Πρότυπο πρόγραμμα σπουδών σε συνεργασία με τη NΑSA για την κατασκευή μικροδορυφόρων ξεκινά στην Ελλάδα

Ξεκινά στην Ελλάδα το πρώτο πρόγραμμα σπουδών με τη  συνεργασία της NASA και άλλων φορέων του εξωτερικού για την κατασκευή μικροδορυφόρων.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα  αφορά την δημιουργία του πρώτου γνωστικού αντικειμένου / μαθήματος σπουδών που αφορά την Εισαγωγή στον Σχεδιασμό και την Διαχείριση Διαστημικών Συστημάτων (Space Design and Management Program) καθώς και την Ασφάλεια.
Η έναρξη των 12 διδακτικών ενοτήτων μέγιστης διάρκειας 6 μηνών προγραμματίζεται περί τα μέσα Οκτωβρίου 2015 μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών). Η παρακολούθηση των διδακτικών ενοτήτων θα δίνει πιστωτικές μονάδες ECTS και πιστοποιητικό στους επιτυχώς αποφοιτήσαντες οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πιθανό συναφές μελλοντικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Η ανακοίνωση και οι πληροφορίες του μαθήματος καθώς επίσης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Αιτήσεις / Εγγραφές από 04 Σεπτεμβρίου έως 06 Οκτωβρίου 2015 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μετά το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας).
Επιπλέον πληροφορίες εδώ.
"Πηγή:defencenet.gr"


Δημοσίευση σχολίου