Η ιστορία και διδάσκει και επαναλαμβάνεται. Τούτο βεβαίως, πολλοί αιθεροβάμονες αμφισβητούν και επιλεκτικά λησμονούν. Άλλωστε δεν υπάρχουν σήμερα τύραννοι, διότι κατά όνομα, είμαστε δημοκράτες, πως να το κάνουμε…

Αυτή η ονομαστική Δημοκρατία, αποτελεί άλλοθι για όλων των ειδών τις παραβιάσεις των ατομικών και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και όχι των νεοφώτιστων «ελληνοποιημένων αλλοδαπών», που αγνοούμε ακόμα και τον ακριβή αριθμό τους, λησμονώντας ότι όταν ΑΥΤΟΣ ο αριθμός, όσων έχουν διαφορετική εθνική συνείδηση, ξεπεράσει τον ΔΙΚΟ μας αριθμό, τότε τελειώνουμε σαν κράτος, όνομα, ιστορία; Έθνος, ύπαρξη….
Φαίνεται ότι τα αντανακλαστικά της υγιούς Δημοκρατίας υπήρξαν ταχύτατα, όταν το 404 π.Χ., το πολίτευμα καταργήθηκε δια της βίας, από τους νικητές του Πελοποννησιακού πολέμου, τους Σπαρτιάτες. Το πρώτο, που ζήτησε ο Λύσανδρος, ο στρατηγός των νικητών, ήταν να γκρεμιστούν τα τείχη της πόλης των Αθηνών. Το δεύτερο, να καταλυθεί το πολίτευμα και να αποδοθεί η εξουσία στην ελίτ της εποχής, περίπου 3000 άτομα. Η μετατροπή του πολιτεύματος σε ολιγαρχικό επιστεγάσθηκε με την επιλογή τριάκοντα «τυράννων», που θα κυβερνούσαν τάχα, για λογαριασμό των Σπαρτιατών, εκκαθαρίζοντας την Αθήνα από τη διαφθορά (σας θυμίζει κάτι;).
Με αυτού του τύπου την «προπαγάνδα», οι Σπαρτιάτες «επικυρίαρχοι», προσπάθησαν να ισοπεδώσουν κάθε αντίσταση και φυσικά, το ηθικό των αντιπάλων τους. Από όλον τον πληθυσμό των Αθηνών, μόνον 3000 πολίτες διατήρησαν πολιτικά δικαιώματα, ενώ οι τριάκοντα, είχαν δικαίωμα εκτέλεσης θανατικής ποινής για οιονδήποτε χωρίς να προηγηθεί δίκη. Μέσα σε διάστημα μόλις οκτώ μηνών, που διήρκεσε η κυριαρχία τους εκτελέστηκαν πάνω από 1500 αντιφρονούντες Αθηναίοι πολίτες. Δυστυχώς όμως, για κάθε τύραννο, όπως δίδαξε κι ο μεγάλος φιλόσοφος Σωκράτης, «οι θεοί, δεν αμελούν ποτέ τις υποθέσεις τους». Ο Αθηναίος στρατηγός Θρασύβουλος, που είχε καταφύγει στη Θήβα, κατόρθωσε να καταλάβει την πόλη , λύνοντας τα δεσμά των τριάκοντα, οι οποίοι όπου κι αν κατέφυγαν, ο θάνατος τους ακολούθησε παρέα με τη Νέμεση, για τα φοβερά εγκλήματά τους. Καλό θα ήταν να μελετηθεί αν οι περίφημοι δεσμώτες του Φαλήρου, μπορεί να ανήκουν χρονολογικά στην περίοδο αυτή, αν και τα κτερίσματα, που βρέθηκαν οδηγούν στην εποχή του Κυλώνειου άγους, ωστόσο το γεγονός ότι μάλλον θάφτηκαν ζωντανοί-εφόσον βρέθηκαν αλυσοδεμένοι- δείχνει μίσος και παρόρμηση, που θα ταίριαζε χρονολογικά μόνον με την περίοδο λύσης της τυραννίας στην Αθήνα.
Η Ελληνική κοινωνία υπήρξε ανέκαθεν υγιές δημοκρατικό συγκύτιο ( κυττάρων, που λειτουργούν ομαδικά). Με ηθικές αρχές και δίκαιο, που πηγάζει από το DNA της, παρουσιάζει ταχύτατα και ισχυρά αντανακλαστικά έναντι κάθε εκτροπής από τους φυσικούς νόμους, κάθε «ανωμαλίας», όπως θα αποκαλούσε την «ύβρι», σήμερα ο απλός λαός.
Παρά το γεγονός, ότι λαοί με ανεπαρκή η πολύ πρόσφατη παρουσία στην παγκόσμια ιστορία, κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να κηλιδώσουν το ελληνικό πνεύμα, πλαστογραφώντας στοιχεία της πενιχράς πολιτιστικής τους κληρονομιάς, επί της λαμπράς πορείας του ελληνισμού, κάθε γνώστης και πιστός μελετητής της ιστορίας-όπου 99% η ελληνική ταυτίζεται με την παγκόσμια πρόοδο-, εύκολα «περιγελά» (θα μεταχειριστώ αυτή την επιτυχημένη λαϊκή έκφραση) τα κωμικά καμώματα ορισμένων διορισμένων, (από που και από ποιόν άραγε;) σοφών της Ευρώπης.
Σύντομα πρόκειται να εισαχθεί επίσημα στη χώρα μας νέο οικογενειακό δίκαιο, όπου οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών και οι υιοθεσίες παιδιών επίσης, από τα νέου τύπου ζεύγη, θα αποτελέσουν πραγματικότητα και στη χώρα μας, ενώ οι συνήθειές τους ουσιαστικά θα καταχωρηθούν σε αρχεία … Ταυτόχρονα εκκολάπτονται ευνοϊκές συνθήκες θρησκευμάτων, που προβλέπουν, δεδομένου ότι λειτουργούν και ως νομοθετικό πλαίσιο, θανατική ποινή για τους «διαφορετικούς»… Πολύ περίεργη αντίφαση, ομολογουμένως. Και επικίνδυνη για όσους αγαπούν τον συνάνθρωπο και τη ζωή.
Προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου μας έχει γίνει προ πολλού, για τους -τάχα- ομοφυλόφιλους προγόνους μας…. Γνωστός για τις τηλεοπτικές παραγωγές του ιστορικός σχηματισμός, σε ντοκιμαντέρ του για την αρχαία Σπάρτη, άφηνε σαφείς αιχμές σχετικά με την σχέση παιδαγωγού και Σπαρτιάτη εφήβου… Λάσπη στον ανεμιστήρα; Τίποτα, περισσότερο από προβολή δικών τους συνηθειών επί της ηθικής των Αρχαίων Ελλήνων, προκειμένου να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα της ιστορικής επικύρωσης δια κλοπής η στρέβλωσης λαμπρής ιστορίας άλλων. (Ανέκαθεν υπήρξαν… διδάκτορες στο πλιάτσικο οι βαλανοφάγοι και οι οπαδοί τους…).
Ποιος διαθέτει σήμερα την οικονομική επιφάνεια να κατέχει τηλεοπτικά μέσα, ώστε να αποστομώσει τους ανιστόρητους στρεβλωτές της ιστορίας μας, που οπωσδήποτε ουδόλως κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά προσπαθούν να δημιουργούν συνεχώς φανταστικά σημεία αψιμαχίας μεταξύ ειρηνικά συνυπαρχόντων πολιτών, ώστε απερίσπαστοι να δημεύουν τις περιουσίες όλων μας;
Δεν είναι θέμα ποιος θα κρατά τη σημαία μας στην παρέλαση και αν θα γίνει τούτο μετά από κλήρωση. Θέμα μεγάλο πλέον αποτελεί αν θα υπάρχει στο μέλλον η σημαία αυτή…
Επιστρέφουν στην Ελλάδα, από τη Γερμανία, οι ταλαίπωροι πρόσφυγες…
Η εύπορη, ευημερούσα, Γερμανία, που χάρη σε φιλότιμες προσπάθειες αφιλότιμων  ουδέποτε ξεπλήρωσε τις υλικές τουλάχιστον, καταστροφές , που προξένησε στη χώρα μας κατά το Β Παγκόσμιο πόλεμο, αδυνατεί να θρέψει, αυτούς, που κατέστρεψαν οι πολιτικές της περίφημης Ευρώπης, στη χώρα τους. Που κατέστησαν κόλαση επί της γης, τον τόπο των ανθρώπων αυτών και τους ωθούν σε αθρόα, ομαδική μετανάστευση για να καταστήσουν επικυρίαρχοι, νέες αποικίες τις πατρίδες τους και τη δική μας μαζί. Και ζητούν από την μικρή χρεωμένη Ελλάδα, να ενσωματώσει της γης τους κατατρεγμένους. Ρατσιστές, μονόφθαλμοι, συμφεροντολόγοι, διαφθορείς, που χρημάτιζαν απροκάλυπτα πρόσωπα και πράγματα του ελληνικού πολιτικού βίου , παρεμβαίνουν σήμερα ξεδιάντροπα ακόμα και στο έργο των ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ σχετικά με το θέμα της έρευνας παραποίησης στοιχείων, που μας οδήγησαν σε ΆΛΩΣΗ δια των συνεχών μνημονιακών δεσμεύσεων .Εκείνοι, που κατέστησαν τη χώρα μας επί γης κολαστήριο των πολιτών της.
Μα έχουμε Κοινοβούλιο δημοκρατικά εκλεγμένο….
Πληρώνονται κάποιοι , από τον Ελληνικό λαό, ώστε να ζουν πλουσιοπάροχα καταλαμβάνοντας θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο… Αναρωτιέται κανείς όμως, αν μετά την εκλογή των,  συναναστρέφονται πλέον, πολίτες από μεσαία και κατώτερη τάξη, την περίοδο, που ψηφίζουν το θάνατο μας και δεν παρακαλούν ημάς τα υποζύγια, για ψήφο…
Όσοι πάλι δεν τα ψηφίζουν, γιατί δεν παραιτούνται ομαδικά; Γιατί σιωπούν η αντιπολιτεύονται απλά, όσα όταν γίνονται Κυβέρνηση υπογράφουν;
Υπέρ του πολιτικού αυτού κατεστημένου,  είναι το γεγονός ότι πάρα πολύ δύσκολα πλέον, μπορεί να κερδίσει άτομο χωρίς «σπόνσορα», η οικογενειακό στασίδι στη Βουλή, τέτοια περίοπτη θέση, που απαιτεί τεράστια ποσά «προετοιμασίας»… Ακόμα περισσότερο να σχηματισθεί, οργανωθεί και διαφημιστεί νέο  «κόμμα», οπότε είναι φυσικό, τα «κόμματα», να είναι ολίγα και επίσης ελεγχόμενα, το λιγότερο,  από τα… χρέη τους…
«Πως είναι έτσι; Σαν το χρέος….», έλεγε παλαιότερα ο σοφός Ελληνικός λαός !
Πως είναι η ζωή μας σήμερα; Σαν το χρέος, που μας φόρεσαν καπέλο, θα έλεγε κάποιος ειλικρινής σήμερα, από εκείνους, που δεν έβαλαν δάκτυλο στο εκλεκτό μελάκι….
Οι φτωχοί στο στόχαστρο με ανηλεή φοροεισφοροεπιδρομή και ΕΝΦΙΑ. Οι πλούσιοι επίσης με απώτερο στόχο τη δήμευση των περιουσιών τους. Γιατί έκλεισαν οι βιομηχανίες μας; Γιατί ερημώνεται η επαρχία; Γιατί επιδότησαν την καταστροφή της αλιείας; Οι εφοριακοί-κλέφτες. Οι γιατροί-κλέφτες. Οι υπάλληλοι -κλέφτες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες -κλέφτες. Όλοι κλέφτες εκτός από τους τιμητές, που οδηγούν τις περιουσίες των Ελλήνων στους πλειστηριασμούς και τα κοράκια, άπλυτα η μη….
(Οι χορηγοί της ΜΙΖΕΝΣ, βεβαίως, πάντα, στο απυρόβλητο, ο φάκελος της Κύπρου  επτασφράγιστος κι ο λαός στα  σκουπίδια!).
Το τέλος των τριάκοντα τυράννων, πρέπει να προβληματίζει πάντοτε, όσους καταλύουν τη Δημοκρατία, είτε με βίαιο τρόπο, είτε έμμεσα, αφαιρώντας το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, νοθεύοντας η περιφρονώντας χρηστά ήθη κι αξίες από τις οποίες απορρέει το ευνομούμενο πολίτευμα, μειώνοντας η νοθεύοντας το γηγενή πληθυσμό, λαμβάνοντας μέτρα τα οποία οδηγούν το λαό σε ομαδική μετανάστευση, όπως έγινε κατά την εποχή των τυράννων, όταν η αρχαία Αθήνα ερημώθηκε κι οι κάτοικοι διέφυγαν σε γειτονικές πόλεις.
Αλλά και η επίσημη από πλευράς του Ελληνικού Κράτους ώθηση παραγωγικής μερίδας του μεταπολεμικού πληθυσμού σε μετανάστευση ειδικότερα στη Γερμανία, αποτελεί επίσης τραγική απόδειξη των πολιτικών αποφάσεων, που ρήμαξαν τη χώρα κι έκτισαν ξανά το μεγαλείο των σημερινών επικριτών της, αντί να φροντίσουν την ουσιαστική κατάταξη στο στρατόπεδο των νικητών, όπου ανήκε και θα ανήκει πάντα, όσες προσπάθειες κι αν καταβάλουν να μη ζήσει ως ιστορικό έθνος.
Όσο για τον κλήρο για τη σημαία μας, αφού αφήνουμε το εθνικό μας σύμβολο στην …τύχη, μήπως να κληρώναμε και τις θέσεις στο Κοινοβούλιο; Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ περισσότερο επιτυχημένο. Το είπε κι ο Σωκράτης. Οι Θεοί, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και ποτέ δεν αμελούν τις υποθέσεις τους.
Μαρία Μπουκουβάλα
Ιατρός – Αντιπρόεδρος ΙΣΠ

Δημοσίευση σχολίου