Η υψηλή φορολογία των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ένωση και ο ιδιότυπος καπιταλισμός προκαλεί αντιδράσεις εκ μέρους των πολιτών. 


Στην Δανία, μία χώρα όπου οι πολίτες "απολαμβάνουν" των παροχών του κράτους εμφανίζονται οι πρώτες αντιδράσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποδοθούν στο Ισλάμ η σε οτιδήποτε άλλο συνήθισαν να μας σερβίρουν, αλλά είναι στοχευμένες πράξεις βίας που δείχνουν την αγανάκτηση σε αυτό το μόρφωμα που καταπιέζει τους λαούς.
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στο κτίριο της Δανέζικης Φορολογικής Υπηρεσίας στην Κοπεγχάγη. Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ η έκρηξη έγινε αισθητή σε αρκετά ακόμη κτίρια της γύρω περιοχής και είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. 
 Στο κτίριο υπήρχαν δύο άτομα κατά την έκρηξη, αλλά δεν τραυματίστηκαν. 
 Η αστυνομία κάνει λόγο για επίθεση και όχι για ατύχημα και καλεί όσους έχουν πληροφορίες να τις καταθέσουν άμεσα. Δεν δίνει η ίδια κάποια στοιχεία για την πιθανή ταυτότητα των δραστών. 
 «Είναι μια εξοργιστική και εντελώς απαράδεκτη ενέργεια» δήλωσε ο υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα Φορολογίας Μόρτεν Μπόντσκοφ σε μήνυμά του στο Twitter, αφού επιθεώρησε το κτίριο. 
 «Παίρνουμε το ζήτημα αυτό στα σοβαρά και ήδη αργά χθες το βράδυ ξεκινήσαμε μια ευρεία και συνολική έρευνα. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι έγινε μια επίθεση όπως αυτή», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Γιόργκεν Μπέργκεν Σκοφ.

Δημοσίευση σχολίου