Σε έντονη αντιπαράθεση ετοιμάζεται να βρεθεί ο Κ. Μητσοτάκης με τους υποστηρικτές της πολιτικής του Κ. Καραμανλή.
Το κόμμα της ΝΔ και τα μέλη της δημιουργούν εσωτερικό ζήτημα για τον νόμο του Νίκου Παππά που πέρασε στα χέρια του από τον κ. Ρουσόπουλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς και τώρα ο Κ. Μητσοτάκης εναντιώνονται στην πολιτική του Καραμανλή που μιλούσε για άμεση αδειοδότηση των σταθμών.
Το νομοσχέδιο που μιλούσε για προσωρινή λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια και στην ψηφιακή συχνότητα το ακύρωσε με νόμο το 2007 που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Καραμανλή.
Ο Νίκος Παππάς αναλαμβάνει να αποφασίζει για τις άδειες βοηθούμενος από τον νόμο που ψήφισε η ΝΔ και του δίνει το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης.
Η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν είχε προβάλει καμία αντίσταση ούτε διαμαρτυρία μια που συμφώνησαν με την διάταξη και τον νόμο που δεν έδινε την δυνατότητα να υπάρχει άλλος ανταγωνιστικός σταθμός στις συχνότητες την αναλογική περίοδο.
Μια ερώτηση που θα μπορούσε να γίνει στον Κ. Χατζιδάκη, που ήταν και ένας από τους συντάκτες του νόμου την περίοδο Ρουσόπουλου, ήταν γιατί δεν εφάρμοσε τον νόμο;.... 
Η ΝΔ με βοήθεια του ΠΑΣΟΚ έκανε αυτό που καταγγέλει και ακύρωσε το ΕΣΡ βοηθώντας τον υπουργό Επικτρατείας να έχει την απόλυτη εξουσία δίνοντας άδειες στους σταθμούς. Χορηγήθηκαν άδειες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς που παρόλο που οι επιχειρηματίες δεν πλήρωσαν όσα χρωστούσαν στο δημόσιο ξανά βρέθηκαν να έχουν τους σταθμούς σε λειτουργία χρησιμοποιώντας του εργαζόμενους για να πετύχουν το σκοπό τους.

Δημοσίευση σχολίου