Το Gmail σας επιστρέφει «λάθος» μηνύματα

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.Αν κάποτε μεθύσατε και στείλατε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πρώην ερωτικό σας σύντροφο, διαβεβαιώνοντάς τον για την παντοτινή αγάπη που θα τρέφετε στο πρόσωπό του ή στείλατε εκ παραδρομής ομαδικό μήνυμα σε όλους σας τους συναδέλφους, η εταιρεία Google έχει καλά νέα για σας: τη νέα δυνατότητα «unsend» (ακύρωση αποστολής), η οποία προσφέρεται ήδη στους χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής ταχυδρομείου Gmail. Αυτή, ικανή να σας γλιτώσει από μνημειώδεις και συναισθηματικά οδυνηρές γκάφες, θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε κάθε χρήστη του Gmail.
Οποιος επιθυμεί μπορεί από τις ερχόμενες ημέρες να ρυθμίζει μόνος τον χρόνο που θα διαθέτει για ακύρωση του μηνύματος, ο οποίος μπορεί να είναι από πέντε έως 30 δευτερόλεπτα, μετά την αρχική αποστολή του μηνύματος.
Με περισσότερους από 900 εκατ. ενεργούς χρήστες, το Gmail θεωρείται η δημοφιλέστερη εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Σήμερα προσθέσαμε το Undo Send ως επιλογή στο Gmail για κάθε χρήστη του ταχυδρομείου μας. Η εφαρμογή αυτή θα επιτρέπει στον χρήστη να ακυρώνει την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν αλλάξει γνώμη αμέσως μετά την αποστολή. Η δυνατότητα αυτή θα διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία της, για όσους δεν χρησιμοποιούν τη δοκιμαστική εκδοχή του Gmail, ενώ θα είναι διαθέσιμη για όλους, εφόσον το επιλέξουν από το μενού ρυθμίσεων», ανέφερε χθες η εταιρεία Google στην ιστοσελίδα της.
Τον Μάιο, ο Σουντάρ Πιτσάι, στέλεχος της Google, αποκάλυπτε ότι το 75% των χρηστών του Gmail αξιοποιούν την εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο. Για την ώρα, οι χρήστες αυτοί θα πρέπει να εγκαταστήσουν την ξεχωριστή εφαρμογή «Inbox», εφόσον θέλουν τη δυνατότητα ακύρωσης αποστολής, καθώς αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη στην απλούστερη εκδοχή για κινητά τηλέφωνα.
Στο μήνυμά της, η Google περιγράφει την πειραματική της εφαρμογή ως «τρελά πράγματα... έναν χώρο πειραματισμού για εφαρμογές, που αν και δεν είναι εντελώς έτοιμες για το ευρύ κοινό, αξίζει να γίνουν γνωστές και να αξιοποιηθούν από κάθε πρόθυμο χρήστη».

Μεταξύ των άλλων πειραματικών εφαρμογών της καινοτόμου εταιρείας συγκαταλέγεται η «εικόνα αυθεντικότητας», η οποία θα εμφανίζει εικονίδιο σήματος εταιρείας δίπλα στα μηνύματά της, ώστε αυτά να ξεχωρίζουν από τα κακόβουλα διαφημιστικά spam.


εφημερίδα καθημερινή

Δημοσίευση σχολίου