Έχοντας ήδη διενεργήσει πρόβλεψη 5,5 δισ ευρώ σημαίνει ότι στο δ΄ τρίμηνο του 2016 θα εμφανίσει μια προ φόρων ζημία 1,17 δισ.
Η Deutsche bank διασώθηκε.
Στο παρελθόν μπορεί να εθεωρείτο ως η νούμερο ένα τράπεζα που κινδύνευε να καταρρεύσει λόγω του προστίμου των αμερικανικών αρχών ύψους 14 δισεκ. και της μεγάλης έκθεσης στην αγορά παραγώγων ωστόσο το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο 3,1 δισεκ. δολάρια ενώ θα πληρώσει και 4,1 δισεκ. προς τους καταναλωτές συνολικά 7,2 δισεκ.
Έχοντας ήδη διενεργήσει πρόβλεψη 5,5 δισ ευρώ σημαίνει ότι στο δ΄ τρίμηνο του 2016 θα εμφανίσει μια προ φόρων ζημία 1,17 δισ και θα κλήσει τις εκκρεμότητες της με τις ΗΠΑ.
Το πρόστιμο που επιβλήθηκε τελικώς τα 3,1 δισεκ. για αστική ευθύνη υπολείπεται ακόμη και της πρόβλεψης που είχε διενεργήσει η γερμανική τράπεζα ύψους 5,5 δισεκ. ευρώ.
Με τις προσδοκίες των αναλυτών να προσδιορίζουν το πρόστιμο που θα επέβαλαν οι ΗΠΑ σε 2 έως 5 δισ δολαρίων έναντι αρχικού προστίμου 14 δισ δολαρίων η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι έχει πετύχει διακανονισμό με τις αρχές των ΗΠΑ να καταβάλει 3,1 δισεκ για αστικές ευθύνες.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική για την γερμανική τράπεζα καθώς αφαιρεί σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια της Deutsche Bank.
Η Deutsche bank εθεωρείτο η πιο συστημικά επικίνδυνη τράπεζα στον κόσμο… και ξαφνικά έπεσε στα μαλακά.
Οι νομικοί εκπρόσωποι της Deutsche bank είχαν πρότεινε η τράπεζα να πληρώσει 2 με 3 δισεκ. δολάρια.
Ωστόσο η Deutsche bank είχε ήδη διενεργήσει πρόβλεψη 5,5 δισ για αστικές διαφορές και κανονιστικές κυρώσεις στον ισολογισμό της στις 30 Ιουλίου του 2016 οπότε τα 3,1 δισεκ δολάρια υπερκαλύπτονται.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία 7,2 δισεκ. δολαρίων για να επιλύσει μια πολύχρονη έρευνα των ΗΠΑ σε συναλλαγές που είχε πραγματοποιήσει σε ενυπόθηκους τίτλους.
Η Deutsche Bank θα καταβάλει 3,1 δισ δολ. ως αστική ευθύνη και θα παρέχει 4,1 δισεκ. δολάρια στην κάλυψη ζημιών καταναλωτών.
Ενώ η συμφωνία αίρει σημαντική αβεβαιότητα πάνω από την Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας συνεχίζει να ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε πολλά άλλα θέματα.
Η κυβέρνηση Obama πιέζει για να ολοκληρωθούν οι έρευνες στις εταιρίες της Wall Street για τα subprime ενυπόθηκα ομόλογα που τροφοδότησαν την οικονομική κρίση του 2008.
Οι αρχές έχουν ήδη επιβάλλει πάνω από 46 δισ δολάρια πρόστιμα σε 6 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.
Η Bank of America Corp. στην οποία είχε επιβληθεί το μεγαλύτερο πρόστιμο συμφώνησε να καταβάλει 16,7 δισ δολάρια.
Η Deutsche Bank αναμένει να καταγράψει μια προ φόρων επιβάρυνση περίπου 1,17 δισεκ. δολάρια στο 4ο τρίμηνο του 2017.


bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου