφά μου > Vuze Downloads/ mtorrent Downloads) και να πατήσετε διπλό κλικ πάνω της για να την ανοίξετε με κάποιο από τα προγράμματα αναπαραγωγής που αναφέραμε πιο πάνω. Τι; Δεν έχει υπότιτλους; Κανένα πρόβλημα. 

Βήμα 3ο: Η γαρνιτούρα 
Υπάρχουν δεκάδες ελληνικά και ξένα sites στα οποία μπορείτε να βρείτε υπότιτλους για την ταινία/σειρά της επιλογής σας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα: subz.tv (η ομάδα τους μας είχε μιλήσει παλαιότερα στο In2life, ειδικεύονται μόνο σε σειρές), subs4free (ταινίες και σειρές) και podnapisi (ταινίες και σειρές). Η διαδικασία είναι η ίδια: στο πεδίο αναζήτησης πληκτρολογείτε το όνομα της ταινίας/σειράς και από τις διαθέσιμες επιλογές διαλέγετε να κατεβάσετε τον υπότιτλο ο οποίος ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει να έχει την ίδια ονομασία με το αρχείο της ταινίας που κατεβάσατε. Έτσι αν για παράδειγμα, έχετε κατεβάσει την ταινία με τίτλο The Lone Ranger (2013) 720p BrRip x264 – YIFY, τότε θα πρέπει και ο υπότιτλος να έχει τον ίδιο τίτλο ή αντίστοιχο. Δηλαδή να αφορά και αυτός ένα BrRIp 720p από την ομάδα YIFY. Διαφορετικά, πιθανότατα να μην είναι συγχρονισμένος με την έκδοση της ταινίας που κατεβάσατε. 

Αφού λοιπόν κατεβάσετε τον υπότιτλο, πηγαίνετε στην τοποθεσία στην οποία βρίσκεται (συνήθως στο My Documents>Downloads), κάνετε δεξί κλικ >αντιγραφή και τον επικολλάτε (δεξί κλικ> επικόλληση) στην τοποθεσία που βρίσκεται η ταινία που κατεβάσατε. Προσοχή, το αρχείο του υπότιτλου (αυτό με την κατάληξη srt) με εκείνο της ταινίας (αυτό με την κατάληξη avi), θα πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα, για να μπορέσει να ενσωματώσει τους υπότιτλους στην ταινία το πρόγραμμα αναπαραγωγής. Αν δεν είναι συγχρονισμένοι οι υπότιτλοι, τότε κάτι κάνατε λάθος στην επιλογή τους και θα πρέπει είτε να βρείτε άλλους που να ταιριάζουν στην ταινία, είτε να βρείτε άλλη ταινία που να ταιριάζει στους υπότιτλους. 


Βήμα 4ο: Η απόλαυση 
Αφού βάλετε στον ίδιο φάκελο υπότιτλους και ταινία, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα ποπ κορν στο μικροκυμάτων ή να παραγγείλετε πίτσα και να απολαύσετε την αγαπημένη σας ταινία/σειρά/μουσική. 

Α, και να πάρετε τηλέφωνο τους φίλους σας εξηγώντας τους πώς τα καταφέρατε (επιτέλους) και ποιος σας βοήθησε! 

Tip: Αν δεν θέλετε να βλέπετε τις ταινίες στην οθόνη του υπολογιστή, κυκλοφορούν πολλοί media players οι οποίοι συνδέονται με την τηλεόραση και έχουν υποδοχή για USB flash έτσι ώστε να περάσετε τις ταινίες σε στικάκι και να τις δείτε άνετοι στην τηλεόρασή σας. Το ίδιο ισχύει και με αρκετούς ψηφιακούς αποκωδικοποιητές τηλεόρασης, οι οποίοι παίζουν και ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανοίγει τα αρχεία του Βατικανού για τον Β' ΠΠ


Την απόφασή του για το άνοιγμα των μυστικών αρχείων του Βατικανού που αφορούν στην περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γνωστοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Στις εκατοντάδες κούτες με τους φακέλους υπάρχουν καταγραφές για γεγονότα όταν επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ήταν ο Πίος ΙΒ'. Το άνοιγμα των αρχείων αποτελούσε πάγιο αίτημα των Εβραίων.
Αρκετοί υποστηρίζουν ότι όταν ο Πίος ΙΒ' ήταν Ποντίφικας (από το 1939 έως το 1958) έκανε τα στραβά μάτια στο Ολοκαύτωμα, αποφεύγοντας να το καταγγείλει ανοικτά.
Η επίσημη γραμμή από το Βατικανό είναι ότι ο Πάπας εργάστηκε αθόρυβα στο παρασκήνιο, καταφέρνοντας να σώσει τη ζωή πολλών Εβραίων από τις διώξεις των Ναζί.
Τα αρχεία θα ανοίξουν στις 2 Μαρτίου 2020.