Καραγκιόζης ο Τσίπρας λέει η εφημερίδα  Guardian


Διαβάζοντας κάποιο άρθρο και ειδικά μεγάλων μέσων, μέσω των οποίων είναι σε όλους γνωστό ότι εξυπηρετούνται μεγαλο-συμφέροντα, είναι σχετικά εύκολο να διακρίνεις που στοχεύει το δημοσίευμα και ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian αναλύεται το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα και τίθεται το ερώτημα εάν είναι ρεαλιστικό το σχέδιο.

Μπορεί όντως το σχέδιο να μην είναι ρεαλιστικό και το πρόγραμμα να είναι καταδικασμένο να αποτύχει, όμως εάν αποτύχει τότε το βέβαιο είναι ότι το δημοσίευμα ετοιμάζει την κοινή γνώμη για να αποδεχτεί τα αισχρά μέτρα που προγραμματίζονται μετά την αποτυχία του προγράμματος.

Το δημοσίευμα κάνει και πολλά βήματα "παρακάτω" λέγοντας ότι ο Τσίπρας θα αγωνιστεί για να μην θεωρηθούν οι αποκρατικοποιήσεις ξεπούλημα.

Δηλαδή κατάμουτρα καθιστά τον Τσίπρα καραγκιόζη που ενώ θα ξεπουλάει θα προσπαθεί να πείσει ότι ...πουλάει. 

Στο άρθρο της η εφημερίδα σημειώνει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις εξακολουθούν να αποτελούν ζωτικής σημασίας στοιχείο στην τελευταία συμφωνία για τη διάσωση της Ελλάδας.

Υπό την απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη, η Αθήνα συμφώνησε να μεταφέρει «πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία» σε ένα ανεξάρτητο ταμείο, με στόχο τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα μισά από τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη αποθεματικών κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες, το ένα τέταρτο θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των πιστωτών της Ελλάδας, και το υπόλοιπο ποσό θα δαπανηθεί σε επενδύσεις που ακόμη δεν έχουν καθοριστεί.

Διαβάζοντας όσα γράφει η εφημερίδα δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις με τον οικονομολόγο Γενς Μπάστιαν που λέει ότι «Η ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα σημαίνει τώρα ξεπούλημα»

Το ξεπούλημα της Ελλάδας δεν πρόκειται να επιφέρει καμία ελάφρυνση αλλά αντίθετα αυτό που θα συμβεί είναι αυτό που συνέβη στην Ρωσία το 1990 όταν  πολύτιμα κρατικά περιουσιακά στοιχεία πωλήθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές, ώστε να αυξηθούν επειγόντως τα μετρητά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια νέα τάξη ολιγαρχών.

Ενώ λοιπόν θα έπρεπε μία αριστερή κυβέρνηση να απαλλάξει την Ελλάδα από την ολιγαρχία, στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται θα εδραιώσει τα προνόμια των ολιγαρχών στη χώρα.

Να πηγαίνουν λοιπόν διαβασμένοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να μην "τρώνε" το παραμύθι ότι η δραχμή θα είναι εκείνη που θα επιστέψει στο κεφάλαιο να εξαγοράσει τη χώρα αλλά να δούνε ότι αυτά που ψηφίζουν στο όνομα των ιδιωτικοποιήσεων είναι τα πραγματικό ξεπούλημα.


Αν θέλουν να ξεπουλήσουν κάτι ας βάλουν στο ΤΑΙΠΕΔ το 62% των ομολόγων των τραπεζών που είναι σε κρατικά χέρια για να ...γλυτώσουμε και το σώσιμο τους.


Δημοσίευση σχολίου