πεντοζάλη για τον Ντράγκι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας θα συνεδριάσει εν ευθέτω χρόνο προκειμένου να επανεξετάσει την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΚΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της ΕΚΤ θα συνεδριάσει αύριο προκειμένου να αξιολογήσει τις συνθήκες ρευστότητας των τραπεζών και να αποφασίσει για το αν θα αυξηθεί το όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ΕLA).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, στο οποίο μετέχουν τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι 19 διοικητές των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, λαμβάνει μεταξύ άλλων τις αποφάσεις για τη διατήρηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών μέσω έκτακτων δανείων.
Η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να απευθυνθεί στο λαό προκάλεσε πανικό στο σύστημα.
Ο Ντράγκι γνωρίζοντας ότι τα συμφέροντα των μετόχων των τραπεζών (που θέλουν να τις λένε ελληνικές) είναι τεράστια, είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένος με τις εξελίξεις.
Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πώς θα συμπεριφερθούν οι αγορές την Δευτέρα και αυτό δημιουργεί πανικό.
Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια του Ντάισελμπλουμ να δώσει ελπίδες ότι η συμφωνίες δεν σταμάτησαν.
Αποσύρουμε την πρότασή μας, το κείμενο που δόθηκε στην Ελληνική κυβέρνηση δεν είναι οριστικό και μπορεί να αλλάξει. Με αυτή την δήλωσή του ρίχνει γέφυρες προς την Αθήνα προκειμένου να ηρεμήσει τις αγορές.
Τα αποτελέσματα της πίεσης προς τον Έλληνα πρωθυπουργό δρομολόγησαν εξελίξεις το αποτέλεσμα των οποίων θα φανεί την Δευτέρα στα χρηματιστήρια του πλανήτη.   



Δημοσίευση σχολίου