Έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, σημειώθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πήρε τον λόγο και επιτέθηκε δριμύτατα κατά του υπουργού Άμυνας τον οποίο κατηγόρησε ότι ασκεί εξωτερική πολιτική βλάπτοντας την κυβέρνηση και τη χώρα, ενώ φέρεται να του καταλόγισε προσωπικό παιχνίδι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν παρεμβάσεις από άλλους υπουργούς, όπως ο Νίκος Παππάς, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. 
 Είχε προηγηθεί η  τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα  , ο οποίος φέρεται να είπε ότι κατανοεί τις διαφορετικές απόψεις στο Σκοπιανό, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπάρχουν τοποθετήσεις που βάζουν πρόωρο τέλος στη θητεία της κυβέρνησης, αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Καμμένου ότι αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, τότε οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. 
 Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο κ. Καμμένος απάντησε επί προσωπικού στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο κ. Κοτζιάς, ωστόσο φέρεται να είπε - απαντώντας κυρίως στον Πρωθυπουργό - ότι διατηρεί τις απόψεις του στο Σκοπιανό αλλά δεν πρόκειται να συμβάλλει στο να πέσει η κυβέρνηση, ενώ στο ίδιο κλίμα – ότι δηλαδή δεν θα ρίξει την κυβέρνηση – φέρεται να κινήθηκε και η κ. Κουντουρά. 
 Ουδείς μπορεί να προδιαγράψει τις εξελίξεις αυτή τη στιγμή, καθώς γίνονται προσπάθειες να σβήσει η «φωτιά» που άναψε, ωστόσο φαίνεται ότι το θέμα της κυβερνητικής διαφωνίας - όπως εμφανίζεται τουλάχιστον, καθώς η αντιπολίτευση μιλά ήδη για άλλη μία κακοπαιγμένη παράσταση – δεν έκλεισε στη συνάντηση που είχαν χθες Δευτέρα Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στη Λέσχη Αξιωματικών, στη Ρηγίλλης. 
 Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση κάλεσε τους υπουργούς να δεσμευθούν πως δεν θα ρίξουν την κυβέρνησή του, καθώς και ότι δεν θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής από την πλευρά της Ν.Δ. Αυτό ήταν το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά από τις ημέρες του 2015 που η εισήγηση του Πρωθυπουργού δεν μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ, ενώ η ένταση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των υπουργών που αποχωρούσαν από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου. 
   Κρίση στους ΑΝΕΛ   
 Σημειώνεται επίσης ότι έχουν σημειωθεί – επισήμως – τουλάχιστον δύο κρούσματα διαφοροποίησης στους ΑΝΕΛ από την κομματική γραμμή που έχει θέσει ο κ. Καμμένος να μην στηριχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, αν έρθει στην ελληνική Βουλή. Μετά τον Θανάση Παπαχριστόπουλο που δήλωσε επισήμως ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών θα καταψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και μετά θα παραδώσει την έδρα, και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σημείωσε πως θα ψηφίσει κατά συνείδηση, δηλαδή θα «σπάσει» την κομματική γραμμή. Στο ίδιο κλίμα, κατά πληροφορίες, κινείται και ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ωστόσο δεν είναι βουλευτής. 
 naftemporiki.gr


Δημοσίευση σχολίου