ΝΔ: Αντιμέτωπη με δύο τράπεζες για χρέη; 

Ένα από τα θέματα που απασχολούν την ηγεσία της ΝΔ αυτή την περίοδο, πέρα από την υπερίσχυση του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, είναι και το κτηριακό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξαιρετικά πιθανό το επόμενο διάστημα να βρεθεί αντιμέτωπο με το μέτρο της έξωσης από τα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού. Οπότε, το να μην ανοίξουν οι τράπεζες, αποτελεί θέμα άμεσου ενδιαφέροντος για τον Αντώνη Σαμαρά…
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: Στις 21 Απριλίου 2015 η εταιρία Spot Thomson του Δημήτρη Μαύρου απέστειλε στα γραφεία της ΝΔ ασφαλιστικά μέτρα για χρέη του κόμματος. Την ίδια μέρα, όμως, μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, απέστειλε κατασχετήριο για απλήρωτα ενοίκια. Το θέμα είχε αποκαλύψει, τότε, το thepressproject.gr, προκαλώντας την άμεση και έντονη αντίδραση της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες του ρεπορτάζ ήταν απολύτως εξακριβωμένες.
Το κατασχετήριο της τράπεζας αφορούσε την αδυναμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Το κτήριο της Συγγρού ανήκε σε εταιρία του ομίλου Βωβού, η οποία όμως εισήχθη στο άρθρο 99  και τελικά πτώχευσε (με οφειλές πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ). Εδώ και δύο χρόνια η ΝΔ καλείται να φαίνεται εντάξει προς την τράπεζα στην οποία ανήκει πλέον το κτήριο της Συγγρού.
Όταν έφθασε το κατασχετήριο στα γραφεία της ΝΔ, οι νομικοί σύμβουλοι του κόμματος απάντησαν στην τράπεζα με ανακοπή και αναστολή εκτέλεσης. Σημειώνεται ότι εφόσον η διαταγή κατάσχεσης είναι προσωρινώς εκτελεστή, η αίτηση αναστολής πρέπει να υποβληθεί εντός τριών ημερών. Αντίθετα, εάν δεν είναι άμεσα εκτελεστή, η αίτηση ανακοπής πρέπει να υποβληθεί εντός 30 ημερών. Παρότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το εάν η ΝΔ έχασε την αναστολή, πληροφορίες του altsantiri.gr αναφέρουν ότι το προηγούμενο διάστημα έφθασε καινέο εξώδικο στη Λ. Συγγρού από δεύτερη τράπεζα.
 Ίσως γι΄ αυτό τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής του κόμματος,Κωνσταντίνος Τσιμάρας, φέρεται να είπε -μεταξύ σοβαρού και αστείου- απευθυνόμενους σε υπαλλήλους των γραφείων ότι «θα πρέπει τις επόμενες μέρες να κανονίσουμε πως θα τα μαζεύουμε, λόγω έξωσης…».  Είναι προφανές, πως αν ισχύει κάτι τέτοιο, η ΝΔ έχασε την αναστολή.
Πάντως, είναι τέτοια η οικονομική δυσχέρεια στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης αυτή την περίοδο, που εκτός από τους απλήρωτες υπαλλήλους (από 3 έως 6 μήνες), κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα γραφεία της Λ. Συγγρού έχουν ξεμείνει και από γραφική ύλη…   

altsantiri.gr

Δημοσίευση σχολίου