Τον συμβιβασμό της ελληνικής κυβέρνησης με την γερμανικής εταιρεία Siemens υπερασπίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Υπενθυμίζουμε ότι το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής έκανε λόγο για ζημία 2 δισ. ευρώ.
«Για να είναι 2 δις ευρώ οι αξιώσεις λόγω προμηθειών 10% θα έπρεπε ο τζίρος της Siemens στην Ελλάδα να είναι 20 δις ευρώ. Δεν προκύπτει, όμως, κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας: «Πολύ κάναμε και κλείσαμε την εκκρεμότητα με τη Siemens».
Θέλοντας να υπερασπιστεί την επιλογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού έναντι των δικαστικών διεκδικήσεων είπε: «Αν δεν κάναμε συμβιβασμό θα μπαίναμε σε μια περιπέτεια η οποία δεν ξέρει κανείς  που θα κατέληγε», σημειώνοντας  ότι υπήρχε κίνδυνος το Ελληνικό Δημόσιο να κέρδιζε ακόμη λιγότερα χρήματα στο δικαστήριο.
Ακόμα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επικρότησε όμως και την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να μην ακυρώσει τη συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία. 
«Η σύμβαση εκτελείται και καλώς εκτελείται» είπε, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία αφορά μόνο αστικές και διοικητικές ευθύνες της Siemens και όχι ποινικές.
Θέλοντας να υπερασπιστεί τους χειρισμούς του για την υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Δεν είχα το δικαίωμα να μην υπογράψω ή να τροποποιήσω τη σύμβαση», τονίζοντας ότι πριν υπογράψει είχε λάβει σχετική εισήγηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Ανέφερε, μάλιστα, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας τον δικαίωσε καθώς απεφάνθη ότι δεν μπορούσε να μην υπογράψει τον συμβιβασμό αλλά και ότι η υπογραφή έγινε εμπρόθεσμα.
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίστησε μάλιστα δημόσια τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο που επικρότησε τους χειρισμούς του. 
Ο κ. Βενιζέλος είπε όλα έπρεπε να πω εγώ», είπε.
 ΠΗΓΗ: NEWS247


Δημοσίευση σχολίου