Αυτή ήταν μια μαύρη εβδομάδα για την Ευρώπη

Το αποτέλεσμα της ελληνικής συμφωνίας απέχει από έναν δίκαιο συμβιβασμό, υποστηρίζουν οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Πρασίνων.
Σε ανακοίνωσή τους για τη Σύνοδο Κορυφής, οι Πράσινοι ε τονίζουν ότι «το αποτέλεσμα είναι πολύ μακριά από μια δίκαιη συμφωνία και δεν αποτελεί απλώς ένα αδύναμο συμβιβασμό. Πρόκειται ουσιαστικά για μια υπαγόρευση». Υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα βρέθηκε από την αρχή με την επιλογή μεταξύ ενός Grexit και της αντιμετώπισής της ως προτεκτοράτο.
«Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι πάντοτε υποστήριζαν μια δίκαιη συμφωνία, που θα έπρεπε να περιλαμβάνει ένα τέλος στη λιτότητα, πραγματική ανακούφιση του χρέους, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως εκείνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ξεκινήσει και πάλι η ελληνική οικονομία αλλά και με έμφαση σε μαζικές επενδύσεις» προσθέτουν. 
Επισημαίνουν ότι οι διαπραγματεύσεις του Eurogroup κατέληξαν σε μια συμφωνία που απέτυχε σε τουλάχιστον τρία και μισό από αυτά τα σημεία. «Αν αυτό είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να επιτευχθεί, όπως είπε ο πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας, αποδεικνύει πόσο μακριά είμαστε από την οικοδόμηση μιας Ευρώπης που μπορεί να ενισχύσει την ελπίδα, τη συμμετοχή και τον αυτοσεβασμό» υπογραμμίζουν. 
«Αυτή ήταν μια μαύρη εβδομάδα για την Ευρώπη. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια διαφορετική Ευρώπη» καταλήγουν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι. 




Δημοσίευση σχολίου