" Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο (ΕΑΜ)"

Το ακριβές όνομα του νέου σχηματισμού το οποίο αποτελεί αντίβαρο του μνημονικού μετώπου που συγκροτούν ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, η ΝΔ, το ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ,  είναι Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο.
Σε αυτό, καλούνται να συμμετέχουν όλοι όσοι διαφωνούν με την στροφή του Αλέξη Τσίπρα και την ακολουθούμενη πολιτική των μνημονίων.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κώστας Λαπαβίτσας και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι πιθανόν στα ψηφοδέλτια του ΕΑΜ.
Ο Δημήτρης Στρατούλης ανέλαβε εκ μέρους της «Αριστερής Πλατφόρμας» να ανακοινώσει ότι προχωρούν σε συγκρότηση νέου κόμματος, το οποίο θα έχει χαρακτήρα Εκλογικού Μετώπου και θα στηρίζεται στο «Όχι» του Δημοψηφίσματος.
«Οι δυνάμεις του υπερήφανου «Όχι» στο δημοψήφισμα θα βρουν τρόπο να εκφραστούν πολιτικά στις εκλογές, εφόσον προαναγγελθούν εκλογές. Θα υπάρξει Μέτωπο αντιμνημονιακό, με δυνάμεις και μέσα και έξω από τον Σύριζα», είπε ο πρώην υπουργός.
Σε ερώτηση αν πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθούν οι βουλευτές της «Αριστερής Πλατφόρμας», ώστε να συγκροτήσουν την τρίτη πολιτική δύναμη της Βουλής, ο κ. Στρατούλης δεν το διέψευσε.
Αρκέστηκε μόνο να δηλώσει χαμογελώντας «κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο, και όπως ξέρετε έχουμε ακόμα Αύγουστο».


Δημοσίευση σχολίου