Της Μαρίας Νταλιάνη
Μύλος και σκηνές απείρου κάλλους στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς διαπιστώθηκε πως δεν μπορεί να διαμορφωθεί πλειοψηφία για το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ!
Στην αρχή της διαδικασίας ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος επιχείρησε να περάσει το νομοσχέδιο με συνοπτικές διαδικασίες λέγοντας πως η πλειοψηφία είναι δεδομένη.
"Πως είναι δεδομένη η πλειοψηφία;" ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης φρενάροντας την διαδικασία. Ακολούθησε σάλος αντιδράσεων από ΔΗΣΥ και μικρότερα κόμματα και μύλος με αναφορές στο τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.
Ο κ. Βαρεμένος προσπάθησε να ξεκινήσει την διαδικασία για ψήφο επί της αρχής καλώντας τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων. Όταν όμως εκφώνησε τον Α. Φωκά, την τελευταία είσοδο στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, ο τελευταίος έλειπε από την Ολομέλεια.
Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ θα πρέπει να λάβει πλειοψηφία επί των παρόντων.
Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γκιόλας επισήμανε πως "δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη τη θέληση και βούληση όλων των βουλευτών, οπότε θα πρέπει να ερωτηθούν και οι 16 ανεξάρτητοι."
Το πρόβλημα με την πλειοψηφία για την απλή νομοθέτηση στη Βουλή πάντως μόλις ξεκίνησε για την κυβέρνηση η οποία μέχρι πρότινος περνούσε άψε-σβήσε ότι ήθελε με την ψήφο των ΑΝΕΛ.
 capital.gr


Δημοσίευση σχολίου