Μία μικρή περιήγηση στο Internet είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος ότι οι τράπεζες καταρρέουν η για να ακριβολογούμε, τις τράπεζες τις καταρρέουν.


Οι περισσότεροι των οικονομικών αναλυτών κινούμενοι σύμφωνα με τον τρόπο που τους έμαθαν η τους επιβάλλουν να σκέφτονται, θα μιλήσουν για λάθη του παρελθόντος και στο τέλος της ανάλυσής τους θα επικεντρωθούν στα stress tests του 2014.
Αυτά και άλλα πολλά όμως είναι ο μύθος.

Η πραγματικότητα είναι ότι καταληστεύουν τις καταθέσεις με τον ίδιο τρόπο που κατέκλεψαν τα λεφτά των μικροομολογιούχων.
Είχαμε αναφέρει (εδώ) ότι πάνε για κούρεμα της τάξης του 50% και εάν παρακολουθήσει κάποιος τις δηλώσεις των πολιτικών, των οίκων αξιολόγησης αλλά και των τραπεζιτών-τοκογλύφων θα διαπιστώσει ότι …τα λεφτά των καταθέσεων έκαναν φτερά.
Σήμερα τα παπαγαλάκια επιστρατεύοντας όλη τη σοβαρότητά τους αναρωτιούνται γιατί καταρρέουν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών;
Γιατί από χρηματιστηριακή αξία 30-32δις το 2014 φτάσαμε σήμερα σε αξίες της τάξης των 3,80δις;
Γιατί με όρους κεφαλαίων Μαρτίου 2015 όπου οι τράπεζες διέθεταν 26 δισεκ. ίδια κεφάλαια ο τραπεζικός κλάδος, σήμερα αποτιμάται με βάση το P/BV περίπου στο 0,14 δηλαδή τα 100 ευρώ έχουν χρηματιστηριακή αξία 14 ευρώ.
Γιατί τα warrants κάποτε είχαν αξία 3,5 δισεκ. ευρώ και σήμερα αποτιμώνται 36 εκατ ευρώ δηλαδή έχουν πτώση 99% δηλαδή τα χρήματα εξαϋλώθηκαν.   
Όλα αυτά τα γιατί και πολλά ακόμα έχουν μία απάντηση.

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΜΕΝΩΝΤΑΣ ΜΟΙΡΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑ. 

Δείτε επίσης:



Δημοσίευση σχολίου