Συμφωνία η τραγωδία;


Δεδομένο είναι ότι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί, κατ' ελάχιστο, μέρος του προεκλογικού προγράμματος της.
Διαπραγματεύσεις πέντε μηνών οδήγησαν σε μία συμφωνία-παρωδία που θα κληθούν να στηρίξουν και να υποστηρίξουν, πλην των άλλων, ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τα βιώματα και η παιδεία τους δύσκολα θα τους επιτρέψουν να πείσουν και να πεισθούν.
Τέτοια συμφωνία είναι αποτυχία και οποιαδήποτε προσπάθεια στήριξής της θα έχει ως αποτέλεσμα τον εξευτελισμό αυτού που θα προσπαθήσει να την υποστηρίξει.
Θα πεθάνεις και σε σώσαμε ήταν η λογική με την οποία επιβλήθηκαν τα μνημόνια και κάτι τέτοιο θα είναι γελοίο εάν επαναληφθεί από ένα κόμμα που από το 3% το πήρε ο λαός και το έκανε κυβέρνηση.
Απίθανες λογικές που θα μας γυρίσουν στα χρόνια των μνημονίων με νέου τύπου σώσιμο το βέβαιο είναι ότι θα εξαντλήσουν κάθε απόθεμα ελπίδας προς την αριστερά και αυτό είναι έγκλημα.
Μεγάλη η ευθύνη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Ιστορία και καθόλου εύκολη η επόμενη μέρα μέσα και έξω από τη βουλή.
Ν.Ν

    


Δημοσίευση σχολίου