στη Βουλή το νομοσχέδιο της τρόικας


Κατατέθηκε στη Βουλή με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών.

Κατά πληροφορίες, στην κρίσιμη συνεδρίαση δεν θα προεδρεύσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε κάθε περίπτωση, ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς, στη συνοδευτική επιστολή στο νομοσχέδιο της επισημαίνει πως πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την 15η Ιουλίου 2015.

Η κα. Κωνσταντοπούλου ζητεί στις 6:30 το απόγευμα την έκθεση των Επιτροπών αντί για τις 13.00 μετά το μεσημέρι που έχει αναφέρει ως ώρα-ορόσημο ο κ. Μπαλάφας (αντιπρόεδρος).

Αναλυτικά το παραπεμπτικό που υπογράφεται από την κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ως εξής: 

«Προς τους Προέδρους των Διαρκών Επιτροπών:
1) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Μιχαήλ Κριτσωτάκη

2) Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Στέφανο Σαμοΐλη

3) Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Ζερδελή

4) Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Λίτσα Αμμανατίδου


Έχοντας υπ’ όψιν το άρθρο 89 του Κανονισμού της Βουλής, παραπέμπουμε το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)», που κατέθεσαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαος Βούτσης, Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος και οι Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών κ. Δημήτριος Μάρδας και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος στις, υπό την προεδρία σας, συναρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές για επεξεργασία και εξέταση σε κοινή συνεδρίαση, στις 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή από τις Επιτροπές η πρόταση της Κυβέρνησης για το χαρακτηρισμό του νομοσχεδίου ως κατεπείγοντος, όπως εκτίθεται στο συνοδευτικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέως της Κυβέρνησης κ. Σπυρίδωνος Σαγιά, ορίζεται προθεσμία υποβολής της Έκθεσης των Επιτροπών σας η 18:30 της 15ης Ιουλίου 2015».


Μπορείτε να κατεβάσετε το νομοσχέδιο και την αιτιολογική έκθεση πατώντας εδώ.


Δημοσίευση σχολίου