ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


«Ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη»  γράφει η «Die Welt», εξηγώντας ότι το μίσος έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Ελλάδας και έχει διαχυθεί σε όλη σχεδόν την ήπειρο.... Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς με αυτά που λένε, αλλά προπαντός που κάνουν!!!
Προσπάθησαν να δυσφημίσουν τους Έλληνες στο έπακρο, λέγοντας μας τεμπέληδες, λαμόγια, αντιπαραγωγικούς, ενώ χρησιμοποίησαν παραπλανητικά «επιχειρήματα» ότι  η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της ή ότι κατανάλωνε μέσω δανείων περισσότερα χρήματα από ότι παρήγαγε και αλλά τέτοια…
Και πράγματι κατάφεραν να πείσουν αρκετούς Ευρωπαίους ότι δήθεν είμαστε τέτοιου είδους ράτσα έως ότου, ξεσκεπάστηκε όλη η Ελληνική τραγωδία που έγραφαν οι δανειστές στην πλάτη μας!!!
Στην κατεύθυνση αυτή, βέβαια, βοήθησε και η  επιλογή Τσίπρα να διεθνοποιήσει το γεγονός ότι… η Ευρωπαϊκή ιδέα με τις αρχές της ισοτιμίας και αλληλεγγύης, αποτελεί παρελθόν διότι έχει πέσει θύμα του Γερμανικού  νεοφιλευθερισμού…
Μάλιστα κατέστησε σαφές ότι στην προσπάθειά της να επεκτείνει την οικονομική και την πολιτική της κυριαρχία μετέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση, από ένωση ισότιμων Κρατών, σε ένωση «αποικιών χρέους» υπό της Γερμανικής «κυριαρχίας».
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε κινήθηκε και η επισήμανση του  βραβευμένου με Νόμπελ οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς, όταν είπε ότι «σήμερα, το πεδίο μάχης, το πεδίο μάχης των ιδεών και της οικονομικής δύναμης, είναι εδώ στην Ελλάδα. Δυστυχώς, ό,τι, είναι ο προάγγελος του τι θα συμβεί και αλλού» τόνισε χαρακτηριστικά.


Δημοσίευση σχολίου