Σήμερα το μεγάλο τεστ για την κυβέρνηση.


Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όπως εισηγείται η κυβέρνηση, ξεκινάει σήμερα, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς, ζήτησε στο εισαγωγικό σημείωμά του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, όπως η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια να ολοκληρωθεί  σήμερα 22 Ιουλίου, καθώς όπως τονίζει «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».
Στην ουσία πρόκειται για τη δεύτερη σκληρή δοκιμασία που θα περάσει η κυβέρνηση, καθώς η ψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων, φέρνει και νέα μέτρα, με πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαμηνύουν πως δεν θα τα ψηφίσουν.
Σκληρό μήνυμα Τσίπρα σε Αριστερή Πλατφόρμα και Βαρουφάκη
Στο μεταξύ χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του έστειλε σκληρά μηνύματα προς το εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν κατατέθηκαν στο τραπέζι σοβαρές εναλλακτικές από όσους αντιδρούν στην υπογραφή της συμφωνίας, ενώ σηκώνει τους τόνους και απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι υπήρχε η εναλλακτική της ρήξης με τους Ευρωπαίους.
Κυρίως έστρεψε τα βέλη προς την Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας: "αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής".
Ο πρωθυπουργός εστίασε στην κρίσιμη ψηφοφορία, αλλά και στον επόμενο μήνα, κατά τον οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση η έκβαση της οποίας, όπως δηλώνει, "θα είναι καθοριστική".




Δημοσίευση σχολίου