ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

Ο Νίκος Καραμούζης (Πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank) με συνέντευξή του στο BBC, διεκδικεί και αναλαμβάνει με προθυμία το δικό του ρόλο στην εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού και εγκλωβισμού της κυβέρνησης στη μέγγενη του εκβιασμού, που οι πιστωτές έχουν εξυφάνει με όπλο τη χρηματοδοτική ασφυξία.
Στην πιο κρίσιμη, ίσως, καμπή των εξελίξεων στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, ο πρόεδρος της Eurobank εμφανίζεται «βασιλικότερος του βασιλέως» στην εκπροσώπηση των αξιώσεων των δανειστών που επιδιώκουν με ιταμά τελεσίγραφα να σύρουν την κυβέρνηση σε αποδοχή μιας «συμφωνίας» κομμένης και ραμμένης στα βαθιά αντιλαϊκά μέτρα τους.
Ο Ν. Καραμούζης σε μια συνέντευξη- εγχειρίδιο διασποράς πανικού και κινδυνολογίας, που παραχώρησε στο BBC ανέφερε ανενδοίαστα ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο οι ελληνικές τράπεζες να μην ανοίξουν αύριο (δηλ. την Τρίτη 23/6) αν η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτύχει να πείσει τους υπουργούς Οικονομικών και τις ξένες κυβερνήσεις στη Σύνοδο Κορυφής».
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη εκροή καταθέσεων και οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ζωντανές από την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και από την ΕΚΤ με τις βοήθειες του ELA. Φοβάμαι ότι η διοίκηση της ΕΚΤ ίσως τερματίσει τον ELA αν δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα, κάτι που θα “κόψει” την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στο ευρωπαϊκό σύστημα, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται. Αν τελικά συμβεί, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να οριστεί capital control και σίγουρα θα χρειαστούν μέρες. Αυτό θα είναι καταστροφικό και γι' αυτό ελπίζω σε συμφωνία», απεφάνθη ο πρόεδρος της Eurobank προσφέροντας   «πολύτιμες»- όντως- υπηρεσίες ως εγχώριο φερέφωνο των δανειστών και των εκπροσώπων του διεθνούς πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου στο βρώμικο παιχνίδι των εκβιαστικών πιέσεων απέναντι στη χώρα.

http://iskra.gr


Δημοσίευση σχολίου