Μετά το Brexit ξεκίνησε μια διαδικασία ντόμινο που ίσως οδηγήσει στην διάλυση αυτού του τέρατος που δημιούργησαν φασίστες τεχνοκράτες και που με μεγάλη επιμέλεια σχεδίασαν οι Γερμανοί ομοϊδεάτες τους.  
Σε δημοψήφισμα θα προχωρήσει και ο Βίκτορ Ούρμπαν καθώς, όπως είπε ο πρσωπάρχης του, η Ευρώπη σήμερα δεν είναι ικανή να υπερασπιστεί και δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες και τα συμφέροντα της Ευρώπης.
Σε εφαρμογή βρίσκεται πλέον οργανωμένο σχέδιο απομάκρυνσης των υπερεξουσιών από το Βερολίνο. Το δημοψήφισμα αυτό θα αφορά την μετανάστευση και σε περίπτωση που εγκριθεί από το λαό, η ΕΕ θα πρέπει να δώσει περισσότερες εξουσίες στα κράτη μέλη αφαιρώντας τις δικαιοδοσίες του Βερολίνου. Άγνωστο αν θα το δεχτούν οι Μέρκελ-Σόιμπλε. Στην ουσία πρόκειται για ένα έμμεσο δημοψήφισμα αποχώρησης.
"Πρέπει να δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είναι εφικτό να καταρτιστεί μια πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση που θα συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα της Ουγγαρίας", υπογράμμισε ο Όρμπαν μερικές ημέρες μετά την ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
"Θα είναι ένας μακρύς αγώνας για τον οποίο θα χρειαστώ μια ισχυρή εντολή, κάτι που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς ένα δημοψήφισμα", συνέχισε ο Όρμπαν, ο οποίος λέει πως θέλει η χώρα του να παραμείνει στην ΕΕ, αλλά με περισσότερες εθνικές εξουσίες.
Ο Όρμπαν προσπαθεί να κινητοποιήσει και τη Σλοβακία η οποία επίσης εναντιώνεται στο σχέδιο μετεγκατάστασης και αυτή την εβδομάδα εντάχθηκε σε μια ομάδα ανατολικοευρωπαϊκών χωρών μελών της ΕΕ που καλούν να περιοριστούν οι εξουσίες της Κομισιόν, μετά την ψήφο υπέρ του Brexit.
"Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την προτεινόμενη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου", δήλωσε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο.
>
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου