Το βέβαιο είναι ότι η προπαγάνδα είναι το πρώτο όπλο στον πόλεμο της Συρίας. Όμως κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι εκεί γίνεται πόλεμος.


Από το παιχνίδι των συγκρούσεων δεν θα μπορούσε να απέχει το Ισραήλ και λογικό είναι τα θερμά επεισόδια να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.
Ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση στην περιοχή, ισραηλινά F-15 κινήθηκαν στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου πράγμα που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ρωσίας η οποία απείλησε με κατάρριψη σε περίπτωση που παραβιαζόταν ο Συριακός εναέριος χώρος.


Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Akhar βόρεια του Λιβάνου.
Είναι το δεύτερο επεισόδιο μετά την εμπλοκή έξι ρωσικών μαχητικών Su-300M τα οποία ενεπλάκησαν με Ισραηλινά F-15, τα οποία εγκλώβισαν και αναχαίτισαν στην ίδια περιοχή.


   Tο περιστατικό έρχεται μόλις μία ημέρα αφού Ρωσία και Ισραήλ ανακοίνωσαν την δημιουργία "κόκκινης γραμμής" για τον συντονισμό της αεροπορικής δραστηριότητας πάνω από το Λίβανο και τη Συρία.
 Σύμφωνα με την εφημερίδα Αs Safir, αξιωματούχοι τόνισαν ότι:
 "Τα ρωσικά μαχητικά αμέσως μπλόκαραν τα ισραηλινά μαχητικά ενώ πετούσαν πάνω από την περιοχή Akhar στο βόρειο Λίβανο και οι Ρώσοι  έστειλαν ξεκάθαρη προειδοποίηση στους Ισραηλινούς ότι οποιαδήποτε απόπειρα τους να εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο θα αποτελέσει αιτία κατάρριψης"


   


Δημοσίευση σχολίου