Τρόμος έχει κυριέψει την Ελβετία μετά την αποκάλυψη ότι οι δύο Σύροι συλληφθέντες στη Γενεύη προετοίμαζαν επίθεση με τοξικά αέρια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο γενικός εισαγγελέας της Γενεύης, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι μετέφεραν τοξικά αέρια και εκρηκτικά, όπως μεταδίδει το Reuters. Οι δικαστικές αρχές τους συνδέουν με το ISIS. 
Οι δύο συλλήψεις έγιναν σε δρόμο έξω από το  Cologny, ένα δήμο του καντονιού της Γενεύης και ενώ είχε διακοπεί για πολλές ώρες η κυκλοφορία. 
Οι συλλήψεις έγιναν την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε επίπεδο συναγερμού 3, έπειτα από συγκεκριμένη απειλή επίθεσης τζιχαντιστών.  
Η ελβετική αστυνομία αναζητούσε ένα βελγικό φορτηγάκι, το οποίο είχε περάσει τα σύνορα της χώρας την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RTS. Την Παρασκευή, ο Ελβετός υπουργός Δικαιοσύνης, Simonetta Sommaruga, δήλωσε ότι οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες που δόθηκαν από άλλη χώρα και δεν ήταν δεδομένο ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν χτύπημα κατά της Ελβετίας.
Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι αρχές αναζητούσαν 4 άτομα, όπως είπε την περασμένη Πέμπτη στο Reuters.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Temps την Πέμπτη, ένας από τους καταζητούμενος από τις αρχές της Ελβετίας θεωρείται ότι είναι φίλος του καταζητούμενου για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.  


"Πηγή:cnn.gr"

Δημοσίευση σχολίου