Τίτλο από τη δήλωση του Τούρκου προέδρου περί «εξεύρεσης ειλικρινών και δίκαιων λύσεων σε όλα τα ζητήματα» έβγαλαν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία για τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χθες, στην Άγκυρα. 
 Στη δυνατότητα επίλυσης διμερών διαφορών μέσω του διαλόγου, με επίκεντρο τη διαμάχη Άγκυρας – Αθήνας για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, αναφέρονται στο ίδιο ακριβώς δημοσίευμα που έχουν αναρτήσει στις αγγλικές εκδόσεις τους το πρακτορείο Anadolu και η «Hurriyet». 
 «Η Θεολογική Σχολή (της Χάλκης) αντάλλαγμα για τους μουφτήδες», είναι ο τίτλος της «Cumhuriyet». «Όπως γνωρίζετε, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι κλειστή από το 1971, δεν φταίμε εμείς», ανέφερε χθες ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε πως «όποτε μου λέτε για τη Σχολή, εγώ απαντώ να λυθεί και το θέμα των Μουφτήδων». 
 «Η δουλειά της πολιτικής είναι να κάνεις φίλους και όχι εχθρούς», υπογραμμίζει στο πρωτοσέλιδό της η «Aksam», ενώ η «Gunes» εστιάζει το ενδιαφέρον της στο ότι ο Ερντογάν «Ζήτησε τους γκιουλενιστές από τον Τσίπρα». 
 «Μη γίνετε καταφύγιο για τους τρομοκράτες», αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της «Sabah», επίσης αναφερόμενη στα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου για τους «οκτώ». Ομοίως και η «Yeni Safak»: «Μη γίνετε λιμάνι για τους τρομοκράτες». Στους υπότιτλους του βασικού της θέματος, η ίδια εφημερίδα κάνει λόγο για έκκληση Τσίπρα για κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, πράγμα που ζήτησε και ο Ερντογάν. Αναφέρεται όμως και στην φράση του Έλληνα πρωθυπουργού, «λύνουμε τα προβλήματα με επικοινωνία». 
 Από τους δύο προηγούμενους τίτλους, δεν διαφέρει εκείνος της εφημερίδας «Star»: Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει καταφύγιο τρομοκρατών, ενώ λίγο πιο επιθετικός είναι ο τίτλος της «Turkiye»: «Εκδώστε τους προδότες της FETO». 
 Σε άλλο θέμα εστιάζει από την πλευρά της η «Yenicag»: «Δήλωση-έκπληξη από τον Τσίπρα: Η Ομόσπονδη Κύπρος πρέπει να πάρει τη θέση της ως κανονικό κράτος της Ε.Ε».Η «Akit» απλώς αναφέρεται στο γεγονός της συνάντησης των δύο ηγετών: «Ο Ερντογάν δέχθηκε τον Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο». 
   naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου