Γιατί ο Βαρουφάκης είχε δίκιο.


Το κλίμα αυτών των ημερών είναι Αντιβαρουφακικό με στόχο να ρίξουν τα πάντα πάνω στον Γιάνη.  
Όμως ο Γιάνης είχε δίκιο.
Για να απαντήσουμε στο ερώτημα "Γιατί ο Γιάνης είχε δίκιο;" χρειάζεται να ξεκινήσουμε από "λευκή σελίδα" και να δούμε βήμα βήμα τον τρόπο με τον οποίο ...οι Σοιπλε επί γης κινούνται για να επιβάλουν την ιδεολογία τους, τα θέλω τους, την κατάλυση της δημοκρατίας και την κυριαρχία του φασισμού πάνω στη γη.
Επίσης πρέπει να ερμηνεύσουμε το πραγματικό μήνυμα του ΟΧΙ και γιατί φόβισε τον Τσίπρα.
Πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι το ιερατείο της ευρωζώνης είχε πάρει απόφαση ότι συνέχιση των μνημονίων δεν είναι δυνατόν να γίνει με Σαμαρά, γιατί η αντίδραση του λαού δεν μπορούσε πλέον να ελεγχθεί. Χρειαζόταν κάτι καινούργιο το οποίο θα πίστευε ο λαός και το πρώτο αναλώσιμο για αυτούς ήταν ο Τσίπρας.
Η προκήρυξη δημοψηφίσματος, άσχετα εάν την περίμεναν η όχι, ενεργοποίησε τους μηχανισμούς προπαγάνδας και φόβου για να κατευθύνουν την λαϊκή βούληση.
Αφού έκλεισαν τις τράπεζες, ξεκίνησαν την προπαγάνδα ποντάροντας στο ότι ο λαός ήθελε την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Το πρώτο δίλλημα που έθεσαν στο λαό ήταν "Ευρώ η δραχμή" και με αυτό ως όπλο ξεκίνησαν σπέρνοντας φόβο.
Θυμηθείτε την στάση των τηλεοπτικών σκουπιδιών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ποταμιού. Έβριζαν αισχρά και απειλούσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ απειλώντας ότι θα μπουν στα υπουργεία και θα πετάξουν έξω τους κομουνιστές.
Νόμιζαν ότι ο λαός πανικοβλήθηκε με το κλείσιμο των τραπεζών και ότι θα κατάφερναν να πανικοβάλουν και να αποτρέψουν το δημοψήφισμα.
Οι ντόπιοι φασίστες ήταν ενημερωμένοι  ότι ο Ντράγκι θα έκλεινε τις τράπεζες και κινήθηκαν βάση σχεδίου που το συντονίζει πάντα ένα κέντρο.
Όταν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να αποτρέψουν την διενέργεια του δημοψηφίσματος τότε δεν άντεξαν και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Σε μία τηλεοπτική αντιπαράθεση Κατρούγκαλου - Λοβέρδου ο φασισμός δεν μπορούσε να κρυφτεί. Εκεί φάνηκε καθαρά τι εκφράζουν οι Λοβέρδοι, τα ποτάμια αλλά και το σχέδιο της ΝΔ του Σαμαρά.
Για αυτούς το κράτος ήταν δικό τους και η ψήφος του λαού ήταν σκουπίδι.  
Ο λαός οδηγήθηκε στην κάλπη σε κλίμα τρόμου και προπαγάνδας  αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένα μεγάλο ΟΧΙ.
Το ΟΧΙ του λαού ήταν καθαρό ΟΧΙ στον Φασισμό, ήταν ΟΧΙ στους γερμανοτσολιάδες ήταν η περήφανη απάντηση ενός λαού που πείνασε για να σώσει το άρρωστο τραπεζικό σύστημα του πλανήτη.
Ο Γιάνης, με δεδομένο το ΟΧΙ, είχε την εντύπωση ότι ο Τσίπρας θα ξεπερνούσε τον φόβο που του προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών και ότι ο δρόμος για την υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και των υποσχέσεων που έδωσε ο Τσίπρας στο λαό ήταν πλέον ανοικτός.
Έκανε λάθος.
 Το ΟΧΙ πανικόβαλε τον Τσίπρα και το επιτελείο του. Το ΟΧΙ ήταν αδύνατον να το διαχειριστεί ο Τσίπρας για τον οποίο το ΝΑΙ θα ήταν λύτρωση.
Με το ΝΑΙ ο Τσίπρας θα έκανε αυτό ακριβώς που κάνει τώρα αλλά θα είχε κάλυψη, επικαλούμενος το εκλογικό αποτέλεσμα.
Το χειρότερο για τον λαό είναι ότι ο Τσίπρας ήταν απ' αρχής μυημένος και εκτελεί εντολές.
Αυτό φαίνεται και από την αυτά που είπε ο Γιάνης όταν επισκέφθηκε τον Τσίπρα και το επιτελείο του το βράδυ των εκλογών. Υπήρχε κλίμα ηττοπάθειας είπε και κανένας δεν βγήκε να τον διαψεύσει.  
Ο ισχυρισμός ότι ο Τσίπρας κινήθηκε βάση σχεδίου και ξεγέλασε τόσο το κόμμα του όσο και το λαό, δεν είναι αυθαίρετος αλλά θα φανεί από όλα αυτά που θα γίνουν από εδώ και πέρα.
Όσοι σήμερα βάλλονται από τα μέσα είναι αυτοί που πραγματικά δεν συμβιβάστηκαν, είναι αυτοί που ενοχλούν και είναι αυτοί που πραγματικά πίστεψαν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα.
Δεν είναι τυχαία η μαζική επίθεση που δέχονται η Κωνσταντοπούλου και ο Βαρουφάκης γιατί αυτοί αντέδρασαν πραγματικά στο σύστημα που καταδυναστεύει τον λαό.
Η ιστορία της Ελλάδας τώρα ξαναγράφεται, με την αριστερά πρωταγωνιστή των εξελίξεων και έναν λαό καταρρακωμένο και χιλιο-προδομένο.  
  

  nein news








Δημοσίευση σχολίου