Είναι δεδομένο ότι περισσότερη ζημιά κάνουν οι Γερμανοτσολιάδες παρά οι κατακτητές.
Τι είναι όμως οι Γερμανοτσολιάδες;
Ευδοκιμούν παντού. Είναι ελεεινά και τιποτένια πρόσωπα που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τομάρι τους. Στην κατοχή τους συναντούσες ως μεγαλοβιομήχανους που έκαμναν …δουλίστες με το Ράιχ, ρουφιάνους με η χωρίς κουκούλα που έστελναν Έλληνες στο εκτελεστικό απόσπασμα, πόρνες που πέρναγαν τα βράδια τους στα τέσσερα διασκεδάζοντας τους φασίστες αλλά και σε ποιο «υπεύθυνους» ρόλους όπως αυτοί των τριών κατοχικών πρωθυπουργών (Γεώργιος Τσολάκογλου, Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος και  Ιωάννης Ράλλης).
Το δυστύχημα είναι ότι δεν ήταν μόνο αυτοί αλλά και πολλοί άλλοι.
Η δράση των Γερμανοτσολιάδων την περίοδο της κατοχής κινείται σε πολλά επίπεδα και η στήριξη που παρείχαν στην Γερμανία υπήρξε πολιτική άλλα και στρατιωτική. Πολιτική στήριξη παρείχαν πολλοί Έλληνες των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων (καθηγητές πανεπιστημίου, αξιωματικοί του στρατού, διπλωμάτες κλπ
Επίσης πολλοί ακόμα στελέχωσαν τα φιλογερμανικά φασιστικά κόμματα που λειτούργησαν αυτή την περίοδο, όπως το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΕΚΕ), η Εθνική-Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωση (ΕΣΠΟ), η Οργάνωσις Εθνικών Δυνάμεων Ελλάδος (ΟΕΔΕ) και η Εθνική Ένωσις Ελλάδος (ΕΕΕ).
Η στρατιωτική στήριξη προήλθε κυρίως από τα Τάγματα Ασφαλείας. Πρόκειται για παραστρατιωτικές ομάδες που οργανώθηκαν και εξοπλίστηκαν από τις αρχές της κατοχής και κύριος στόχος τους ήταν η καταπολέμηση του ΕΑΜ.
Αποτελούνταν από 9 ευζωνικά τάγματα οργανωμένα από την κατοχική κυβέρνηση και 22 εθελοντικά αυτοτελώς οργανωμένα και αριθμούσαν πριν το τέλος της κατοχής περίπου 22.000 άντρες.
Ύποπτες για συνεργασία με τους κατακτητές αντιμετωπίστηκαν επίσης ορισμένες αντιστασιακές οργανώσεις, όπως η Οργάνωση Χ (του Γεώργιου Γρίβα) και ο αποκαλούμενος Εθνικός Ελληνικός Στρατός (ΕΕΣ), που σχηματίστηκε από διάφορες μικρές αντάρτικες ομάδες στην Μακεδονία και τη Θράκη.
Όπως και τότε έτσι και τώρα οι Γερμανοτσολιάδες δεν έχουν εκλείψει και αυτό φαίνεται στο video που ακολουθεί.
Ο …κύριος που σας ομιλεί εις το videoν είναι δικαστικός επιμελητής της εταιρίας  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και είναι περιχαρής που έπιασε τους κατοίκους του Ρεθύμνου στον ύπνο και δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την κατάσχεση καταστήματος στην πόλη τους.
Είναι βέβαιο ότι αυτός ο τύπος δεν θα δίσταζε να στείλει έναν άπλυτο, βρωμιάρη ξεδοντιάρη Εβραίο στο Άουσβιτς.
«Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει» λέει η λαϊκή ρήση και ο γερμανοτσολιάς του 2017 φροντίζει να την επιβεβαιώνει.   

Ανδρέας Κεσίδης.  



Δημοσίευση σχολίου