ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣ !

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ !

του Ασλανίδη Ματθαίου
αντί προλόγου
... διότι μόνο οι αρετές δημοσίων ανδρών (εάν αυτές υπάρχουν) δύνανται να εξουδετερώσουν τα μειονεκτήματα του κοινοβουλευτισμού που πάραυτα την ελληνική πολιτεία ταλανίζουν .....
... αρετές δημοσίων ανδρών που πρέπει να περισώσουν  στην πολιτική συνείδηση του Λαού  , το  '' Ουκ ίσασι την ουσίαν εκάστου '' ( μεταφ. - δεν είναι όλοι ίδιοι - Πλάτων Φαιδρ. ) ...
 Όσα και αν έχουν πραχθεί ή λεχθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στα πλαίσια μιας εξωτερικής πολιτικής , ενδιάμεσης ή μη , ορθής ή λανθασμένης υπό το βάρος των πραγμάτων .... για το Σκοπιανό , αποτελούσαν πολιτική σκοπιμότητα μη λύσης για λόγους γνωστούς ... και όχι εθνική θέση .
Να πάψει λοιπόν η κοροϊδία εκ μέρους της κυβέρνησης να επικαλείται τα όποια προηγούμενα για να δικαιολογήσει τα δικά της επόμενα που αντίθετα προς την θέληση του Λαού θέλει να πράξει .
'' Το κράτος έχει συνέχεια '' ως σύνθημα βολικό αυτών που < ιδεολογικά .... >  με την ίδια πολιτική μονίμως το νέμωνται , είναι το κράτος που ο Λαός δεν θέλει , όπως δεν θέλει την σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία που άλλοι φανερά και άλλοι κρυφά εξ υμών εντός της Βουλής την υπογραφή της συμφωνίας εξασφαλίζουν .
'' Το κράτος έχει συνέχεια '' ως παραδοχή , αποκτά ουσία και περιεχόμενο μόνο όταν διασφαλίζει εις το διηνεκές τις αλήθειες της ιστορικής του παράδοσης και δεν ξεπουλά κομάτια αυτής κατ' εντολής ξένων .
Κάποιοι < αγγελιαφόροι ..... της αρχαιότητας > που μας διδάσκουν από την τηλεόραση ιστορία και βιάζονται να γράψουν με την υπογραφή ... την δική τους , δεν κατανόησαν ότι η Μακεδονία δεν είναι απλώς ελληνική , είναι πάνω από όλα Μακεδονική , είναι το κομμάτι εκείνο της ελληνικής ιστορίας που ανέδειξε οικουμενικά τους Έλληνες και την Ελλάδα στον τότε γνωστό κόσμο που γέννησε τον δικό μας ,  και δεν τεμαχίζεται το όνομα αυτό γεωγραφικά και τοπογραφικά γιατί ,  - γιατί δεν είναι έδαφος , αλλά ελληνική ιστορία .  
Αυτή είναι η εθνική εκχώρηση που κρύβεται πίσω από μια ανύπαρκτη εθνική θέση , από υπαρκτά πρόσωπα ... με ανύπαρκτη ιστορική γνώση !
Εθνική θέση για μείζων εθνικό ζήτημα χωρίς την συναίνεση του λαού σε δημοκρατικό πολίτευμα δεν μπορεί να υπάρχει .
Οποιαδήποτε Βουλή που θα θελήσει για το Μακεδονικό άλλως προς την θέληση του Λαού να αποφασίσει , επικαλούμενη με δολιότητα ως αφετηρία την όποια  σκοπούμενη εκ των πραγμάτων ... προτέρα πολιτική στάση , αποτελεί , αν όχι ύποπτη , σίγουρα αντεθνική πράξη .
Ο δημιουργηθείς μεταξύ Βουλής και Λαού πολιτικός δεσμός έπαψε να υφίσταται και διαπιστούται κατά τρόπον μοναδικό από την εκφρασθείσα του συλλαλητηρίου θέληση του Λαού που δεν διεκπεραιώνεται υπό των αντιπροσώπων του στην Βουλή  με την καταψήφιση της συμφωνίας , καθότι δύο πλειοψηφίες με αντίθετη άποψη δεν μπορούν να συνυπάρξουν , άλλη των αντιπροσώπων και άλλη των αντιπροσωπευόμενων .
Όσο η αντίθεση μεταξύ Λαού και Βουλής είναι πλήρης και εξακολουθεί κλιμακούμενη να υπάρχει  ως αδιαφορία από την κυβέρνηση αφενός  και ως επιμονή των Ελλήνων για την Μακεδονία αφετέρου , οφείλει ο Ανώτατος Άρχων της Πολιτείας  Προκόπης Παυλόπουλος να τοποθετηθεί και να πάρει θέση για την ύπαρξη ή μη, Δυσαρμονίας , μεταξύ βούλησης του Λαού και Βουλής , εκφράζοντας υπεράνω πολιτικών σκοπιμοτήτων την κυρίαρχη πλειοψηφούσα θέληση του Λαού , επαληθεύοντας την Λαϊκή του κυριαρχία .
Είναι αδιανόητο ο Πρώτος των πολιτών και των αρχόντων , ακόμη και χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες που το Πρωθυπουργικο-κεντρικό μοντέλο του τις έχει στερήσει , να μην έχει , τουλάχιστον , λόγο και φωνή , για να αγγίξει την δημοκρατική φωνή του Λαού που πάλλεται σε κάθε γωνιά της χώρας αυτής , της οποίας ετάχθη θεματοφύλακας του Δημοκρατικού πολιτεύματός της .
Καμιά Βουλή στο πνεύμα του δημοκρατικού πολιτεύματος με την εξουσία να πηγάζει από τον Λαό ,  - όσο και αν Δημοκρατικά εξελέγει από αυτόν ,  - όσο και αν απήλαυε της εμπιστοσύνης αυτού δεδομένη στιγμή  στην ανάδειξή της , επουδενί λόγω δεν μπορεί να ερμηνεύει αυτά ...  στο συμβόλαιο της με τον Λαό , ως απαλλοτρίωση μεταγενέστερης του κυριαρχίας .
Η Δημοκρατία , ακόμα και η κοινοβουλευτική δια των αντιπροσώπων , ανανεώνεται και ξανα-ανανεώνεται διαρκώς εντός της Βουλής συναινετικά με τον Λαό , επαληθεύοντας λειτουργικά και πρακτικά την λαϊκή του κυριαρχία .
Αυτό ορίζει το Σύνταγμα , αυτό υπαγορεύει το πνεύμα της Δημοκρατίας και αυτό υποτίθεται ... ότι εγγυάται ο θεσμός της Ελληνικής Προεδρίας !
H μεταξύ κυβέρνησης και πλειοψηφίας της Βουλής δημιουργουμένη πολιτική ενότητα , δεν αποτελεί πλέον την θέληση της πλειοψηφίας του λαού τουλάχιστον στο εθνικό ζήτημα για την Μακεδονία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος οφείλει να πάρει θέση με τον τρόπο που ο ίδιος θα κρίνει , γιατί εκείνο που αισθάνεται ο Λαός είναι ότι υπάρχει Δυσαρμονία μεταξύ Λαού και Βουλής για το επίμαχο ζήτημα και σίγουρα ένα Δημοψήφισμα θα ξεκαθάριζε το τοπίο .
Τα εθνικά ζητήματα δεν επιλύονται με πενιχρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες ή με πολιτικές πράξεις που προσομοιάζουν εκείνες ..... του νομοθετικού περιεχομένου , ειδικά σε περιόδους ιδιόμορφης κατοχής και οικονομικής εξάρτησης , παρά μόνο με εθνικές συνεναίσεις .
Κανένας επιθετικός προσδιορισμός άμεσης ή έμμεσης , συμμετοχικής ή αντιπροσωπευτικής δεν αλλάζει το περιεχόμενο της Δημοκρατίας της οποίας το πνεύμα , ο Εγγυητής της , οφείλει να προστατεύσει .
Ο Πρόεδρος των Ελλήνων οφείλει να τοποθετηθεί !
Ειδάλλως :
 '' Η σιωπή δοκεί συναινείν στον βιασμό της ''   

Δημοσίευση σχολίου