Τον δρόμο προς τις κάλπες μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης επιλέγει ο Τσίπρας.



Τι θα πράξουν στο ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την 20 Αυγούστου καλούνται να απαντήσουν τα ΟΧΙ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθόσον ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι επιλέγει τον δρόμο προς τις κάλπες μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάζουν μπροστά το ΠΟΤΑΜΙ να προτείνει εναλλακτική λύση στον Τσίπρα, προτρέποντάς τον να διώξει τα …αριστερά βαρίδια και να προχωρήσει σε συγκυβέρνηση μαζί τους.
Μάλιστα για να απαλλάξει τον Τσίπρα από το βάρος της «ηθικής ευθύνης», το ποτάμι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καταθέσει αυτό πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Το σκηνικό ρήξης που επιδιώκει ο Τσίπρας φαίνεται ότι θα επιταχύνει τις εξελίξεις με ενδεχόμενο πλέον οι κάλπες του Σεπτέμβρη να δημιουργήσουν νέο πολιτικό τοπίο.
Όμως με δεδομένο ότι τέτοια πλειοψηφία όπως αυτήν που έχει ο Τσίπρας σήμερα είναι αδύνατον να υπάρξει ξανά, δηλαδή είναι αδύνατον μετά από νέα εκλογική αναμέτρηση η τα μνημονιακά κόμματα να συνεχίσουν να είναι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδεχόμενο να μην αφήσουν οι τοκογλύφοι τον Τσίπρα να πάει σε εκλογές αλλά να τον σύρουν σε συγκυβέρνηση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, δεν είναι καθόλου αμελητέο.
Πάντως το ΠΟΤΑΜΙ είναι είδη σε αναζήτηση υποψηφίων στην επαρχία, παρά του ότι η εκλογές θα γίνουν με λίστα.  

  

Δημοσίευση σχολίου