Κάνοντας απολογισμό των επιχειρήσεων στη Συρία οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της συμμαχίας που επιχειρούν στη Συρία κατάφεραν ισχυρά αεροπορικά πλήγματα στο ισλαμικό κράτος.



Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο σε ζωντανή σύνδεση από την Βαγδάτη ο συνταγματάρχης Steve Warren δήλωσε ότι σκοτώθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον της Δύσης.

Οι ηγέτες του ISIL που σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιθέσεις του συνασπισμού που πραγματοποιήθηκαν από 7 έως 27 Δεκεμβρίου, ήταν οι σχεδιαστές των επιθέσεων που συνδέονται με το χτύπημα στο Παρίσι.

Θα συνεχίσουμε δήλωσε ο Warren χτυπώντας τις κεφαλές του Ισλαμικού κράτους και ανέφερε άλλους εννέα αρχηγούς των Ισλαμιστών που σκοτώθηκαν μόνο τον μήνα Δεκέμβριο.

Ο Abu Anas, σκοτώθηκε 8η Δεκεμβρίου κοντά στο Κιρκούκ, Ιράκ. Ο θάνατός του, είπε ο Warren, "θα διαταράξει την ικανότητα ISIL να κατασκευάζει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και να διενεργεί επιθέσεις κοντά στο Κιρκούκ."

Ο Γιούνις Khalash, γνωστός και ως Αμπού Jawdat, ο οποίος ήταν αναπληρωτής οικονομικός εμίρης του ISIL στη Μοσούλη, σκοτώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο Mithaq Najim, αναπληρωτής εμίρης του ISIL στην επαρχία Κιρκούκ σκοτώθηκε επίσης στις 9 Δεκεμβρίου κοντά στην Huwayjah του Ιράκ. Ο θάνατος του μειώνει την ικανότητα του ISIL στην εκπαίδευση, τη διοίκηση και τη διατήρηση μαχητών στην επαρχία Κιρκούκ," δήλωσε ο Warren.
Ο συνταγματάρχης έδωσε στοιχεία για όλους τους τρομοκράτες των Τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν τον μήνα Δεκέμβριο.

Δημοσίευση σχολίου