Το τυράκι στη φάκα είναι η απλή αναλογική και αυτό θα το χρησιμοποιήσει ο Τσίπρας για να πάρει αυτό που απαίτησαν οι δανειστές. Ο Τσίπρας, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο παρά μόνο να ικανοποιήσει τα θελήματα των τοκογλύφων και το μόνο που φοβάται είναι λαϊκή εξέγερση καθώς το ασφαλιστικό αγγίζει 2,7εκ. πολίτες.

Προκειμένου να μην υπάρξει εξέγερση ζητάει από τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης "σιωπή" και την ανταλλάσει με απλή αναλογική.
Από την ΝΔ δεν μπορεί να ζητήσει τίποτε γιατί αυτή την στιγμή είναι ακέφαλη και κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να τοποθετηθεί συμφωνώντας μαζί του.
Τον Θεοδωράκη τον έχει "πολιτικά τελειωμένο" την δε Φώφη ξέρει ότι μπορεί να την ελέγχει μέσω του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος, κατά συνέπεια σε καμία περίπτωση αυτούς δεν τους θέλει στα πόδια του σε …"καμιάς μορφής συγκυβέρνηση".
Το ΚΚΕ και τις πρακτικές του τις γνωρίζει καλά ο Τσίπρας γιατί εκεί "μεγάλωσε". Ξέρει ότι το ΚΚΕ είναι μέρος του συστήματος και όχι μέρος του προβλήματος και κατά συνέπεια δεν ασχολείται με αυτόν τον χώρο.  Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι αν χρειαστεί το ΚΚΕ θα είναι εκεί για να στηρίξει ως βαλβίδα εκτόνωσης.
Τον πραγματικό ρόλο της ΧΑ τον γνωρίζει επίσης πολύ καλά και ξέρει ότι και αυτοί θα βάλουν χείρα βοηθείας προβοκάροντας οποιαδήποτε λαϊκή αντίδραση.
Ξέρει δηλαδή ότι αυτή την στιγμή στο κοινοβούλιο δεν υπάρχει κόμμα που μπορεί να εκφράσει την αγανάκτηση του λαού και κατά συνέπεια το μόνο που φοβάται είναι η εξέγερση και γιαυτό ζητάει την σιωπή τους προσφέροντας απλή αναλογική σε …πεθαμένους.
Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η συνάντησή τους, και αυτό που θέλησαν να δείξουν είναι ότι υπήρξαν διαφωνίες αλλά αυτά που ανακοινώθηκαν και θα ανακοινωθούν δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που θα γίνουν.

  


Δημοσίευση σχολίου